12.1.LUNA DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie-19 aprilie
Ecuatia elementelor: APA (-) + FOC
Entuziasmul si optimismul stralucitor sunt cuvintele de baza pentru aceasta combinatie activa. Natura inconsecventa a Mistretului poate exagera temperamentul si asprimea celebra a Dragonului. O personalitate imbelsugata in raze de atractie sexuala si care imprastie in jur multa energie. Ambele semne sunt solide, agresive si inclinate spre exhibitionism sentimental si chiar libertin. Ferm si binevoitor, Mistretul –Dragon este un real stalp de putere si vointa.

12.2.LUNA SARPELUI
TAUR - 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: APA (-) + PAMANT
Plin de energie si puternic, Mistretul-Sarpe poate fi la fel de neinvins ca si o fortareata atunci cand vrea sa fie. Altfel, el este un tip cordial, cu gusturi diferite si de durata. O astfel de persoana va face orice cu mult drag, pentru ca ambele semne sunt deosebit de senzuale si sanatoase. Perseverent si constiincios, Mistretul-Sarpe va fi un real prieten si un confident brus. Din aceasta combinatie rezulta un Sarpe mai cooperant si un Mistret predispus spre tenacitate si actiune.

12.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai-21 iunie
Ecuatia elementelor: APA (-) + AER
Faptele involburate ale Calului il vor zapaci cu totul pe saracul Mistret. Dar in timp ce acesta investeste onestitate si afectiune in afaceri, Calul il va intregi cu initiativa, stimulente si ratiune rapida. Mistretul-Cal va fi un specialist in a rezolva diverse probleme, sociabil si foarte iubit in acelasi timp. El vede intreaga pictura cu o limpezime stiintifica si nu omite deloc aspectele umane in aprecierile si analizele finale pe care le face. El va dori ca viata sa fie eleganta si va incerca sa faca tot ce este posibil ca aceasta sa se reflecte prin schimbari cat mai dese ale scenarului.

12.4.LUNA OII
RAC – 22 iunie-21 iulie
Ecuatia elementelor: APA (-) + APA
Sunt doua semne emotive si predispuse spre o viata luxoasa, plina de placeri fizice. Mistretul este mai mult predispus spre sexualitate si usor imprastiat prin bunavointa si indulgenta. Oaia, desi mai estetica in preziceri si pozitie, este doar o fire constructiva atunci cand se hotaraste sa paraseasca un lucru care nu ii mai foloseste. Ambele semne au firi darnice si iubitoare, fiind foarte sensibile in acelasi timp. Cu toate acestea, in timp ce Oaia isi doreste calitate si consecventa, Mistretul este pro cantitatii si progresului rapid. Daca atributele pozitive ale ambelor semne pot fi aduse la acelasi numitor, acest tip va fi cuprins, fara indoiala, de iubire, belsug si multumire.

12.5.LUNA MAIMUTEI
LEU – 22 iulie-21 august
Ecuatia elementelor: APA (-) + FOC
Un Mistret prietenos cu umor natural sanatos, dar si ceva abuzuri. Inzestrat cu o energie aparte, Mistretul-Maimuta va da totul in ceea ce face si va munci din greu, la un joc la fel de greu. Datorita emotiilor sale care sunt exprimate intr-un mod intens, el este putin teatral si poate face cariera in domeniu. Acest tip este foarte generos, niciodata fatarnic si va avea o increderea inocenta in relatiile pe care le are cu celelalte persoane, stralucind cu totul.

12.6.LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22august-22 septembrie
Ecuatia elemenetelor: APA (-) + PAMANT
Altrusitul si senzualul Mistret trebuie sa pondereze personalitatea Cocosului supusa unei munci grele sau plictisitoare. Calitatile rationale profunde ale Cocosului pot ajuta increzatorul Mistret in alegerea deciziilor. Mistretul-Cocos se ingajeaza cu draga inima, in ciuda prezentei sale umile si placute. Din aceasta combinatie rezulta un tip solid, apt sa se identifice cu grupul, desi va ramane acelasi sincer, sensibil si fidel ideilor sale. Inclinatiile financiare ale Cocosului sunt unite cu norocul Mistretului.

12.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie-22 octombrie
Ecuatia elementelor: APA (-) + AER
Doua semne placute, unite pentru a forma o persoana plina de generozitate si bunavointa. Cainele este sensibil, un artist care se ofera caracterului nobil si tariei Mistretului. Mistretul-Caine va fi nu doar ingaduitor si pritenos, dar si foarte deschis in plan sentimental. Rabdarea lui si figura exterioara plina de incredere pot masca ambitii si idealuri secrete care devin greu de aflat. Bogat dar si bun, dulce precum un vin rosu, el este de asemenea un tip afectuos, sentimental si stabil in dragoste.

