12.1.LUNA DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie-19 aprilie
Ecuatia elementelor: APA (-) + FOC
Entuziasmul si optimismul stralucitor sunt cuvintele de baza pentru aceasta combinatie activa. Natura inconsecventa a Mistretului poate exagera temperamentul si asprimea celebra a Dragonului. O personalitate imbelsugata in raze de atractie sexuala si care imprastie in jur multa energie. Ambele semne sunt solide, agresive si inclinate spre exhibitionism sentimental si chiar libertin. Ferm si binevoitor, Mistretul –Dragon este un real stalp de putere si vointa.

12.2.LUNA SARPELUI
TAUR - 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: APA (-) + PAMANT
Plin de energie si puternic, Mistretul-Sarpe poate fi la fel de neinvins ca si o fortareata atunci cand vrea sa fie. Altfel, el este un tip cordial, cu gusturi diferite si de durata. O astfel de persoana va face orice cu mult drag, pentru ca ambele semne sunt deosebit de senzuale si sanatoase. Perseverent si constiincios, Mistretul-Sarpe va fi un real prieten si un confident brus. Din aceasta combinatie rezulta un Sarpe mai cooperant si un Mistret predispus spre tenacitate si actiune.

12.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai-21 iunie
Ecuatia elementelor: APA (-) + AER
Faptele involburate ale Calului il vor zapaci cu totul pe saracul Mistret. Dar in timp ce acesta investeste onestitate si afectiune in afaceri, Calul il va intregi cu initiativa, stimulente si ratiune rapida. Mistretul-Cal va fi un specialist in a rezolva diverse probleme, sociabil si foarte iubit in acelasi timp. El vede intreaga pictura cu o limpezime stiintifica si nu omite deloc aspectele umane in aprecierile si analizele finale pe care le face. El va dori ca viata sa fie eleganta si va incerca sa faca tot ce este posibil ca aceasta sa se reflecte prin schimbari cat mai dese ale scenarului.

12.4.LUNA OII
RAC – 22 iunie-21 iulie
Ecuatia elementelor: APA (-) + APA
Sunt doua semne emotive si predispuse spre o viata luxoasa, plina de placeri fizice. Mistretul este mai mult predispus spre sexualitate si usor imprastiat prin bunavointa si indulgenta. Oaia, desi mai estetica in preziceri si pozitie, este doar o fire constructiva atunci cand se hotaraste sa paraseasca un lucru care nu ii mai foloseste. Ambele semne au firi darnice si iubitoare, fiind foarte sensibile in acelasi timp. Cu toate acestea, in timp ce Oaia isi doreste calitate si consecventa, Mistretul este pro cantitatii si progresului rapid. Daca atributele pozitive ale ambelor semne pot fi aduse la acelasi numitor, acest tip va fi cuprins, fara indoiala, de iubire, belsug si multumire.

12.5.LUNA MAIMUTEI
LEU – 22 iulie-21 august
Ecuatia elementelor: APA (-) + FOC
Un Mistret prietenos cu umor natural sanatos, dar si ceva abuzuri. Inzestrat cu o energie aparte, Mistretul-Maimuta va da totul in ceea ce face si va munci din greu, la un joc la fel de greu. Datorita emotiilor sale care sunt exprimate intr-un mod intens, el este putin teatral si poate face cariera in domeniu. Acest tip este foarte generos, niciodata fatarnic si va avea o increderea inocenta in relatiile pe care le are cu celelalte persoane, stralucind cu totul.

12.6.LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22august-22 septembrie
Ecuatia elemenetelor: APA (-) + PAMANT
Altrusitul si senzualul Mistret trebuie sa pondereze personalitatea Cocosului supusa unei munci grele sau plictisitoare. Calitatile rationale profunde ale Cocosului pot ajuta increzatorul Mistret in alegerea deciziilor. Mistretul-Cocos se ingajeaza cu draga inima, in ciuda prezentei sale umile si placute. Din aceasta combinatie rezulta un tip solid, apt sa se identifice cu grupul, desi va ramane acelasi sincer, sensibil si fidel ideilor sale. Inclinatiile financiare ale Cocosului sunt unite cu norocul Mistretului.

12.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie-22 octombrie
Ecuatia elementelor: APA (-) + AER
Doua semne placute, unite pentru a forma o persoana plina de generozitate si bunavointa. Cainele este sensibil, un artist care se ofera caracterului nobil si tariei Mistretului. Mistretul-Caine va fi nu doar ingaduitor si pritenos, dar si foarte deschis in plan sentimental. Rabdarea lui si figura exterioara plina de incredere pot masca ambitii si idealuri secrete care devin greu de aflat. Bogat dar si bun, dulce precum un vin rosu, el este de asemenea un tip afectuos, sentimental si stabil in dragoste.

12.8.LUNA MISTRETULUI
SCORPION – 23 octombrie-21 noiembrie
Ecuatia elementelor: APA (-) + APA
Risipitor cu sentimentele sale, dar cu tendinta sa isi multumeasca prima data propriul EU, acest Mistret viguros este un narcisist convins. Ambitios dar si foarte senzual, el isi va urma hotarat propriile ambitii. Un Mistret care stie sa faca si concesii, istet si destul de "tare" pe cheltuiala altora. El poate fi foarte razbunator in ceea ce privesc drepturile sale, in ciuda altruismului sau aparent. Totusi, nu duce lipsa de admiratori care i se agata de gat cu placere. Dar e mai bine sa fiti atent la lovitura razbunarii sale.

12.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 22 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: APA (-) + FOC
Un pretendent la medalia de buna purtare civica. Aceasta persoana este destul de hilara si plina de tot felul de pofte. Ambele semne sunt nobile dar credule, desi Sobolanul poate fi mult prea onest atunci cand face publica orice dorinta de-a sa. Bunatatea Sobolanului si norocul Mistretului napadesc acest subiect din cauza firii sale credule si necalculate. Va puteti baza pe faptul ca mistretul-Sobolan va imparti ultimul ban cu prietenii sai. Nici unul dintre aceste semne nu se da batut usor, astfel ca aceasta persoana se va tine tare pe pozitii, cateodata avand pielea cam groasa. Cand are succes, nu isi va pastra deloc banii; ii va cheltui si, intr-un fel, tot se vor bucura de reusita lui.

12.10.LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: APA (-) + PAMANT
Mistretul-Bou este un tip prudent, irascibil, cu aspiratii foarte mari. Ambele semne iubesc piedicele, desi aceste persoane au un mare respect pentru sine si pentru dorintele celor din jur. Cu picioarele pe pamant si bun muncitor, acest tip va avea gandirea Mistretului privind o mancare buna si pe cea a Boului pentru care siguranta e mai buna decat regretul. Nu va exista un vis de neatins pentru acest tip de om. Mistretul-Bou pastreaza obiceiurile cu mandrie si nu isi declina sarcinile atunci cand trebuie intarite regulile sau legile jocului.

12.11.LUNA TIGRULUI
VARSATOR – 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: APA (-) + AER
Mistretul este un indragostit prin felul sau si are o puternica tarie de caracter. Asa cum Tigrul poate fi inocent, batjocoritor si curajos, acest tip va urma doar ideile proprii. Calitatile sale de didact sunt bine ascunse in spatele firii sale violente. Nu ii place sa aibe un rol fix., acest semn va face in mod sigur valuri mari si spumoase, uneori binevenite. Iubit, infloritor si fericit, in ciuda indaratniciei sale, perspectivele acestui tip poarta ideea de cooperare si fratie a Mistretului.

12.12. LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februarie-20 martie
Ecuatia elementelor: APA (-) + APA
Iepurele are instinctele de baza pentru supravetuire si o incredere in abilitatea de intelegere a mintii omenesti. Mistretul are mari resurse de energie si o inclinatie spre atitudinile pozitive rationale. Combinatia acestor doua semne ar putea genera efecte armonioase si unice daca ambele isi joaca partea lor corect. Ambele semne par mereu apte sa capete sprijin atunci cand au nevoie si aceasta persoana poate sa convinga pe toata lumea cu o reusita de invidiat. Total loial celor pe care ii iubeste, el isi mascheaza iubirea, lasandu-i pe prietenii sai devotati si neloiali sa se bucure de amabilitatea si prosperitatea sa. Confruntarea nu este domeniul lui de baza. Isi pastreaza cu grija relatiile personale si daca un lucru trebuie sa ajunga o conditie importanta de conducere, atunci el o va face de preferinta in afara drumului legal.

11.1.LUNA DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie-19 aprilie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + FOC
Un tip sarcastic si sensibil. Increzator si bland, va fi remarcat pentru sinceritatea si cinstea sa. Un avocat vesel al cinstei si realismului, Cainele-Dragon poate fi un adevarat cavaler atunci cand este chemat sa faca sacrificii. Va dori impinirea spirituala si afectiva mai mult decat pe cea materiala. Dragonul este plin de initiativa si capacitate, astfel ca cinicul Caine isi va reveni repede dupa deceptii sau dezamagiri.

11.2.LUNA SARPELUI
TAUR – 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: METAL (+) + PAMANT
Cainele-Sarpe este un tip hotarat si prudent. El va face totul sa va simtiti bine compania sa. Sarpele este mai mult un psiholog delicat decat un intelept, in timp ce Cainele se poate dedica si poate fi altruist cu altii. Impreuna, vor forma o persoana foarte rabdatoare si cu o caldura afectiva, foarte deschis si onest, mai lent in gandire si se va opri si va urmari opiniile celorlalti. Pozitiv, dinamic, plin de culoare si de idei, va face totul pentru a placea in timp ce va sta ascuns sa urmareasca interesele sale.

11.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai-21 iunie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + AER
Un Caine iute in miscari si cu foarte multe talente. Are calitati de vedeta, desi aceasta persoana poate fi un petrecaret extraordinar care va arata spre public o fata naturala si atractiva. Spiritul comercial al Calului se acomodeaza usor cu schimbarile si se aprinde usor de pasiune sau excitante. Cainele este simplu si atragator in acelasi timp. Poate sa ajunga sa sufere pentru ca incearca sa isi depaseasca asteptarille, dar nu prin munca depusa de el.

11.4.LUNA OII
RAC – 22 iunie-21 iulie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + APA
Intensa sensibilitate a Oii este intrerupta de armonia interioara a Cainelui. Acest tip nu va fi prea rece sau sentimental, dar va putea sa isi pastreze echilibru si claritatea mintii. In ciuda limbii ascutite a cainelui, acest semn va fi un specialist in aprecierea si analizarea frumusetii si inocentei. Cainele-Oaie poate avea gusturi ciudate dar este mai putin materialist. In acest fel, o persoana din aceasta combinatie va dovedi un sentiment natural de iubire pentru ceilalti. Va imbratisa modele distinse de viata pentru el, desi va duce o viata stilata dar potrivita.

11.5.LUNA MAIMUTEI
LEU – 22 iulie-21 august
Ecuatia elementelor: METAL (+) + FOC
Aparitia regeasca a Maimutei poate face sa straluceasca cugetatorul Caine. Din aceasta combinatie rezulta un tip care detine un moral si o moralitate perfecte si care nu este foarte increzator. Inzestrat cu o minte sigura si sanatoasa, el poate lua decizii care de obicei sunt peste orice asteptari. Nu suporta nedreptatea si nu va trada niciodata increderea de care are parte. Maimuta este fermecatoare, in timp ce Cainele este rational. Aceasta persoana va alege mereu mijlocul drumului si nu este o inocenta in ceea ce priveste costul succesului.

11.6.LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22 august-22 septembrie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + PAMANT
Un spirit distins si responsabil. Doua astfel de semne iritabile pot genera un luptator, de obicei fidel cauzelor umanitatii. Suma deosebitelor calitati poate fi mult redusa atunci cand devine cu totul atragator. Si incat Cainele este mult mai calculat ca temperament, el va fi inhibat de Cocosul afacerist si inflexibil. Spiritual si calm, Cainele-Cocos va fi constant si bizar. Extraordinara capacitate intelectuala a Cocosului, imbinata cu neutralitatea Cainelui, poate produce un priceput executor judecatoresc.

11.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie-22 octombrie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + AER
Cainele nu este unul care sa comploteze in culise sau sa planuiasca acte condamnabile, in timp ce copilul zeitei Venus nu este un certaret si ar prefera sa fie in atentia tuturor. Acest tip va primi o buna recomandare doar prin prezenta sa. Onestitatea sa si spiritul de egalitate il vor face un arbitru cinstit si priceput, chiar daca poate parea usor neindemanatic, in acelasi timp. Inclinarea pentru liniste, intelegerea fata de cei mai putin norocosi vor face din acest tip un fel de angajat social care nu doar va simpatiza sincer, dar se va simti si obligat sa ajute.

11.8.LUNA MISTRETULI
SCORPION – 23 octombrie-21 noiembrie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + APA
Loiala, dinamica si puternica, aceasta persoana va accentua spiritul onest al Cainelui si puterea de interiorizare a Mistretului. Cainele-Mistret vrea sa isi respecte promisiunile, dar exista un mic obstacol din partea Mistretului in calea firii liberale a Cainelui. Bun luptator atunci cand este provocat si o bomba exploziva de cuvinte, acest tip este plin de viata si incapatinat in fata nereusitelor. Pentru ca el crede in supunere totala, Cainele-Mistret va sluji pe Dumnezeu sau pe diavol cu acelasi devotament. Dar niciodata nu va fi in slujba a doi stapani.

