23 Iulie – 22 August

Este semnul de foc al Soarelui. El implineste vara. In timpul lui, razele Soarelui cad aproape oblic pe pamant pentru a face ca acesta sa rodeasca. E puterea cosmica in toata maretia si generozitatea ei. Epoca de cules al rodului pe pamant si de noroc pentru cei nascuti sub acest semn stapanit in astrologie de catre Soare.

GENERALITATI

Constelatia Leului este domiciliul Soarelui. Pe locul sau pe Cer priveste spre Rac. Crupa si picioarele Leului sunt in semnul urmator, al Fecioarei, pana la al 18° grad al acestuia.

Din toate vremurile, Leul este asimilat puterii regale sau imperiale,ori sefilor de guvern si nu rare ori vom gasi in punctele tari ale unui horoscop, remarcabil ca destin semnul Leului.acest semn este simbolul unei ridicari meritate prin capacitatea virila, printr-o ambitie nobila, cu echitatea si patriotismul luminat care sintetizeaza maretia si spiritul de justitie nobila.

CARACTERISTICI

Influenteaza pe cei nascuti intre 23 Iulie si 22 August. Leul este un semn de foc si ca atare este impulsiv, arzator si îndraznet. Este un semn fix, reprezentând focul cristalizat. Simbolizeaza spiritul stapânilor, ambitios si ferm. Leul este un semn masculin foarte demn. Stapâneste inima si sira spinarii. Persoanele nascute în Leu sunt foarte simpatice, calduroase, sincere si hotarâte, le plac onorurile, uniformele, autoritatea, situatiile înalte, nu sunt mai putin active decât cele însemnate de Berbec, însa poseda un sentiment natural al maririi si înaltarii, ele se silesc sa stapâneasca mai mult prin persuasiune decât printr-o activitate înfrigurata. Ideile lor sunt pecetluite cu o distinsa maiestate si de departe de orice meschinarie ori josnicie, nobletea sufleteasca îi aseaza deasupra tuturor micimilor vietii. Nimeni nu poate nimeri un dusman mai generos sau un amic mai fidel decât cel nascut în Leu. Furia lui este spontana si se produce adesea, din cauza naturii impulsive, dar repede de tot, uita si iarta. Ignora pizma si se arata asa cum îi este firea, fara prefacatorie. Având o fire nobila, rareori trage vreun folos dintr-o victorie fizica sau morala asupra adversarului.

Leul este singurul semn al Soarelui, care este centrul sistemului nostru solar, dupa cum inima este organul care prezideaza si regleaza circulatia sângelui. Leul trebuie sa stapâneasca spre a nu-si cheltui imensa energie. Printre cei înrâuriti de acest semn, sunt persoane prea mândre sau trufase, ceea ce este foarte usor de remarcat în horoscopul omului respectiv.

Verbul a voi, este principala caracteristica a acestui semn. Din cauza vederilor largi, care caracterizeaza pe nativii din Leu, acestia au putinta ca sa-si desavârseasca cunostintele, orientandu-se in toate ramurile stiintei, avand darul de a extrage esenta lucrurilor, de a masura justele proportii si a prezenta chestiunile sub forma cea mai asimilabila si sincera. Munca aceasta este pretioasa, fiindca ingaduie specialistilor care au lucrat in anumite domenii sa ia contact cu subiectul nostru si sa fie indata pusi la curent cu chestiuni noi si interesante. Acesti nativi pot sa reia cu usurinta un studiu vechi sau parasit si sa il reactualizeze, punandu-l la indemana tuturor. 

Cel nascut în Leu are încredere în cei cu care lucreaza si niciodata nu cere celor subordonati un lucru a carui executiune ar fi cu neputinta.

Însusirea sa de capetenie este bunatatea. Cel mai mare defect este un spirit absolutist de dominare. Nativul nu se simte bine într-un rol subaltern care reprezinta pentru dânsul o adevarata suferinta.

Parintii acestor copii trebuie sa-i deprinda cât se poate de modesti sa nu-i lase sa joace jocuri de noroc sau sa se dedea la placeri de tot felul, acestea atragându-i pe ei ca un magnet. Trebuie sa-i deprinda sa puna frâu generozitatii lor. Cheltuind fara masura, se pot produce mai târziu în viata, adevarate catastrofe.

CARACTER

Nativii Leului sunt foarte energici, aprinsi, dar stapâni pe ei. Se îndreapta catre tel, fara ca nimic sa-i poata opri, fara a amâna, fara a umbla pe cai laturalnice, ca si fortele naturii, care-si croiesc un drum drept.

Sunt fiinte neînduplecate, sigure de ele însele, de mijloacele lor si de victoria finala, cu toate piedicile ce li s-ar ivi în cale. Urasc lingusirile, trec mai departe si urmeaza calea destinului lor. Oamenii sunt marinimosi si plac prin vitejia lor, simplitatea si maretia obtinuta în succesul ce-l cauta; mânia le trece repede, ca o ploaie de vara.

Femeile nu prea au echilibru sufletesc si simplitatea barbatilor; curajul este folosit în razbunari, iar entuziasmul în pizma.

DESTIN

Nativii Leu sunt sortiti destinului cel mai fericit, poate lipsit de substanta, dar cu siguranta plin de stralucire si relief. Ajung la capatul drumului lor, fie primari în satul lor, ori stapânitori ai lumii. Urcusul nu va fi fara piedici, dar acestea vor fi învinse.

