5.1.LUNA DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie-19 aprilie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + FOC
O torta aprinsa care va arata drumul. Plin de o noblete perfecta. Este cel ce trebuie sa straluceasca si va fi un optimist convins, inzestrat cu un entuziasm molipsitor si o chemare spre multimile de oameni. Insa, acest suflet milostiv poate fi si un despot distructiv sau marcat de o autoincredere nelimitata si de un curaj dezlantuit. Este tipul "totul-sau-nimic" care merge in lupta cu toate steagurile fluturand. Dragonul-Dragon poate fi o persoana de-a dreptul ingrozitoare atunci cand este provocat pe domeniul sau.

5.2.LUNA SARPELUI
TAUR – 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: LEMN(+) + PAMANT
Statornic precum lumina unui far, acest Dragon pamantean va fi menit sa aiba puteri extraordinare si scopuri utile. Caile previzibile ale Sarpelui vor fi umbrite de sclipirea Dragonului si acesta va avea putina viclenie si pretentii. Dragonul-Sarpe va fi captivant si rafinat, desi el are tendinta sa fie retras si oarecum lent in miscari. Este mereu onest, cu mintea limpede si un tip performant. Un suflet ales care investeste timpul si energiile sale cu inteligenta si la locul potrivit.

5.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai-21 iunie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + AER
Dragonul-Cal va fi un taifun in ceea ce priveste activitatea sa. Este iute, sprinten si curajos, va fi remarcat pentru felul sau descurcaret de a fi si pentru eficienta sa. Fiul lui Mercur este inzestrat cu o minte agera si limpede, in timp ce Dragonului nu ii va lipsi vointa sau curajul de a-si transforma ideile in realitate. Daca va acorda mai multa atentie detaliilor pe care de obicei ambele semne tind sa le treaca prea usor cu vederea va avea un mare succes. Sub controlul Dragonului si prin capacitatea Calului de a aduna oamenii, acest tip va avea parte de un mare si respectat mediu de influenta.

5.4.LUNA OII
RAC – 22 iunie-21 iulie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + APA
Aici sunt adunate demnitatea si farmecul sensibilitatii. Dragonul-Oaie nu va fi atat de activ ca alti Dragoni, dar va dispune de calmul si felul nobil a autoritatii. Dragonul este idealist, in timp ce Oaia este profunda si cercetatoare. Impresiile create de acest tip de persoana sunt pastrate mult timp si nu trebuie sa aiba o putere foarte mare. Cu dispozitia putin rece a Lunii, acest Dragon va tinde mai putin spre reusite. Va stapani totusi puterea unui Dragon, in mentinerea instinctelor interioare ale Oii. Pentru ca este o persoana toleranta si comunicativa, viata cu ea poate fi placuta.

5.5.LUNA MAIMUTEI
LEU – 22 iulie-21 august
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + FOC
Un tip activ, stralucitor si constient de puterea si maretia sa. Dragonul-Maimuta este un conducator excelent care isi va tine arma incarcata mereu. Maimuta cedeaza Dragonului mandru mai multa dinamita decat poate folosi, astfel ca acest tip poate fi foarte puternic si greu de abordat atunci cand ceilalti cauta sa il abata de la drumul drept. Cu toate acestea, nu poarta niciodata pica, iar atunci cand face declaratii explozive, este doar pentru a se descarca. Este un semn regal inzestrat cu un noroc exceptional, pentru ca mereu isi tine promisiunile si este nobil si generos cu cei mai putin norocosi decat el.

5.6.LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22 august-22 septembrie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + PAMANT
Sunt doua semne cu incredere totala in propria persoana si studioase, chiar daca Fecioara este mai realista si mai muncitoare. Acest tip va avea o sete de cunoastere si perfectionare extraordinara. Trebuie sa straluceasca si devine rautacioasa atunci cand este atacata. Nu se va preda foarte usor si uneori nu va renunta deloc. Ambele semne au multe calitati excelente si Dragonul-Cocos va fi stimat pentru caracterul si taria sa. Cateodata este vinovat in fata victimelor sale si actioneaza cu o ardoare neprefacuta atunci cand repara ceva gresit.