11.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 22 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + FOC
Un Caine zglobiu, aventuros dar si foarte demn. Deschis si cinstit, va fi foarte placut prin felul sau de a fi si destul de sensibil in preziceri. Tip calm si documentat, el isi va arata sentimentele fara afectare. Rational si cu mintea sanatoasa, este rapid in raspunsuri si exact in maniere si in vorbire. Un tip rezervat, bun prieten, foarte rar poti sa il prinzi la mijloc sau sa il provoci sub presiune. Va fi un tip exuberant si profund in gandire.

11.10. LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + PAMANT
Cainele-Bou este un altrusit si un binevoitor,dar si un tip stapanit de mofturi sau ticuri metodice. Acorda o importanta speciala bunastarii familiei. Cainele este un salvator si un iubitor al umanitatii, iar Boul trebuie sa poata sa il ajute atunci cand are nevoie. Un tip care isi urmareste propriul interes, fara sa para meschin sau plin de rautate. Cu fascinatia si mintea Cainelui, Boul este mai putin indaratnic, este un tip sincer cu el insusi. Atunci cand trebuie sa isi hotarasca nivelul sau de viata, si asa destul de cotroversat, puteti fi sigur ca el va fi mai degraba meticulos decat simpatic.

11.11.LUNA TIGRULI
VARSATOR – 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + AER
Individualistul si puternicul Caine este mai docil, mai curajos. Amuzant, nu refuza niciodata sa ajute sau sa spuna un cuvant dragut. Atunci cand viata lui se innoreaza, el devine cruciat pe deplin. Nu va pierde niciodata prea mult timp intr-un loc, pentru ca iarba sa creasca sub picioarele sale, si desi nu este un neingaduoitor, nu are foarte multe relatii intime. Poate parea absent atunci cand se adanceste in marea ideilor sale. Are tendinta sa isi neglijeze propriul teren pentru unul nou. Un specialist in provocarea la reforme noi, are vederi largi, universale si nu va lovi niciodata fara sa incerce sau sa verifice mai intai.

11.12.LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februarie-20 martie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + APA
Indraznet dar respectuos, Cainele-Iepure nu va fi prea critic. Iepurele il face mult mai defensiv si precaut; el prefera siguranta, linistea si comoditatea, desi este mereu atent la nevoile altora. Simpatic, atractiv, acest Caine mai asezat este foarte incantat si fericit prin puterrea sa de intelegere, fiind mereu interesat in eliminarea conflictelor ce se zaresc.

10.1.LUNA DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie-19 aprilie
Ecuatia elementelor: METAL (-) + FOC
Pentru a descrie acest tip, se poate spune ca este greu de ignorat, imposibil de eliminat si greu de egalat. Atunci cand este negativ, puteti sa va intalniti cu un supermaniac. Drept precum o bara si pe deplin cinstit in intentii, va lasa impresii de neuitat pe oriunde va trece. El zice ca asa ii place lui, dar in final va ramane loial convingerilor sale. Are o constiinta foarte limpede.

10.2.LUNA SARPELUI
TAUR – 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: METAL (-) + PAMANT
Aceasta combinatie din doua semne muncitoare, poate face sa ia natsere o persoana care crede cu indaratnicie in "refuzul spontan", sau alte asemenea teste de rezistenta. Intr-o batalie, in timp ce adversarul va sfarsi de oboseala, el va castiga foarte usor, cu mainile goale. Din moment ce ambele semne sunt serioase, acest tip stie sa isi stapaneasca limba. Rezultatul poate fi un pic prea sec, pentru ca ambele semne au aceeasi calitate a umorului concis.

10.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai-21 iunie
Ecuatia elementelor: METAL (-) + AER
Instabilitatea Calului poate fi indreptata de eficienta si precizia Cocosului. Este un tip sportiv care-ti vorbeste cu o inocenta deplina si poate ajunge la capat fara prea multa bataie de cap sau teama de represalii. Cocosul-Cal este totusi sensibil la critica si va schimba sau refuza cea mai usoara atingere a EU-lui sau ori a intentiilor sale. O combinatie plina de pitoresc, un tip care pocneste des din degete, cu un suflet ratacitor, plin de viata, cu intentii bune, talent organizatoric si aspiratii utile.

10.4.LUNA OII
RAC – 22 iunie-21 iulie
Ecuatia elementelor: METAL (-) + APA
Un tip atent, delicat, eficient, binevoitor si cu maniere teatrale. Cocosul-Oaie este mereu un ajutor onest, dar trebuie sa fiti atent la violenta care straluceste la Cocos. Inca o data bunele intentii ale Cocosului ordonat se vor expune si aplica gingasiei si gusturilor fine ale Oii, castigand in acest fel suport si aderare pe toate fronturile. In aceasta combinatie, perseverenta pasiva a Oii este legata rezistent de tenacitatea activa a Cocosului. Acest tip va fi greu de infrant pentru ca nu va lasa sa existe niciun obstacol in calea realizarii scopurilor sale.

10.5.LUNA MAIMUTEI
LEUL – 22 iulie-21 august
Ecuatia elementelor: METAL (-) + FOC
Altruismul Maimutei trebuie asculte in mod fericit si hotarat de mania Cocosului de a despica firul in patru. Sunt doua semne puternice, dominatoare si inclinate spre succes. Cocosul poate astepta pana se vor linisti apele, cu multa rabdare si loialitate, in timp ce Maimuta are deja drept tinta, gloria. O asemenea persoana poate avea toate atuurile adevarate pentru a atinge culmea puterii, dar, pe de alta parte, nu prea ne este de ajutor faptul ca ea este un pic prea aspra si prea dominatoare cu cei din jur.

10.6.LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22 august-22 septembrie
Ecuatia elementelor: METAL (-) + PAMANT
O pasare de curte foarte sigura care are picioarele ancorate adanc in pamant. Pentru ca amandoua semnele sunt fiinte neobisnuite dar corecte, ne pot uimi cu preferintele ciudate si cu desavarsirea lor. Un ganditor clar si rational care se distinge in activitati cerebrale. Este elevul vesnic si este o autoritate pentru orice domeniu din sfera lui de activitate, asa ca puneti la o parte enciclopedia si ascultati-l pe el. Un tip care umbla prin biblioteci cu perseverenta si care foarte rar greseste, va inregistra cu minutiozitate fiecare informatie, pe care o va transmite urmasilor. Un iubitor al graficelor si hartilor si care este orientat spre succes. La capatul opus, negativ, se afla o persoana inclinata sa gaseasca defecte la orice si oricine.

10.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie – 22 octombrie
Ecuatia elementelor: METAL (-) + AER
Balanta va aduce Cocosului si firii acestuia un mai mare echilibru. E un Cocos care se va imbogati atat cu parfumuri luxoase cat si cu cele ieftine. Este un rational caruia ii place siguranta, casa ordonata si confortul. Chiar daca el este un tip special si un bun observator, Cainele ii va largi capacitatea de a intelege opiniile altora, rezultand o persoana mai putin critica pentru nimicuri si mult mai fericita si mai jucausa. Va cunoaste o mare popularitate in comparatie cu alti Cocosi.

10.8.LUNA MISTRETULUI
SCORPION – 23 octombrie-21 noiembrie
Ecuatia elementelor: METAL (-) + APA
O doza mare de curaj si barbatie. Aceasta combinatie are la baza doua semne puternice, individualiste si rationale. Direct si categoric, Cocosul-Mistret nu suporta compromisurile. Asta ar inseamna sa se lase infrant si nu accepta sa fie dat jos ca un oarecare. Pentru ca personalitatea sa este orientata spre victorie, el de obicei reuseste, desi metodele sale de a castiga nu au prea multi sustinatori printre prietenii sai. Oricum, el prefera izolarea, pentru moment, spre a obtine chiar si un centimetru de teren. Curentele de apa ale Mistretului scot la suprafata si cele mai mici surcele ale Cocosului, daca se intampla sa piarda ceva acestui cercetator exceptional.

10.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 22 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: METAL (-) + FOC
Vorbaret, dinamic, ambitios, ferm, Cocosul-Sobolan are scopuri foarte inalte. Sa nu indraznitit sa va certati cu el daca nu aveti o rabdare infinita, pentru ca el poate conduce o discutie pana la nesfarsit pentru a-si demonstra punctul de vedere. Sunt doua semne oneste, asa ca acest tip nu prea stie sa minta. Nu-i cereti sa fie sincer cu dumneavoastra decat daca puteti suporta adevarul. In ciuda acestei sinceritati nemascate, poate fi uneori generos si nu va ezita sa va acorde ajutorul sau daca simte ca aveti nevoie de el. Sobolanul ii da Cocosului mai multa securitate si demnitate.

10.10. LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: METAL (-) + PAMANT
Un asemenea tip se distinge prin eficienta, corectitudine si o lipsa totala de prefecatorie. Niciun semn din aceasta combinatie nu este recunoscut pentru caracterul maleabil, astfel incat Cocosul-Bou va rezistat tuturor ispitelor de a se transforma. Insa Cocosul este mai putin aprins si poate chiar mai tacut, desi are inclinatie pentru exercitiile de retorica. Foarte rar, cu penele ciufulite, acest tip va fi o creatura precisa si curata care indeparteaza orice nonsens sau abateri de la lege.

10.11. LUNA TRIGRULUI
VARSATOR – 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: METAL (-) + AER
Nu este un Cocos atat de harnic si sarguincios pe cat ar trebui, iar clopotelul sau va suna intotdeauna mai repede; este mereu inaintea timpului sau. Dar Cocosul-Tigru va fi insa ferm, onest sau inocent, cum ii place sa spuna. Atunci cand incepe sa vorbeasca, el vorbeste, nu se incurca, indiferent de zgomotul pe care il poate porni. De fapt el vrea sa fie diferit si chiar socant in acelasi timp. Deoarece, Cocosul ajuta acest tip sa persevereze, iar Tigrul poate scormoni viitorul, acest tip va putea sa isi faca planuri cu bataie indelungata si sa inteleaga nevoile viitoare ale oamenilor. Va cerceta cu inocenta unui copil si fidelitatea unui om de stiinta. Este un Cocos cu atentia indreptatata constant spre munca si care este mereu ocupat cu sarcini de constatare pe teren.

10.12. LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februarie-20 martie
Ecuatia elementelor: METAL (-) + APA
Un tip iubitor de pace cu un caracter precis dar binevoitor. Fibra morala tare a Cocosului este foarte clara, dar Iepurele, cu inclinatia sa catre relatiile publice, se descurca mereu in a prezenta o infatisare cat mai frumoasa. Un Cocos mai putin ursuz si fara tendinte dogmatice, el ar putea sa isi economiseasca rezervele precum si efortul, in cele din urma. Conservatorul si simpaticul Cocos-Iepure nu trebuie sa aiba impedimente in a se supune regulilor, dar el va vedea cum tiparul sau in viata cere incrucisari, in cantitati egale, de munca si odihna.

9.1.ANUL DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie-19 aprilie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + FOC
Se aude limpede si tare precum un gong de alarma. Inzestrat cu lejeritate in exprimare, acesta va ajuta in afacerile sale si in promovarea ideilor sale. Maimuta-Dragon este foarte echilibrata si are o ratiune deosebita, chiar si in lucrurile rele. Leganandu-se de la un copac la altul, va asista la tot ce se poate. Nu o impresioneaza ingradirile si nimic nu o va face sa rateze drumul ei deja hotarat. Dragonul aducei Maimutei o cinste curata, ea va va privi drept in ochi foarte sincer. In schimb, ceea ce ii umbla prin minte poate fi cu totul altceva si dupa ce v-a strans mana cu putere, totul este posibil.

9.2.LUNA SARPELUI
TAUR – 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: METAL (+) + PAMANT
Maimuta-Sarpe e poate instabila si afacerista la suprafata, dar fierbe cu idei productive. Prezenta Maimutei poate netezi ceva din badarania Sarpelui si poate sa il faca mai atractiv. Sarpele prezinta la suprafata un caracter impresionabil, in timp ce Maimuta este recunoscuta prin inteligenta sa flexibila. Impreuna, vor forma o persoana care va fi foarte ambitioasa, comunicativa si apta sa stapaneasca mediul sau inconjurator. Un tip echilibrat, increzator si mai prietenos. Drept urmare, Maimuta-Sarpe va fi isteata dar onesta, adaptabila dar constanta.

9.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai-21 iunie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + AER
Chiar daca din aceasta combinatie nu va rezulta o persoana profunda sau generoasa, exprima totusi un semn de geniu. Maimuta-Cal este o esenta a schimbarii, pentru ca ambele semne pot si vor rezolva lucruri care par aproape imposibile si vor formula idei valoroase. Calul este atlet si iscusit, in timp ce Maimuta este un curajos fantastic. Un astfel de tip creativ si prevazator probabil ca va imparti totul si va eticheta totul, ca la carte.

9.4.LUNA OII
RAC – 22 iunie-21 iulie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + APA
Un tip modest, iubitor de casa, cu o pricepere desavarsita in domeniul fiscal si un ochi exceptional pentru investitii. Va avea gusturi fine si prefera decorul fastuos si elegant in jurul lui. Ii va placea sa-si prezinte si sa se laude cu succesele sale, chiar si cu averile sau valorile sale artistice. Acest tip va instala multe "mecanisme" in jurul casei sale pentru a indeparta tonurile plicticoase de fiecare zi. In spatele prezentei sale indecise, aceasta Maimuta isi va pastra categorica maretie intelectuala si se va bucura testandu-si istetimea mintii in lupta cu adversarii.

