-judecator-
-15 mai – 24 mai; 12 noiembrie – 21 noiembrie-

E frumos, decorativ, ii lipseste gratia, feminitatea. Foarte viguros, nu e la adapost de boli, le va rezista bine. Are nevoie de spatiu. Are un simt inascut al dreptatii. Orice nedreptate il revolta si il va face sa reactioneaze violent. Va avea multe deceptii, pentru ca e putin abil si lipsit de cea mai elementara diplomatie; are arta de a-si pune oamenii in cap. Se va gasi deseori prizonier intre scoarta si trunchi, pentru ca este sensibil si emotiv. Totodata simplu si tenace, calare pe morala si puritan (cu toate ca e senzual), are un gust surprinzator pentru confort, chiar desfrau. Aici se va multumi cu vise erotice, e un refulat. Castanul pare salbatic. Nu este decat sensibil, tot atat cat se indoieste de el, se indoieste si de altii.
Are nevoie de dragoste, ii e atat de frica ca nu e iubit, dar stie atat de putin sa se faca iubit. Toate complexele se traduc adesea ptrintr-un gest morbid pentru monstruozitati. Atentie la exces. Moralitatea sa il costa scump, ca tot ce e pe masura lui.
Prea anticonceptional pentru a fi inteles, oamenii il gasesc putin scrupulos. Nu detesta sa socheze. E un procuror. Are totusi o latura inteleapta.
Avid de dragoste, nu va iubi decat o singura data in viata. Drept urmare, va fi greu sa isi gasesca fericirea. Inteligenta sa e concreta, e bazata pe observatie. Dar cu toate ca e indemanatic, abil si precis, asta nu il impiedica sa viseze. E un filozof.
Destinul castanului, va depinde mai mult de altii decat de el. Se va dezvolta, daca mediul nu-l va intelege, ceea ce este foarte frecvent.