12.1.LUNA DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie-19 aprilie
Ecuatia elementelor: APA (-) + FOC
Entuziasmul si optimismul stralucitor sunt cuvintele de baza pentru aceasta combinatie activa. Natura inconsecventa a Mistretului poate exagera temperamentul si asprimea celebra a Dragonului. O personalitate imbelsugata in raze de atractie sexuala si care imprastie in jur multa energie. Ambele semne sunt solide, agresive si inclinate spre exhibitionism sentimental si chiar libertin. Ferm si binevoitor, Mistretul –Dragon este un real stalp de putere si vointa.

12.2.LUNA SARPELUI
TAUR - 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: APA (-) + PAMANT
Plin de energie si puternic, Mistretul-Sarpe poate fi la fel de neinvins ca si o fortareata atunci cand vrea sa fie. Altfel, el este un tip cordial, cu gusturi diferite si de durata. O astfel de persoana va face orice cu mult drag, pentru ca ambele semne sunt deosebit de senzuale si sanatoase. Perseverent si constiincios, Mistretul-Sarpe va fi un real prieten si un confident brus. Din aceasta combinatie rezulta un Sarpe mai cooperant si un Mistret predispus spre tenacitate si actiune.

12.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai-21 iunie
Ecuatia elementelor: APA (-) + AER
Faptele involburate ale Calului il vor zapaci cu totul pe saracul Mistret. Dar in timp ce acesta investeste onestitate si afectiune in afaceri, Calul il va intregi cu initiativa, stimulente si ratiune rapida. Mistretul-Cal va fi un specialist in a rezolva diverse probleme, sociabil si foarte iubit in acelasi timp. El vede intreaga pictura cu o limpezime stiintifica si nu omite deloc aspectele umane in aprecierile si analizele finale pe care le face. El va dori ca viata sa fie eleganta si va incerca sa faca tot ce este posibil ca aceasta sa se reflecte prin schimbari cat mai dese ale scenarului.

12.4.LUNA OII
RAC – 22 iunie-21 iulie
Ecuatia elementelor: APA (-) + APA
Sunt doua semne emotive si predispuse spre o viata luxoasa, plina de placeri fizice. Mistretul este mai mult predispus spre sexualitate si usor imprastiat prin bunavointa si indulgenta. Oaia, desi mai estetica in preziceri si pozitie, este doar o fire constructiva atunci cand se hotaraste sa paraseasca un lucru care nu ii mai foloseste. Ambele semne au firi darnice si iubitoare, fiind foarte sensibile in acelasi timp. Cu toate acestea, in timp ce Oaia isi doreste calitate si consecventa, Mistretul este pro cantitatii si progresului rapid. Daca atributele pozitive ale ambelor semne pot fi aduse la acelasi numitor, acest tip va fi cuprins, fara indoiala, de iubire, belsug si multumire.

12.5.LUNA MAIMUTEI
LEU – 22 iulie-21 august
Ecuatia elementelor: APA (-) + FOC
Un Mistret prietenos cu umor natural sanatos, dar si ceva abuzuri. Inzestrat cu o energie aparte, Mistretul-Maimuta va da totul in ceea ce face si va munci din greu, la un joc la fel de greu. Datorita emotiilor sale care sunt exprimate intr-un mod intens, el este putin teatral si poate face cariera in domeniu. Acest tip este foarte generos, niciodata fatarnic si va avea o increderea inocenta in relatiile pe care le are cu celelalte persoane, stralucind cu totul.

12.6.LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22august-22 septembrie
Ecuatia elemenetelor: APA (-) + PAMANT
Altrusitul si senzualul Mistret trebuie sa pondereze personalitatea Cocosului supusa unei munci grele sau plictisitoare. Calitatile rationale profunde ale Cocosului pot ajuta increzatorul Mistret in alegerea deciziilor. Mistretul-Cocos se ingajeaza cu draga inima, in ciuda prezentei sale umile si placute. Din aceasta combinatie rezulta un tip solid, apt sa se identifice cu grupul, desi va ramane acelasi sincer, sensibil si fidel ideilor sale. Inclinatiile financiare ale Cocosului sunt unite cu norocul Mistretului.