9.5.LUNA MAIMUTEI
LEU – 22 iulie-21 august
Ecuatia elementelor:METAL (+) + FOC
Sunt doua semne cu ambitii deosebite si o inteligenta perfecta. Autoritate absoluta, cu indemanare de conducere recunoscuta. Aceasta mai reduce putin din smecheria Maimutei, desi ea poate fi un alter ego pentru acest suflet de conducator si pentru faptele sale. Maimuta-Maimuta va fi un tip de rang inalt si increzator in fortele prorpii. De asemenea, poate fi prea curajos sau prea abil in pornirile sale de a se amesteca in afacerile altora, dar mereu o va face din curiozitate si nu din rautate.

9.6.LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22 august-22 septembrie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + PAMANT
Este un lucrator capabil si harnic, la care siretlicurile Maimutei vor fi catalizator ideal pentru talentul ei administrativ. Un tip creativ si geniu, inzestrat cu o minte prolifica si un creier aproape electronic, va fi un om de afaceri plin de succes dar lacom. Orice pariu va fi castigat de el. O persoana critica, va compara si eticheta tot timpul, va avea raspunsuri eficace personale, de cate ori va fi nevoie.

9.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie-22 octombrie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + AER
Foarte priceputa la vorbe, politicoasa si inteligenta, angelica Maimuta-Caine are un zambet care promite paradisul. Chiar daca tot sau aproape tot din ceea ce da poate sa fie la un inalt nivel de calitate, desi la suprafata este superba si nimeni nu ar putea sa ignore o asemenea persoana. Stie sa valorifice si sa aprecieze toate situatiile in propriul avantaj, dar nu se va supara daca si adversarii iau parte egala la afacerile sale. Descurcareata Maimuta va fi o fire libera si cooperanta si va fi cu mult mai abordabila si mai acceptabila decat de obicei.

9.8.LUNA MISTRETULUI
SCORPION – 23 octombrie-21 noiembrie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + APA
Un tip violent si vag, putin narcisist, un tip care va dori sa fie doar pentru placerea proprie. Caracterul perfid al Mistretului ii va permite sa abordeze un mod de gandire necompromitator. Nu este ascultator si nici plin de recunoastere. Maimuta-Mistret poate fi necesara, eficienta, isteata, foarte dinamica si atarctiva. Va munci foarte mult pentru ceea ce isi doreste sa aiba, dar va fi cruda cu cel care cauta sa pacaleasca. Un tip pozitiv, incantator, dar indaratnic atunci cand isi alege drumul sau. Ambele semne sunt maestre ale revansei. Va incerca mereu sa egaleze scorul sau va muri pentru asta.

9.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 22 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + FOC
Un tip cu talent organizatoric si putere pentru sustinerea intereselor sale. O persoana cinstita si cu o minte de nepatruns, in ciuda imaginii de om neserios pe care o afiseaza la suprafata. Un tip cu o minte agera care nu face cunoscut niciodata punctul sau real de vedere pana cand nu este sigur de atingerea telului. O Maimuta-Sobolan este un vrajitor activ si voios, produs al fortelor aristrocratice ale Sobolanului si al inventivitatii Maimutei.

9.10.LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + PAMANT
Ambele semne sunt rationale si capabile. Maimuta este captivanta, Boul este onest si chibzuit. Boul are acces la inzestrarile naturale si imaginative, in timp ce Maimuta profita de forta de neclintit a Boului. Rezultatul este un tip muncitor si calm, inteligent, dar nu atat de curajos pe cat pare.

9.11.LUNA TIGRULUI
VARSATOR – 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + AER
Un tip cu un caracter elegant, caruia nu ii lipsesc niciodata cuvintele, Maimuta-Tigru are o judecata studioasa si o admirabila agilitate, imbinate cu o marinimie deplina. Ambele semne au o vointa tare dar si putina obraznicie, asa incat nu o sa fie prea ascultatoare. Cand rationala, cand vioaie, cand onesta, cand vicleana, cand ferma, cand subtila, ea este un total a neobositului Tigru si a vrajitoarei Maimute. Un tip foarte modern, elastic si capabil din cauza tacticii si a setei de cunoastere pe care le detine.

9.12.LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februarie-20 martie
Ecuatia elementelor: METAL (+) + APA
Fin ca un parfum de lavanda, rece precum o inghetata si complicat ca un labirint, chibzuitul dar purul Maimuta-Iepure va fi un mediator excelent pentru toti vanzatorii si cumparatorii din lume. Maimuta are un farmec special, iar Iepurele nu poate fi infrant asa usor atunci cand si-a propus sa isi ascunda vrajile. Acest tip are sentimentul afacerist al Iepurelui si poate face ca talentele sale sa dobandeasca mai multa forma si substanta.

8.1.LUNA DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie – 19 aprilie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + FOC
Un Dragon mai ascultator, dar numai la suprafata, isi da singur sfaturi si, in timp ce pare atat de pasnic si prietenos, poate fi extrem de constant in ce priveste drumurile si ideile sale. Violenta sa este stinsa si ascunsa, dar va iesi imediat la suprafata atunci cand simte un pericol. Este o persoana mai controlata si rabdatoare, devotata si serioasa.

8.2.LUNA SARPELUI
TAUR – 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: FOC (-) + PAMANT
O Oaie foarte decisa care se ataseaza prea tare de trecut. Sarpele ii aduce idei si binecuvantare, rolul dorintelor sale, lucruri care ar face ca Oaia sa fie indecisa. Cu toate acestea, docila Oaie este mereu deschisa, in timp ce Sarpele, nu. Din aceasta combinatie rezulta un tip cu un caracter constructiv, extrem de simtit, cu un calm apasator si un ochi foarte fin pentru frumos. Oaia-Sarpe poate fi usuratica, dar va fi foarte atenta cu persoana sa si isi va da siesi o buna indrumare pentru securitatea si confortul personal.

8.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai-21 iunie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + AER
O combinatie schimbatoare si inventiva. Gusturile fine si manierele distinse ale Oii, impreuna cu intelpciunea si umorul Calului pot crea armonia dorita. Influenta lui Mercur face ca Oaia sa mai reduca din sensibilitate si sa obtina mai mult simt practic, de actiune si de abordare a vietii.

8.4.LUNA OII
RAC – 22 iunie -21 iulie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + APA
Descoperim un caracter profund si marinimos, cu iubire pentru copii. Oaie-Oaie este o combinatie feminina. Drept urmare, poate fi usor ranita, se poate da la o parte rapid si poate lua o atitudine nepasatoare. Timida si sensibila la disconfort si privatiuni, va dori bogatia si armonia conjugala. Pe langa faptul ca este inchisa de inhibitiile sale fara sens, Oaie-Oaie va fi foarte generoasa si se va ocupa in mod serios de casa si sarcinile sale. Este un patron al artelor, nu poate sa traiasca singura si isi va face foarte multi prieteni, pe langa numerosii membrii de familie, care o fac fericita.

8.5.LUNA MAIMUTEI
LEU – 22 iulie-21 august
Ecuatia elementelor: FOC (-) + FOC
Grandioasa Maimuta va indeparta usor timiditatea Oii si o va face curajoasa si iute la minte. Oaia-Maimuta va fi respectabila si va dori ca bunatatea si nobletea sa ii ridice nivelul de viata in care ea crede foarte mult. Mai putin pesimista si nu asa de sensibila la critica, aceasta persoana va fi foarte practica si va obtine tot ceea ce isi doreste. Oaia, mai libera, consolidata prin vointa si puterea Maimutei, nu va duce niciodata lipsa de caldura.

8.6.LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22 august-2 septembrie
Ecuatia elementelor: FOC (-)+ PAMANT
Oaia este distinsa, foarte simpatica, dar cam risipitoare. Cocosul este mai cumpatat si mult mai atent cu banii. Din aceasta combinatie rezulta o Oaie cu principiile economiei, devotamentului si judecatii la rece. Prietenoasa Oaie va fi mai categorica daca insusirile pozitive ale ambelor semne sunt unite corespunzator. Sunt niste suflete inteligente carora le place sa invete dar nu sa si actioneze.

8.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie-22 octombrie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + AER
Oaia-Caine adora sa fie in centrul atentiei si sa fie inconjurata de simpatie. Prietenia si acceptul dumneavoastra sunt vitale pentru ea. Poate sa para o persoana usuratica si sensibila, dar exista un grad de rezerva si de rezistenta in aceasta persoana. O autoritate in toate formele artei si frumosului, are un simt ascutit al echilibrului si culorilor. Oaia-Caine tinde sa fie om de cultura, stilata si poate grandioasa in felul cum se imbraca. Firea sa foarte deschisa o face sa isi ia pauze prea lungi si prea dese, sa numere voturile si sa adune pareri mereu. Daca nu poate sa se afirme prin talentul sau si sub ocrotirea puternica a altora, poate sfarsi prin a deveni un model ratat.

8.8.LUNA MISTRETULUI
SCORPION – 23 octombrie-21 noiembrie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + APA
Din acest amestec de apa si foc rezulta o persoana puternica la minte si trup, dar inzestrata cu o finete in exprimare si creativitate care pot pacali si pe cei mai mari specialisti. Isi asculta instinctul, pe iubitul ei si in final opinia publica (exact in aceasta ordine). Dar orice altceva a pus la cale Mistretul, Oaia evalueaza si pune pretul pe orice este legat de reusita ei. Nu ii va placea sa ii raneasca pe altii sa sa se entuziasmeze dupa victoriile sale. Mistretul este un bun povatuitor pentru Oaie fiindca o avertizeaza la limita autocompatimirii si o forteaza sa actioneze deseori de una singura, dupa mintea ei.

8.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 22 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + FOC
O Oaie bine intentionata si cugetatoare, cu o viziune foarte larga asupra intamplarilor si viitorului. Onesta si directa, ocoleste totusi detaliile suparatoare si munca din greu. Oaia-Sobolan va dori sa cunoasca inaltimi noi si sa arate teorii avangardiste. Acest tip este mai mult atletic decat sensibil si poate sa rada de greselile sale si sa apeleze la o reala critica. Inzestrat cu un simt estetic si gusturi fine, va putea sa inventeze stiluri noi, indraznete. Increzator in puterile sale, va fi mai sincer decat alte Oi.

8.10.LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + PAMANT
Supusa Oaie este acum sub conducerea Boului. Acest tip vede mai precis lucrurile pe care le doreste si nu se va feri sa aiba propriile decizii. Din cauza norocolui si bunavointei celor opt semne lunare, Oaia-Bou va fi simpatica si va fi recompensata pentru greutatile si problemele ei. Mai putin recunoscator pentru postura de rezerva, acest tip de Oaie va juca un rol important in croirea propriului destin. Nu se va plange prea des.

8.11.LUNA TIGRULUI
VARSATOR – 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + AER
Prea multa modestie. Sunt doua semne sociabile si ingaduitoare, inzestrate cu intentii bune si generozitate. Puternicul Tigru poate sa nu se supuna si atunci aceasta persoana poate deveni razbunatoare si neconventionala. Echilibrata Oaie este sensibila si poate conduce in profunzime Tigrul, mai ales ca are puterea de a hotara solutiile de pacificare. Oaia-Tigru nu urmareste cu indarjire popularitatea sa. Devotamentul o oboseste putin si ar vrea sa se distreze prima data si apoi sa plateasca. Dar pentru ca este o persoana foarte nostima, nu va plati deloc.

8.12.LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februatie-20 martie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + APA
Extenuant si enervant dar foarte atractiv, puternic si vesel, Oaia-Iepure termina deseori cu cea mai mare bucata de prajitura, din cauza bunatatii si altruismului sau. Poate fi emotiv si plangaret, atunci cand cade intr-o extrema. Un iubitor al scenelor pastorale, al vitraliilor, al muzicii de orga si al catedralelor. Mereu fundalul este mult mai sigur si un loc mai ascuns pentru el. Ii place sa se gandeasca, pentru ca singuratatea ii aduce ceea ce este mai bun in caracterul sau.

7.1.LUNA DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie-19 aprilie
Ecuatia elementelor: FOC (+) + FOC
E un semn cu prea mult foc. Calul-Dragon poate fi intr-o continua miscare. Calul poate invata Dragonul sa se miste cu finete si suplete si sa nu-si foloseasca prea des arsenalul de lupta. Elegant, sufletist si spiritual, acest tip va munci foarte mult. Se exprima intr-un mod formidabil dar desori intr-o mod repezit. Indraznet si fara rabdare, se va grabi sa inceapa noi aventuri, dar nu va starui in a le termina.

7.2.LUNA SARPELUI
TAUR – 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: FOC (+) + PAMANT
Faima si statornicia Sarpelui pot fi pigmentate cu normele particulare ale temperamentalului Cal. Ambii sunt exigenti si tenaci in a-si atinge scopurile imediate si niciodata nu rateaza sa isi dezvolte scrupulele sau sa faca o adanca autoanaliza. Acest tip are un mare simt al securitatii si este foarte ferm. Va fi cand Sarpe foarte rapid, cand un Cal lent, dar va avea mereu o personalitate admirabila care va fi pe urma ratiunii si a argumentelor clare.

7.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai-21 iunie
Ecuatia elementelor: FOC (+) + AER
O combinatie aprinsa si foarte nesigura. Un tip care iubeste schimbarile de culoare ale cameleonului si ideea de mobilitate continua. Calul-Cal este apt si foarte iute in reflexe. Intelepciunea va face ca totul sa straluceasca in jur. Se misca uimitor de repede, dar niciodata nu depaseste media sociala. Usor ingamfat si chiar de multe ori fara chef, acest tip este incarnarea lui Mercur insusi.