12.8.LUNA MISTRETULUI
SCORPION – 23 octombrie-21 noiembrie
Ecuatia elementelor: APA (-) + APA
Risipitor cu sentimentele sale, dar cu tendinta sa isi multumeasca prima data propriul EU, acest Mistret viguros este un narcisist convins. Ambitios dar si foarte senzual, el isi va urma hotarat propriile ambitii. Un Mistret care stie sa faca si concesii, istet si destul de "tare" pe cheltuiala altora. El poate fi foarte razbunator in ceea ce privesc drepturile sale, in ciuda altruismului sau aparent. Totusi, nu duce lipsa de admiratori care i se agata de gat cu placere. Dar e mai bine sa fiti atent la lovitura razbunarii sale.

12.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 22 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: APA (-) + FOC
Un pretendent la medalia de buna purtare civica. Aceasta persoana este destul de hilara si plina de tot felul de pofte. Ambele semne sunt nobile dar credule, desi Sobolanul poate fi mult prea onest atunci cand face publica orice dorinta de-a sa. Bunatatea Sobolanului si norocul Mistretului napadesc acest subiect din cauza firii sale credule si necalculate. Va puteti baza pe faptul ca mistretul-Sobolan va imparti ultimul ban cu prietenii sai. Nici unul dintre aceste semne nu se da batut usor, astfel ca aceasta persoana se va tine tare pe pozitii, cateodata avand pielea cam groasa. Cand are succes, nu isi va pastra deloc banii; ii va cheltui si, intr-un fel, tot se vor bucura de reusita lui.

12.10.LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: APA (-) + PAMANT
Mistretul-Bou este un tip prudent, irascibil, cu aspiratii foarte mari. Ambele semne iubesc piedicele, desi aceste persoane au un mare respect pentru sine si pentru dorintele celor din jur. Cu picioarele pe pamant si bun muncitor, acest tip va avea gandirea Mistretului privind o mancare buna si pe cea a Boului pentru care siguranta e mai buna decat regretul. Nu va exista un vis de neatins pentru acest tip de om. Mistretul-Bou pastreaza obiceiurile cu mandrie si nu isi declina sarcinile atunci cand trebuie intarite regulile sau legile jocului.

12.11.LUNA TIGRULUI
VARSATOR – 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: APA (-) + AER
Mistretul este un indragostit prin felul sau si are o puternica tarie de caracter. Asa cum Tigrul poate fi inocent, batjocoritor si curajos, acest tip va urma doar ideile proprii. Calitatile sale de didact sunt bine ascunse in spatele firii sale violente. Nu ii place sa aibe un rol fix., acest semn va face in mod sigur valuri mari si spumoase, uneori binevenite. Iubit, infloritor si fericit, in ciuda indaratniciei sale, perspectivele acestui tip poarta ideea de cooperare si fratie a Mistretului.

12.12. LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februarie-20 martie
Ecuatia elementelor: APA (-) + APA
Iepurele are instinctele de baza pentru supravetuire si o incredere in abilitatea de intelegere a mintii omenesti. Mistretul are mari resurse de energie si o inclinatie spre atitudinile pozitive rationale. Combinatia acestor doua semne ar putea genera efecte armonioase si unice daca ambele isi joaca partea lor corect. Ambele semne par mereu apte sa capete sprijin atunci cand au nevoie si aceasta persoana poate sa convinga pe toata lumea cu o reusita de invidiat. Total loial celor pe care ii iubeste, el isi mascheaza iubirea, lasandu-i pe prietenii sai devotati si neloiali sa se bucure de amabilitatea si prosperitatea sa. Confruntarea nu este domeniul lui de baza. Isi pastreaza cu grija relatiile personale si daca un lucru trebuie sa ajunga o conditie importanta de conducere, atunci el o va face de preferinta in afara drumului legal.

11.1.LUNA DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie-19 aprilie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + FOC
Un tip sarcastic si sensibil. Increzator si bland, va fi remarcat pentru sinceritatea si cinstea sa. Un avocat vesel al cinstei si realismului, Cainele-Dragon poate fi un adevarat cavaler atunci cand este chemat sa faca sacrificii. Va dori impinirea spirituala si afectiva mai mult decat pe cea materiala. Dragonul este plin de initiativa si capacitate, astfel ca cinicul Caine isi va reveni repede dupa deceptii sau dezamagiri.

11.2.LUNA SARPELUI
TAUR – 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: METAL (+) + PAMANT
Cainele-Sarpe este un tip hotarat si prudent. El va face totul sa va simtiti bine compania sa. Sarpele este mai mult un psiholog delicat decat un intelept, in timp ce Cainele se poate dedica si poate fi altruist cu altii. Impreuna, vor forma o persoana foarte rabdatoare si cu o caldura afectiva, foarte deschis si onest, mai lent in gandire si se va opri si va urmari opiniile celorlalti. Pozitiv, dinamic, plin de culoare si de idei, va face totul pentru a placea in timp ce va sta ascuns sa urmareasca interesele sale.