12.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie-22 octombrie
Ecuatia elementelor: APA (-) + AER
Doua semne placute, unite pentru a forma o persoana plina de generozitate si bunavointa. Cainele este sensibil, un artist care se ofera caracterului nobil si tariei Mistretului. Mistretul-Caine va fi nu doar ingaduitor si pritenos, dar si foarte deschis in plan sentimental. Rabdarea lui si figura exterioara plina de incredere pot masca ambitii si idealuri secrete care devin greu de aflat. Bogat dar si bun, dulce precum un vin rosu, el este de asemenea un tip afectuos, sentimental si stabil in dragoste.

12.8.LUNA MISTRETULUI
SCORPION – 23 octombrie-21 noiembrie
Ecuatia elementelor: APA (-) + APA
Risipitor cu sentimentele sale, dar cu tendinta sa isi multumeasca prima data propriul EU, acest Mistret viguros este un narcisist convins. Ambitios dar si foarte senzual, el isi va urma hotarat propriile ambitii. Un Mistret care stie sa faca si concesii, istet si destul de "tare" pe cheltuiala altora. El poate fi foarte razbunator in ceea ce privesc drepturile sale, in ciuda altruismului sau aparent. Totusi, nu duce lipsa de admiratori care i se agata de gat cu placere. Dar e mai bine sa fiti atent la lovitura razbunarii sale.

12.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 22 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: APA (-) + FOC
Un pretendent la medalia de buna purtare civica. Aceasta persoana este destul de hilara si plina de tot felul de pofte. Ambele semne sunt nobile dar credule, desi Sobolanul poate fi mult prea onest atunci cand face publica orice dorinta de-a sa. Bunatatea Sobolanului si norocul Mistretului napadesc acest subiect din cauza firii sale credule si necalculate. Va puteti baza pe faptul ca mistretul-Sobolan va imparti ultimul ban cu prietenii sai. Nici unul dintre aceste semne nu se da batut usor, astfel ca aceasta persoana se va tine tare pe pozitii, cateodata avand pielea cam groasa. Cand are succes, nu isi va pastra deloc banii; ii va cheltui si, intr-un fel, tot se vor bucura de reusita lui.

12.10.LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: APA (-) + PAMANT
Mistretul-Bou este un tip prudent, irascibil, cu aspiratii foarte mari. Ambele semne iubesc piedicele, desi aceste persoane au un mare respect pentru sine si pentru dorintele celor din jur. Cu picioarele pe pamant si bun muncitor, acest tip va avea gandirea Mistretului privind o mancare buna si pe cea a Boului pentru care siguranta e mai buna decat regretul. Nu va exista un vis de neatins pentru acest tip de om. Mistretul-Bou pastreaza obiceiurile cu mandrie si nu isi declina sarcinile atunci cand trebuie intarite regulile sau legile jocului.

12.11.LUNA TIGRULUI
VARSATOR – 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: APA (-) + AER
Mistretul este un indragostit prin felul sau si are o puternica tarie de caracter. Asa cum Tigrul poate fi inocent, batjocoritor si curajos, acest tip va urma doar ideile proprii. Calitatile sale de didact sunt bine ascunse in spatele firii sale violente. Nu ii place sa aibe un rol fix., acest semn va face in mod sigur valuri mari si spumoase, uneori binevenite. Iubit, infloritor si fericit, in ciuda indaratniciei sale, perspectivele acestui tip poarta ideea de cooperare si fratie a Mistretului.

12.12. LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februarie-20 martie
Ecuatia elementelor: APA (-) + APA
Iepurele are instinctele de baza pentru supravetuire si o incredere in abilitatea de intelegere a mintii omenesti. Mistretul are mari resurse de energie si o inclinatie spre atitudinile pozitive rationale. Combinatia acestor doua semne ar putea genera efecte armonioase si unice daca ambele isi joaca partea lor corect. Ambele semne par mereu apte sa capete sprijin atunci cand au nevoie si aceasta persoana poate sa convinga pe toata lumea cu o reusita de invidiat. Total loial celor pe care ii iubeste, el isi mascheaza iubirea, lasandu-i pe prietenii sai devotati si neloiali sa se bucure de amabilitatea si prosperitatea sa. Confruntarea nu este domeniul lui de baza. Isi pastreaza cu grija relatiile personale si daca un lucru trebuie sa ajunga o conditie importanta de conducere, atunci el o va face de preferinta in afara drumului legal.