7.4.LUNA OII
RAC – 22 iunie-21 iulie
Ecuatia elementelor: FOC (+) + APA
O persoana dinamica dar retinuta. Desi este pe frecventa mediului, Calul-Oaie este supus totusi unor numeroase capricii si mofturi. Nu va fi la fel de dispus la sacrificii ca alte semne lunare, dar va avea inca gusturi favorite si o fire fermecatoare. Prezenta Calului il face sa fie mai direct si mai putin predispus sa ia viata in serios. Calul va sti unde sa actioneze pentru ca Oaia nu va fi atat de lipicioasa. Din aceasta combinatie rezulta un tip cu un caracter slefuit in purtare si in vorbire, care detine si o armatura de securitate in caz ca este suprasolicitat.

7.5.LUNA MAIMUTEI
LEU – 22 iulie-21 august
Ecuatia elementelor: FOC (+) + FOC
Cu o astfel de dispozitie vesela, acest tip rareori are umbre sau dubii asupra lucrurilor. Plin de idei ambitioase, pasionat si real, Calul-Maimuta inainteaza intr-un mod foarte optimist, dar rar. Va fi netemperat si va tinde spre fapte marete. Are nevoie de multe cai de respingere emotionala pentru a-si descarca energiile interioare. Un tip sportiv, generos, foarte expresiv si care iubeste exercitiile fizice.

7.6.LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22 august-22 septembrie
Ecuatia elementelor: FOC (+) + PAMANT
Cocosul il face pe Cal mai prevazator si mai calculat in pasiunile sale. Miscarile sale sunt mai bine chibzuite si repetabile. Desi reflexele Calului-Cocos sunt mai incete, el va ramane totusi aspru si iute in gandire, avand o fire mai putin impulsiva. Rezultatul acestui Cal mai putin entuziasmat va fi un tip mai responsabil, cu idei favorabile.

7.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie-22 octombrie
Ecuatia elementelor: FOC (+) + AER
Cainele este chiar mai stralucitor si mai voios si se va exprima imediat atunci cand este in compania fulgeratorului si tanarului Cal. Acest tip va fi mai putin egoist si mai cooperant. In afara de faptul ca este un diplomat in afacerile altora, poate fi un specialist in tratarea propriilor afaceri. Si in ciuda sociabilitatii neasteptate si aparente, va fi un producator apt, pentru ca el stie ce i se cuvine si unde sa caute.

7.8.LUNA MISTRETULUI
SCORPION – 23 octombrie-21 noiembrie
Ecuatia elementelor: FOC (+) + APA
Mistretul are o atitudine de imobilitate captivanta care ar putea atrage Calul cu puterea sa strategica. E un Cal caruia ii lipseste naturaletea si motivatia celorlalti armasari. Este serios si nu va fi chiar un ursuz. Va face fata tentatiilor si ii va placea sa repete cu corul. Chiar daca nu este un tip transparent, el poate fi irezistibil dar sumbru si profund in gandire din cauza aerului enigmatic al Mistretului. Va fi foarte greu sa aveti de-a face cu el atunci cand si-a propus sa isi continue drumul.

7.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 22 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: FOC (+) + FOC
Un tip caruia ii va placea sa isi traiasca viata intr-o ametitoare viteza. Fara un pic de plictiseala, stralucitor, curajos, este tot timpul pe drum. Sobolanul poate fi un obstacol pentru Cal; prea multa viteza, spirit si inteligenta fara tenacitatea potrivita. Un tip care se bazeaza in mare parte pe instinctul sau si are tendinta sa actioneze irascibil asumandu-si mai mult decat poate duce sau lasandu-si imaginatia productiva sa lucreze pentru el. Insa este un bun sportiv care foloseste exercitiile fizice pentru depresurizare. Calul-Sobolan nu numai ca vorbeste, dar si actioneaza cu o convingere deplina.

7.10.LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: FOC (+) + PAMANT
Cel mai valoros dar al acesti persoane este stabilitatea. Calul poate sa aiba multe calitati extraordinare, stabile si cautate din acest motiv. Ambele semne supun subiectul activitatilor permanente si sarguincioase. Rapid in raspunsuri, dar atent la verificarea surselor de informatii, Calul-Bou are entuziasmul propriilor afaceri fara sa omite relatiile cu ceilalti. Un spirit mai putin prudent, Calul imprumuta Boului viteza si finetea in rezolvarea problemelor sale. Acest tip stie care ii sunt prioritatile si va putea sa obtina multe.

7.11.LUNA TIGRULUI
VARSATOR – 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: FOC (+) + AER
Un tip ratacitor, inflacarat, mofturos, care are mereu bagajul facut pentru un drum fictiv. Calul-Tigru traieste jumatate in prezent, jumatate intr-un viitor colorat. Nu se va opri asupra unui singur lucru: asupra umbrelor trecutului sau; si in mod sigur are si o umbra avand o viata plina de surprize. Rafinat si optimist, se poate spune intr-adevar ca are cupa tot timpul plina cu dragoste de viata si implicatii. Orientat spre cautarea adevarului, Calul-Tigru se grabeste, inconjurat de anganjamente si multime, pentru a se simti ocupat in totalitate de aceasta problema.

7.12.LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februarie-20 martie
Ecuatia elementelor: FOC (+) + APA
Un suflet delicat si galant, ecest tip este mai deschis si mai ingenios la comportamentul altora. Rabdarea Iepurelui il face pe Cal mai calm si mai excesiv in maniere. Pastrand un pas retinut si neschimbat, aceasta persoana conventionala nu va avea simtul vitezei Calului sau defectul de senzualitate al Iepurelui. Este un amestec stilat de viteza si delicatete si nu va fi nici foarte iute, nici prea incet, dar nici prea eficient sau prea afectiv.

 

6.1.LUNA DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie-22 aprilie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + FOC
O persoana mai naturala si mai profunda in actiune, un fantastic cu un tais foarte fin, poate certa pe inferiori cerandu-le ascultare. Sarpele este rational si rezervat, in timp ce Dragonul este exuberant si are idei liberale. Sarpele-Dragon lasa intiparita inteligenta sa in tot ceea ce face. Aceasta combinatie inteligenta poate produce un realizator productiv. Este o persoana in care coexista in mod fericit ganditorul si conducatorul.

6.2.LUNA SARPELUI
TAUR – 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: FOC (-) + PAMANT
Ii poate depasi pe toti prin perseverenta si rabdare. Sarpele-Sarpe este un tip cu ambele picioare bine infipte in pamant. Ambele semne sunt adeptele credintei ca pasarea din mana valoreaza mai mult decat cea de pe gard, astfel incat va fi un tip prudent cu banii sai si nu va risca niciodata. Nu este cuprins deloc de temeri sau indoieli. Este increzator in propriile-i puteri si isi modeleaza cu perseverenta propriul destin. Va fi foarte sensibil la arta in general si la muzica in special, precum si la alte imbolduri ale armoniei si frumosului. Rareori regreta ceva. Pentru ca sunt doua semne care au nevoie de siguranta, Sarpele-Sarpe stie cum sa bata fierul cat e cald.

6.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai-21 iunie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + AER
Un tip neiertator si agitat. Sarpele-Cal loveste iute si de-adevaratelea. Este fermecator, cu o demnitate misterioasa si niciodata nu isi paraseste scopul. Va fi foarte atras de sexul opus si niociodata nu va fi nelinistit sau dezorganizat incat sa isi piarda controlul. Este un fel de om de ultima instanta, care vede lucrurile din cel mai ascutit punct de vedere. Are o judecata si reflexe extraordinare, va puteti baza pe el. Sarpele este destul de sensibil pentru a armoniza miscarile uimitoare ale Calului si nu va atinge niciodata margina prapastiei.

6.4.LUNA OII
RAC – 22 iunie-21 iulie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + APA
Acest tip poate avea o fire enigmatica si incantatoare, oarecum asemanatoare chipului Lunii care se oglindeste pe suprafata unei ape linistite. Are nevoie mereu de faima si de o puternica siguranta materiala. Un tip cuprins de calitatile stralucitului Sarpe si de firea inhibata a Oitei. Ii place sa aiba propria familie si multa lume in jurul sau, chiar daca acestia sunt impunatori sau inutili. Este un tip care isi doreste iubire si protectie, un caracter rezervat, binevoitor si obsedat de esec. Poate sa aiba un extraordinar succes, dar va reusi sa invete sa fie fericit si acasa cand are un EU atat de potrivnic?

6.5.LUNA MAIMUTEI
LEU – 22 iulie-21 august
Ecuatia elementelor: FOC (-) + FOC
Un destin presarat cu succese si evenimente tragice din cauza sarcasmului si neacceptarea loclui doi. In cel mai bun caz, va fi un exemplu de finete, inteligenta si eleganta. Are mare nevoie de intelegere si iubire pentru a-si scoate in evidenta calitatile si se va comporta necorespunzator atunci cand este admirat. Cu toate acestea, are tendinta sa fie rasfatat, egoist si certaret din cauza unei atentii exagerat concentrate asupra sa sau datorita unor prea dese interventii in viata sa. Bunatatea si onestitatea sa vor iesi la suprafata doar daca i se permite sa duca o viata linistita si va fi lasat sa se descurce singur.

6.6.LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22 august-22 septembrie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + PAMANT
Atentia pentru detalii si dorinta de organizare a Cocosului, impreuna cu puterea de a-si masca sentimentele si de a conduce din spate a Sarpelui duc in mod sigur catre o personalitate secretoasa dar foarte meticuloasa. Ingamfat, invatat si inclinat spre munca, un asfel de tip poate visa si poate atinge din mers aspiratiile sale fixe. In timp ce restul lumii se zbate in lupta pentru severitate si autoritate zilnica, Sarpele-Cocos pare rezistent la lacrimile si jalea conventionala, pentru ce el poate indeparta orice din mintea sa atunci cand este concentrat asupra unui lucru. Nu are niciun viciu, insa poseda imperturbabilitatea, autocratia si duritatea eficienta neprefacuta.

6.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie-22 octombrie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + AER
Aceasta persoana are o fire contradictorie: este fie o persoana rafinata, fie o usuratica. Sarpele-Caine este foarte placut. Poate fi un ganditor misterios, dar are grija sa se exprime cat mai convetional. O astfel de persoana este mai putin ezitanta din cauza rabdarii si rapiditatii Sarpelui. Va fi apt in mod sigur sa isi fascineze asistenta cu subtilitatea si inteligenta sa. Rece si foarte pasionat, poate fi cuprins de placeri si se va baza prea mult pe acordul general pentru a fi liber.

6.8.LUNA MISTRETULUI
SCORPION – 23 octombrie-21 noiembrie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + APA
Combinatie foarte neincrezatoare. Sarpele-Mistret va avea emotii puternice si va fi un tactician priceput. Ascunzandu-si sentimentele cu multa grija, poate parea cu totul de nepatruns. Ambitios, bine orientat spre reusita, el acapareaza tot ceea ce este invatatura si este capabil sa inteleaga cele mai subtile semne sau insinuari. Tot ceea ce il inconjoara ii starneste curiozitatea si va analiza totul fara sa ierte. Nu prea da explicatii de ceea ce face, din cauza firii sale secretoase. Cinstit si cu demnitate nu ia in seama barfele, dar este bine de amintit ca nu il puteti aborda foarte usor si aveti grija cum vorbiti cu el pentru ca nu exista nici in iad atata inversunare cata poate avea un Sarpe-Mistret desconsiderat sau injosit.

6.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 21 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + FOC
Un Sarpe mai luminos, mai liber, mai destins, cu un aer dezinvolt cultivat. Intotdeauna la moda, documentat si curajos, va avea de asemenea o inclinatie spre a-si diminua simtul datoriei, din cauza dragostei de independenta a Sobolanului. Cu greu il veti gasi la lucru la banda. Acest tip are prea multa clasa si pe langa asta, ambele semne au planuri marete si le plac succesul si aplauzele, desi in moduri distincte. Sarpele este perseverent si atent si asteapta momentul potrivit. Sobolanul ataca atunci cand fierul este cald inca si nu ezita nici o clipa in a-si modela destinul. Rezultatul aceste combinatii va fi un tip inteligent dar hotarat.

6.10.LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + PAMANT
Intelept si rezervat, chibzuit si evlavios, un specialist in jocul sau, acest tip este o adevara stanca a Gibraltarului. Pentru ca nici un semn nu este extrovertit, pasiunile acestui tip vor fi foarte adanci. Poate sa-si alunge toti adversarii prin rabdare si un inalt grad de intelegere. Mereu are timpul de partea sa. Un ctitor lacom, marile sale idei se vor realiza prin organizare si ordine. Sarpele-Bou face totul din prima incercare sau renunta pentru totdeauna.

6.11.LUNA TIGRULUI
VARSATOR – 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + AER
Sarpele nu este prea ingenios. Aceasta persoana este foarte stralucitoare si pretioasa si foarte rar sufera dupa ocazii pe care nu le poate atinge. Isi potriveste directia din mers, dupa caz, si este foarte fierbator in idei si perspective. Are o atitudine independenta si este cateodata flexibila in gandire. Daca nu se poate relaxa tinde sa devina nervos. Influenta Sarpelui il face gelos si va avea stari deprimante atunci cand este suparat. Aceasta persoana are rezerve telepatice pentru a-si atinge scopurile influentand pe altii, fara vreun efort in mod special.

