19 Februarie – 20 Martie

Soarele se urca incet-incet, pe eclipsa sa, noaptea devine din ce in ce mai scurta si ziua din ce in ce mai lunga. Ne apropiem de solstitiul de primavara. E promisiunea unei vieti noi, dar severitatea iernii care tinde sa se imblanzeasca este reactualizata de schimbarea zilelor Babelor.

Ca si natura care ofera in acest anotimp duelul inegal intre o forta care pleaca, stoarsa de ger si de incercari si cea noua, tanara si plina de fagaduinta, semnul Pestilor arata lupta dintre doua naturi antagoniste, o evolutie pe doua planuri psihice ce vor fi distincte toata viata. de la hotarul acesta va porni o intelegere, un spirit de profetie, sau intuitiv, in cel mai rau caz propriu acestor nativi, care vor da cel mai mare cotingent al muzicantilor publici, ale mediumurilor si clarvazatorilor. 

GENERALITATI

Constelatia este dubla, fiind infatisata prin doi pesti care la coada sunt aproape de constelatia Berbecului. Ei sunt astfel uniti incat cauta catre Nord, situat in semnul zodiacal al Pestilor propriu-zis si se numeste Pestele boreal, iar celalalt catre semnul Berbecului, aproape de o stea fixa, denumita Capul Berbecului care se numeste Peste austral. Aceasta constelatie are in ea steaua fixa facatoare de bine denumita Fasalhiduta. Mai sunt si 2 stele de natura funesta Nancab si schieti.

CARACTERISTICI

Influenteaza pe cei nascuti intre 19 Februarie si 20 Martie. Acest semn zodiacal este denumit cu multa strangere de inima de astrologii din toate timpurile Infern al Zodiacului,semn al incercarii, al prigoanei, semnul lui Christ. 

Pestii sunt un semn de apa care reflecta ceea ce este in jur, prezentand o mare sensibilitate, semn feminin, pasiv si nepasator. Toate semnele de apa sunt de o extrema sensibilitate care se manifesta in mod diferit, dupa natura lor. Racul este activ, personal si constient de el insusi, ofensele il ranesc si va reactiona, fiindca este un semn cardinal. Scorpionul este un semn fix, foarte susceptibil. El se va gandi la razbunare si la represalii. Semnul pestilor va fi mai miscat de ofensa decat celelalte doua, dar nu va avea aceeasi reactie, pentru ca are un sentiment de mila si de iertare pe care psihologia comuna nu o poate intelege. Din toate timpurile, acest semn a fost simbolizat prin doi pesti, din care unul merge in sensul raului, iar celalalt in josul lui.

In firea acestor nativi se gasesc intotdeauna doua trasaturi. Ei vor avea o tendinta innascuta de a trai cum vor putea, fara sa opuna rezistenta, iar daca se vor lasa in voia soartei, curentul ii poate atrage in adancul desfraului si al lenei. Altii se opun din toate puterile acestei tendinte de inertie si de stagnare. Acestia sunt pestele care urca raul in contra curentului apei. Cei doi pesti sunt legati de o panglica, aratand clar ca exista o legatura intre ei, dar ca fiecare urmeaza alt drum. Semnul zodiacal este guvernat de Jupiter si Neptun. Venus este in exaltare. 

Jupiter este planeta bogatiei si de aceea, persoanele nascute în Pesti, poseda adesea mijloace de a-si crea o viata luxoasa. Sunt înclinati spre bautura si stupefiante.

Cealalta planeta, Neptun, desteapta divinitatea acestor nativi si de aceea spiritul lor este mistic, sublim, utopic. Au simtamântul milei foarte dezvoltat, încearca o adevarata strângere de inima fata de bolnavi sau cei închisi. Ating înaltimi supraomenesti de evlavie si de jertfa. Cea mai frumoasa calitate a semnului este mila; verbul semnului este a crede în durerea altuia, iar partea nefavorabila a semnului o va constitui depresiunea nervoasa.

Nativii sunt mereu prada unei framantari, adeseori fara niciun rost. Isi creeaza griji inchipuite. Cea mai mica dificultate este socotita drept o adevarata catastrofa. Sunt foarte influentabili. Parintii unor asemenea copii trebuie sa ii deprinda sa nu fie neglijenti si sa termine treaba pe care au inceput-o. sa le cultive talentul muzical care este propriu tuturor acestor copii. Au predispozitie la medium, care este foarte mare, insa foarte periculos pentru ca ii epuizeaza si le poate crea stari de nervozitate. Ei trebuie sa se fereasca de orice fel de experiente spiritiste.

CARACTER

Firea nativilor va fi complexa, contradictorie. Ei vor fi timizi dar câteodata prada unor furii subite, dupa care se vor linisti, fiind cuprinsi de remuscari excesive. Desi sunt firi loiale, ei se vor complace în situatii echivoce, având deseori curiozitati nesanatoase, inamovibile. Nativii vor urmari cu strasnicie un scop, dar îndata ce-l vor atinge, se vor dezinteresa de el. Barbatii sunt delicati, chiar prea delicati, fata de sexul slab, aproape feminizati. Excesiva lor încredere în sine însa poate sa-i duca pâna la o stupida naivitate. Le plac dificultatile, le urmaresc cu îndrazneala, dar sunt nehotarâti sa le foloseasca rodul. Femeile sunt dragastoase, devotate, însa susceptibile, punând pret pe nimicuri, care în ochii lor iau proportii catastrofale. Constituie marea categorie a acelora care se considera "neîntelese"de sexul tare.

