3.1.LUNA DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie-19 aprilie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + FOC
O furtuna de flacari care nici nu se va dezlantui, nici nu se va linisti de la sine. Niciunul din aceste doua semne nu este cunoscut pentru toleranta, abtinere sau rabdare. Seducator si superexcitata, Tigrul-Dragon va avea o viata plina de momente esentiale, pentru ca aceasta persoana este mult mai generoasa cu punctele de exclamatie. Este foarte greu de imaginat o astfel de persoana facand o pauza. Este o minge de foc plina de energie care poate sa loveasca fara sa se opreasca sau sa cada foarte repede intr-un acces de furie, batand din picioare. Creativ, neobosit si cu o bravura recunoscuta, nu va duce lipsa de prieteni sau dusmani. Foarte senzual si de o atractie salbatica, acesta persoana este predispusa sa aiba o viata cu multe evenimente pentru ca va face tot posibilul sa fie in mijlocul scenei.

3.2.LUNA SARPELUI
TAUR – 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + PAMANT
Celebra eficienta si abilitate a greoiului Taur va fi luminata de umorul si tinuta nobila a unei feline pline de viata. Este, fie un Sarpe afectuos si iubitor, fie un Tigru statornic si intelectual. Persoana aceasta tinde putin sa fie mai traditionala si conservatoare, dar rezerva Sarpelui poate fi inlocuita prin afinitatile si popularitatea Tigrului. Organizata si hotarata in indeplinirea misiunii sale in viata, aceasta persoana va fi fara nici un dubiu calda, atractiva, generoasa cu timpul si energia sa.

3.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai- 21 iunie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + AER
Un Tigru ager. Aproape ca se poate auzi rasul sau care sparge gheata unei adunari importante. Iute si vorbaret, el poate fi realmente de nepretuit daca nu este prea inflacarat si prea direct. O persoana nascuta sub acest semn tinde sa fie in permanenta miscare, iar de cele mai multe ori, intr-o foarte mare graba. Daca inainte sa isi foloseasca viteza si pasiunea nativa pentru activitatea s-ar aseza si si-ar stabili un plan, ar putea deveni aproape invicibil.

3.4.LUNA OII
RAC – 21 iunie-21 iulie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + APA
Un Rac antirezonant, plin de surprizele felinelor, de stralucire si de cantecele iubirilor patimase. Desi pare posesiv si gelos, aveam de-a face cu un tip dulce si duios. Tigrul-Oaie este mereu indragostit si un romantic incorigibil. Un iubitor de petreceri, foarte pasionat. Poate sa izbucneasca in plans sau in ras fara prea multa greutate. De obicei, o persoana care apartine unei astfel de combinatii, este foarte amabil, foarte politicos si de ajutor datorita bunatatii exagerate a Oii si termperamentului iubitor si optimist al Tigrului.

3.5.LUNA MAIMUTEI
LEU – 22 iulie – 21 august
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + FOC
O personalitate aprinsa care ar putea sa ii arda pe cei creduli sau pe cei care ii considera buni. Un pachet de gheare si colti, Tigrul-Maimuta nu rateaza niciodata in a atrage multimile de oameni. Capabil de profunde si imense stari sufletesti, poate fi un tip foarte cald, ursuz si foarte marinimos, toate in acelasi timp. Are tendinta sa actioneze la un nivel superior, in special cand nu este sigur de el. Femeia Tigru-Maimuta are energii interioare foarte folositoare atat fizice cat si psihice. Si atunci cand el sau ea iubeste, absolut nimic nu mai conteaza.

3.6.LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22 august – 22 septembrie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + PAMANT
In timp ce Tigrul nu isi poate ascunde sentimentele iar Cocosul este rezervat si analitic, Tigrul-Cocos va fi mai putin spontan dar la fel de stralucitor intr-un mod organizat si curat. Ambele semne, atat cel lunat cat si cel solar pot forma un pod sufletesc foarte uman, din care va rezulta o persoana foarte atenta cu alegerea cuvintelor. Cu temperamentul si curajul Tigrului, alaturi de autocontrolul Cocosului, aceasta personalitate poate emana cele mai bune intentii ce caracterizeaza ambele semne.