6.12.LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februarie-20 martie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + APA
Cu rabdarea si stilul sau elegant, Sarpele-Iepure isi ascunde inteligenta si puterile mentale. Poate fi un intelept visator in mai tot timpul. Prezenta sa in public este mereu pretuita. Sarpele il face puternic, pasionat si limpede, in timp ce Pestii sunt profunzi si calmi. O persoana care poate fi usor ranita prin gesturi tendentioase si care vrea iubirea familiala si prietenia plina de emotii. Iepurele echilibeaza hotararile crude ale Sarpelui prin mila, iar rezerva sa de "apa" impinge visele spre ireal si observatiile spre ideal.

5.1.LUNA DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie-19 aprilie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + FOC
O torta aprinsa care va arata drumul. Plin de o noblete perfecta. Este cel ce trebuie sa straluceasca si va fi un optimist convins, inzestrat cu un entuziasm molipsitor si o chemare spre multimile de oameni. Insa, acest suflet milostiv poate fi si un despot distructiv sau marcat de o autoincredere nelimitata si de un curaj dezlantuit. Este tipul "totul-sau-nimic" care merge in lupta cu toate steagurile fluturand. Dragonul-Dragon poate fi o persoana de-a dreptul ingrozitoare atunci cand este provocat pe domeniul sau.

5.2.LUNA SARPELUI
TAUR – 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: LEMN(+) + PAMANT
Statornic precum lumina unui far, acest Dragon pamantean va fi menit sa aiba puteri extraordinare si scopuri utile. Caile previzibile ale Sarpelui vor fi umbrite de sclipirea Dragonului si acesta va avea putina viclenie si pretentii. Dragonul-Sarpe va fi captivant si rafinat, desi el are tendinta sa fie retras si oarecum lent in miscari. Este mereu onest, cu mintea limpede si un tip performant. Un suflet ales care investeste timpul si energiile sale cu inteligenta si la locul potrivit.

5.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai-21 iunie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + AER
Dragonul-Cal va fi un taifun in ceea ce priveste activitatea sa. Este iute, sprinten si curajos, va fi remarcat pentru felul sau descurcaret de a fi si pentru eficienta sa. Fiul lui Mercur este inzestrat cu o minte agera si limpede, in timp ce Dragonului nu ii va lipsi vointa sau curajul de a-si transforma ideile in realitate. Daca va acorda mai multa atentie detaliilor pe care de obicei ambele semne tind sa le treaca prea usor cu vederea va avea un mare succes. Sub controlul Dragonului si prin capacitatea Calului de a aduna oamenii, acest tip va avea parte de un mare si respectat mediu de influenta.

5.4.LUNA OII
RAC – 22 iunie-21 iulie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + APA
Aici sunt adunate demnitatea si farmecul sensibilitatii. Dragonul-Oaie nu va fi atat de activ ca alti Dragoni, dar va dispune de calmul si felul nobil a autoritatii. Dragonul este idealist, in timp ce Oaia este profunda si cercetatoare. Impresiile create de acest tip de persoana sunt pastrate mult timp si nu trebuie sa aiba o putere foarte mare. Cu dispozitia putin rece a Lunii, acest Dragon va tinde mai putin spre reusite. Va stapani totusi puterea unui Dragon, in mentinerea instinctelor interioare ale Oii. Pentru ca este o persoana toleranta si comunicativa, viata cu ea poate fi placuta.

5.5.LUNA MAIMUTEI
LEU – 22 iulie-21 august
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + FOC
Un tip activ, stralucitor si constient de puterea si maretia sa. Dragonul-Maimuta este un conducator excelent care isi va tine arma incarcata mereu. Maimuta cedeaza Dragonului mandru mai multa dinamita decat poate folosi, astfel ca acest tip poate fi foarte puternic si greu de abordat atunci cand ceilalti cauta sa il abata de la drumul drept. Cu toate acestea, nu poarta niciodata pica, iar atunci cand face declaratii explozive, este doar pentru a se descarca. Este un semn regal inzestrat cu un noroc exceptional, pentru ca mereu isi tine promisiunile si este nobil si generos cu cei mai putin norocosi decat el.

5.6.LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22 august-22 septembrie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + PAMANT
Sunt doua semne cu incredere totala in propria persoana si studioase, chiar daca Fecioara este mai realista si mai muncitoare. Acest tip va avea o sete de cunoastere si perfectionare extraordinara. Trebuie sa straluceasca si devine rautacioasa atunci cand este atacata. Nu se va preda foarte usor si uneori nu va renunta deloc. Ambele semne au multe calitati excelente si Dragonul-Cocos va fi stimat pentru caracterul si taria sa. Cateodata este vinovat in fata victimelor sale si actioneaza cu o ardoare neprefacuta atunci cand repara ceva gresit.

5.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie-22 octombrie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + AER
Un spirit viu si voios, curajos, un Dragon linistit. Cu gropite in obraji si bland, acesta are o personalitate prolifica. Balanta va avea un inaintas in fata Dragonului si a maretiei sale si, desi Dragonul-Caine are mult de munca, nu va fi atat de depedent ca alti Dragoni. Pentru ca ambele semne detin inventivitate si o personalitate sincera si chiar de geniu, puteti sa va asteptati ca el sa fie dotat cu o cinste perfecta, cu minimum de inhibitii si o fire deschisa.

5.8.LUNA MISTRETULUI
SCORPION – 23 octombrie-21 noiembrie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + APA
Un Dragon intrigant, pasionat care va fi foarte direct cu ceea ce ii place si ceea ce nu ii place. Intensitatea puterii Scorpionului va egala puterile groaznice ale Dragonului. Aceasta combinatie poate fi o piedica in calea personalitatii subiectului daca se lasa dus de mari abuzuri. Ambele semne sunt inzestrate cu puteri extraordinare si au inclinatie pentru comanda. Sub masca unui farmec distrugator nu va lasati pacaliti, el este tot atat de dur pe cat este de sanatos. O femeie sub acest semn atunci cand este buna, este foarte buna, dar atunci cand este rea, devine oribila.

5.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 22 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + FOC
Vesel, cald, placut, precaut si putin indaratnic, Dragonul-Sobolan este increzator si operativ si nu va accepta nici o dezamagire. Nerabdator si puternic, Dragonul-Sobolan se dezvolta foarte bine atunci cand este implicat si participa la orice actiune. Preocuparile sale sunt multe si diferite. Deseori el jigneste prin cuvantul sau, dar o face fara rautate si pe neasteptate, asa cum loveste si sageata lui, drept in inima. Un tip generos si nobil, el va va pune la dispozitie intreaga lui valoare atunci cand aveti nevoie de ajutor si nu v-il ofera nimeni.

5.10.LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: LEMN (+)+ PAMANT
Un tip increzator specific pentru Capra de munte si dorintele hotarate ale celestului Dragon. Ambele semne sunt foarte puternice si inclinate sa conduca. Personalitatea rezultata din aceasta combinatie va fi realista, foarte harnica si increzatoare. Inzestrata in mod exceptional cu forta si putere de conducere, poate muta muntii din loc, cu forta si vointa sa imensa. Nu iarta pe nimeni, in ultima instanta nici chiar pe el insusi atunci cand are de indeplinit sarcini complicate. Dragonul-Bou va arata mai degraba ca un sportiv, cu armonia formelor musculare. Nu este un tip rational. Ii place mediul familal propriu si uraste sa fie deranjat.

5.11.LUNA TIGRULUI
VARSATOR – 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + AER
Rezultatul catalizator al acestei combinatii este un tip clar in vorbire, sprijinit de o autoritate care este greu de ignorat sau de provocat. Dragonul-Tigru este un tip nestatornic si individualist al modei si ideilor noi. Inselatoria este o nenorocire pentru stralucitorul Dragon, in timp ce voiosul Tigru va castiga recunoastere si distinctie pentru aptitudinile sale ascunse de a se descurca in situatiile grele, chiar si de a discuta cu oamenii. Aceasta persoana poate fi neobisnuita si neprevazuta, dar niciodata uneltitoare sau nemiloasa. Ambele semne pot ierta sau uita, desi Dragonul este un luptator atunci cand este provocat, in timp ce Tigrul este mai larg in gandire si mai apropiat de oameni.

5.12.LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februarie-20 martie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + APA
Un tip exceptional, cu o caldura exagerata in priviri si cu o vointa nepotolita. Spiritul Dragonului va aduce aspiratii si un simt avansat de aventura, care il vor intimida putin pe Iepure. Acest tip poate fi plin de putere, poate actiona pe masura, dar este in acelasi timp atent si neincrezator. Iepurele este favorabil pentru inimosul Dragon, si desi aceasta persoana poate erupe plina de caldura si raceala in acelasi timp, din pacate, rareori reuseste sa depaseasca unele limite, pe care Dragonul, mult mai mandru, le trece deseori.

4.1.LUNA DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie-19 aprilie
Ecuatia elementelor: LEMN (-) + FOC
Un Dragon imblanzit, simpatic, plin de o liniste ademenitoare. Din aceasta combinatie va rezulta o persoana cu nervi de otel. Va fi mereu dispus sa se conformeze teoriei si niciodata facand-o de fapt. Onestitatea Dragonului este mascata prin cuvintele alese ale Iepurelui. Un tip mai amabil si mai frumos decat altii, cu drumuri mai usoare in viata. Puteti astepta din partea lui sa fie preocupat, dar hotarat. Inflacarat dar inclinat sa isi organizeze timpul. Linistitul dar atentul Iepure-Dragon asigura ca toate lucrurile vor merge in cuibul lor la final.

4.2.LUNA SARPELUI
TAUR – 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: LEMN (-) + PAMANT
Un tip plin de tact, cu mai multa delicatete si stari de visare. Ambele semne sunt bine organizate psihic si mental, desi Iepurele este pe deplin un bun observator si cu o mina vesnic calma, indiferenta. Iepurele-Sarpe nu va dori sa isi impuna altora dorinta, ci mai degraba sa-i nimiceasca prin convingere cu ajutorul unduirilor gratioase. Daca da gres prin diplomatie, el poate sa cada intr-o incapatinare tacuta. Pe umerii lati ai Sarpelui, Iepurele poate sa nu simta greutatea responsabilitatilor.

4.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai-21 iunie
Ecuatia elementelor: LEMN (-) + AER
O personalitate plina de elocventa si foarte convigatoare. Drumurile improvizate ale Calului sunt unite cu subtilitatea si discretia Iepurelui. O astfel de persoana va fi inteleapta. Sunt doua semne destul de norocoase pentru a putea stabili cursul evenimentelor si astfel, Iepurele-Cal are darul de a prevedea. Calul din el descopera mai multe aventuri, in timp ce Iepurele incearca cele mai probabile cai spre profit, fara sa depuna prea multa munca in aceasta.

4.4.LUNA OII
RAC – 22 iunie-21 iulie
Ecuatia elementelor: LEMN (-) + APA
Iepurele-Oaie poate fi o persoana calma si retrasa, pentru care schimbarile sau alergatura dupa diverse lucruri reprezinta o situatie dramatica. Isi face putine relatii de durata in timpul vietii si isi va descoperi sufletul doar celor cativa apropiati. Ii place sa analizeze cu atentie situatiile care i-ar putea aduce profit, dar dintr-un punct plasat la o distanta sigura de orice problema. Si desi este un rational, dotat cu o viziune exceptionala, el are tendinta sa fie propriul sclav, mentinand o atitudine de "nu e treaba ta" pentru ceilalti. Desi poate fi dependent de cel iubit si e foarte atractiv, Iepurele-Oaie este predispus iluziilor romantice si visurilor idilice. Se poate apara impotriva amenintarilor intense si a milei exagerate atunci cand isi greseste drumul in viata.

4.5.LUNA MAIMUTEI
LEU – 22 iulie-21 august
Ecuatia elementelor: LEMN (-) + FOC
Un Iepure maret, cu fine calitati de conducator, desi in realitate cam egoist. Va avea talentul sa stapaneasca masele si norocul sa incerce acest lucru in viata sa. Aceasta combinatie leaga violenta cu discretia rece, iar o persoana nascuta sub acest semn nu va declara razboi in mod deschis. El stiu cum sa se faca iubit si va detine abilitatea de a face lucrul potrivit la timpul potrivit. Ambele semne sunt cuprinse de pasiunile lor, iar aceasta persoana va avea deprinderi excentrice.

4.6.LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22 august-22 septembrie
Ecuatia elementelor: LEMN (-) + PAMANT
Un suflet singuratic dar plin de calitati care va face tot ceea ce vrea sa faca cu minimum de capricii. Ambele semne cred sincer in atentie si organizare. Acest tip nu isi va impune niciodata sa jigneasca. Crede prea mult in protocol. Inainte de a acuza pe cineva va avea toate actele doveditoare. Iepure-Cocos doreste sa hotarasca dar intr-un mod calm, eficace. La final, Iepurele nu se supara cand este impovarat cu responsabilitati, daca va primi si rasplate financiare.

4.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie-22 octombrie
Ecuatia elementelor: LEMN (-) + AER
Un tip cu suflet plin de umor dar iubitor, cu o minte clara care il ajuta sa evalueze valoarea estetica a lucrurilor. Ambele semne sunt adeptele cantaririi pro si contra. Acest subiect nu este savurat tot timpul, astfel ca, in pofida enormei capacitati de a-si face relatii de anvergura si pe termen lung, el este de doua ori mai umbrit de sarcinile sale care il solicita foarte mult. Desi nu este un tip avid de putere, Iepurele-Caine va avea un nivel social foarte ridicat si un suflet sensibil. Un tip bine educat care nu ezita niciodata sa isi arate gusturile fine si discretia in vorba si miscari.