11.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai-21 iunie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + AER
Un Caine iute in miscari si cu foarte multe talente. Are calitati de vedeta, desi aceasta persoana poate fi un petrecaret extraordinar care va arata spre public o fata naturala si atractiva. Spiritul comercial al Calului se acomodeaza usor cu schimbarile si se aprinde usor de pasiune sau excitante. Cainele este simplu si atragator in acelasi timp. Poate sa ajunga sa sufere pentru ca incearca sa isi depaseasca asteptarille, dar nu prin munca depusa de el.

11.4.LUNA OII
RAC – 22 iunie-21 iulie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + APA
Intensa sensibilitate a Oii este intrerupta de armonia interioara a Cainelui. Acest tip nu va fi prea rece sau sentimental, dar va putea sa isi pastreze echilibru si claritatea mintii. In ciuda limbii ascutite a cainelui, acest semn va fi un specialist in aprecierea si analizarea frumusetii si inocentei. Cainele-Oaie poate avea gusturi ciudate dar este mai putin materialist. In acest fel, o persoana din aceasta combinatie va dovedi un sentiment natural de iubire pentru ceilalti. Va imbratisa modele distinse de viata pentru el, desi va duce o viata stilata dar potrivita.

11.5.LUNA MAIMUTEI
LEU – 22 iulie-21 august
Ecuatia elementelor: METAL (+) + FOC
Aparitia regeasca a Maimutei poate face sa straluceasca cugetatorul Caine. Din aceasta combinatie rezulta un tip care detine un moral si o moralitate perfecte si care nu este foarte increzator. Inzestrat cu o minte sigura si sanatoasa, el poate lua decizii care de obicei sunt peste orice asteptari. Nu suporta nedreptatea si nu va trada niciodata increderea de care are parte. Maimuta este fermecatoare, in timp ce Cainele este rational. Aceasta persoana va alege mereu mijlocul drumului si nu este o inocenta in ceea ce priveste costul succesului.

11.6.LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22 august-22 septembrie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + PAMANT
Un spirit distins si responsabil. Doua astfel de semne iritabile pot genera un luptator, de obicei fidel cauzelor umanitatii. Suma deosebitelor calitati poate fi mult redusa atunci cand devine cu totul atragator. Si incat Cainele este mult mai calculat ca temperament, el va fi inhibat de Cocosul afacerist si inflexibil. Spiritual si calm, Cainele-Cocos va fi constant si bizar. Extraordinara capacitate intelectuala a Cocosului, imbinata cu neutralitatea Cainelui, poate produce un priceput executor judecatoresc.

11.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie-22 octombrie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + AER
Cainele nu este unul care sa comploteze in culise sau sa planuiasca acte condamnabile, in timp ce copilul zeitei Venus nu este un certaret si ar prefera sa fie in atentia tuturor. Acest tip va primi o buna recomandare doar prin prezenta sa. Onestitatea sa si spiritul de egalitate il vor face un arbitru cinstit si priceput, chiar daca poate parea usor neindemanatic, in acelasi timp. Inclinarea pentru liniste, intelegerea fata de cei mai putin norocosi vor face din acest tip un fel de angajat social care nu doar va simpatiza sincer, dar se va simti si obligat sa ajute.

11.8.LUNA MISTRETULI
SCORPION – 23 octombrie-21 noiembrie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + APA
Loiala, dinamica si puternica, aceasta persoana va accentua spiritul onest al Cainelui si puterea de interiorizare a Mistretului. Cainele-Mistret vrea sa isi respecte promisiunile, dar exista un mic obstacol din partea Mistretului in calea firii liberale a Cainelui. Bun luptator atunci cand este provocat si o bomba exploziva de cuvinte, acest tip este plin de viata si incapatinat in fata nereusitelor. Pentru ca el crede in supunere totala, Cainele-Mistret va sluji pe Dumnezeu sau pe diavol cu acelasi devotament. Dar niciodata nu va fi in slujba a doi stapani.

11.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 22 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + FOC
Un Caine zglobiu, aventuros dar si foarte demn. Deschis si cinstit, va fi foarte placut prin felul sau de a fi si destul de sensibil in preziceri. Tip calm si documentat, el isi va arata sentimentele fara afectare. Rational si cu mintea sanatoasa, este rapid in raspunsuri si exact in maniere si in vorbire. Un tip rezervat, bun prieten, foarte rar poti sa il prinzi la mijloc sau sa il provoci sub presiune. Va fi un tip exuberant si profund in gandire.

11.10. LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + PAMANT
Cainele-Bou este un altrusit si un binevoitor,dar si un tip stapanit de mofturi sau ticuri metodice. Acorda o importanta speciala bunastarii familiei. Cainele este un salvator si un iubitor al umanitatii, iar Boul trebuie sa poata sa il ajute atunci cand are nevoie. Un tip care isi urmareste propriul interes, fara sa para meschin sau plin de rautate. Cu fascinatia si mintea Cainelui, Boul este mai putin indaratnic, este un tip sincer cu el insusi. Atunci cand trebuie sa isi hotarasca nivelul sau de viata, si asa destul de cotroversat, puteti fi sigur ca el va fi mai degraba meticulos decat simpatic.

