-melancolic-
-01 martie – 10 martie; 03 septembrie – 12 septembrie-

Frumos si trist, cel putin in aparenta. Are in ea ceva laguros si inalt. Vulnerabil, ii da farmec, mai ales daca este de sex feminin. Misterios, il simti plin de ganduri ascunse, confuze, pe care nu reuseste sa le ordoneze.Foarte senzuala, salcia iubeste caldura, parfumurile, contactul cu apa. Stie intotdeauna sa profite de momentul prezent si nu lasa sa ii scape nici cea mai (mare) mica bucurie.
Nu va lasati pacaliti de aerul sau dulce. In realitate este decis. Stie ce vrea, dar nu impune niciodata nimic altora. Are simtul inascut al libertatii. Nu are dorinta sa comande sau sa influenteze. Realmente melancolic (pentru ca e si poet), ii place sa se induioseze cand vede frunze moarte, iubiri ce mor. Cu toate acestea nu e nici trist, nici descurajat ori pesimist. Este un pic pretentios si are tendinta de a se crede de esenta superioara.
Dificil, nu se adapateaza situatiilor si detesta compromisul. Pretinsa fragilitate este aparenta. Bun actor, stie sa se puna in scena si sa isi joace aparent slabiciunea. In realitate este perfect capabil sa se apere. Nu e un sentimental ci un romantic. Ceea ce ii place mai mult in dragoste,in afara de placere este partea cu stanca, pesteri, paduri uscate, luna plina.
Cat despre dragoste este avid cu conditia sa fie acoperita de poezie. Poaezia este alibiul sau. Nu iubeste dragostea saptamanala. Inteligent si artist, are multa imaginatie si intuitie. In special psiholog si chiar putin clarvazator. Ghiceste gandurile altora si ii place sa isi manuiasca autograful in aceasta privinta. Viata salciei ar fi calma daca nu ar avea un gust pronuntat pentru iubirea tradata. Ii place ca sa tradeze si sa fie tradat. Suferintele din dragoste fac parte din personajul sau, le iubeste, le atrage, le provoaca.
Iubirea tradata este pasiunea sa secreta. Se joaca, spune ca sufera dar acest lucru ii place. Suferinta pentru dragoste o delecteaza.