21 Mai – 21 Iunie

Procesul de fecundare din natura se desavarseste si expansiunea acestei naturi devine vadita în pragul verii, între 21 mai si 22 iunie, epoca de expansiune, de flori, de roade în perspectiva, de dragoste în întreaga lume, cand fiinta adoarme în cantecul privighetorii si se trezeste în ciripitul voios al ciocarliei.

GENERALITATI

Ca pozitie zodiacala, Gemenii ating constelatia Vizitiului si pe aceea a Orionului, care se gasesc între Taur si Gemeni. Constelatia se alcatuieste din doi copii înlantuiti.  Când se ridica, acestia sunt asezati, când ea se aseaza, ei sunt în picioare.

Stelele ce-i reprezinta se numesc Castor si Pollux, primul tinând lira Iui Apollo, iar cel de-al doilea maciuca lui Hercule. Reprezinta simbolul luminii intelectuale, creatoare de armonie universala si de forta sau energie, realizatoare a operelor concepute de catre inteligenta. Aceste doua stele limpezesc, de altfel natura dubla a Gemenilor, anumiti tipi zodiacali influentati de aceasta constelatie poseda o puternica natura aeriana, traind izolati si retrasi în arta, studiile, cercetarile lor stiintifice sau religioase, purtând în el nelinistea vestitoare a marilor creatiuni, pe când altii pretuiesc, mai ales, partea materiala, productiva, aceea comerciala a existentei.

CARACTERISTICI

Influenteaza pe cei nascuti intre 21 Mai – 22 Iunie, semn de cer; natura intelectuala si schimbatoare. Fiind un semn comun, este mladios si flexibil, ca si aerul, fluid si usor. Semn al lui Mercur, el poseda capacitati mintale foarte întinse, ideile se succed fara întrerupere, fie în conversatie, fie în scris, fiindca planeta Mercur este astrul expresiunii si al scrisului. Acest semn prezideaza deopotriva condeiul si tot ce este scris. Elementul sau precumpanitor este: expresiunea orala sau scrisa. Semnul indica multa initiativa, caci apartine polului masculin. Persoanele influentate de Gemeni se intereseaza de numeroase chestiuni, au o dorinta intensa sa invete si sunt intotdeauna in cautarea lui “de ce” si “pentru ce”. Ele sunt foarte dibace, nervoase, abile si patrunzatoare. Verbul “a gandi” reprezinta natura lui proprie.

Gratie inteligentei lor, acesti nativi au foarte mult tact, ei vor evita sa jigneasca pe cineva, chiar de vor fi provocati. Activitatea mentala a semnului se exteriorizeaza printr-o vie miscare a ochilor si dupa acets semn, adeseori poti usor recunoaste un nativ insemnat de Gemeni. Gemenii influenteaza doua categorii de persoane foarte deosebite: unii folosesc creierul lor, creand si gandind propriu, altii citesc avid, gasesc ideile lor in operele altora, retin foarte multe elemente fara sa le asimileze, copiaza si imita usor.

In fapt, semnul acesta, mental prin excelenta, prea frenetic in expansiunea lui, trebuie sa fie adeseori centrat si disciplinat ca sa reprezinte vreo valoare. Abili si adaptabili, ei au drept cea mai mare calitate dibacia si drept cel mai mare defect: nestatornicia. Daca planeta Mercur, care il prezideaza va avea aspecte rele, nativii pot fi de o usurinta fara seamna, superficiali si cu tendinta de a-si corecta norocul, singuri.

Parintii si educatorii copiilor a caror teama de nastere este puternic influentata de semnul Gemenilor, vor trebui sa disciplineze copii si sa ii invete sa se foloseasca intr-un mod ordonat de izvoarele inteligentei lor si sa nu inceapa, sa nu savarseasca decat cate un lucru deodata. Lecturile vor trebui sa fie mai putine, insa mai aprofundate. Metoda, numai metoda, de recomandat.

CARACTER

Nativii din Gemeni sunt oameni simpatici prin excelenta, gata sa-ti faca un serviciu, sa schiteze un gest de amabilitate.. Au un spirit fin, patrunzator si sunt atrasi de lucrurile frumoase; uita adesea contingentele materiale si sunt dezinteresati. Foarte usor îi poti pacali, sa le dai un avânt oarecare si apoi abuzezi de naivitatea lor, care nu se poate socoti o prostie din partea lor, ci mai mult o regretabila credulitate.

Atât barbatii, cât si femeile, au cam aceleasi calitati si aceleasi aptitudini: inventivitate, facultate de asimilare rapida, maniere si un gust rafinat.

DESTIN

Viata va avea întotdeauna ceva stralucit în existenta ei, dar fara acea reusita materiala, care li s-ar putea cu drept cuvânt cuveni.

Vor fi deceptii, insuccese, tocmai din cauza încrederii în aproapele lor, din diletantismul pus în activitatea zilnica ori din cauza parasirii unui drum de realizare pentru a lua un altul.

Nativii din Gemeni pot ocupa situatiuni foarte variate si adeseori ramâi pe drept cuvânt mirat, fiindca ei, în ocupatiile lor, gratie aptitudinii variate, pot oferi "originalul" sub toate formele.

Existenta este imprimata de la nastere de vibratiile rapidei planete Mercur, asa ca întregul trai al acelora nascuti în Gemeni, va fi ca si natura framântata, din cursul lunii Mai - Iunie, un trai plin de agitatiune, neastâmpar si neliniste, întotdeauna de ceva nou fie în bine, fie în rau. Niciodata repaus, de la leagan pâna la mormânt!

