-pesimist-
- 04 februarie – 08 februarie; 01 mai – 14 mai; 05 august – 13 august-

Decorativ, lung si frumos. Plopul, in general, imbatraneste urat. Se prabuseste, se lasa, cade, se descurajeaza. Timpul joaca un mare rol in viata sa. Trece greu si il apasa uneori. Numai o influenta buna il poate salva, il poate scoate din acest angrenaj. Sa isi aleaga bine locul unde vrea sa traiasca. Totul poate depinde de asta. Nu orice loc este favorabil dezvoltarii sale.
Moare in aglomeratie, dar si in locuri izolate. Are nevoie de tovarasie, dar detesta promiscuitatea. Foarte sensibil sub aparenta deseori dezvoltata. Acesta este scutul sau. Plopul este pesimist. Bineinteles ca el sfideaza, dar nu poate pacali multa vreme.
Sufera pentru cele mai mici lucruri si coaja sa este zgariata fara incetare, o durere ascunsa. Pana la urma se complace in probleme sale si chiar daca isi pastreaza vaicarelile pentru el se delecteaza cu ele. Pesimismul sau este o boala cronica, viata este o porcarie. Dar cat e de curajos plopul? Cum reuseste sa faca fata plictiselilor? Curajos si orgolios, nu are aproape niciodata aerul ingrijorat. Poti sa il crezi vesel si destins. Prea putin materialist, adesea boem, e in acelasi timp diabolic de priceput sa castige banii, e chiar apucator. Foarte organizat, se gandeste la viitor (de la care nu asteapta nimic bun dealtfel), la viitorul lui si al progeniturilor sale.
Rar e fericit in casnicie, pentru ca e prea sensibil si prea independent. Isi ascunde problemele intr-o indiferenta surazatoare. Pe scurt, isi trateaza partenerul cu dispret. Nu va divorta decat rar daca asta depinde de el. La ce bun? Foarte independent, nu suporta decat constrangerile pe care si le alege singur. Rar isi alege o portie destul de mare.
Inteligenta plopului este foarte sensibila si nu-l imbatraneste. Luciditatea si simtul critic ii imbatranesc, uneori, aspiratiile. Neglijent si fizic lenes. Dispretuiest munca manuala. Viata sa este accidentata.