DESTIN

Viata este agitata. Calatoresti, umbli dupa doi iepuri deodata, ai doua meserii, doua gospodarii, doua vieti, una pe care ti-o stie lumea si alta pe care o ascunzi cu grija. Greutati mari în viata, dusmani multi, prieteni perfizi, accidente. O scoti însa la capat printr-o sansa providentiala.

BOLI

Nativii Pestilor au un temperament limfatico-sanguin. Dualitatea lor pe planul psihic reiese din dualitatea endocrina, adica a unei influente care oscileaza între lobul anterior si lobul posterior al hipofizei.

Daca va lucra lobul anterior, în mod precumpanitor ne vom afla în fata unui tip zodiacal, care ne va reaminti pe cel mai bun semn, al Arcasului, având în plus o finete, o întelegere si un simt artistic, mult mai dezvoltat. De va lucra însa mai mult lobul posterior ne vom afla în fata unei persoane cu vointa slaba, incapabila de a rezista, fie pornirilor simturilor, fie celor din jur. Predispozitiile catre boli vor fi: tuberculoza, limfatismul, afectiuni la talpile picioarelor si deformarea degetelor la picioare.

CALENDAR TEBAIC

Primul decan: 19 Februarie – 28 Februarie

Fire: nota decanului este grava, sumbra, austera, ambitioasa. In acest decand se nasc de obicei religiosii sau fanaticii.

Destin: viata nestatornica, lupta aspra. 

19 Februarie: spirit practic, chibzuit, material; nevoi satisfacute. 

20 Februarie: caracter banuitor, dar lipsit de perspicacitate; pacaleli numeroase suferite in decursul existentei.

21 Februarie: caracter imaginaativ, bogat in resurse.

22 Februarie: inertie, incapacitate in reacctie; pierderi, deposedari.

23 Februarie: purtare usuratica, tendinta catre placeri moderne; viata fericita in afara caminului, insa nefericita in camin. 

24 Februarie: gustul afacerilor dezvoltat; calatorii primejdioase.

25 Februarie: sadism; viata tulbure, misterioasa. 

26 Februarie: sentiment al datoriei; triumf asupra dusmanilor. 

27 Februarie: spiritul se indreapta catre materie; izbanda materiala in exercitiul unei profesiuni religioase sau militare.

28 - 29 Februarie: nativul are inclinatii catre stiintele aplicate, utile; succes in profesiuni stiintifice cum ar fi farmacia. 

Al doilea decan: 1 Martie – 10 Martie

Fire: nota decanului este foarte modificata. Egoismul cedeaza locul generozitatii si exprima simtul justitiei. Nativul acestui decan este bun la suflet si destept.

Destin: succese, onoruri.

1 Martie: generozitate, marinimie sufleteasca; avutie compromisa in mod trecator.

2 Martie: inclinatie catre sicana; procese; succes in magistratura sau barou. 

3 Martie: gust catre munca aspra si sanatoasa; viata fericita care nu cunoaste freamatul ambitiei.

4 Martie: exces in simtul de justitie; prea multe scrupule; existenta nelinistita, agitata. 

5 Martie: entuziasm comunicativ; viata plina de creatii.

6 Martie: fire moale, care se ia dupa altul. 

7 Martie: porniri pasnice; oroare de certuri; dai lovitura, dar cu o reusita mediocra. 

8 Martie: fire nesatula; dorintele nesabuite nu sunt niciodata satisfacute; sansa in cariera; niciodata pierderi mari.

9 Martie: viata expusa accidentelor fizice. 

10 Martie: autoritarism agresiv, violent; existenta agitata; calatorii importante. 

Al treilea decan: 11 Martie – 20 Martie

Fire: tonul decanului suna a ceva agresiv, bataios, intreprinzator si indraznet.

Destin: viata se intensifica pe plan fizic; intreprinderi multe, lupte.

11 Martie: fire vanitoasa, plina de ea insasi.

12 Martie: gust pentru risc si aventuri periculoase; existenta febrila, agitata.

13 Martie: sexualitate puternica, aventuri cu femei; reusita materiala mediocra. 

14 Martie: temperrament arzator; viata plina de pericole; raniri prin imprudenta. 

15 Martie: spirit subtil, simt de diplomatie; izbanda, fericire in viata. 

16 Martie: tendinta de a despuia pe altul; victorie asupra inamicilor perfizi; suis si coboras in toata viata.

17 Martie: misogin, situatie statornica; viata fara evenimente importante. 

18 Martie: spirit original, considerat ca cineva aparte, pericol de casnicie.

19 Martie: spirit clar, patrunzator, succes larg in viata. 

20 Martie: pasivitate; indiferenta fata de evenimentele in curs; existenta ce alterneaza evenimentele fericite si nefericite.