21 Aprilie – 20 Mai

Taurul este un semn zodiacal, care influenteaza pe toti aceia nascuti atunci, când natura prezinta ogorul fumegând de belsug, plin de samânta care a rodit, sau pe punctul de a primi una noua, la semanatura de primavara. Taurul placid si muncitor trage brazda belsugului viitor.

GENERALITATI

Ca pozitie zodiacala, Taurul întoarce spatele Berbecului. El se prezinta în zodiac cu figura întoarsa; atunci când se ridica pe cer îi apare întâi crupa, pe când capul priveste spre Gemeni. Semnul Taurului nu prezinta întreg decât aproape gâtul, pieptul, piciorul si nara dreapta. Capul, cele doua coarne, fruntea, ochii si piciorul stâng sunt în constelatia Gemenilor. Cât despre corpul Taurului mascat de un nor de stele, amintire alegorica a rapirii Europei, fiica Regelui Fenicienilor de catre Jupiter, care la adapostul norilor a furat fata si a pus-o pe spinarea Taurului cerului care a dus-o în insula Creta.

CARACTERISTICI

Influenteaza pe cei nascuti intre 21 Aprilie si 20 Mai.

In acest semn, vorbeste elementul - pamânt, care te face sa gândesti la munca, rabdare si la simtul practic. Ca semn feminin, este rezervat, iar ca semn fix, ne desluseste încapatânarea si conservatorismul.

Guverneaza gâtul, ceafa si urechile. Semnul Taurului constituie o baza solida si influenteaza persoanele perseverente si muncitoare.

Ideea precumpanitoare a acestui semn este: "a poseda" idee evident legata de aceea de munca.   

Ca sa întelegem bine acest semn, trebuie sa ne referim la simbolul acestuia. Taurul este greoi, lent, puternic, mergând cu pasi grei, animal de povara, furios când este atâtat si linistit când este lasat în voia lui. Încurajat pe un drum, Taurul va urma mersul încet, sigur si energia lui se va desfasura pâna la capat.

Taurul lucreaza dupa necesitate sau dupa impulsul altuia. Te poti bizui pe o persoana Taur cand este vorba sa-ti faca o treaba. Directorul semnului fiind Venus, Luna fiind exaltata in semnul Taurului iar ambii astri fiind reprezentantii confortului si principiului minimei fortari – semnul Taurului poate da si ideea unei usoare bucurii. Cei insemnati de Taur vor sa placa si de aceea au simtul podoabei foarte dezvoltat. Spirit de discernamant, prudenta, exteriorizare foarte putin dar energie latenta considerabila.

Rezulta din cele ce preced, ca semnul Taurului daruieste obiceiuri bine stabilite si o fixitate în mersul ideilor.

Persoana pe care o influenteaza, urmeaza o anumita rutina, împlinindu-si misiunile care i-au fost încredintate. Cu greu vei obtine de la dânsa o schimbare de metoda. Având un caracter întreg, persoana va cauta sa perfectioneze detaliile, însa trebuie sa-i lasi timpul necesar; este inutil sa o abati de la drumul pe care s-a angajat. Îi lipseste initiativa, ca sa întreprinda ceva nou si nu poseda curajul de a-si asuma o mare raspundere. Aceasta notiune reiese din caracterul ei conservator.

Nativul nascut sub acest semn se familiarizeaza usor cu chestiunile bancare si agricole si este competenta în contabilitate si în expertize. Cea mai mare calitate este statornicia si cel mai mare defect, încapatinarea. Se întelege foarte lesne ce rol important au parintii sau educatorii unui copil care trebuie sa infiltreze copilului obiceiuri bune, caci acesta odata intrat pe un anumit fagas îl va urma vesnic.

CARACTER

Nativii din Taur sunt încântatori, iubesc placerile pamântului, mâncarea buna, distractia, îsi creaza usor prieteni. Oamenii sunt senzuali, abili cu femeile, "bonivanti", având însa o generozitate de obicei limitata.

Femeile sunt bine echilibrate, credincioase, dar nu pot fi lesne pacalite. Suporta cu greu sclavia barbatului.

DESTIN

Nativul nascut în Taur va fi orientat catre materialitate si va cauta întotdeauna un fond de rezistenta, chiar bogatia, cu un zel si cu o truda care pot sa compromita sanatatea.

La momentul oportun, în clipele dificile ale vietii, vor aparea prietenii.

BOLI

Nativii din Taur au un temperament limfatico-nervos si influenta zodiacala se exercita asupra lor prin intermediul hipofizei cu predominare, fie a lobului anterior, fie a celui posterior al hipofizei.

Când lucreaza lobul anterior, osatura este puternica, ceafa groasa si, ca moral, bunul simt primeaza. Energia este continua si tenace. Munca e lenta, însa metodica.

