21 Ianuarie – 18 Februarie

Este un semn uman al zodiacului, reprezentat ca simbol printr-un om care poarta la subtioara un ulcior plin cu apa al carui continut il varsa generos peste tot pamantul. Semn al progresului, al ideilor inaintate, chiar al revolutiei care impinge ritmul omenirii catre o formula noua de viata. acest semn zodiacal este un semn altruist fie pentru tendinta omului nascut in aceasta zodie, fie pentru tendinta colectivitatii influentata de planeta directoare Uranus.

GENERALITATI

Cea mai mare parte a Varsatorului de apa ocupa insasi semnul, iar pe cer mana stanga se intinde pana la spatele Capricornului, pe cand cea dreapta pare ca alinta coama constelatiei Pegasului aflata in Pesti, unde se gaseste o parte dn piciorul drept si din ulciorul din care omul zodiacului para ca raspandeste apa. In aceasta constelatie se gasesc coarnele Capricornului si Delfinul. 

Semnul Varsatorului in astrologie reprezinta doua franturi de unda, care parca sunt malurile mereu cotite ale unui parau. Ele nu indica numai scurgerea sinuoasa a apei care curge din ulcior, ci si undele de toate dimensiunile: cele sonore, cele hertiene, cele electrice intrebuintate in aparatele care reproduc: sunetul, vocea, scrisul, telegrafia si telefonia fara fir; el corespunde de asemenea ideei elicei de avion sau a sinei de cale ferata plina de cotituri. Progresul si inventia sunt schitate in toata forma lor.

CARACTERISTICI

Influenteaza pe cei nascuti intre 20 Ianuarie si 18 februarie. 

Varsatorul face parte din trigonul de aer care reprezinta simbolul intelectualitatii, el atrage colectivitatea, schimbul de idei si societatea prietenilor. Desi este un semn de aer, este un semn fix, putand fi comparat cu aerul comprimat. Varsatorul nu este asa de sovaitorsi schimbator ca celelalte semne de aer. Cel al Gemenilor este foarte schimbator, cel al Balantei reprezinta cele doua talere pe care cea mai mica inclinare le poate inclina. Varsatorul de apa are mai multa uniformitate, continuitate. Ca semn masculin este fix si afirmativ. Altadata stapanul acestui semn era Saturn, care avea drept cuvant aspra lege a Talionului. Astazi, bagheta lui Uranus, cel de al doilea stapan al Varsatorului de apa imblanzeste nota severa saturniana, aducand una de altruism proprie epocii actuale. Gratie lui Uranus, omul isi perfectioneaza constiinta si capata o intelepciune din ce in ce mai mare. Dobandeste niste vederi care nu au nimic comun cu umanitatea in general, asa cum este conceputa curent aceasta umanitate. Avem o stare spirituala de supraintelegere a mizeriei umane. Intelegand natura omului, cel nascut din Varsator, din respectul lui pentru om isi aseaza copii per acelasi nivel ca pe cei al altora, pe mama lui in acelasi rang pe care il au alte mame, iar sotiei sale ii acorda aceleasi drepturi egale cu a celorlalte femei. Omul este in stare sa isi iubeasca dusmanii, sa rasplateasca raul cu binele, sa lucreze intr-un scop constructiv, fara vorbe desarte. Nu va avea o religie anume, ii ajunge iubirea aproapelui.

In general, caracterul acestor oameni este placut, prietenesc, linistit, rabdator, hotarat, fidel, vesel, sincer, foarte sensibil la atentii, artist si rafinat. In simpatia si dusmania lui este franc.Niciunul din semnele zodiacului nu intelege mai bine natura omeneasca. Cuvantul devine chibzuit si folosit ca pricepere in directia prieteniei si tovarasiei. Ca sa ajunga la scopul propus, nativii fac sa vibreze in semnul lor intotdeauna coarda sensibila. 

