21 Martie – 20 Aprilie

Intotdeauna sarmane Dionis sa ai drept fir conducator in judecarea unui semn zodiacal anotimpul pe care il reprezinta, fiindca mersul naturii arata intr-un mod aprioric evolutia fiintei nascute in semnul respectiv si mai ales caracteristica lui psihico-temperamentala, respectiv firea lui. In acest sens omul urmeaza firea naturii sub care a vazut lumina zilei.

Zodia Berbecului dureaza de la 21 Martie la 20 Aprilie, facand calculele pe stilul nou, adica adaugand pentru nasterile anterioare lui 1919 cate 12 zile – de la 1800 la 1900 si cate 13 zile de la 1900 la 1919 cand veti avea stilul nou. 

Soarele trece in echinoctiul de primavara prin asa –zisul punct vernal si se suie catre soltstitiul de vara. Este o miscare de impul cosmic al astrului datator de viata.

GENERALITATI

Berbecul este primul semn al Zodiacului, fiindca se spune ca atunci cand Soarele a inceput circuitul sau in jurul Pamantului atunci el a plecat in cursa de la primul grad al acestui semn, de la 0°, din Berbec, care coincide cu verticala axei Pamantului.

Berbecul este primul semn zodiacal din semnul de foc si sinteza lui este: Actiune, Directiune.

Constelatia Berbecului este impartita intre doua semne, ceea ce de altfel exista la toate celelalte semne zodiacale. Ea este expresia figurativa a unor grupuri de stele fixe, care formeaza silueta unui Berbec. O parte din cap, din gat, cornul drept si picioarele dinainte sunt in semnul propriu-zis al Berbecului, iar restul corpului este in semnul Taurului. Chiar daca constelatiile propriu-zise se impart in doua regiuni, regiunea Centrul Cerului care primeste influxul special al acestui semn a pastrat atributele specifice pe care le proiecteaza asupra oricarei fiinte umane care vine pe lume, intre 21 martie si 21 Aprilie, sau asupra aceleia care are ascendentul, adica rasaritul nasterii in Berbec. 

CARACTERISTICI

Influenteaza pe acei nascuti intre 21 Martie si 20 Aprilie. Berbecul apartine elementului de foc; semnul respectiv reprezinta energia, curajul si indrazneala, iar ca semn masculin are tendinta de a se aseza in relief.

Guverneaza capul si ca prim semn al Zodiacului prezideaza la nastere tot ceea ce este nou. Guvernand capul, indica facultatea de a percepe ca intreg Universul  seamana cu totul noi acelora nascuti in acest semn. Nativii au cosntiinta valorii lor, oricare ar fi mediul pe care il frecventeaza. Semnul personifica verbul “a fi”. 

Berbecul este un semn de primavara, adica o rascruce a anotimpurilor si in acest sens un semn cardinal, care reprezinta focul in plina activitate si insusiri care fierb: vointa puternica, spirit curajos, de pioner, putere de executie, forta de comanda, ambitie, spirit de intreprindere, dorinta de a se afirma, combativitate, vointa, spirit de patrundere a lucrurilor, independenta, activitate si mai ales o dorinta constanta de a fi pe primul plan si de a conduce. Cu toate ca in aparenta firea va pare zanatica, Berbecul este condus de intelect, insa trebuie necontenit sa-si supravegheze energia pentru ca aceasta sa nu moara dincolo de ceea ce i-a dictat gandul bun, adica ratiunea. 

Ca sa se manifeste sub cel mai interesant plan, semnul are nevoie de un stimulent, nativul simte necesitatea luptei, cautand mereu sa fie in primul rand. Este foarte optimist si entuziast si este apt sa se angajeze in intreprinderi, dar acestea sunt adeseori prea vaste pentru a le putea duce pana la bun sfarsit. In cazul unei bune configuratii, adica atunci cand planeta directoare a semnului Marte este bine aspectata, Berbecul este invicibil. Nativul este scanteietor in toate actele lui si isi gaseste elementul pretutindeni unde este miscare. Cel mai scump vis al sau este sa comande, oricare ar fi domeniul de comanda: religie, armata, afaceri, prieteni, partide de placere. 

Cel mai mare defect al lui este sa isi vare nasul in treburile altora. Faptul acesta poate fi atribuit marelui izvor de energie pe care il poseda si ca sa se descotoroseasca de acest defect, nativul va trebui sa foloseasca puterea interioara care ii da impulsul stiut spre a-si gasi un ideal si sa-si concentreze calitatile de comanda pe cale constructiva trasata dinainte. Astfel, isi va economisi fortele sau le va intrebuinta in vreun scop definit. 