11.11.LUNA TIGRULI
VARSATOR – 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + AER
Individualistul si puternicul Caine este mai docil, mai curajos. Amuzant, nu refuza niciodata sa ajute sau sa spuna un cuvant dragut. Atunci cand viata lui se innoreaza, el devine cruciat pe deplin. Nu va pierde niciodata prea mult timp intr-un loc, pentru ca iarba sa creasca sub picioarele sale, si desi nu este un neingaduoitor, nu are foarte multe relatii intime. Poate parea absent atunci cand se adanceste in marea ideilor sale. Are tendinta sa isi neglijeze propriul teren pentru unul nou. Un specialist in provocarea la reforme noi, are vederi largi, universale si nu va lovi niciodata fara sa incerce sau sa verifice mai intai.

11.12.LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februarie-20 martie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + APA
Indraznet dar respectuos, Cainele-Iepure nu va fi prea critic. Iepurele il face mult mai defensiv si precaut; el prefera siguranta, linistea si comoditatea, desi este mereu atent la nevoile altora. Simpatic, atractiv, acest Caine mai asezat este foarte incantat si fericit prin puterrea sa de intelegere, fiind mereu interesat in eliminarea conflictelor ce se zaresc.

9.1.ANUL DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie-19 aprilie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + FOC
Se aude limpede si tare precum un gong de alarma. Inzestrat cu lejeritate in exprimare, acesta va ajuta in afacerile sale si in promovarea ideilor sale. Maimuta-Dragon este foarte echilibrata si are o ratiune deosebita, chiar si in lucrurile rele. Leganandu-se de la un copac la altul, va asista la tot ce se poate. Nu o impresioneaza ingradirile si nimic nu o va face sa rateze drumul ei deja hotarat. Dragonul aducei Maimutei o cinste curata, ea va va privi drept in ochi foarte sincer. In schimb, ceea ce ii umbla prin minte poate fi cu totul altceva si dupa ce v-a strans mana cu putere, totul este posibil.

9.2.LUNA SARPELUI
TAUR – 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: METAL (+) + PAMANT
Maimuta-Sarpe e poate instabila si afacerista la suprafata, dar fierbe cu idei productive. Prezenta Maimutei poate netezi ceva din badarania Sarpelui si poate sa il faca mai atractiv. Sarpele prezinta la suprafata un caracter impresionabil, in timp ce Maimuta este recunoscuta prin inteligenta sa flexibila. Impreuna, vor forma o persoana care va fi foarte ambitioasa, comunicativa si apta sa stapaneasca mediul sau inconjurator. Un tip echilibrat, increzator si mai prietenos. Drept urmare, Maimuta-Sarpe va fi isteata dar onesta, adaptabila dar constanta.

9.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai-21 iunie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + AER
Chiar daca din aceasta combinatie nu va rezulta o persoana profunda sau generoasa, exprima totusi un semn de geniu. Maimuta-Cal este o esenta a schimbarii, pentru ca ambele semne pot si vor rezolva lucruri care par aproape imposibile si vor formula idei valoroase. Calul este atlet si iscusit, in timp ce Maimuta este un curajos fantastic. Un astfel de tip creativ si prevazator probabil ca va imparti totul si va eticheta totul, ca la carte.

9.4.LUNA OII
RAC – 22 iunie-21 iulie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + APA
Un tip modest, iubitor de casa, cu o pricepere desavarsita in domeniul fiscal si un ochi exceptional pentru investitii. Va avea gusturi fine si prefera decorul fastuos si elegant in jurul lui. Ii va placea sa-si prezinte si sa se laude cu succesele sale, chiar si cu averile sau valorile sale artistice. Acest tip va instala multe "mecanisme" in jurul casei sale pentru a indeparta tonurile plicticoase de fiecare zi. In spatele prezentei sale indecise, aceasta Maimuta isi va pastra categorica maretie intelectuala si se va bucura testandu-si istetimea mintii in lupta cu adversarii.

9.5.LUNA MAIMUTEI
LEU – 22 iulie-21 august
Ecuatia elementelor:METAL (+) + FOC
Sunt doua semne cu ambitii deosebite si o inteligenta perfecta. Autoritate absoluta, cu indemanare de conducere recunoscuta. Aceasta mai reduce putin din smecheria Maimutei, desi ea poate fi un alter ego pentru acest suflet de conducator si pentru faptele sale. Maimuta-Maimuta va fi un tip de rang inalt si increzator in fortele prorpii. De asemenea, poate fi prea curajos sau prea abil in pornirile sale de a se amesteca in afacerile altora, dar mereu o va face din curiozitate si nu din rautate.

9.6.LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22 august-22 septembrie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + PAMANT
Este un lucrator capabil si harnic, la care siretlicurile Maimutei vor fi catalizator ideal pentru talentul ei administrativ. Un tip creativ si geniu, inzestrat cu o minte prolifica si un creier aproape electronic, va fi un om de afaceri plin de succes dar lacom. Orice pariu va fi castigat de el. O persoana critica, va compara si eticheta tot timpul, va avea raspunsuri eficace personale, de cate ori va fi nevoie.

