11.1.LUNA DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie-19 aprilie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + FOC
Un tip sarcastic si sensibil. Increzator si bland, va fi remarcat pentru sinceritatea si cinstea sa. Un avocat vesel al cinstei si realismului, Cainele-Dragon poate fi un adevarat cavaler atunci cand este chemat sa faca sacrificii. Va dori impinirea spirituala si afectiva mai mult decat pe cea materiala. Dragonul este plin de initiativa si capacitate, astfel ca cinicul Caine isi va reveni repede dupa deceptii sau dezamagiri.

11.2.LUNA SARPELUI
TAUR – 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: METAL (+) + PAMANT
Cainele-Sarpe este un tip hotarat si prudent. El va face totul sa va simtiti bine compania sa. Sarpele este mai mult un psiholog delicat decat un intelept, in timp ce Cainele se poate dedica si poate fi altruist cu altii. Impreuna, vor forma o persoana foarte rabdatoare si cu o caldura afectiva, foarte deschis si onest, mai lent in gandire si se va opri si va urmari opiniile celorlalti. Pozitiv, dinamic, plin de culoare si de idei, va face totul pentru a placea in timp ce va sta ascuns sa urmareasca interesele sale.

11.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai-21 iunie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + AER
Un Caine iute in miscari si cu foarte multe talente. Are calitati de vedeta, desi aceasta persoana poate fi un petrecaret extraordinar care va arata spre public o fata naturala si atractiva. Spiritul comercial al Calului se acomodeaza usor cu schimbarile si se aprinde usor de pasiune sau excitante. Cainele este simplu si atragator in acelasi timp. Poate sa ajunga sa sufere pentru ca incearca sa isi depaseasca asteptarille, dar nu prin munca depusa de el.

11.4.LUNA OII
RAC – 22 iunie-21 iulie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + APA
Intensa sensibilitate a Oii este intrerupta de armonia interioara a Cainelui. Acest tip nu va fi prea rece sau sentimental, dar va putea sa isi pastreze echilibru si claritatea mintii. In ciuda limbii ascutite a cainelui, acest semn va fi un specialist in aprecierea si analizarea frumusetii si inocentei. Cainele-Oaie poate avea gusturi ciudate dar este mai putin materialist. In acest fel, o persoana din aceasta combinatie va dovedi un sentiment natural de iubire pentru ceilalti. Va imbratisa modele distinse de viata pentru el, desi va duce o viata stilata dar potrivita.

11.5.LUNA MAIMUTEI
LEU – 22 iulie-21 august
Ecuatia elementelor: METAL (+) + FOC
Aparitia regeasca a Maimutei poate face sa straluceasca cugetatorul Caine. Din aceasta combinatie rezulta un tip care detine un moral si o moralitate perfecte si care nu este foarte increzator. Inzestrat cu o minte sigura si sanatoasa, el poate lua decizii care de obicei sunt peste orice asteptari. Nu suporta nedreptatea si nu va trada niciodata increderea de care are parte. Maimuta este fermecatoare, in timp ce Cainele este rational. Aceasta persoana va alege mereu mijlocul drumului si nu este o inocenta in ceea ce priveste costul succesului.

11.6.LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22 august-22 septembrie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + PAMANT
Un spirit distins si responsabil. Doua astfel de semne iritabile pot genera un luptator, de obicei fidel cauzelor umanitatii. Suma deosebitelor calitati poate fi mult redusa atunci cand devine cu totul atragator. Si incat Cainele este mult mai calculat ca temperament, el va fi inhibat de Cocosul afacerist si inflexibil. Spiritual si calm, Cainele-Cocos va fi constant si bizar. Extraordinara capacitate intelectuala a Cocosului, imbinata cu neutralitatea Cainelui, poate produce un priceput executor judecatoresc.

11.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie-22 octombrie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + AER
Cainele nu este unul care sa comploteze in culise sau sa planuiasca acte condamnabile, in timp ce copilul zeitei Venus nu este un certaret si ar prefera sa fie in atentia tuturor. Acest tip va primi o buna recomandare doar prin prezenta sa. Onestitatea sa si spiritul de egalitate il vor face un arbitru cinstit si priceput, chiar daca poate parea usor neindemanatic, in acelasi timp. Inclinarea pentru liniste, intelegerea fata de cei mai putin norocosi vor face din acest tip un fel de angajat social care nu doar va simpatiza sincer, dar se va simti si obligat sa ajute.

11.8.LUNA MISTRETULI
SCORPION – 23 octombrie-21 noiembrie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + APA
Loiala, dinamica si puternica, aceasta persoana va accentua spiritul onest al Cainelui si puterea de interiorizare a Mistretului. Cainele-Mistret vrea sa isi respecte promisiunile, dar exista un mic obstacol din partea Mistretului in calea firii liberale a Cainelui. Bun luptator atunci cand este provocat si o bomba exploziva de cuvinte, acest tip este plin de viata si incapatinat in fata nereusitelor. Pentru ca el crede in supunere totala, Cainele-Mistret va sluji pe Dumnezeu sau pe diavol cu acelasi devotament. Dar niciodata nu va fi in slujba a doi stapani.

11.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 22 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + FOC
Un Caine zglobiu, aventuros dar si foarte demn. Deschis si cinstit, va fi foarte placut prin felul sau de a fi si destul de sensibil in preziceri. Tip calm si documentat, el isi va arata sentimentele fara afectare. Rational si cu mintea sanatoasa, este rapid in raspunsuri si exact in maniere si in vorbire. Un tip rezervat, bun prieten, foarte rar poti sa il prinzi la mijloc sau sa il provoci sub presiune. Va fi un tip exuberant si profund in gandire.

11.10. LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + PAMANT
Cainele-Bou este un altrusit si un binevoitor,dar si un tip stapanit de mofturi sau ticuri metodice. Acorda o importanta speciala bunastarii familiei. Cainele este un salvator si un iubitor al umanitatii, iar Boul trebuie sa poata sa il ajute atunci cand are nevoie. Un tip care isi urmareste propriul interes, fara sa para meschin sau plin de rautate. Cu fascinatia si mintea Cainelui, Boul este mai putin indaratnic, este un tip sincer cu el insusi. Atunci cand trebuie sa isi hotarasca nivelul sau de viata, si asa destul de cotroversat, puteti fi sigur ca el va fi mai degraba meticulos decat simpatic.

11.11.LUNA TIGRULI
VARSATOR – 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + AER
Individualistul si puternicul Caine este mai docil, mai curajos. Amuzant, nu refuza niciodata sa ajute sau sa spuna un cuvant dragut. Atunci cand viata lui se innoreaza, el devine cruciat pe deplin. Nu va pierde niciodata prea mult timp intr-un loc, pentru ca iarba sa creasca sub picioarele sale, si desi nu este un neingaduoitor, nu are foarte multe relatii intime. Poate parea absent atunci cand se adanceste in marea ideilor sale. Are tendinta sa isi neglijeze propriul teren pentru unul nou. Un specialist in provocarea la reforme noi, are vederi largi, universale si nu va lovi niciodata fara sa incerce sau sa verifice mai intai.

11.12.LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februarie-20 martie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + APA
Indraznet dar respectuos, Cainele-Iepure nu va fi prea critic. Iepurele il face mult mai defensiv si precaut; el prefera siguranta, linistea si comoditatea, desi este mereu atent la nevoile altora. Simpatic, atractiv, acest Caine mai asezat este foarte incantat si fericit prin puterrea sa de intelegere, fiind mereu interesat in eliminarea conflictelor ce se zaresc.