9.1.ANUL DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie-19 aprilie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + FOC
Se aude limpede si tare precum un gong de alarma. Inzestrat cu lejeritate in exprimare, acesta va ajuta in afacerile sale si in promovarea ideilor sale. Maimuta-Dragon este foarte echilibrata si are o ratiune deosebita, chiar si in lucrurile rele. Leganandu-se de la un copac la altul, va asista la tot ce se poate. Nu o impresioneaza ingradirile si nimic nu o va face sa rateze drumul ei deja hotarat. Dragonul aducei Maimutei o cinste curata, ea va va privi drept in ochi foarte sincer. In schimb, ceea ce ii umbla prin minte poate fi cu totul altceva si dupa ce v-a strans mana cu putere, totul este posibil.

9.2.LUNA SARPELUI
TAUR – 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: METAL (+) + PAMANT
Maimuta-Sarpe e poate instabila si afacerista la suprafata, dar fierbe cu idei productive. Prezenta Maimutei poate netezi ceva din badarania Sarpelui si poate sa il faca mai atractiv. Sarpele prezinta la suprafata un caracter impresionabil, in timp ce Maimuta este recunoscuta prin inteligenta sa flexibila. Impreuna, vor forma o persoana care va fi foarte ambitioasa, comunicativa si apta sa stapaneasca mediul sau inconjurator. Un tip echilibrat, increzator si mai prietenos. Drept urmare, Maimuta-Sarpe va fi isteata dar onesta, adaptabila dar constanta.

9.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai-21 iunie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + AER
Chiar daca din aceasta combinatie nu va rezulta o persoana profunda sau generoasa, exprima totusi un semn de geniu. Maimuta-Cal este o esenta a schimbarii, pentru ca ambele semne pot si vor rezolva lucruri care par aproape imposibile si vor formula idei valoroase. Calul este atlet si iscusit, in timp ce Maimuta este un curajos fantastic. Un astfel de tip creativ si prevazator probabil ca va imparti totul si va eticheta totul, ca la carte.

9.4.LUNA OII
RAC – 22 iunie-21 iulie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + APA
Un tip modest, iubitor de casa, cu o pricepere desavarsita in domeniul fiscal si un ochi exceptional pentru investitii. Va avea gusturi fine si prefera decorul fastuos si elegant in jurul lui. Ii va placea sa-si prezinte si sa se laude cu succesele sale, chiar si cu averile sau valorile sale artistice. Acest tip va instala multe "mecanisme" in jurul casei sale pentru a indeparta tonurile plicticoase de fiecare zi. In spatele prezentei sale indecise, aceasta Maimuta isi va pastra categorica maretie intelectuala si se va bucura testandu-si istetimea mintii in lupta cu adversarii.

9.5.LUNA MAIMUTEI
LEU – 22 iulie-21 august
Ecuatia elementelor:METAL (+) + FOC
Sunt doua semne cu ambitii deosebite si o inteligenta perfecta. Autoritate absoluta, cu indemanare de conducere recunoscuta. Aceasta mai reduce putin din smecheria Maimutei, desi ea poate fi un alter ego pentru acest suflet de conducator si pentru faptele sale. Maimuta-Maimuta va fi un tip de rang inalt si increzator in fortele prorpii. De asemenea, poate fi prea curajos sau prea abil in pornirile sale de a se amesteca in afacerile altora, dar mereu o va face din curiozitate si nu din rautate.

9.6.LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22 august-22 septembrie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + PAMANT
Este un lucrator capabil si harnic, la care siretlicurile Maimutei vor fi catalizator ideal pentru talentul ei administrativ. Un tip creativ si geniu, inzestrat cu o minte prolifica si un creier aproape electronic, va fi un om de afaceri plin de succes dar lacom. Orice pariu va fi castigat de el. O persoana critica, va compara si eticheta tot timpul, va avea raspunsuri eficace personale, de cate ori va fi nevoie.

9.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie-22 octombrie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + AER
Foarte priceputa la vorbe, politicoasa si inteligenta, angelica Maimuta-Caine are un zambet care promite paradisul. Chiar daca tot sau aproape tot din ceea ce da poate sa fie la un inalt nivel de calitate, desi la suprafata este superba si nimeni nu ar putea sa ignore o asemenea persoana. Stie sa valorifice si sa aprecieze toate situatiile in propriul avantaj, dar nu se va supara daca si adversarii iau parte egala la afacerile sale. Descurcareata Maimuta va fi o fire libera si cooperanta si va fi cu mult mai abordabila si mai acceptabila decat de obicei.

9.8.LUNA MISTRETULUI
SCORPION – 23 octombrie-21 noiembrie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + APA
Un tip violent si vag, putin narcisist, un tip care va dori sa fie doar pentru placerea proprie. Caracterul perfid al Mistretului ii va permite sa abordeze un mod de gandire necompromitator. Nu este ascultator si nici plin de recunoastere. Maimuta-Mistret poate fi necesara, eficienta, isteata, foarte dinamica si atarctiva. Va munci foarte mult pentru ceea ce isi doreste sa aiba, dar va fi cruda cu cel care cauta sa pacaleasca. Un tip pozitiv, incantator, dar indaratnic atunci cand isi alege drumul sau. Ambele semne sunt maestre ale revansei. Va incerca mereu sa egaleze scorul sau va muri pentru asta.

9.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 22 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + FOC
Un tip cu talent organizatoric si putere pentru sustinerea intereselor sale. O persoana cinstita si cu o minte de nepatruns, in ciuda imaginii de om neserios pe care o afiseaza la suprafata. Un tip cu o minte agera care nu face cunoscut niciodata punctul sau real de vedere pana cand nu este sigur de atingerea telului. O Maimuta-Sobolan este un vrajitor activ si voios, produs al fortelor aristrocratice ale Sobolanului si al inventivitatii Maimutei.

9.10.LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + PAMANT
Ambele semne sunt rationale si capabile. Maimuta este captivanta, Boul este onest si chibzuit. Boul are acces la inzestrarile naturale si imaginative, in timp ce Maimuta profita de forta de neclintit a Boului. Rezultatul este un tip muncitor si calm, inteligent, dar nu atat de curajos pe cat pare.

9.11.LUNA TIGRULUI
VARSATOR – 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + AER
Un tip cu un caracter elegant, caruia nu ii lipsesc niciodata cuvintele, Maimuta-Tigru are o judecata studioasa si o admirabila agilitate, imbinate cu o marinimie deplina. Ambele semne au o vointa tare dar si putina obraznicie, asa incat nu o sa fie prea ascultatoare. Cand rationala, cand vioaie, cand onesta, cand vicleana, cand ferma, cand subtila, ea este un total a neobositului Tigru si a vrajitoarei Maimute. Un tip foarte modern, elastic si capabil din cauza tacticii si a setei de cunoastere pe care le detine.

9.12.LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februarie-20 martie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + APA
Fin ca un parfum de lavanda, rece precum o inghetata si complicat ca un labirint, chibzuitul dar purul Maimuta-Iepure va fi un mediator excelent pentru toti vanzatorii si cumparatorii din lume. Maimuta are un farmec special, iar Iepurele nu poate fi infrant asa usor atunci cand si-a propus sa isi ascunda vrajile. Acest tip are sentimentul afacerist al Iepurelui si poate face ca talentele sale sa dobandeasca mai multa forma si substanta.