9.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie-22 octombrie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + AER
Foarte priceputa la vorbe, politicoasa si inteligenta, angelica Maimuta-Caine are un zambet care promite paradisul. Chiar daca tot sau aproape tot din ceea ce da poate sa fie la un inalt nivel de calitate, desi la suprafata este superba si nimeni nu ar putea sa ignore o asemenea persoana. Stie sa valorifice si sa aprecieze toate situatiile in propriul avantaj, dar nu se va supara daca si adversarii iau parte egala la afacerile sale. Descurcareata Maimuta va fi o fire libera si cooperanta si va fi cu mult mai abordabila si mai acceptabila decat de obicei.

9.8.LUNA MISTRETULUI
SCORPION – 23 octombrie-21 noiembrie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + APA
Un tip violent si vag, putin narcisist, un tip care va dori sa fie doar pentru placerea proprie. Caracterul perfid al Mistretului ii va permite sa abordeze un mod de gandire necompromitator. Nu este ascultator si nici plin de recunoastere. Maimuta-Mistret poate fi necesara, eficienta, isteata, foarte dinamica si atarctiva. Va munci foarte mult pentru ceea ce isi doreste sa aiba, dar va fi cruda cu cel care cauta sa pacaleasca. Un tip pozitiv, incantator, dar indaratnic atunci cand isi alege drumul sau. Ambele semne sunt maestre ale revansei. Va incerca mereu sa egaleze scorul sau va muri pentru asta.

9.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 22 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + FOC
Un tip cu talent organizatoric si putere pentru sustinerea intereselor sale. O persoana cinstita si cu o minte de nepatruns, in ciuda imaginii de om neserios pe care o afiseaza la suprafata. Un tip cu o minte agera care nu face cunoscut niciodata punctul sau real de vedere pana cand nu este sigur de atingerea telului. O Maimuta-Sobolan este un vrajitor activ si voios, produs al fortelor aristrocratice ale Sobolanului si al inventivitatii Maimutei.

9.10.LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + PAMANT
Ambele semne sunt rationale si capabile. Maimuta este captivanta, Boul este onest si chibzuit. Boul are acces la inzestrarile naturale si imaginative, in timp ce Maimuta profita de forta de neclintit a Boului. Rezultatul este un tip muncitor si calm, inteligent, dar nu atat de curajos pe cat pare.

9.11.LUNA TIGRULUI
VARSATOR – 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + AER
Un tip cu un caracter elegant, caruia nu ii lipsesc niciodata cuvintele, Maimuta-Tigru are o judecata studioasa si o admirabila agilitate, imbinate cu o marinimie deplina. Ambele semne au o vointa tare dar si putina obraznicie, asa incat nu o sa fie prea ascultatoare. Cand rationala, cand vioaie, cand onesta, cand vicleana, cand ferma, cand subtila, ea este un total a neobositului Tigru si a vrajitoarei Maimute. Un tip foarte modern, elastic si capabil din cauza tacticii si a setei de cunoastere pe care le detine.

9.12.LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februarie-20 martie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + APA
Fin ca un parfum de lavanda, rece precum o inghetata si complicat ca un labirint, chibzuitul dar purul Maimuta-Iepure va fi un mediator excelent pentru toti vanzatorii si cumparatorii din lume. Maimuta are un farmec special, iar Iepurele nu poate fi infrant asa usor atunci cand si-a propus sa isi ascunda vrajile. Acest tip are sentimentul afacerist al Iepurelui si poate face ca talentele sale sa dobandeasca mai multa forma si substanta.

10.1.LUNA DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie-19 aprilie
Ecuatia elementelor: METAL (-) + FOC
Pentru a descrie acest tip, se poate spune ca este greu de ignorat, imposibil de eliminat si greu de egalat. Atunci cand este negativ, puteti sa va intalniti cu un supermaniac. Drept precum o bara si pe deplin cinstit in intentii, va lasa impresii de neuitat pe oriunde va trece. El zice ca asa ii place lui, dar in final va ramane loial convingerilor sale. Are o constiinta foarte limpede.

10.2.LUNA SARPELUI
TAUR – 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: METAL (-) + PAMANT
Aceasta combinatie din doua semne muncitoare, poate face sa ia natsere o persoana care crede cu indaratnicie in "refuzul spontan", sau alte asemenea teste de rezistenta. Intr-o batalie, in timp ce adversarul va sfarsi de oboseala, el va castiga foarte usor, cu mainile goale. Din moment ce ambele semne sunt serioase, acest tip stie sa isi stapaneasca limba. Rezultatul poate fi un pic prea sec, pentru ca ambele semne au aceeasi calitate a umorului concis.