4.8.LUNA MISTRETULUI
SCORPION – 23 octombrie-21 noiembrie
Ecuatia elementelor: LEMN (-) + APA
Un tip incapatinat si secretos. Copilul lui Pluto este profund si Iepurele, prin inocenta si simplitatea sa, acopera foarte bine puternicile emotii ale Mistretului. Aceasta persoana se poate autoeduca in mod admirabil dar poate fi foarte razbunator si neiertator daca il veti infrunta. Cu toate acestea Iepurele stie cum sa isi pastreze demnitatea chiar improvizand ceva daca trebuie. O fire patrunzatoare si erotica, dublata de o reputatie impecabila. Iepurele-Mistret este cateodata limita intre lupta pasionala a lui Pluto si calmul intelectual si dorinta de echilibru a Iepurelui.

4.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 22 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: LEMN (-) + FOC
Un Iepure curtenitor si ocolit de suparari. Combinand si acceptand in mod liber toate culorile si toate credintele, va avea puterea sa inteleaga ceea ce e de inteles sau macar va face tot ce trebuie pentru a intelege vederile opozitiei. Aceste viziuni de viitor se pot datora vederilor clare ale ambelor semne. Politicos, cult, deschis si foarte sensibil, rareori devine agitat, in sensul pierderii controlului. Reprezinta diplomatul ideal pentru ca poate fi chibzuit si indraznet fara sa para prea direct. Iepurele are nevoie de spiritul aprins al Sobolanului, iar acesta o duce bine cu discretia si dorinta de echilibru a Iepurelui.

4.10.LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: LEMN (-) + PAMANT
Un lastar al societatii si un partizan hotarat al valorilor ierarhizate, Iepurele-Bou este de obicei inzestrat cu o viata plina de neprevazut, atata timp cat nu isi ia nici o masura de precautie. Va stii cum sa isi investeasca timpul si banii. Caracterul docil al Iepurelui este intarit prin solutiile puternice ale Boului si aceasta persoanba va afisa o puternica pasiune pentru calcul si strategie. Nici nu isi va forma, nici nu isi va schimba parerile asa usor. Ambele semne tind sa fie calme. Iepurele este un maestru al discutiilor, iar Boul este foarte sigur pe picioarele sale.

4.11.LUNA TIGRULUI
VARSATOR – 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: LEMN (-) + AER
O persoana optimista, cu o minte cercetatoare, nu va fi nici foarte sensibila la jigniri, nici prea iute la manie. Personalitate apta sa se proiecteze pe sine in mod stralucit si sa promoveze intelegerea intre oameni printr-o analiza profunda a caracterului lor. Ambele semne raspandesc unde si vibratii ale creierului in pragul evenimentelor nedorite si pot descifra excelent pe cele primite. Iepurele-Tigru poate anticipa multe lucruri. Cu toate acestea, in timp ce Tigrul este deschis si prea liberal cand e vorba de progres, Iepurele isi diminueaza din impulsivitate pentru ca ezita sa paraseasca obiceiurile familiale. Dar, de obicei, Iepurele-Tigru este mai ancorat in lumea din jurul sau decat in intimitatea proprie.

4.12.LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februarie-20 martie
Ecuatia elementelor: LEMN (-) + APA
Inventiv si sensibil, Iepurele-Iepure este un exemplu de gingasie, maniere extraordinare si cuvinte dulci. Un suflet de poet, dependent de altii, el va fi un artist foarte talentat, inteligent si foarte sever. In ciuda aparitiei sale neimpunatoare si simple, nu ii lipseste increderea si istetimea. De fapt, o atitudine mai banala poate ascunde un bun observator si o minte activa, iar egoismul poate face ca si aceasta persoana sa isi doreasca confortul. Va munci foarte mult pentru a-si consolida existenta si a indeparta unele probleme sau comploturi din partea altora. Fara nici o obligatia in viata sa calma si placuta, Iepurele-Iepure are o cantitate importanta de narcisism.

3.1.LUNA DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie-19 aprilie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + FOC
O furtuna de flacari care nici nu se va dezlantui, nici nu se va linisti de la sine. Niciunul din aceste doua semne nu este cunoscut pentru toleranta, abtinere sau rabdare. Seducator si superexcitata, Tigrul-Dragon va avea o viata plina de momente esentiale, pentru ca aceasta persoana este mult mai generoasa cu punctele de exclamatie. Este foarte greu de imaginat o astfel de persoana facand o pauza. Este o minge de foc plina de energie care poate sa loveasca fara sa se opreasca sau sa cada foarte repede intr-un acces de furie, batand din picioare. Creativ, neobosit si cu o bravura recunoscuta, nu va duce lipsa de prieteni sau dusmani. Foarte senzual si de o atractie salbatica, acesta persoana este predispusa sa aiba o viata cu multe evenimente pentru ca va face tot posibilul sa fie in mijlocul scenei.

3.2.LUNA SARPELUI
TAUR – 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + PAMANT
Celebra eficienta si abilitate a greoiului Taur va fi luminata de umorul si tinuta nobila a unei feline pline de viata. Este, fie un Sarpe afectuos si iubitor, fie un Tigru statornic si intelectual. Persoana aceasta tinde putin sa fie mai traditionala si conservatoare, dar rezerva Sarpelui poate fi inlocuita prin afinitatile si popularitatea Tigrului. Organizata si hotarata in indeplinirea misiunii sale in viata, aceasta persoana va fi fara nici un dubiu calda, atractiva, generoasa cu timpul si energia sa.

3.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai- 21 iunie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + AER
Un Tigru ager. Aproape ca se poate auzi rasul sau care sparge gheata unei adunari importante. Iute si vorbaret, el poate fi realmente de nepretuit daca nu este prea inflacarat si prea direct. O persoana nascuta sub acest semn tinde sa fie in permanenta miscare, iar de cele mai multe ori, intr-o foarte mare graba. Daca inainte sa isi foloseasca viteza si pasiunea nativa pentru activitatea s-ar aseza si si-ar stabili un plan, ar putea deveni aproape invicibil.

3.4.LUNA OII
RAC – 21 iunie-21 iulie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + APA
Un Rac antirezonant, plin de surprizele felinelor, de stralucire si de cantecele iubirilor patimase. Desi pare posesiv si gelos, aveam de-a face cu un tip dulce si duios. Tigrul-Oaie este mereu indragostit si un romantic incorigibil. Un iubitor de petreceri, foarte pasionat. Poate sa izbucneasca in plans sau in ras fara prea multa greutate. De obicei, o persoana care apartine unei astfel de combinatii, este foarte amabil, foarte politicos si de ajutor datorita bunatatii exagerate a Oii si termperamentului iubitor si optimist al Tigrului.

3.5.LUNA MAIMUTEI
LEU – 22 iulie – 21 august
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + FOC
O personalitate aprinsa care ar putea sa ii arda pe cei creduli sau pe cei care ii considera buni. Un pachet de gheare si colti, Tigrul-Maimuta nu rateaza niciodata in a atrage multimile de oameni. Capabil de profunde si imense stari sufletesti, poate fi un tip foarte cald, ursuz si foarte marinimos, toate in acelasi timp. Are tendinta sa actioneze la un nivel superior, in special cand nu este sigur de el. Femeia Tigru-Maimuta are energii interioare foarte folositoare atat fizice cat si psihice. Si atunci cand el sau ea iubeste, absolut nimic nu mai conteaza.

3.6.LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22 august – 22 septembrie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + PAMANT
In timp ce Tigrul nu isi poate ascunde sentimentele iar Cocosul este rezervat si analitic, Tigrul-Cocos va fi mai putin spontan dar la fel de stralucitor intr-un mod organizat si curat. Ambele semne, atat cel lunat cat si cel solar pot forma un pod sufletesc foarte uman, din care va rezulta o persoana foarte atenta cu alegerea cuvintelor. Cu temperamentul si curajul Tigrului, alaturi de autocontrolul Cocosului, aceasta personalitate poate emana cele mai bune intentii ce caracterizeaza ambele semne.

3.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie-22 octombrie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + AER
Un Tigru capricios dar cu mult simt al umorului, aureolat cu stilul ispititor al Cainelui-Venus. Ambele semne tind sa amane mereu, astfel ca un neutru poate sa ramana uimit fata de frecventa cu care acest semn isi schimba parerea sau fata de de reusitele in a-si promova preferintele sale. Insa, puternicul Tigru se mobilizeaza imediat ce s-a stabilit un scop si poate fi inimos si foarte harnic pana la capat. Delicatul Caine face ca Tigrul sa isi urmareasca prada cu o dibacie absoluta.

3.8.LUNA MISTRETULUI
SCORPION – 23 octombrie – 21 noiembrie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + APA
Foarte talentat si sensibil, Tigrul-Mistret are farmec, seductie si atractie sexuala cat 10 muritori obisnuiti. Semet si sigur de el, plin de tact, el va trata planuri ambitioase prin rezistenta Mistretului si optimismul Tigrului. Are puternice calitati provocatoare, care se adauga la spiritul de luptator al Tigrului, intensificand violenta Mistretului. Sa fiti convins, chiar daca e vorba doar de cateva "zgarieturi" de joaca, el se va razbuna, doar pentru a va reaminti ca nu trebuie sa il luati prea usor (daca ati indraznit cumva).

3.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 22 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + FOC
O persoana foarte dinamica, iar reactiile sale rapide sunt foarte apreciate prin exactitatea lor. Un tip onest, dinamic si expresiv, Tigrul-Sobolan nu prea cunoaste inhibitia. Ii place sa indeparteze formalitatile si nimic nu il va impiedica sa ajunga la esenta problemelor atunci cand curiozitatea il impinge la aceasta. Spiritul inflacarat si manierele elegante vor defini o persoana nascuta sub acest semn. Poate fi educativ si didact, dar este prea inteligent si prea elegant pentru a cadea victima vulgaritatii.

3.10.LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + PAMANT
Din aceasta combinatie rezulta un Tigru incantator dar mai putin incapatinat si violent. Fara indoiala, aceasta persoana va mai detine inca o fire puternica, dar influenta Boului o va directiona pe o cale buna. Acest Tigru nu este atat de neobosit precum ceilalti si are tendinta sa fie mai putin radical. Nu ii plac schimbarile rapide si puteti avea incredere in promisiunile sale. Un Tigru foarte ocupat care nu se va supara sa lucreze din greu fizic sau inteletual, daca aceasta ii va perfectiona abilitatea si personalitatea. Tigrul-Bou nu se va lasa condus de subconstient in totalitate, asa cum de regula un adevarat Tigru ce comporta.

3.11.LUNA TIGRULUI
VARSATOR – 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + AER
Un Tigru curajos, provocator si elegant care isi indeplineste cele mai jucause vise. Transparent si pus pe glume, este foarte placut sa il cunosti si sa il iubesti. Insa, el stabileste legaturi foarte stranse sau se retrage destul de mult timp, asa ca cu greu il puteti analiza corespunzator. El este sus si deasupra a orice intra sau iese din actiune cu o inclinatie neobisnuita spre incurcaturi. Iubeste publicitatea, e foarte comunicativ si interesat in a schimba reguli sau legi in avantajul sau. Schimbator si independent, este dominat de vise pline de maretie si condus mereu de sperante magnifice. Mintea si sufletul sau sunt libere precum vantul. Nu este posibil sa il cuprinzi vreodata si nici nu ar fi bine sa incercati.

3.12.LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februarie-20 martie
Ecuatia elementelor: LEMN (+) + APA
Linistitul Iepure poate crea o personalitate stralucitoare Tigrului. Simpatic dar influentabil, Tigrul va arata o fire calma interioara, iar dragalasenia sa se va reduce la un nivel poetic luminos. Tigru-Iepure isi va ascunde ghearele si va folosi psihologia umana pentru atingerea scopurilor propuse. Iepurele este dinamic si perseverent, in timp ce devine mai relaxant, cu mai putine conflicte in viata. Dar asta nu inseamna ca va fi un tip care va accepta mereu sa fie calm. Tigrul –Iepure mai degraba va toarce decat rage, dar fara indoiala va rage totusi.

2.1.LUNA DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie-19 aprilie
Ecuatia elementelor: APA (-) + FOC
O personalitate stralucitoare si temperamentala. Dragonul este stapan pe sine si arogant si Boul este incet dar sigur. Datorita lipsei de tact in exprimare avem de-a face cu o personalitate plina de vointa si de actiune care nu va ierta pe nimeni. Insa, persoana aceasta va analiza bine inainte de a sari, pentru ca ambele semne sunt dotate adecvat si destul de egoiste pentru a ceda teritoriul pe care il considera ca si al lor. Acest Bou-Dragon are un drum lung de parcurs si rareori cere ajutor sau deranjeaza pe altii cu probleme sale. Insa atunci cand isi propune sa atace autoritatile, el devine in totalitate neingaduitor.

2.2.LUNA SARPELUI
TAUR – 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: APA (-) + PAMANT
Un catarator perseverent dar incet; un tip Bou-Sarpe are 4 coarne si 8 copite si acest arsenal este suficient pentru oricine. Personalitatea venusiaca a Boului este senzuala, dar ambele semne sunt foarte hotarate in dorintele lor. Hotarat, practic si ordonat, Boul-Sarpe poate fi un dictator si obsedat de a impune chiar siesi ordinea. Uraste barfa si infloriturile, vorbeste destul de popular, chiar vulgar. Atunci cand este provocat, poate deveni imediat un om plin de spaima. Daca isi pune in minte sa faca ceva, va fi mai discret decat un sfinx.

