Persoanele nascute in anul dominat de Metal vor fi pe cat de duri, pe atat de hotarati in exprimare si comportament. Sunt guvernati de sentimente puternice si isi vor urmari scopurile fara sa ezite si cu intensitate. Sprijiniti de o ambitie foarte mare, pot face eforturi prelungite pentru o obtine ceea ce isi doresc. Nu se abat de la drumul lor si sunt foarte bine dirijati spre succes. Din momentul in care si-au stabilit drumul, chiar daca intalnesc esecuri sau greutati, acesti oameni nu vor putea fi usor influentati pentru a-si schimba cursul. Cu toata tenacitatea si hotararea lor, acesti nativi vor fi sub dominatia puternica a elementului Metal. Atunci cand vor trebui sa renunte la un obiectiv imposibil de atins vor avea mari neplaceri si, din cauza ideilor lor fixe, pot fi neadaptati, nedrepti si irational de indaratnici. Intotdeauna vor dori sa isi rezolve probleme singuri si nu vor pretui ajutorul nesolicitat. O sa isi urmeze propria cale, isi vor lumina propriul drum si isi vor urmari doar interesele proprii fara sa primeasca ajutor din afara. Desi par persoane rigide, distante, reci, ele pot conduce si produce un mediu ale carui puternice impulsuri si energii regenerative vor fi simtite de toti cei cu care intra in contact, contribuind prin aceasta la schimbarile si transformarile pe care ei le vor. Sunt foarte economici si au simt nativ pentru bogatie, folosindu-se de aceste calitati pentru a-si pastra independenta spiritului si a-si satisface gustul pentru lux, putere si opulenta. Pentru o mai buna eficacitate, trebuie sa invete sa faca compromisuri si sa nu mai fie prea insistenti sau autoritari in scopurile lor. Deseori sunt foarte fermi si foarte incapatinati, in special atunci cand cei din jurul lor nu tin cont de dorintele lor sau nu sunt devotati in totalitate acestora, pierzand din aceasta cauza o relatie sau o afacere buna.

Oamenii nascuti in anul dominat de Apa au cea mai mare abilitate in a comunica si promova ideile proprii prin influentarea viziunilor altora. Se folosesc de ideile celorlalti pentru a-si transforma opiniile proprii privind creatia si progresul. Sunt persoane foarte prietenoase, dragute si dau frau liber emotiilor si sentimentelor in cel mai inalt grad. Au o capacitate exceptionala de a intui lucruri care vor deveni importante si pot estima cu precizie eforturile viitoare. Stimuland si utilizand talentele si resursele altora lanseaza lucruri pe orbita pe care ei o doresc. Insa, ei stiu sa fie modesti in tenacitatea lor si nu vor lasa niciodata celorlati impresia ca ei au impus ceva. In acest mod, precum Apa, vor putea sa sfarame cea mai puternica piatra prin eforturi repetate si tacere. Pentru ca ei prefera mai mult sa se strecoare decat sa stapaneasca, vor sti mereu cand si de cine trebuie sa se apropie. Au capacitatea de a-i face pe oameni sa doreasca tot ceea ce ei insisi doresc, astfel atigandu-si scopurile sigur si in mod direct. Prefera sa stimuleze mai mult pe cineva intr-o activitate decat sa oblige. Sunt persoane foarte maleabile, datorita constiinciozitatii si a elasticitatii lor. Ca parte negativa tind sa fie impaciutori si sa aleaga cel mai usor drum deschis in calea lor. Cei mai rai vor fi schimbatori si pasivi, bazandu-se prea mult pe sprijinul altora. In acest fel ei se autodezarmeaza de propria capacitate pentru atingerea scopului lor. Pentru a avea succes, ei trebuie sa fie mai perseverenti si sa isi foloseasca imensa lor energie de convingere pentru a-si vedea planurile realizate. Dar multi alti vor trebui sa fie chibzuiti pentru a se lasa condusi de intuitia proprie.