BOLI

Nativii din Gemeni se clasifica printre temperamentele bilioso-sanguine. Dubla influenta a semnului se manifesta simultan, prin intermediul a doua feluri de glande: suprarenalele si lobul anterior al hipofizei.

Acest contradictoriu glandular creeaza tipul de oameni - barbati sau femei - mereu nelinistiti, mereu opusi lor însasi, devorati de îndoiala si scrupul, ascunzând sub o masca rece si aproape impasibila o neurastenie exasperanta. Se tortureaza pe ei însisi si tortureaza la rândul lor pe altii. Ca mental maladiv, ei pot avea un spirit critic foarte exagerat. Sunt gelosi, lipsiti de metoda, exagereaza responsabilitatea proprie sau o aprehensiune a unei mizerii, care nu vine decât rareori în viata.

Din punct de vedere organic, ei pot fi bolnavi sau predispusi la: pleurezie, bronsita, tuberculoza, rau de mare, slabiciune nervoasa si accidente la mâini, brate sau umeri.

CALENDAR TEBAIC

Primul decan: 21 Mai – 1 Iunie

Fire: gentilenta notorie a Gemenilor devine slabiciune, credulitate, lipsa de judecata.

Destin: omul va fi victima lipsei de energie proprie si se va putea spune despre el: “pacat de el, un om cu o asa valoare, n-a ajuns nimic de capul lui.”

21 – 22 Mai: prea multa sinceritate, prietenie si protectie, care compenseaza lipsa de energie proprie.

23 Mai: gust de vagabondaj, intelectual, inteligenta, neproductivitate, “branza buna in burduf de caine”.

24 Mai: inima in palma, sarind la toate solicitarile, situatie onorabila, decenta. 

25 Mai: aptitudini pentru a se ocupa de orice,situatie flotanta, supusa surprizii.

26 Mai: aptitudini pentru stiinta medicala, viata calma, echilibrata.

27 Mai: cultul prieteniei, mari obstacole in viata, care insa vor fi invinse.

28 Mai: simt de mare patrunde spirituala, dorinta de a fi luat in seama, destin sustinut de providenta.

29 Mai: aplicatii la studii juridice sau politice, viata dibaci condusa.

30 Mai: sensibilitate ascutita, nervozitate, viata semanata de esecuri inexplicabile. 

31 Mai: curiozitate pentru tot ce este vechi, in legatura cu trecutul, viata activa, surmenaj.

Al doilea decan: 1 Iunie – 10 Iunie

Fire: este inclinata catre sfidare si prin aceasta strica calitatile spirituale. Idei ingenioase si seducatoare care vor fi prezentate sau cu prea multa indrazneala si violenta, ori in cel mai bun caz, fara nici o curtenie.

Destinul: va fi mereu foarte susceptibil, situatii foarte prielnice se vor pierde printr-o manifestare intempestiva a caracterului.

1 Iunie: spirit aventuros, îndraznet; suparari în viata prin decesul prietenilor.

2 Iunie: vie curiozitate pentru lucrurile misterioase, ocultism, magie; prietenii pe cât de efemere, pe atât de entuziaste. 

3 Iunie: un usor sadism, sansa se foloseste rau în viata. 

4 Iunie: fire usuratica, prietenii superficiale, însa unanime; mari simpatii.

5 Iunie: înclinatie maladiva catre discutii si certuri; dusmani prosti si feroce. 

6 Iunie: lipsa de judecata; situatie din ce în ce mai modesta. 

7 Iunie: spirit sumbru, taciturn; viata cenusie, fara nici un tel. 

8 Iunie: spirit viclean, care întinde curse semenului sau; tel schimbat adesea în viata, niciodata atins .

9 Iunie: fire complicata, fara o minte limpede; procese, tagada de drepturi. 

10 Iunie: trândavie, moliciune, vita cheltuita fara rost, risipita, niciodata disciplinata.

Al treilea decan: 11 Iunie – 21 Iunie

Fire: inteligenta, stralucita, accesibila oricarui domeniu: litere, stiinte, arte. Activitatea este neobosita, ambalari succesive, una facand sa uiti pe cealalta.

Destin: avere mediocra, activitate care rodeste foarte putin, viata agitata, deplasari indepartate, risc de accident mortal.

11 Iunie: mare originalitate spirituala; cariera independenta.

12 Iunie: aplicatii catre arta, camin linistit.

13 Iunie: nepasare pentru ziua de mâine, griji si necazuri casnice; pericol de a fi izolat în spatiu sau în puscarie. 

14 Iunie: caracter vesel, jovial, încântator, succes prin relatii.

15 Iunie: aplicatii si gust catre studiu, catre cercetari; ajutor providential, succes. 

16 Iunie: aplicatii si gust catre studiu, catre cercetari; ajutor providential, succes.

17 Iunie: nestatornicie, nehotarâre; numeroase legaturi urmate de rupturi.

18 Iunie: gust pentru viata la tara si tendinta catre o viata tihnita; existenta întemeiata prin munca. 

19 Iunie: fire schimbatoare, înclinata spre lux, în cautarea unei vesnice fericiri. 

20 Iunie: aptitudini variate, adaptabilitate catre cele mai diverse domenii, viata productiva.

21 Iunie: natura afabila si generoasa; viata sustinuta de protectii feminine.