5.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie-22 octombrie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + AER
Un spirit viu si voios, curajos, un Dragon linistit. Cu gropite in obraji si bland, acesta are o personalitate prolifica. Balanta va avea un inaintas in fata Dragonului si a maretiei sale si, desi Dragonul-Caine are mult de munca, nu va fi atat de depedent ca alti Dragoni. Pentru ca ambele semne detin inventivitate si o personalitate sincera si chiar de geniu, puteti sa va asteptati ca el sa fie dotat cu o cinste perfecta, cu minimum de inhibitii si o fire deschisa.

5.8.LUNA MISTRETULUI
SCORPION – 23 octombrie-21 noiembrie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + APA
Un Dragon intrigant, pasionat care va fi foarte direct cu ceea ce ii place si ceea ce nu ii place. Intensitatea puterii Scorpionului va egala puterile groaznice ale Dragonului. Aceasta combinatie poate fi o piedica in calea personalitatii subiectului daca se lasa dus de mari abuzuri. Ambele semne sunt inzestrate cu puteri extraordinare si au inclinatie pentru comanda. Sub masca unui farmec distrugator nu va lasati pacaliti, el este tot atat de dur pe cat este de sanatos. O femeie sub acest semn atunci cand este buna, este foarte buna, dar atunci cand este rea, devine oribila.

5.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 22 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + FOC
Vesel, cald, placut, precaut si putin indaratnic, Dragonul-Sobolan este increzator si operativ si nu va accepta nici o dezamagire. Nerabdator si puternic, Dragonul-Sobolan se dezvolta foarte bine atunci cand este implicat si participa la orice actiune. Preocuparile sale sunt multe si diferite. Deseori el jigneste prin cuvantul sau, dar o face fara rautate si pe neasteptate, asa cum loveste si sageata lui, drept in inima. Un tip generos si nobil, el va va pune la dispozitie intreaga lui valoare atunci cand aveti nevoie de ajutor si nu v-il ofera nimeni.

5.10.LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: LEMN (+)+ PAMANT
Un tip increzator specific pentru Capra de munte si dorintele hotarate ale celestului Dragon. Ambele semne sunt foarte puternice si inclinate sa conduca. Personalitatea rezultata din aceasta combinatie va fi realista, foarte harnica si increzatoare. Inzestrata in mod exceptional cu forta si putere de conducere, poate muta muntii din loc, cu forta si vointa sa imensa. Nu iarta pe nimeni, in ultima instanta nici chiar pe el insusi atunci cand are de indeplinit sarcini complicate. Dragonul-Bou va arata mai degraba ca un sportiv, cu armonia formelor musculare. Nu este un tip rational. Ii place mediul familal propriu si uraste sa fie deranjat.

5.11.LUNA TIGRULUI
VARSATOR – 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + AER
Rezultatul catalizator al acestei combinatii este un tip clar in vorbire, sprijinit de o autoritate care este greu de ignorat sau de provocat. Dragonul-Tigru este un tip nestatornic si individualist al modei si ideilor noi. Inselatoria este o nenorocire pentru stralucitorul Dragon, in timp ce voiosul Tigru va castiga recunoastere si distinctie pentru aptitudinile sale ascunse de a se descurca in situatiile grele, chiar si de a discuta cu oamenii. Aceasta persoana poate fi neobisnuita si neprevazuta, dar niciodata uneltitoare sau nemiloasa. Ambele semne pot ierta sau uita, desi Dragonul este un luptator atunci cand este provocat, in timp ce Tigrul este mai larg in gandire si mai apropiat de oameni.

5.12.LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februarie-20 martie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + APA
Un tip exceptional, cu o caldura exagerata in priviri si cu o vointa nepotolita. Spiritul Dragonului va aduce aspiratii si un simt avansat de aventura, care il vor intimida putin pe Iepure. Acest tip poate fi plin de putere, poate actiona pe masura, dar este in acelasi timp atent si neincrezator. Iepurele este favorabil pentru inimosul Dragon, si desi aceasta persoana poate erupe plina de caldura si raceala in acelasi timp, din pacate, rareori reuseste sa depaseasca unele limite, pe care Dragonul, mult mai mandru, le trece deseori.