2.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai-21 iunie
Ecuatia elementelor: APA (-) +AER
Cinstitul Cal mareste ingustarea mintii Boului si ii mai da ceva din energie si simtul umorului. Astfel, indiferenta Boului in acest caz este chiar o mare fericire, pentru ca acest tip va putea sa isi termine sarcinile propuse si sa nu cedeze nici o atributie care ii apartine. Un suflet responsabil care va putea sa se autocontroleze si sa isi foloseasca calitatile vizionare cu care este inzestrat.

2.4.LUNA OII
RAC – 22 iunie-21 iulie
Ecuatia elementelor: APA (-) + APA
Nu va fi nici pe departe un tip atat de amabil pe cat pare. In ciuda comportamentului sau dictatorial el va fi amabil si ingrijorat cu dumneavoastra. De cate ori ii vor fi drepturile incalcate, Boul-Oaie va rabufni, pentru ca nu este chiar o oaie de sacrificiu. Boul nu va permite Oii sa se lase cuprinsa de emotii, in timp ce influenta Oii va face sa se miscsoreze ceva din asprimea militareasca a Boului. Aceasta persoana poate fi un bun executant care va arata hotarare si intelegere.

2.5.LUNA MAIMUTEI
LEU – 22 iulie-21 august
Ecuatia elementelor: APA (-) + FOC
Un tip afectuos desi putin impersonal si aparent impunator. Boul-Maimuta poate fi ingamfat si teatral in acelasi timp pentru ca Eu-l Maimutei ocupa un loc foarte mare. Aici, perseverenta si fermitatea vederilor sale nu vor ajuta decat la intarirea vointei salbaticului semn astral, Leul. Insa, Leul isi intinde influenta si generozitatea si asupra acestui Bou sortit la celibat si, drept urmare, aceasta persoana va fi departe de ceea ce se numeste un tolomac. Boul-Maimuta este un tip cu o personalitate puternica, respectabila si va avea aptitudini de comanda fara a se forta prea tare.

2.6.LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22 august-22 septembrie
Ecuatia elementelor: APA (-) + PAMANT
Boul-Cocos este un tip calm, istet si chiar infailibil pentru mintea sa dogmatica. Nu are importanta cata educatie formativa a primit acest tip, pentru ca intotdeauna va asimila cunostinte si se va pregati mai bine. Nu ii place sa fie expus locurilor zgomotoase sau aglomerate, pentru ca acestea ii jignesc sufletul monahal si dragostea pentru linistea meditativa. Daca veti avea nevoie de cineva ca sa demoleze o lege, el este persoana cea mai potrivita. Foarte puternic si pe cat de drept, pe atat de organizat, acest tip scoate in evidenta o disciplina inflexibila si nu va ezita niciodata sa urmareasca pe raufacatori.

2.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie-22 octombrie
Ecuatia elementelor: APA(-) + AER
Boul-Caine nu va fi atat de incapatinat sau despotic deoarece copilul zeitei Venus alege confortul si compromisul. Inflexibilitatea Boului este orientata spre un tip cu un caracter bun care isi asigura un statut ridicat in viata dar care nu va avea o nevoie atat de mare de dependenta pe cat are Cainele. Exigent si nu foarte exact in alegeri, acest Bou isi va face usor prieteni, paralel cu pastrarea unui inalt standard pe care-l alege dintre multele modele pe care le urmeaza. Un Bou care iubeste viata buna si caruia nu ii va placea sa munceasca foarte mult fara sa isi asigure si momentele de respiro necesare. Trebuie sa aveti incredere in Boul-Caine caci va sti sa culeaga roadele muncii sale.

2.8.LUNA MISTRETULUI
SCORPION – 23 octombrie-21 noiembrie
Ecuatia elementelor: APA (-) + APA
O personalitate inzestrata cu arsenalul Boului si cu intepatura mortala a Scorpionului. Intotdeauna va face lucrurile in totalitate si va fi mereu pregatit sa se razbune. Va calca brav in apele adanci pe care le reprezinta semnele sale. Inzestrat cu un Eu neascultator si foarte violent, acest tip va fi un conducator religios remarcabil sau poate un simplu vagabond. Se poate folosi de toate energiile sale pentru a evita legea.

2.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 22 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: APA(-) + FOC
Sagetatorul foloseste autoritatea naturala a Boului cu mai multa bunavointa si delicatete. Boul-Sobolan are totusi o mana grea, dar isi va ascunde incapatinarea prin afisarea unor gusturi si gesturi rafinate. O persoana care isi doreste perfectiunea. Este destul de realista dar are si stil si mult fler. Pentru el cel mai mare succes, cea mai mare fericire va fi sa caute bunatatea in ceilalti si salvarea situatiilor disperate. Boul este un curajos timonier iar tinta arcului si a sagetii Sobolanului sunt cu mult peste medie. El poate fi in fruntea unor operatii de salvare fara iesire si va fi probabil un bun antreprenor. Natural, aristrocratic si un exceptional vizionar, intotdeauna fidelitatea sa este bine plasata.

2.10.LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: APA (-) + PAMANT
O legatura serioasa intre doua semne incete dar sigure si care vor produce o personalitate de granit. Va rezista in fata tuturor greutatilor timpului si adversitatilor de tot felul. Ideile sale preconcepute sunt deseori rigide dar corectitudinea sa este coplesitoare. Aspru dar foarte echilibrat, el izoleaza latura mai usuratica a firii sale si isi doreste din toata fiinta sa se urce pe cele mai falnice piscuri fara sa se planga. Desi poate fi iubitor si plin de suflet cu cei pe care ii iubeste, rareori devine demonstrativ si expresiv cu emotiile sale. Acest tip de spartan este un om simplu si voluntar. Va fi in stare sa faca sarcini duble fata de altii care se gandesc ca ele sunt imposibil de realizat. Boul-Bou va atinge cele mai inalte culmi, dar cu pumnii stransi, fara indoiala.

2.11.LUNA TIGRULUI
VARSATOR - 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: APA (-) + AER
Calitatile de luptator ale Boului sunt stricate de drumurile vapoaroase si reci ale semnului lui Uranus. Linistit dar si neconformist, involburatul Varsator va invata pe inflexibilul Bou ca trebuie cateodata sa se opreasca din cuceriri. Truditorul de Apa este prea inteligent pentru a apela la forta bruta a Boului atunci cand are de platit o polita. Va fi un tip cu vederi inaintate si atractii spre social. Este mai imprevizibil decat alti Boi, dar nu poate infrunta parerea celorlalti calcand in picioare cutumele, doar pentru poftele sale.

2.12.LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februarie – 20 martie
Ecuatia elementelor: APA (-) + APA
Distins si curat, Boul-Iepure va avea o fire mistica si retrasa, insemnata de puternice ambitii si inhibitii. Cu toate acestea, oamenii sunt atrasi de el in ciuda retinerilor sale pentru ca el degaja un fel de simt al sigurantei si va arata puternica tendinta a Boului de a stapani si controla domeniul sau favorit. Abordarile sale retinute si manierele calme nu fac decat sa scoata in evidenta taria de caracter si deplina incredere a acestuia. Solemn, dar si cu gusturi de gurmand, se va folosi de capacitatea Boului de a-si asigura siguranta financiara. Deschis si onest, Boul-Iepure va avea un EU care va izbucni usor, pe o parte din cauza sensibilitatii Iepurelui, pe de alta parte pentru ca Boul va refuza sa accepte vreun semn de desconsiderare a propriei persoane.

1.1.LUNA DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie-19 aprilie
Ecuatia elementelor: APA(+) + FOC
Un tip cu un caracter tipic Dragonului domolit de siretenia Sobolanului si de un mare farmec. O persoana foarte incapatinata dar foarte avansata. Intotdeauna in autocontrol cu mediul si sigur de el, va plonja intr-o viata agitata si plina de preocupari, cu o dispozitie de a fi oarecum iritat si foarte grabit. Persoana culta dar foarte curioasa, Sobolanul-Dragon misuna si se amesteca usor in toate grupurile datorita deosibetei sale sociabilitati.

1.2.LUNA SARPELUI
TAUR – 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: APA(+) + PAMANT
Un tip descurcaret si dinamic, cu dorinta de siguranta si confort. O persoana practica si prietenoasa care tine pasul cu schimbarile din vremea sa. Va fi foarte inclinat spre literatura. Banii reprezinta foarte mult pentru el, iar sufletul sau practic il invata de mic sa nu investeasca decat in propria persoana. Sobolanul este inteligent si ascultator in a face compromisuri, in timp ce Sarpele nu prea este atras spre curiozitate si afaceri incerte mai ales in ceea ce priveste banii sai. E un tip care poate sa vorbeasca sau sa scrie in felul sau, fara sa deranjeze pe cineva. Nu ii va placea sa isi cheltuiasca banii sau sa ii piarda in procese si taxe. Un exemplu de Sobolan-Sarpe este W. Shakespeare.

1.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai-21 iunie
Ecuatia elementelor: APA (+) + AER
O combinatie foarte energica; sunt doua semne cu o perspicacitate extraordinara si unica pentru cuvinte, aceasta persoana putand fi un neobosit scriitor sau orator. Atunci cand Gemenii sunt neatenti va fi Sobolanul atent. Aceasta persoana va tinde sa fie atent la prea multe proiecte diferite fara sa tina cont de importanta lor si astfel rezultatele nu vor fi pe masura asteptarilor. Nu este nici o indoiala ca un Sobolan-Cal este un inovator si este stimulativ pentru cei din jur, dar legaturile si prieteniile sale sunt foarte schimbatoare pentru a se putea baza pe ele.

1.4.LUNA OII
RAC – 22 iunie-21 iulie
Ecuatia elementelor: APA(+) + APA
Un tip discret si cu multa intuitie. Sobolanu-Oaie este un real izvor de emotii; personalitatea activa a Sobolanului poate inveseli si reduce umbrele si inhibitiile puternice ale acestui visator. E o persoana pe care nu o vei putea face prea usor sa greseasca drumul prin idei sau obiective nepractice. Pentru ca acest tip sa aiba incredere deplina lucrurile trebuiesc probate si sa fie adevarate. Doar cand este un mijlocul familiei se poate relaxa. Sunt doua semne interesate de viata domestica, privata si acest tip va dori si ii va placea sa aiba o familie foarte unita, pe langa strangerea de bogatie si averi materiale.

1.5.LUNA MAIMUTEI
LEU – 22 iulie-21 august
Ecuatia elementelor: APA (+) + FOC
Sobolanul este sensibil si stie sa isi estimeze foarte bine puterea datorata banilor iar Leul stapaneste zgarcenia Sobolanului si face ca acesta sa fie mai putin calculat. Sobolanul-Maimuta este un nobil impetuos si implicat in toate. Mandru si curajos, lui ii va placea sa fie liber si va fi foarte democrat atunci cand va fi chemat sa conduca. E o persoana de incredere care nu va neglija latura financiara sau detaliile lucrurilor. Caracterul integru al Leului combinat cu prezenta de spirit si istetimea Sobolanului vor face ca o astfel de persoana sa fie vorbareata, sociabila si magnetizanta.

1.6. LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22 august-22 septembrie
Ecuatia elementelor: APA (+) + PAMANT
Sunt doua semne dinamice care inzestreaza acest suflet zbuciumat cu o inclinatie naturala pentru cercetarea lucrurilor. Fecioara, cu o minte clara, va deveni mai vesela si mai fermecatoare in prezenta Sobolanului. Aceasta persoana are tendinta sa fie foarte indiscreta si va incerca toate variantele posibile inainte de a face o miscare. Sobolanul-Cocos va fi un tip studios si inventiv, cu capacitati nelimitate, daca va sti cum sa isi stapaneasca limba.

1.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie-22 octombrie
Ecuatia elementelor: APA (+) + AER
O personalitate excitanta, clocotind de vioiciune si viata. Precum Sobolanul, Balanta iubeste societatea si relatiile armonioase. Sunt doua semne fermecatoare. Sobolanul-Caine este inclinat sa fie foarte intelegator si flexibil. Astfel, un tip nascut in aceasta combinatie nu va pierde din pasiunea pentru economie a Sobolanului sau din indemanarea de combinatie si aventura a Balantei. Datorita acestor calitati, acest tip va avea un ochi ager pentru frumos, dar cu o perspicacitate deosebita pentru afaceri.

1.8.LUNA MISTRETULUI
SCORPION – 23 octombrie-21 noiembrie
Ecuatia elementelor: APA (+)+ APA
Un Sobolan extraordinar de capabil, dinamic si intrigant. Prin firea sa este un tip mereu in competitie, iar Scorpionul ii va intari si zgarcenia. Eficienta este la mare pret pentru el; femeia Sobolan-Mistret este plina de maniere si ticuri, ca de altfel si partea barbateasca, pentru ca ambele semne sunt eficace si laborioase, desi Mistretul este mai putin complicat. Daca ar detine puterea, nu ar ezita sa isi distruga adversarii cu o lovitura de penita.

1.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 22 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: APA(+) + FOC
Sobolanul-Sobolan este un lingusitor si actioneaza rapid spre tinta propusa de Sagetator, dar cu vederile Sobolanului. Sagetatorul este fiul indraznet si mandru al lui Jupiter, iar Sobolanul emana stralucire si farmec. Va fi o persoana nobila si sociabila. Are o mare bucurie pentru viata, combinata cu o viziune realista asupra acesteia. Norocul ei consta in atentia cu care isi trateaza bucata de "carne". Este un judecator luminat al situatiilor. Inzestrat cu o mare prezenta de spirit, el nu se va opri in fata unei situatii de necesitate. Unei persoane din aceasta combinatie ii va place sa fie tot timpul in compania cuiva.