3.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie-22 octombrie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + AER
Un Tigru capricios dar cu mult simt al umorului, aureolat cu stilul ispititor al Cainelui-Venus. Ambele semne tind sa amane mereu, astfel ca un neutru poate sa ramana uimit fata de frecventa cu care acest semn isi schimba parerea sau fata de de reusitele in a-si promova preferintele sale. Insa, puternicul Tigru se mobilizeaza imediat ce s-a stabilit un scop si poate fi inimos si foarte harnic pana la capat. Delicatul Caine face ca Tigrul sa isi urmareasca prada cu o dibacie absoluta.

3.8.LUNA MISTRETULUI
SCORPION – 23 octombrie – 21 noiembrie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + APA
Foarte talentat si sensibil, Tigrul-Mistret are farmec, seductie si atractie sexuala cat 10 muritori obisnuiti. Semet si sigur de el, plin de tact, el va trata planuri ambitioase prin rezistenta Mistretului si optimismul Tigrului. Are puternice calitati provocatoare, care se adauga la spiritul de luptator al Tigrului, intensificand violenta Mistretului. Sa fiti convins, chiar daca e vorba doar de cateva "zgarieturi" de joaca, el se va razbuna, doar pentru a va reaminti ca nu trebuie sa il luati prea usor (daca ati indraznit cumva).

3.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 22 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + FOC
O persoana foarte dinamica, iar reactiile sale rapide sunt foarte apreciate prin exactitatea lor. Un tip onest, dinamic si expresiv, Tigrul-Sobolan nu prea cunoaste inhibitia. Ii place sa indeparteze formalitatile si nimic nu il va impiedica sa ajunga la esenta problemelor atunci cand curiozitatea il impinge la aceasta. Spiritul inflacarat si manierele elegante vor defini o persoana nascuta sub acest semn. Poate fi educativ si didact, dar este prea inteligent si prea elegant pentru a cadea victima vulgaritatii.

3.10.LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + PAMANT
Din aceasta combinatie rezulta un Tigru incantator dar mai putin incapatinat si violent. Fara indoiala, aceasta persoana va mai detine inca o fire puternica, dar influenta Boului o va directiona pe o cale buna. Acest Tigru nu este atat de neobosit precum ceilalti si are tendinta sa fie mai putin radical. Nu ii plac schimbarile rapide si puteti avea incredere in promisiunile sale. Un Tigru foarte ocupat care nu se va supara sa lucreze din greu fizic sau inteletual, daca aceasta ii va perfectiona abilitatea si personalitatea. Tigrul-Bou nu se va lasa condus de subconstient in totalitate, asa cum de regula un adevarat Tigru ce comporta.

3.11.LUNA TIGRULUI
VARSATOR – 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + AER
Un Tigru curajos, provocator si elegant care isi indeplineste cele mai jucause vise. Transparent si pus pe glume, este foarte placut sa il cunosti si sa il iubesti. Insa, el stabileste legaturi foarte stranse sau se retrage destul de mult timp, asa ca cu greu il puteti analiza corespunzator. El este sus si deasupra a orice intra sau iese din actiune cu o inclinatie neobisnuita spre incurcaturi. Iubeste publicitatea, e foarte comunicativ si interesat in a schimba reguli sau legi in avantajul sau. Schimbator si independent, este dominat de vise pline de maretie si condus mereu de sperante magnifice. Mintea si sufletul sau sunt libere precum vantul. Nu este posibil sa il cuprinzi vreodata si nici nu ar fi bine sa incercati.

3.12.LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februarie-20 martie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + APA
Linistitul Iepure poate crea o personalitate stralucitoare Tigrului. Simpatic dar influentabil, Tigrul va arata o fire calma interioara, iar dragalasenia sa se va reduce la un nivel poetic luminos. Tigru-Iepure isi va ascunde ghearele si va folosi psihologia umana pentru atingerea scopurilor propuse. Iepurele este dinamic si perseverent, in timp ce devine mai relaxant, cu mai putine conflicte in viata. Dar asta nu inseamna ca va fi un tip care va accepta mereu sa fie calm. Tigrul –Iepure mai degraba va toarce decat rage, dar fara indoiala va rage totusi.