Când însa lobul posterior activeaza, talia este mai mica, trasaturile mai dulci, membrele mai fine. Sentimentul si aptitudinile artistice sunt foarte dezvoltate.

Ca maladii în general, constelatia Taurului guverneaza bolile de gât, amigdalitele, difteria, anghina, laringita, abcese la gât, apoplexia.

CALENDAR TEBAIC

Primul decan: 20 Aprilie – 1 Mai

Fire:  simtul practic este foarte dezvoltat, inventiv, ingenios, nativul poate sa fie un bun negutator, dibaci, gaseste intotdeauna argumentele si evitand sa jigneasca pe cineva.

Destin: calea cea mai buna de urmat este cariera libera, sprijinul femeiesc este foarte eficace.

20 Aprilie: ambitii himerice, nereusita, insuccese pe toata linia.

21 Aprilie: fler, intuitite, simtul oportunitatii, dragoste interesanta, calatorie conventionala.

22 Aprilie – 23 Aprilie: succeptibilitate, sfada, rupturi de afectiuni si de asociatii.

24 Aprilie: fire placida, caracter egal, viata linistita.

25 Aprilie: memorie excelenta, cariera stiintifica putand duce la mare renume. 

26 Aprilie: farmec, eleganta, situatie dobandita prin casatorie.

27 Aprilie: frumusete expresiva, impersonala, rupturi de afectiuni, pierdere de prieteni, legaturi efemere.

28 Aprilie: caracter fericit, intelepciune, minte limpede, viata modesta si fericita.

29 Aprilie: asprime, pofta nesatioasa de castig, reusita prin munca grea.

30 Aprilie: temperament senzual excesiv, viata sentimentala, risipa si complicatii.

Al doilea decan: 1 Mai – 11 Mai

Fire: imaginatie, reverie, versatilitate, fantezie in modul de a dobandi bani; usurinta poate insa compromite succesul in afaceri.

Destin: cariera stralucita, insa schimbatoare, urmand pasul evenimentelor.

1 Mai: gust de romantic, dar prea ireal pentru a se putea indeplini, succes in intreprinderi de ordin intelectual.

2 Mai: simt practic in arta si in dragoste, dorinte de solid si de durata, mana larga, tendinta de a proteja pentru femei, protector, serios, sever.

3 Mai: simt artistic rafinat ajutat de mari posibilitati de executie, cariera artistica care poate duce la celebritate.

4 Mai: tendinta de a idealiza in mod exagerat lucrurile, viata de boem care ignora realitatea.

5 Mai: porniri masurate catre placeri senzuale si aventuri, viata de dragoste mereu fusturatica.

6 Mai: gust rafinat, fastuos, cariera cu rasunet, glorioasa.

7 Mai: spirit abil in castigul banului, reusita materiala in arta, calatorie bogata.

8 Mai: fire usuratica, cariera care depinde de altii.

9 Mai: caracter sumbru, nelinistit, reusita tarzie, care se naruie la un moment si apoi se restabileste.

10 Mai: fire contradictorie, de neinteles, pericole care alterneaza intre actiune si inactiune bizara.

Al treilea decan: 11 Mai – 21 Mai

Fire: calitatile fundamentale se impregneaza cu o greutate, seriozitate si greutate in exprimare, conceptiile intelectuale sunt mai putin vii dar mai coapte, mai putin scanteietoare dar profunde.

Destin: succesul vine foarte incet si foarte tarziu in viata.

11 Mai: nativul nu stie de gluma, are tendinta de a lua totul in serios, situatia este nesigura. El urmareste lucruri fara rost in ceea ce priveste situatia sa personala.

12 Mai: fire geloasa, violenta, gata sa se incaiere cu femeile, lupte multe in viata.

13 Mai: caracter indraznet, smecher si intrigant, viata plina de expediente, uracioasa.

14 Mai: caracter autoritar, exploatand la rece sentimentele, succese, trecand insa peste tot ce e frumos si nobil ca idee ori ca fapta.

15 Mai: caracter nedecis, imprudent, umbland cu vorba de colo colo, viata celebra, cateodata doua arene.

16 Mai: spirit refractor la tot ce este arta, simturi reci, reusita materiala inceata dar sigura.

17 Mai: spirit stralucit, inzestrat admirabil, poet si savant, cariera nesigura, epoci de stralucire si altele care nu spun nimic.

18 Mai: caracter retras, neplaceri cu femeile.

19 Mai: fire despotica, geloasa pe dragostea altora, viata de om singuratic, fara desfatari.

20 Mai: dibacie in conducerea oamenilor, cariera administrativa bine indrumata.