1.10.LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: APA(+) + PAMANT
Plin de forta, prietenos, neschimbator, un extraordinar administrator, eticheteaza, catalogheaza si studiaza modul de pastrare a averilor si bogatiilor fara sfarsit. Atunci cand va veni ploaia, el va scoate la vanzare toate umbrelele din stoc. Sobolanul-Bou este intelept si atent. El este mai putin mobil si aventuros decat alti Sobolani. Increzator si cu mult tact, lui ii place sa isi faca mereu noi relatii. Plin de siguranta Capricornului, Sobolanul nu prea are sanse sa riste sau sa joace orice. Indiferent de cum va fi, acest tip isi va asigura o mare securitate si confort.

1.11.LUNA TIGRULUI
VARSATOR – 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: APA(+) + AER
O combinatie din care poate rezulta un parau involburat sau unul lin, susurator. Schimbatoare si plina de prestanta, aceasta personalitate de Apa degazificata este clara precum cristalul in exprimare si are nevoie de schimbare si libertate in tot ceea ce face. Sobolanul-Tigru este mai putin strangator si fructifica mult mai bine relatiile personale decat pe cele financiare. Curajos si nerabdator, el poate deveni chiar un razvratit. Are o perceptie foarte ascutita si un farmec ispititor si, de regula, poate sa ii convinga pe altii sa ii urmeze pasii. Poate sa repare comportamentul sau schimbator prin atasamentul la cauzele bune si servindu-i pe ceilalti fara sa astepte rasplata.

1.12.LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februarie-20 martie
Ecuatia elementelor: APA (+)+ APA
Daca Pestii sunt in armonie si cerebrali psihic atunci avem o personalitate foarte placuta. Sobolanul trebuie sa se orienteze foarte bine in grija fata de familia sa si de propriul interes. Un astfel de tip va putea mereu sa isi demonstreze creativitatea, chiar daca el se afla in umbra si nu este dorit de public. Datorita judecatii sale adanci asupra emotiilor umane poate fi un scriitor prolific. Inclinatiile naturale de agoniseala si violenta ale Sobolanului sunt la el estompate de o maniera corecta prin detasarea unei personalitati pacifiste. Va pretui casa si siguranta personala inainte de orice. Ganditor, dinamic, sensibil, dar roditor, Sobolanul-Iepure va afisa o tinuta foarte demna.

CALENDAR CHINEZESC LUNAR

Calendarul chinezesc are la baza cele 12 semne ale zodiacului, combinate cu cele 5 elemente care compun, generic, viata. Fiecare semn se repeta o data la 12 ani, iar un ciclu complet dureaza 60 de ani. In acest fel, intr-un ciclu oarecare, fiecare semn zodiacal sau lunar va aparea de 5 ori, de fiecare data fiind determinat de un element din cele 5 cunoscute: Metalul,Apa, Lemnul, Focul, Pamantul.

 

RAMURA ELEMENT SEMN DURATA LAP CHUN BISECT
      CICLUL 76    
+ METAL SOBOLAN 31.01.1900-18.02.1901 - B
- METAL BOU 19.02.1901-07.02.1902 XX  
+ APA TIGRU 08.02.1902-28.01.1903 -  
- APA IEPURE 29.01.1903-15.02.1904 XX  
+ LEMN DRAGON 16.02.1904-03.02.1905 - B
- LEMN SARPE 04.02.1905-24.01.1906 X  
+ FOC CAL 25.01.1906-12.02.1907 XX  
- FOC OAIE 13.02.1907-01.02.1908 -  
+ PAMANT MAIMUTA 02.02.1908-21.01.1909 XX B
- PAMANT COCOS 22.01.1909-09.02.1910 XX  
+ METAL CAINE 10.02.1910-29.01.1911 -  
- METAL MISTRET 30.01.1911-17.02.1912 XX  
+ APA SOBOLAN 18.02.1912-05.02.1913 X B
- APA BOU 06.02.1913-25.01.1914 -  
+ LEMN TIGRU 26.01.1914-13.02.1915 XX  
- LEMN IEPURE 14.02.1915-02.02.1916 -  
+ FOC DRAGON 03.02.1916-22.01.1917 XX B
- FOC SARPE 23.01.1917-10.02.1918 XX  
+ PAMANT CAL 11.02.1918-31.01.1919 -  
- PAMANT OAIE 01.02.1919-19.02.1920 XX  
+ METAL MAIMUTA 20.02.1920-07.02.1921 XX B
- METAL COCOS 08.02.1921-27.01.1922 -  
+ APA CAINE 28.01.1922-15.02.1923 XX  
- APA MISTRET 16.02.1923-04.02.1924 X  
      CICLUL 77    
+ LEMN SOBOLAN 05.02.1924-24.01.1925 - B
- LEMN BOU 25.01.1925-12.02.1926 XX  
+ FOC TIGRU 13.02.1926-01.02.1927 -  
- FOC IEPURE 02.02.1927-22.01.1928 XX  
+ PAMANT DRAGON 23.01.1928-09.02.1929 XX B
- PAMANT SARPE 10.02.1929-29.01.1930 -  
+ METAL CAL 30.01.1930-16.02.1931 XX  
- METAL OAIE 17.02.1931-05.02.1932 X  
+ APA MAIMUTA 06.02.1932-25.01.1933 - B
- APA COCOS 26.01.1933-13.02.1934 XX  
+ LEMN CAINE 14.02.1934-03.02.1935 -  
- LEMN MISTRET 04.02.1935-23.01.1936 X  
+ FOC SOBOLAN 24.01.1936-10.02.1937 XX B
- FOC BOU 11.02.1937-30.01.1938 -  
+ PAMANT TIGRU 31.01.1938-18.02.1939 XX  
- PAMANT IEPURE 19.02.1939-07.02.1940 XX  
+ METAL DRAGON 03.02.1940-26.01.1941 - B
- METAL SARPE 27.01.1941-14.02.1942 XX  
+ APA CAL 15.02.1942-04.02.1943 -  
- APA OAIE 05.02.1943-24.01.1944 X  
+ LEMN MAIMUTA 25.01.1944-12.02.1945 XX B
- LEMN COCOS 13.02.1945-01.02.1946 -  
+ FOC CAINE 02.02.1946-21.01.1947 XX  
- FOC MISTRET 22.01.1947-09.02.1948 XX  
+ PAMANT SOBOLAN 10.02.1948-28.01.1949 - B
- PAMANT BOU 29.01.1949-16.02.1950 XX  
+ METAL TIGRU 17.02.1950-05.02.1951 X  
- METAL IEPURE 06.02.1951-26.01.1952 -  
+ APA DRAGON 27.01.1952-13.02.1953 XX B
- APA SARPE 14.02.1953-02.02.1954 -  
+ LEMN CAL 03.02.1954-23.01.1955 XX  
- LEMN OAIE 24.01.1955-11.02.1956 XX  
+ FOC MAIMUTA 12.02.1956-30.01.1957 - B
- FOC COCOS 31.01.1957-17.02.1958 XX  
+ PAMANT CAINE 18.02.1958-07.02.1959 XX  
- PAMANT MISTRET 08.02.1959-27.01.1960 -  
+ METAL SOBOLAN 28.01.1960-14.02.1961 XX B
- METAL BOU 15.02.1961-04.02.1962 -  
+ APA TIGRU 05.02.1962-24.01.1963 X  
- APA IEPURE 25.01.1963-12.02.1964 XX  
+ LEMN DRAGON 13.02.1964-01.02.1965 - B
- LEMN SARPE 02.02.1965-20.01.1966 XX  
+ FOC CAL 21.01.1966-08.02.1967 XX  
- FOC OAIE 09.02.1967-29.01.1968 -  
+ PAMANT MAIMUTA 30.01.1968-16.02.1969 XX B
- PAMANT COCOS 17.02.1969-05.02.1970 X  
+ METAL CAINE 06.02.1970-26.01.1971 X  
- METAL MISTRET 27.01.1971-13.02.1972 XX  
+ APA SOBOLAN 14.02.1972-02.02.1973 - B
- APA BOU 03.02.1973-22.01.1974 XX  
+ LEMN TIGRU 23.01.1974-10.02.1975 XX  
- LEMN IEPURE 11.02.1975-30.01.1976 -  
+ FOC DRAGON 31.01.1976-17.02.1977 XX B
- FOC SARPE 18.02.1977-06.02.1978 X  
+ PAMANT CAL 07.02.1978-27.01.1979 -  
- PAMANT OAIE 28.01.1979-15.02.1980 XX  
+ METAL MAIMUTA 16.02.1980-03.02.1981 - B
- METAL COCOS 04.02.1981-22.01.1982 X  
+ APA CAINE 23.01.1982-10.02.1983 XX  
- APA MISTRET 11.02.1983-01.02.1984 -  
      CICLUL 78    
+ LEMN SOBOLAN 02.02.1984-19.02.1985 XX B
- LEMN BOU 20.02.1985-08.02.1986 XX  
+ FOC TIGRU 09.02.1986-28.01.1978 -  
- FOC IEPURE 29.01.1987-16.02.1988 XX  
+ PAMANT DRAGON 17.02.1988-05.02.1989 XX B
- PAMANT SARPE 06.02.1989-26.01.1990 -  
+ METAL CAL 27.01.1990-14.02.1991 XX  
- METAL OAIE 15.02.1991-03.02.1992 -  
+ APA MAIMUTA 04.02.1992-22.01.1993 X B
- APA COCOS 23.01.1993-09.02.1994 XX  
+ LEMN CAINE 10.02.1994-30.01.1995 -  
- LEMN MISTRET 31.01.1995-18.02.1996 XX  
+ FOC SOBOLAN 19.02.1996-07.02.1997 XX B
- FOC BOU 08.02.1997-28.01.1998 -  
+ PAMANT TIGRU 29.01.1998-16.02.1999 XX  
- PAMANT IEPURE 17.02.1999-05.02.2000 X  
+ METAL DRAGON 06.02.2000-24.01.2001 - B
- METAL SARPE 25.01.2001-12.02.2002 XX  
+ APA CAL 13.02.2002-01.02.2003 -  
- APA OAIE 02.02.2003-22.01.2004 XX  
+ LEMN MAIMUTA 23.01.2004-09.02.2005 XX B
- LEMN COCOS 10.02.2005-28.01.2006 -  
+ FOC CAINE 29.01.2006-16.02.2007 XX  
- FOC MISTRET 17.02.2007-06.02.2008 X  
+ PAMANT SOBOLAN 07.02.2008-26.01.2009 - B
- PAMANT BOU 27.01.2009-14.02.2010 XX  
+ METAL TIGRU 15.02.2010-03.02.2011 -  
- METAL IEPURE 04.02.2011-22.01.2012 X  
+ APA DRAGON 23.01.2012-10.02.2013 XX B
- APA SARPE 11.02.2013-31.01.2014 -  
+ LEMN CAL 01.02.2014-20.01.2015 XX  
- LEMN OAIE 21.01.2015-09.02.2016 XX  
+ FOC MAIMUTA 10.02.2016-27.01.2017 - B
- FOC COCOS 28.01.2017-15.02.2018 XX  
+ PAMANT CAINE 16.02.2018-04.02.2019 -  
- PAMANT MISTRET 05.02.2019-25.01.2020 X  
+ METAL SOBOLAN 26.01.2020-12.02.2021 XX B
- METAL BOU 13.02.2021-02.02.2022 -  
+ APA TIGRU 03.02.2022-22.01.2023 XX  
- APA IEPURE 23.01.2023-10.02.2024 XX  
+ LEMN DRAGON 11.02.2024-30.01.2025 - B
- LEMN SARPE 31.01.2025-19.01.2026 XX  
+ FOC CAL 20.01.2026-06.02.2027 XX  
- FOC OAIE 07.02.2027-27.01.2028 -  
+ PAMANT MAIMUTA 28.01.2028-14.02.2029 XX B
- PAMANT COCOS 15.02.2029-03.02.2030 -  
+ METAL CAINE 04.02.2030-24.01.2031 X  
- METAL MISTRET 25.01.2031-12.02.2032 XX  
+ APA SOBOLAN 13.02.2032-31.01.2033 - B
- APA BOU 01.02.2033-20.01.2034 XX  
+ LEMN TIGRU 21.01.2034-08.02.2035 XX  
- LEMN IEPURE 09.02.2035-28.01.2036 -  
+ FOC DRAGON 29.01.2036-17.01.2037 XX B
- FOC SARPE 18.01.2037-05.02.2038 XX  
+ PAMANT CAL 06.02.2038-26.01.2039 -  
- PAMANT OAIE 27.01.2039-13.02.2040 X  
+ METAL MAIMUTA 14.02.2040-01.02.2041 - B
- METAL COCOS 02.02.2041-21.01.2042 XX  
+ APA CAINE 22.01.2042-09.02.2043 XX  
- APA MISTRET 10.02.2043-29.01.2044 -  
      CICLUL 79    
+ LEMN SOBOLAN 30.01.2044-19.01.2045 XX B
- LEMN BOU 20.01.2045-07.02.2046 XX  
+ FOC TIGRU 08.02.2046-27.01.2047 -  
- FOC IEPURE 28.01.2047-14.02.2048 XX  
+ PAMANT DRAGON 15.02.2048-03.02.2049 - B
- PAMANT SARPE 04.02.2049-23.01.2050 X  
+ METAL CAL 24.01.2050-11.02.2051 XX