In general, nativul din Berbec este intotdeauna foarte personal, reducand totul in functie de sine insusi. Apartine prin gen categoriei fortelor egoiste in sensul cel mai larg al cuvantului. El este fauritorul unei opere, chiar daca aceasta are un scop umanitar, Berbecul da rare ori inapoi. 

Parintii care au un copil nascut in Berbec trebuie sa ia bine seama caci voiciunea si neastamparul copilului pot indemna pe parinti la actiuni severe, dar acestea trebuiesc sa fie facute cu mare bagare de seama fiindca focarul de energie interioara ar putea sa aiba tendinta sa se sublinieze in rau. Parintii vor purta o mare responsabilitate si nu vor trebui sa arate copiilor decat exemple si percepte de cea mai pura si cea mai nobila substanta.

Acest semn este cel mai impresionant dintre semnele Zodiacului, iar deprinderile facute in timpul copilariei, invatamintele capatate la prima tinerete, se vor prinde de copil sau tanar toata viata. nu trebuie sa se dea copilului sa bea, fiindca daca a deprins darul bauturii din copilarie, este pierdut. 

CARACTER

Nativii din Berbec au caracter bun, sunt altruisti, ajuta pe cel dintai venit, cu bunavointa si modestie dar cu un aer de autoritate intotdeauna. Sunt indrazneti, intreprinzatori, dar isi schimba mereu telul; sunt destoinici sa intreprinda tot felul de lucruri si poti sa dai peste ei in scurte intervale de timp, ducandu-se in variate ocupatii.

Oamenii sunt pasionati si nestatornici, reactioneaza prompt la o injurie, cer reparatii dar nu au ranchiuna, pot fi ofiteri excelenti sau pot comanda in orice alt domeniu.

Femeile sunt foarte aprinse dar isi aleg barbatul cu grija. Fiindca sunt autoritare si stiu ce vor isi cauta stapanul. Acesta odata gasit, de cele mai multe ori femeia devine roaba lui, dar nu in sensul unei robii nevoite sau legata de simturi, ci bazata pe o ideie de autoritate a barbatului si de ajutorul ce el il poate da.

DESTIN

Viata framantata. Ceea ce vor dobandi le va fi adeseori disputat. Situatiile sociale obtinute pot fi pierdute brusc prin incidente violente, prin falimente.

Viata va fi spontana si amenintata de sfarsit violent. Calitatile vor atrage prietenii sigure, care vor da o mana de ajutor in cumpenele mari; vor atrage insa invidia. Intr-un cuvant – o succesiune de situatii stralucitoare, instabile, nicicand durabile, dar niciodata o stare de inactiune.

BOLI

Nativii din Berbec au un temperament bilioso-nervos. Din punct de vedere fiziologic si al caracteristicilor psihologice, influenta semnului pare a se manifesta mai cu seama printr-o mare activitate a glandelor suprarenale. Hormonul acestor glande secreteaza adrenalina, care da o activitate violenta si trecatoare, o activitate de lupta. Ea mobilizeaza zaharul din organism, efortul este intens si dureaza putin, tocmai pentru ca epuizeaza curând rezervele de zahar, care joaca rolul de esenta a motorului uman.

Aceasta predominare glandulara, determina caracterul nativilor din Berbec, care sunt, dupa cum stim, curajosi, vioi, impetuosi, suparaciosi, dar putin perseverenti si repede plictisiti când îsi ajung scopul. Tot datorita acestei predominari glandulare si a spiritului de aventura care decurge din ea, acesti nativi sunt predispusi la accidente. Bolile lor sunt acelea care se manifesta prin febre puternice, interesând mai ales capul, eruptii pe cap si pe fata.

CALENDAR TEBAIC

Primul decan: 21 Martie – 30 Martie

Fire: indrazneala, agresivitate, mandrie, impulsiuni bruste, ambalari, pasiune pana la brutalitate, risca totul, infierbantati spiritual.

Destin: suis si coboras violent, urcus ametitor, cadere brusca; resortul, insa, nu se va strica niciodata. 