10.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai-21 iunie
Ecuatia elementelor: METAL (-) + AER
Instabilitatea Calului poate fi indreptata de eficienta si precizia Cocosului. Este un tip sportiv care-ti vorbeste cu o inocenta deplina si poate ajunge la capat fara prea multa bataie de cap sau teama de represalii. Cocosul-Cal este totusi sensibil la critica si va schimba sau refuza cea mai usoara atingere a EU-lui sau ori a intentiilor sale. O combinatie plina de pitoresc, un tip care pocneste des din degete, cu un suflet ratacitor, plin de viata, cu intentii bune, talent organizatoric si aspiratii utile.

10.4.LUNA OII
RAC – 22 iunie-21 iulie
Ecuatia elementelor: METAL (-) + APA
Un tip atent, delicat, eficient, binevoitor si cu maniere teatrale. Cocosul-Oaie este mereu un ajutor onest, dar trebuie sa fiti atent la violenta care straluceste la Cocos. Inca o data bunele intentii ale Cocosului ordonat se vor expune si aplica gingasiei si gusturilor fine ale Oii, castigand in acest fel suport si aderare pe toate fronturile. In aceasta combinatie, perseverenta pasiva a Oii este legata rezistent de tenacitatea activa a Cocosului. Acest tip va fi greu de infrant pentru ca nu va lasa sa existe niciun obstacol in calea realizarii scopurilor sale.

10.5.LUNA MAIMUTEI
LEUL – 22 iulie-21 august
Ecuatia elementelor: METAL (-) + FOC
Altruismul Maimutei trebuie asculte in mod fericit si hotarat de mania Cocosului de a despica firul in patru. Sunt doua semne puternice, dominatoare si inclinate spre succes. Cocosul poate astepta pana se vor linisti apele, cu multa rabdare si loialitate, in timp ce Maimuta are deja drept tinta, gloria. O asemenea persoana poate avea toate atuurile adevarate pentru a atinge culmea puterii, dar, pe de alta parte, nu prea ne este de ajutor faptul ca ea este un pic prea aspra si prea dominatoare cu cei din jur.

10.6.LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22 august-22 septembrie
Ecuatia elementelor: METAL (-) + PAMANT
O pasare de curte foarte sigura care are picioarele ancorate adanc in pamant. Pentru ca amandoua semnele sunt fiinte neobisnuite dar corecte, ne pot uimi cu preferintele ciudate si cu desavarsirea lor. Un ganditor clar si rational care se distinge in activitati cerebrale. Este elevul vesnic si este o autoritate pentru orice domeniu din sfera lui de activitate, asa ca puneti la o parte enciclopedia si ascultati-l pe el. Un tip care umbla prin biblioteci cu perseverenta si care foarte rar greseste, va inregistra cu minutiozitate fiecare informatie, pe care o va transmite urmasilor. Un iubitor al graficelor si hartilor si care este orientat spre succes. La capatul opus, negativ, se afla o persoana inclinata sa gaseasca defecte la orice si oricine.

10.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie – 22 octombrie
Ecuatia elementelor: METAL (-) + AER
Balanta va aduce Cocosului si firii acestuia un mai mare echilibru. E un Cocos care se va imbogati atat cu parfumuri luxoase cat si cu cele ieftine. Este un rational caruia ii place siguranta, casa ordonata si confortul. Chiar daca el este un tip special si un bun observator, Cainele ii va largi capacitatea de a intelege opiniile altora, rezultand o persoana mai putin critica pentru nimicuri si mult mai fericita si mai jucausa. Va cunoaste o mare popularitate in comparatie cu alti Cocosi.

10.8.LUNA MISTRETULUI
SCORPION – 23 octombrie-21 noiembrie
Ecuatia elementelor: METAL (-) + APA
O doza mare de curaj si barbatie. Aceasta combinatie are la baza doua semne puternice, individualiste si rationale. Direct si categoric, Cocosul-Mistret nu suporta compromisurile. Asta ar inseamna sa se lase infrant si nu accepta sa fie dat jos ca un oarecare. Pentru ca personalitatea sa este orientata spre victorie, el de obicei reuseste, desi metodele sale de a castiga nu au prea multi sustinatori printre prietenii sai. Oricum, el prefera izolarea, pentru moment, spre a obtine chiar si un centimetru de teren. Curentele de apa ale Mistretului scot la suprafata si cele mai mici surcele ale Cocosului, daca se intampla sa piarda ceva acestui cercetator exceptional.

10.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 22 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: METAL (-) + FOC
Vorbaret, dinamic, ambitios, ferm, Cocosul-Sobolan are scopuri foarte inalte. Sa nu indraznitit sa va certati cu el daca nu aveti o rabdare infinita, pentru ca el poate conduce o discutie pana la nesfarsit pentru a-si demonstra punctul de vedere. Sunt doua semne oneste, asa ca acest tip nu prea stie sa minta. Nu-i cereti sa fie sincer cu dumneavoastra decat daca puteti suporta adevarul. In ciuda acestei sinceritati nemascate, poate fi uneori generos si nu va ezita sa va acorde ajutorul sau daca simte ca aveti nevoie de el. Sobolanul ii da Cocosului mai multa securitate si demnitate.

