-moralist-
- 12 ianuarie – 21 ianuarie; 15 iulie – 25 iulie-

Mare, foarte frumos, bine facut. Lumea se intoarce dupa el pe strada. Barbatii nu au vocatie pentru a fi play-boy si e pacat pentru ca ar reusi in viata. Frumosi si aratosi, ei nu cauta sa-si puna in valoare acest fizic avantajos. Sunt deosebit de neglijenti, se imbraca cu dezinvoltura. Are tendinta de ingrasare cu varsta, trebuie strunit de tanar. Se multumeste cu putin si nu complica viata.
Este un calm, un pacifist. Incetineala sa este cel mai mic defect.
Spiritul moralist este cea mai insuportabila calitate. Contrat aparentelor, are sanatatea fragila, dar nu va fi grav bolnav, in general. De o sinceritate si o franchete dezarmanta.
Are o mare incredere in bunatatea oamenilor. Cauzele pe care le apara sunt intodeauna drepte si e convins ca dreptatea va fi recunoscuta mai devreme sau mai tarziu. Va fi disperat in caz contrar. Ulmul se sileste sa-si faca fericita familia. E doar dorinta sa. In dragoste este gelos, chiar daca nu este pasionat. Poate, daca se potriveste cu partenerul, sa faca sa dureze iubirea si dupa nunta de diamant.
Ii place sa comande, detesta sa asculte. Isi foloseste des influenta. E abil in a manevra oamenii. De obicei tiranic cu cei apropiati, cateodata meschin. Pretentiile sale sunt proportionale cu dragostea ce v-o poarta. Suportati-l ca merita. E generos. Sa se pazeasca de curentele ideologice. Se lasa prea usor prins.
Patriot, chiar putin sovin entuziasmul sau, e cu doua taisuri. O inteligenta practica, concreta. Are spirit si poate sa perceapa lucrurile mai inainte. Are de obicei umor si chiar umorul il salveaza. Viata sa va fi agreabila, fara datorii, ca dealtfel ceea ce isi doreste.