-sensibil-
-01 aprilie – 10 aprilie; 04 octombrie – 13 octombrie-
Nu trebuie sa va duca in eroare aerul plapand al acestui nativ, pentru ca el este foarte rezistent. Gratios, gentil, el se deplaseaza deosebit de usor. Este permanent zambitor si are un mecanism de autocontrol foarte bine pus la punct. Stie cum sa se puna in valoare; se imbraca elegant, foloseste accesorii de foarte bun gust, iar casa este decorata cu mult simt estetic. Este foarte flexibil si se adapteaza la toate situatiile.
Iubeste cu putere, este pasional si se implica foarte mult afectiv intr-o relatie sentimentala, de aceea adesea sufera din dragoste. Este narcisist pana la extrem si obsedat de imaginea sa publica pe care o imbunatateste permanent. Cateodata independent, alteori dependent, vrea sa isi traiasca viata, dar are un talent inascut de a complica lucrurile si de a crea tensiuni si animozitati inutile. Crede ca este indispensabil si responsabil pentru tot ceea ce se intampla in jurul lui. De aceea, cand lucrurile nu ies asa cum isi doreste sufera de un complex de vinovatie. La el totul este foarte complicat si de aceea raporturile interumane si comunicare se realizeaza cu foarte mult efort.
Sensibil, el are un ascutit simt estetic, iubeste arta si adesea il veti vedeam colidand prin muzee sau galerii. Are mult bun simt dar va trebuie foarte mult timp pentru a-l descoperi. Este loial si altruist, iar prietenii pe care ii are, multi de altfel, pot conta oricand pe el. De multe ori se comporta cu naivitate si poate fi inselat usor. In dragoste daruieste mult si cere pe masura, inclusiv fidelitate absoluta. Daca va fi dezamagit, el va rupe imediat relatia, fara sa ii pese si fara a regreta macar o secunda. Viata sa sentimentala este foarte agitata. In foarte putine cazuri va ramane celibatar.
Mereu nelinistit, el se va complace in nesiguranta zilei de maine. Este inteligent, uneori chiar sclipitor, dar rareori va ajunge in varful piramidei socio-profesionale, desi este deosebit de ambitios. Si asta in primul rand pentru ca se lasa cuprins de grijile cotidiene si uita obiectivele majore ale vietii sale. Ca si nativul din Alun, aceasta persoana are ceva magic. Este inclinata catre stiintele oculte si catre tot ce iese din sfera normalului. Ar putea practica cu succes magia, chiromantia si ghicitul in carti dar nu va face asta niciodata pentru ca este temator.