BOLI

Din punct de vedere fiziologic, nativul Leul corespunde temperamentului bilioso-sanguine. Secretiile glandulare care intereseaza pe cei însemnati de Leu, sunt acelea produse de lobul anterior al hipofizei si de glanda tiroida. Tiroida ca si glandele suprarenale stimuleaza energia, adica o energie continua. Gândul este iute, executia grabnica si sigura, încrederea în sine este mare si adeseori se manifesta prin orgoliu, dar un orgoliu care naste din constiinta valorii proprii.

Lobul anterior al hipofizei acorda puterea de organizare, metoda de lucru si prevederea. De aici, va rezulta ca cei nascuti în Leu se simt într-un mod instinctiv facuti pentru comanda si ca suporta cu greu situatiunile subalterne. Femeile însemnate de Leu sunt rareori fericite în casatorie; vor fi fost poate cândva în timpurile matriarhatului multumite, caci atunci femeia era seful familiei.

Ca predispozitii catre boli: din cauza încarcarii, fiintei nou-nascute, cu maximum de influx electromagnetic solar, cele mai adeseori omul va tolera greu ca si o baterie electrica, aceasta supraîncarcare. Dupa cum în baterie se va uza rezistenta, care suporta numai un anumit nivel de înmagazinare electrica, tot astfel în fiinta umana, inima va avea reactiunile ei, de cele mai multe ori de ordin nervos: palpitatii, tahicardie sau boala de inima.

De aici posibilitati de anevrism. Mai sunt predispozitii pentru friguri, meningite cerebro – spinale sau ataxie locomotrice, tabes.

CALENDAR TEBAIC

Primul decan: 23 Iulie – 2 August

Fire: calitatile Leului sunt compromise de un fel de contradictie generala care le inabuse, le impiedica sau le distruge. Entuziasmul va fi infrant de o intelepciune morocanoasa ca gen de a se manifesta. Nativul va fi mereu obsedat de banuiala, este vanitos; succesul va suferi mult din cauza unei greutati in hotararile sale.

Destin: va fi poate mai putin stralucit, insa mai solid, persoana nu va ajunge la capatul piramidei sociale dar in postul in care va fi va avea stabilitatea necesara.

23 Iulie: caracter hotarât, mergând drept la scop; dificultati usor de învins. 

24 Iulie: îndrazneala dublata de viclenie, viata sportiva; renume în sport.

25 Iulie: elan spontan, dar repede înfrânt; situatii multiple, fie bune, fie rele.

26 Iulie: nehotarâre între placerea de a lucra si lenevie; doliuri familiale, abandon. 

27 Iulie: prudenta, dar actiune; rabdare, reusita sustinuta. 

28 Iulie: echilibru, dar de diplomatie, prietenii interesate.

29 Iulie: echilibru, dar de diplomatie, prietenii interesate.

30 Iulie: caracter violent, repezit, chef de lupta, multe succese, care însa sunt compromise înainte de a se desavârsi. 

31 Iulie: vointa, vederi rigide, succese, rezultatele urmarite vor fi atinse. 

1 August: activitate generoasa, tendinta de a respecta pe cel slab; succes de notorietate sau de stima. 

2 August: ambitie, faima mare, dar rareori durabila.

Al doilea decan: 3 August – 12 August

Fire: toate calitatile se lamuresc si devin mai umane; simtul dreptatii si al autoritatii modereaza tendinta catre orgoliu; un mare bun-simt tempereaza svacnirile firii.

Destin: viata este fericita. Cerula acorda harurile lui. Nativul poate sa se socoteasca printre binefacatorii umanitatii.

3 August: fire blânda, forta de caracter; protectori; viata usoara .

4 August: tendinta catre placeri si chefuri; situatie sociala stearsa, dar linistita. 

5 August: nativul este bucuria tuturor copiilor, casatorie bogata, situatie confortabila.

6 August: caracter ferm, încapatânat; opera de lunga durata. 

7 August: lipsa de initiativa, situatie instabila.

8 August: temperament autoritar, sigur pe sine; viata fericita, numeroase prietenii.

9 August: fire împaciuitoare, modesta; existenta stânjenita de o stare precara a sanatatii. 

10 August: tenacitate, perseverenta, misiuni îndepartate. 

11 August: dorinta pasionala de a se instrui; succes. 

12 August: caracter închis în sine, dar bun si sensibil; situatie înstarita, camin fericit. 

Al treilea decan: 13 August – 22 August

Fire: aprindere, entuziasm si o combativitate care biciuieste insusirile rele, tendinta spre exces, exagerare si exuberanta pe alte planuri.

Destin: viata va fi stralucitoare insa cu pretul unor mari lupte si sfortari.

13 August: fire iute care se lasa prada impulsurilor de tot felul, iar în situatiile dificile nativul este ajutat de prieteni. 

14 August: entuziasm, înclinatii spre arta, situatie modesta.

15 August: spirit autoritar, având calitati pentru a domin si pentru a se impune; viata publica stralucita, dar cea intima chinuita.

16 August: cap admirabil, situatie întotdeauna inferioara meritului. 

17 August: patrundere, istetime; ochi rapid si sigur; situatie în viata scutita de grijile mari. 

18 August: caracter autoritar, fara compromisuri; viata trudnica, penibila.

19 August: încapatânare de neînvins, viata plina de lupta, în toate situatiile în care te-ai gasi.

20 August: fire întunecata, gând catre o viata linistita, contrariat de o continua actiune; treci dincolo de propriile tale posibilitati. 

21 August: fire vesela, binevoitoare, nuantata de o puternica austeritate; viata înconjurata de copii, nepoti si stranepoti. 

22 August: multi prieteni, dar putini buni.