-fals burghez-
-11 martie – 20 martie; 13 septembrie – 22 septembrie-

Inalt si frumos, are tendinta sa se ingrase cu varsta. Are farmec si stie sa se serveasca de el. E capabil sa incurce – nu conteaza pe cine, pentru ca stie foarte bine sa minta. Cu toate ca este facut pentru confort si securitate, poate accepta si alte conditii de viata. Linistit in aparenta si chiar putin moale. Slab, putin las, totodata vesel si pesimist (chiar se complace in el), teiul traverseaza viata cu oboseala. Oboseala si lenea crescand una dintr-alta.
Oboseala este inamicul sau. Are urcusuri si coborasuri. Isi face visuri de mic burghez, spera la stabilitate si se vrea plin de calitati burgheze pana la explozie. Poate sa pacaleasca pe altii. Ar vrea sa aiba radacini profunde si nu ar dispretui un arbore genealogic. E modul sau de a fi conservator. Din nefericire este un instabil, viclean si sensibil, foarte sensibil in special la maguliri, de care el dealtfel stie sa se serveasca pentru ca e foarte interesant. Plin de contradictii , in acelasi timp aventuros si fricos, nervos si somnolent, franc si ipocrit, este foarte dificil de inteles.
Foarte simpatic, este total lipsit de luciditate si incapabil sa se puna in situatia altora. Inteligenta sa este practica si tehnica. Teiul este indemanatic, ingenios si precis. E maniac. Gustul sau pentru ordine este subiect pentru glume. Pentru el sunt perojetele lustruite, masinile sralucitoare. Daca gaseste sufletul geaman, teiul poate gasi echilibrul sau in viata conjugala. Dar el este gelos, deseori fara ratiune.
Bine potrivit cu partenerul, va fi fericit si va avea multi copii si se va cuibari cu deliciu in stabilitatea sa.