Cei nascuti sub semnul Varsatorului nu pot sa traiasca fara prieteni care sunt insusi ratiunea lor de a fi. De altfel, parca e facut ca tot ce li se intampla in bine sa fie prin ajutorul prietenilor. Protectie, sprijinul din afara si calitatile lor proprii sunt ca niste parghii de care se servesc cu indemanare. Ei se sfatuiesc indelung cu camarazii in reuniuni intime si ajung la solutii printr-un fel de consultatie colectiva. Libertate, egalitate, fraternitate, acesta este motto-ul consfatuirilor lor. Sunt foarte inaintati in conceptii, se intereseaza de stiinte si de inventii. Politica si religia ii preocupa mult, desi adeseori au idei subversive. Intr-un mod direct sau indirect, cei mai buni dintre ei se intereseaza de progres si de buna stare a societatii caci nu exista oameni care sa inteleaga mai bine suferinta semnului, ca ei insusi. 

Nu vor sta pe ganduri sa provoace revolutii pentru a imbunatati soarta poparelor. Verbul “a sti” simbolizeaza curiozitatea lor, mereu treaza. Cea mai frumoasa calitate a lor este universalitatea, iar defectul lor cel mai mare este discutia. Cand iese in evidenta discutia, are o mare dispozitie a contrazicerii si atunci sinceritatea are mult de pierdut. 

Desi semnul Varsatorului este un semn uman prin excelenta, poseda cateodata o caracteristica foarte primejdioasa. Pe baza ideei ca toti suntem frati, nativul este in stare sa isi insuseasca bunul altuia si pot fi si libertini, socotind ca toate femeile sunt ale tuturor. In acelasi sens, ei vor fi excentrici, dand nastere la arta cubista, futurista sau la muzica stridenta. 

Nativii au mare predispozitii pentru astrologie. Copiii nascuti in Varsator trebuiesc educati in mod sever in principiul respectului dreptului altuia, sa le supravegheze anturajul caci au o tendinta de a se imprieteni si a se asocia foarte usor. Dar au marea calitate de a intelege logica unui lucru, asa ca vor putea fi convinsi daca motivele invocate vor fi injuste. 

CARACTER

Nativii din Varsator sunt cei mai îndepartati de contigentele materiale si cel mai aproape de perceptiunile pamântesti. Ei sunt intuitivi, simt apropierea pericolului, au o antipatie instinctiva pentru acei care le-ar putea face rau. Au visuri care se realizeaza si inspiratii care le dau mari daruri în arta, în poezie, sau catre cercetarisavante. Ei pot fi chiar geniali.

Nativii urmaresc mai mult ideea decât banul.

Femeile au placere sa se cultive, fara sa dispretuiasca podoaba; au o conversatie agreabila, sunt discrete, multumindu-se cu resemnare si filozofie, Ia putinul ce Ie poate da viata. Sunt mari amatoare de ocultism, merg pe la ghicitoare si câteodata se întâmpla ca ele însasi sa devina ghicitori.

DESTIN

Viata va fi întotdeauna lipsita de o adevarata fericire sau succes. Vor avea deci deceptiile pe care urmeaza sa le sufere un astfel de soi de oameni. Vor fi ajutati de prieteni si atunci Cerul le va harazi, ori o fericire modesta, ori, de vor fi oameni de seama, un succes stralucit pe plan social.

BOLI

Nativii din Varsator se socotesc printre temperamentele bilioso-sanguine. Doua glande endocrine joaca un rol preponderent humoral: lobul anterior al hipofizei si cel al tiroidei. Aceste doua glande însa, nu se armonizeaza într-un mod perfect; de aceea observam adesea caracterul straniu al acestor nativi care parca ar trai pe alta lume. Partea cea mai slaba a organismului lor o vom socoti nervii, iar cea clasic expusa, pulpele si fluierele picioarelor.

CALENDAR TEBAIC

Primul decan: 21 Ianuarie – 29 Ianuarie

Fire si destin: au simt artistic dezvoltat. Nativul va produce opere literare, artistice, filozofice, de calitate buna sau mediocra. 