10.10. LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: METAL (-) + PAMANT
Un asemenea tip se distinge prin eficienta, corectitudine si o lipsa totala de prefecatorie. Niciun semn din aceasta combinatie nu este recunoscut pentru caracterul maleabil, astfel incat Cocosul-Bou va rezistat tuturor ispitelor de a se transforma. Insa Cocosul este mai putin aprins si poate chiar mai tacut, desi are inclinatie pentru exercitiile de retorica. Foarte rar, cu penele ciufulite, acest tip va fi o creatura precisa si curata care indeparteaza orice nonsens sau abateri de la lege.

10.11. LUNA TRIGRULUI
VARSATOR – 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: METAL (-) + AER
Nu este un Cocos atat de harnic si sarguincios pe cat ar trebui, iar clopotelul sau va suna intotdeauna mai repede; este mereu inaintea timpului sau. Dar Cocosul-Tigru va fi insa ferm, onest sau inocent, cum ii place sa spuna. Atunci cand incepe sa vorbeasca, el vorbeste, nu se incurca, indiferent de zgomotul pe care il poate porni. De fapt el vrea sa fie diferit si chiar socant in acelasi timp. Deoarece, Cocosul ajuta acest tip sa persevereze, iar Tigrul poate scormoni viitorul, acest tip va putea sa isi faca planuri cu bataie indelungata si sa inteleaga nevoile viitoare ale oamenilor. Va cerceta cu inocenta unui copil si fidelitatea unui om de stiinta. Este un Cocos cu atentia indreptatata constant spre munca si care este mereu ocupat cu sarcini de constatare pe teren.

10.12. LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februarie-20 martie
Ecuatia elementelor: METAL (-) + APA
Un tip iubitor de pace cu un caracter precis dar binevoitor. Fibra morala tare a Cocosului este foarte clara, dar Iepurele, cu inclinatia sa catre relatiile publice, se descurca mereu in a prezenta o infatisare cat mai frumoasa. Un Cocos mai putin ursuz si fara tendinte dogmatice, el ar putea sa isi economiseasca rezervele precum si efortul, in cele din urma. Conservatorul si simpaticul Cocos-Iepure nu trebuie sa aiba impedimente in a se supune regulilor, dar el va vedea cum tiparul sau in viata cere incrucisari, in cantitati egale, de munca si odihna.

8.1.LUNA DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie – 19 aprilie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + FOC
Un Dragon mai ascultator, dar numai la suprafata, isi da singur sfaturi si, in timp ce pare atat de pasnic si prietenos, poate fi extrem de constant in ce priveste drumurile si ideile sale. Violenta sa este stinsa si ascunsa, dar va iesi imediat la suprafata atunci cand simte un pericol. Este o persoana mai controlata si rabdatoare, devotata si serioasa.

8.2.LUNA SARPELUI
TAUR – 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: FOC (-) + PAMANT
O Oaie foarte decisa care se ataseaza prea tare de trecut. Sarpele ii aduce idei si binecuvantare, rolul dorintelor sale, lucruri care ar face ca Oaia sa fie indecisa. Cu toate acestea, docila Oaie este mereu deschisa, in timp ce Sarpele, nu. Din aceasta combinatie rezulta un tip cu un caracter constructiv, extrem de simtit, cu un calm apasator si un ochi foarte fin pentru frumos. Oaia-Sarpe poate fi usuratica, dar va fi foarte atenta cu persoana sa si isi va da siesi o buna indrumare pentru securitatea si confortul personal.

8.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai-21 iunie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + AER
O combinatie schimbatoare si inventiva. Gusturile fine si manierele distinse ale Oii, impreuna cu intelpciunea si umorul Calului pot crea armonia dorita. Influenta lui Mercur face ca Oaia sa mai reduca din sensibilitate si sa obtina mai mult simt practic, de actiune si de abordare a vietii.

8.4.LUNA OII
RAC – 22 iunie -21 iulie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + APA
Descoperim un caracter profund si marinimos, cu iubire pentru copii. Oaie-Oaie este o combinatie feminina. Drept urmare, poate fi usor ranita, se poate da la o parte rapid si poate lua o atitudine nepasatoare. Timida si sensibila la disconfort si privatiuni, va dori bogatia si armonia conjugala. Pe langa faptul ca este inchisa de inhibitiile sale fara sens, Oaie-Oaie va fi foarte generoasa si se va ocupa in mod serios de casa si sarcinile sale. Este un patron al artelor, nu poate sa traiasca singura si isi va face foarte multi prieteni, pe langa numerosii membrii de familie, care o fac fericita.