21 Martie: temperament bataios, incapatanat, dificultati serioase de invins in decursul vietii.

22 Martie: vointa calma, siguranta de sine, incapatanare, adeseori periculosi.

23 Martie: dorinta de a stapani, fara insa sa ameninte sau sa pedepseasca, situatii delicate.

24 Martie: temperament brutal, neadmintand contradictie, viata agitata, expeditii lungi.

25 Martie: caracter rabdator, dat la munca, cariera care reclama o activitate mare dar care va asigura din belsug existenta.

26 Martie: indrazneala si ezitarea is dau mana, interzicand deciziile, esecuri numeroase din cauza acestor nehotarari.

27 Martie: exuberanta, tendinta de a spune totul tuturor, comitand imprudente prin acest fapt, viata ratata din cauza devotiunilor pentru altul.

28 Martie: indrazneala excesiva, hotarari nebunesti, experienta amara in cursul vietii dar nicioadata fatala.

29 Martie: activitate supla, masurata, adaptata necesitatilor, stapanire de sine, sansa in imprejurari dificile.

30 Martie: spontaneitate excesiva, incredere, imprudenta, viata explotata de paraziti, mai cu seama cand motivul este o femeie.

Al doilea decan al Berbecului: 31 Martie – 9 Aprilie

Fire: aprinderea devine entuziasm. Cost de creatie, de lucru, veselie, natura generoasa. Nativul este un creator care starneste in jurul lui acelasi entuziasm pe care el insasi il are. Viata se va sfarsi pe un plan exterior si ca urmare va avea o influenta asupra caminului si alor sai pe care intr-un mod inconstient poate sa-i sacrifice, incet, incet.

31 Martie: suflet frumos, plin de ideal, putere increzuta, simt al echilibrului. Existenta fericita care se imparte in mod armonios intre camin si activitate sociala. Spirit intreprinzator, niciodata in repaus, viata in relief, recoltand stima generala.

1 Aprilie: suflet frumos, plin de ideal, putere increzuta, simt al echilibrului. Existenta fericita care se imparte in mod armonios intre camin si activitate sociala. Spirit intreprinzator, niciodata in repaus, viata in relief, recoltand stima generala.

2 Aprilie: curaj, vointa de a invinge, izolare, amaraciune, nu i se recunosc meritele.

3 Aprilie: entuziasm naiv, plictiseli de tot felul.

4 Aprilie: atractie pentru tot ce este mare, pentru organizari puternice, pentru vaste intreprinderi, reusita generala.

5 Aprilie: aplicatii la cercetari stiintifice, mai ales la studii astronomice, viata calma si senina.

6 Aprilie: tarie sufleteasca, calm in timpul disputelor si un dar de a linisti lucrurile, de a readuce surasul pe buzele tutturor, reusita in viata datorita mai mult dibaciei decat meritului.

7 Aprilie: ambitie si asprime, insuccese datorita acestei asprimi care secondeaza rau ambitia nativului.

8 Aprilie: optimism fara ratiune aparut in toate imprejurarile vietii, expeditie indepartata aventura.

9 Aprilie: optimism justificat, incredere in sine si o indemanare pentru a-ti alege intotdeauna partea buna a lucrurilor, succese stralucite in intreprinderi grele.

Al treilea decan: 10 Aprilie – 20 Aprilie

Fire: indrazneala, entuziasm, dorinta de a activa care se indreapta spre arta si dragoste. Nativul va fi un mare pasionat, cheltuieli maxime.

10 Aprilie: demn, senzualitate, gust de trandaveala, deceptii si complicatii sentimentale.

11 Aprilie: firi dificile, dusmani multi, gelosi, agresiuni probabile din cauza femeilor.

12 Aprilie: porniri catre excese sexuale.

13 Aprilie: fire intunecata, geloasa, exclusivista, despotica, sufera din cauza infidelitatii femeilor.

14 Aprilie: nativul ar fi foarte mandru daca ar avea ca amanta o vedeta, succes printre femei.

15 Aprilie: caracter batjocoritor, distant, succes in intreprinderi trainice.

16 Aprilie: tendinta catre himere, catre dragoste romantica, succes prin sprijin femeiesc de natura intelectuala.

17 Aprilie: lipsa de vointa si de echilibru in tot ceea ce face, viata trandava, care nu reuseste decat in pragul varstei tarzii.

18 Aprilie: nativul are o dorinta innascuta de a fi alintat si de a se refugia la sanul unei femei. Viata nesigura, situatie subreda, niciodata stabilizata.

19 Aprilie: control de sine, hotarare, stabilitate, viata aspra, plina de dificultati serioase care insa vor fi invinse, batranete viguroasa, linistita.