Cei nascuti sub semnul Lemnului vor avea o inalta tinuta etica; vor fi foarte increzatori in propria persoana si vor fi de o ridicata moralitate. Cunosc valoarea intrinseca a lucrurilor, iar interesele lor sunt mari si diversificate. Firea lor prietenoasa si expresiva le permite sa realizeze lucruri la scara mare. Ei pot influenta marii conducatori si personalitatile, pentru ca pot aranja lucrurile in categorii diferite si pot organiza orice fel de activitati. Generozitatea si ideile lor avansate le permite sa inceapa proiecte grandioase pe termen lung sau dezvoltari pe plan mare precum si studii stiintifice. Insa, nu sunt aventurieri solitari. Au o mare putere de a convinge pe altii sa-i urmeze si sa isi uneasca fortele cu ei. Fiind multilaterali, isi dezvolta si isi maresc repede activitatile, in multe domenii, pe cat este posibil, pentru ca sunt adeptii unei dezvoltari inovatoare si continue. Ei stiu cum sa imparta rasplata primita prin efort colectiv, fie chiar si cu cei care si –au recompensat dinainte. Datorita ingaduintei lor naturale si intelegerii pline de solicitudine pentru ideile si gandurile altora sau pentru munca lor, vor ocupa pozitii privilegiate. Oricand vor avea nevoie, acesti oameni vor gasi sprijin si bani , pentru ca cei din jurul lor au incredere in capacitatea lor de a transforma informatiile si ideile in profit. Cea mai mare latura negativa a lor este tendinta de a deveni lacomi si de a duce lucrurile spre un sfarsit dramatic. Daca isi vor cruta efortul, nu vor putea sa termine ceea ce au inceput. Nu isi vor termina planurile si vor trece de la un proiect la altul fara sa obtina rezultate mulumitoare.

Oamenii nascuti in anul dominat de Foc vor arata calitati de adevarat conducator, peste media celorlalti oameni. Sunt foarte fermi si siguri de ei. Au o mare putere in a impulsiona oamenii si a valorifica cu succes toate ideile lor, oentru ca sunt mai agresivi si mai activi decat alte semne lunare. Iubesc schimbarea, noutatea , aventura si tind sa puna in practica repede idei noi, stralucitoare, incercand sa ii domine pe ceilalti prin originalitate si creativitate. Nu se tem de nereusite si le place continua miscare si exploatarea noilor orizonturi, a drumurilor nestrabatute. Sunt plini de energie, actiune si elocventa. Insa, trebuie sa isi cantareasca atent doza emotionala, pentru ca energia si ambitia lor pot intensifica o latura negativa a egoismului, facandu-i nerabdatori si nesocotiti daca nu li se indeplinesc dorintele. Cu cat cineva sub semnul Focului va incerca sa isi atinga obiectivele prin forta si agresivitate, cu atat mai mult va intampina rezistenta si pericol. Sunt meniti sa devina mari conducatori pentru ca se alatura vederilor altora si tin cont de sfatul oricui inainte de a actiona. Trebuie sa dezvolte calitatile oamenilor ascultatori, prevazatori si sa isi diminueze tendintele de impulsivitate. O mare parte din aceste persoane tind sa fie extrem de sinceri, lucru spre binele lor. Precum elementul dominant, Focul, ei radiaza permanent spre altii caldura lor, stralucirea lor si pot multumi pe deplin pe toti aceia care le doresc compania. Insa, acesti oameni, atunci cand nu isi mai pot controla si focaliza energiile cum trebuie, pot deveni foarte distructive si pot produce mari dezastre.

Persoanele nascute sub semnul Pamantului au prin excelenta idealuri functionale, utile. Au o extraordinara putere deductiva si le plac activitatile solide si stabile pentru care consuma multa energie. Datorita conceptiilor inaintate si marea capacitate de organizare, sunt cunoscuti drept organizatori, planificatori si administratori perfecti. Ei vor utiliza si vor valorifica orice fel de resurse in conditii de eficienta optima; vor fi foarte vigilenti si intelepti in afaceri financiare si isi vor economisi si gospodari veniturile cu grija. Sunt persoane foarte inteligente si obiective, dirijand pe ceilalti cu multa responsabilitate spre atingerea obiectivelor planificate. De obicei sunt intreprinzatori organizati si seriosi, pot conduce si organiza afaceri care cer o mana ferma. Sunt meniti sa devina excelenti conducatori si pot sa intareasca sau sa puna bazele unei fundatii solide pentru orice domeniu-guvernamental, economic sau comercial. Acestea sunt persoanele care vor da sens cautarilor lor si tot ceea ce poarta amprenta rationalului. Desi se misca incet, au intotdeauna rezultate de durata si bune. Oamenii nascuti sub semnul Pamantului sunt conservatori prin natura lor si doresc sa isi pastreze propria viziune asupra lucrurilor. Foarte rar exagereaza calcule, beneficii sau investitii. Ei va vor prezenta parerile lor clare in cadrul unui tablou adevarat fara vreun retus, fara vreo modificare sau exagerare. Defectele lor sunt, de obicei, lipsa de imaginatie, de conservare exagerata a propriilor interese si de lipsa oricarui risc in abordarea vietii. Insa, sunt oameni responsabili care se pot educa pe ei insisi si muncesc remarcabil.