-optimist-
- 09 februarie – 18 februarie; 14 august – 23 august-

E un arbore solid si muschiulos, puternic. O planta frumoasa. Se adapteaza oricaror circumstante. Viseaza desigur luxul si confortul (are mania grandorilor), dar poate la fel de bine daca e nevoie sa doarma sub stele. De altfel, sanatatea i-o permite.
Peste tot la indemana, cunoaste semnul cuvantului timiditate. Deschide drumul, decide, transeaza, se impune. Foarte susceptibil, nu intelege glumele care se fac pe seama lui. Ii place sa evadeze, sa fie centrul interesului. Pentru a ajunge aici nu se da inapoi de la niciun sacrificiu. El e cel care vorbeste, decide, stabileste. Inconstient de pericol, are darul de a se impune in cele mai rele situatii, pentru ca este incapabil de cea mai elementara prevedere. Din fericire iese intotdeauna cu maiestrie.
Orgolios, ambitios, generos, este un optimist incorigibil. Va crede toata viata in Mos Craciun. Acest optimist il conduce la cele mai grave influente in afaceri si in dragoste. Este un excesiv fara masura.
Sub aparenta bratului de fier este foarte influentabil. Este din lemnul din care se fac plantele (la propriu si la figurat). Odinioara, din lemnul sau se faceau instrumentele muzicale, eroii si martirii. Se daruieste din suflet (trup si suflet) cauzelor pe care nu intotdeauna si le-a ales singur. Lipsit de luciditate se incapatineaza sa faca ce crede el ca este mai bine. Influentabil, dar de asemenea influent, el galvanizeaza.
Dispretuieste intr-atat banii, incat nu intotdeauna e scrupulos. Sensibil, foarte tandru, poate sa se ataseze pana la moarte, intrucat isi face o idee inalta despre amor cu amor. Cat priveste pe celalalt il considera deseori o placuta trecere de timp, fara importanta. Foarte inteligent, are spiritul sintezei, reflecteaza, decide cu rapiditate surprinzatoare.
Are un instinct foarte puternic. O credinta spune ca e dotat pentru muzica. In orice caz are simtul ritmului. Nascut pentru aventuri – va avea o viata profesionala agitata.