21 Ianuarie: dezinteresare completa de bunurile materiale; cariera de discipol modesta.

22 Ianuarie: sot rau, sotie nepotrivita,separare, divort.

23 Ianuarie: caracter distant, despotic; in viata vei atinge rezultatul dorit. 

24 Ianuarie: fire meditativa, ocupata mereu cu dezlegarea problemelor. Reusita in viata cu ajutorul providentei. Nativul se ocupa de toate, insa in mod superficial. Viata este favorizata de noroc.

25 Ianuarie: fire intunecata, care nu sufera contradictia; viata semanata de sfada si piedici.

26 Ianuarie: fire nehotarata; prea constiincioasa; succes material mediocru. 

27 Ianuarie: fire chinuita, constienta ca are un rol de indeplinit in viata; plan de evolutie superior. 

28 Ianuarie: spirit critic, certaret, care vede numai greselile altora, viata expusa.

29 Ianuarie: nativul nu este niciodata satisfacut de opera lui si este manat spre un ideal inaccesibil. Viata furtunoasa, framantata dar care poate avea in decursul ei ceva maret. 

Al doilea decan: 30 Ianuarie - 8 Februarie

Fire: inclinare catre arta. Spirit vioi, simt de patrundere, usurinta in a asimila tot ce este nou. Nativii acestui decan invata repede tot ce li se arata. Cateodata le place sa vorbeasca mult.

Destin: se ocupa de tot felul de inventii care le da cand sanse mai mari, cand sanse mai mici. 

30 Ianuarie: are prea multa incredere in propriile mijloace; deceptii frecvente. 

31 Ianuarie: nestatornicie in idei; spirit mereu inventiv.

1 Februarie: independenta, nervozitate; prieteni putini.

2 Februarie: viata plina de deceptii; suferi mai ales pentru altii. 

3 Februarie: fire invidioasa, innacrita; succes. 

4 Februarie: fire nepasatoare, avand o inaptitudine pentru lupta; viata stearsa, care insa nu este nefericita. 

5 Februarie: nesocotinta; nepasare; neglijarea intereselor materiale; fericire relativa .

6 Februarie: fire foarte activa; viata ingrata; succes scump platit. 

7 Februarie: fire practica, intuitiva; reusita frumoasa.

8 Februarie: temperament de apostol; generozitate; mare intelegere a tot ceea ce este omenesc; viata de devotament, aspra, dar plina de multumire sufleteasca. 

Al treilea decan: 9 Februarie – 18 Februarie

Fire: nativii acestui decan au o inclinare catre lucrurile care nu sunt reale. Sunt aproape lunatici. Imaginatie exagerata si vagaboanda acre poate duce la deranjament mintal sau la geniu.

Destin: nativii nu sunt intelesi de cei care ii judeca astfel.

9 Februarie: fire nerabdatoare; hotarari pripite, esti victima unor critici inversunate si numeroase.

10 Februarie: o prea mare incredere in intuitia proprie; catastrofa probabila in viata.

11 Februarie: indolenta; caracter de om iluminat si surazator; viata fericita; beatitudine. 

12 Februarie: fire care se acomodeaza; noroc; reusita. 

13 Februarie: slabiciune in fata dificultaatilor vietii; existenta grea, luminata de o intelegere filozofica a greutatilor vietii. 

14 Februarie: fire visatoare, poetica; viata agreabila. 

15 Februarie: energie care da un caracter complex, din cauza darurilor generale pe care le poseda acest decan; succes care surprinde pe altii dar care se afirma mereu. 

16 Februarie: pasiunea lucrului pe care il urmaresti; optimism; viata sustinuta de prieteni si protectii. 

17 Februarie: caracter nelinistit, intunecat, pesimist; numeroase accidente fizice.

18 Februarie: loialitate, sinceritate adeseori brutala; deceptii in prietenii.