8.5.LUNA MAIMUTEI
LEU – 22 iulie-21 august
Ecuatia elementelor: FOC (-) + FOC
Grandioasa Maimuta va indeparta usor timiditatea Oii si o va face curajoasa si iute la minte. Oaia-Maimuta va fi respectabila si va dori ca bunatatea si nobletea sa ii ridice nivelul de viata in care ea crede foarte mult. Mai putin pesimista si nu asa de sensibila la critica, aceasta persoana va fi foarte practica si va obtine tot ceea ce isi doreste. Oaia, mai libera, consolidata prin vointa si puterea Maimutei, nu va duce niciodata lipsa de caldura.

8.6.LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22 august-2 septembrie
Ecuatia elementelor: FOC (-)+ PAMANT
Oaia este distinsa, foarte simpatica, dar cam risipitoare. Cocosul este mai cumpatat si mult mai atent cu banii. Din aceasta combinatie rezulta o Oaie cu principiile economiei, devotamentului si judecatii la rece. Prietenoasa Oaie va fi mai categorica daca insusirile pozitive ale ambelor semne sunt unite corespunzator. Sunt niste suflete inteligente carora le place sa invete dar nu sa si actioneze.

8.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie-22 octombrie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + AER
Oaia-Caine adora sa fie in centrul atentiei si sa fie inconjurata de simpatie. Prietenia si acceptul dumneavoastra sunt vitale pentru ea. Poate sa para o persoana usuratica si sensibila, dar exista un grad de rezerva si de rezistenta in aceasta persoana. O autoritate in toate formele artei si frumosului, are un simt ascutit al echilibrului si culorilor. Oaia-Caine tinde sa fie om de cultura, stilata si poate grandioasa in felul cum se imbraca. Firea sa foarte deschisa o face sa isi ia pauze prea lungi si prea dese, sa numere voturile si sa adune pareri mereu. Daca nu poate sa se afirme prin talentul sau si sub ocrotirea puternica a altora, poate sfarsi prin a deveni un model ratat.

8.8.LUNA MISTRETULUI
SCORPION – 23 octombrie-21 noiembrie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + APA
Din acest amestec de apa si foc rezulta o persoana puternica la minte si trup, dar inzestrata cu o finete in exprimare si creativitate care pot pacali si pe cei mai mari specialisti. Isi asculta instinctul, pe iubitul ei si in final opinia publica (exact in aceasta ordine). Dar orice altceva a pus la cale Mistretul, Oaia evalueaza si pune pretul pe orice este legat de reusita ei. Nu ii va placea sa ii raneasca pe altii sa sa se entuziasmeze dupa victoriile sale. Mistretul este un bun povatuitor pentru Oaie fiindca o avertizeaza la limita autocompatimirii si o forteaza sa actioneze deseori de una singura, dupa mintea ei.

8.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 22 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + FOC
O Oaie bine intentionata si cugetatoare, cu o viziune foarte larga asupra intamplarilor si viitorului. Onesta si directa, ocoleste totusi detaliile suparatoare si munca din greu. Oaia-Sobolan va dori sa cunoasca inaltimi noi si sa arate teorii avangardiste. Acest tip este mai mult atletic decat sensibil si poate sa rada de greselile sale si sa apeleze la o reala critica. Inzestrat cu un simt estetic si gusturi fine, va putea sa inventeze stiluri noi, indraznete. Increzator in puterile sale, va fi mai sincer decat alte Oi.

8.10.LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + PAMANT
Supusa Oaie este acum sub conducerea Boului. Acest tip vede mai precis lucrurile pe care le doreste si nu se va feri sa aiba propriile decizii. Din cauza norocolui si bunavointei celor opt semne lunare, Oaia-Bou va fi simpatica si va fi recompensata pentru greutatile si problemele ei. Mai putin recunoscator pentru postura de rezerva, acest tip de Oaie va juca un rol important in croirea propriului destin. Nu se va plange prea des.

8.11.LUNA TIGRULUI
VARSATOR – 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + AER
Prea multa modestie. Sunt doua semne sociabile si ingaduitoare, inzestrate cu intentii bune si generozitate. Puternicul Tigru poate sa nu se supuna si atunci aceasta persoana poate deveni razbunatoare si neconventionala. Echilibrata Oaie este sensibila si poate conduce in profunzime Tigrul, mai ales ca are puterea de a hotara solutiile de pacificare. Oaia-Tigru nu urmareste cu indarjire popularitatea sa. Devotamentul o oboseste putin si ar vrea sa se distreze prima data si apoi sa plateasca. Dar pentru ca este o persoana foarte nostima, nu va plati deloc.

8.12.LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februatie-20 martie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + APA
Extenuant si enervant dar foarte atractiv, puternic si vesel, Oaia-Iepure termina deseori cu cea mai mare bucata de prajitura, din cauza bunatatii si altruismului sau. Poate fi emotiv si plangaret, atunci cand cade intr-o extrema. Un iubitor al scenelor pastorale, al vitraliilor, al muzicii de orga si al catedralelor. Mereu fundalul este mult mai sigur si un loc mai ascuns pentru el. Ii place sa se gandeasca, pentru ca singuratatea ii aduce ceea ce este mai bun in caracterul sau.