24 Octombrie – 21 Noiembrie

Corespunde epocii premergatoare iernii, atunci cand natura isi leapada haina verde, cand frunza rugineste in codri si acopera pamantul cu un covor de arama, de frunze moarte sub care fosnesc o sumedenie de fiinte ce se tem de lumina si se adapostesc pentru iarna, ragaz al naturii sub aparenta de nefiinta, in care insa se desavarseste transformarea naturii, seva noua din putreziciune.

Scorpionul este unul dintre cele mai importante semne ale zodiacului, reprezentand momentul in natura cand totul se transforma, se metaformozeaza pentru viata lunga de iarna, in sanul careia insa vor rosi posibilitatile noii existente.

GENERALITATI

Constelatia Scorpionului este una din cele mai intinse, fiindca o parte din ea este vecina cu talerele Balantei, pe cand a doua acopera al 25-lea grad din Sagetator. Partea anterioara a figurii reprezinta labele Scorpionului si aproape intreaga constelatie este in emisfera australa. Simbolul stelelor reprezinta exactScorpionul.

CARACTERISTICI

Influenteaza pe cei nascuti intre 24 Octombrie si 22 Noiembrie. Fiind un semn acvatic, Scorpionul simbolizeaza lichidul in repaus, concentrat, statator, contrar Racului care infatiseaza apa curgatoare. Evolutiile sunt vii si exercita o presiune considerabila fiindca semnul este sub puterea planetei Marte. E ca si cum am avea de a face cu o apa care fierbe si care isi cauta drum prin actiunea caldurii. 

Fiind un semn fix, Scorpionul este receptiv si mediativ. Guverneaza organele generatiunii. Verbul care caracterizeaza semnul este a dori. Prezidand la inraurirea casei a VIII-a, care este casa mortii, semnul acesta da lumii mari chirurgi sau doctori care vor sustrage umanitatea de la moarte prin mijloacele stiintei. Semnul mai influenteaza pe ingineri, pe lucratorii metalurgi si pe marinarii din flota de razboi.

Sunt doua categorii de oameni Scorpion: o prima categorie o formeaza aceia care sunt situati pe un plan inalt, pe culmi inconjurate de aurola unui soare invizibil. Omul este ca vulturul, stapanul vazduhului care cu un ochi sigur cerceteaza spatiul si judeca de departe lucrurile pamantesti cu vederea limpede a aceluia care s-a despartit de tot ceea ce este aici, jos. Va fi virtuos, just, demn, onorabil, sublim si va avea o constiinta proprie.

A doua categorie va trai intr-o lume restransa, omul se va tara ca scorpionul, ca sarpele, ca un crocodil, se va complace intr-un mediu care musteste de putreziciune. Dintii ascutiti si venin. Persoana va avea instincte josnice. Va fi invidioasa si va asculta numai de razbunare. Va jigni usor si mereu pe altii dar nu va suferi jignirile altora. Ii va lipsi tactul in tot ceea ce face si va proceda fara crutare, chiar brutal.

Cea mai mare calitate care se poate atribui oamenilor – scorpion este ingeniozitatea, iar cel mai mare defect este invidia cu toate consecintele ei funeste. 

Femeia este dintr-o bucata si este cu neputinta sa impui unui atare nativ. el va fi mandru si va crede cu tot dinadinsul ca parerea lui este cea mai buna din toate. 

Educatorii si parintii copiilor nascuti sub semnul Scorpionului vor trebui sa propavaduiasca moderatiunea si respectul dreptului altuia, nu va trebui sa li se faca numai pe plac. Acesti copii poseda simtul datoriei si atunci se va veghea ca el sa isi indpelineasca datoriile fata de altul, fiindca ei la randul lor pretind acelasi lucru de la altii. Vor fi deprinsi a nu asupri pe ceilalti copii. Daca se va evidentia in acesti nativi partea cea rea a Scorpionului, parintii vor avea grija sa nu-i indrume catre o vocatiune care ar da ocazia unor actiuni ilicite, fiindca predispozitia este gata indrumata catre distrugere si atunci vai si amar de asemenea viata.

Oricare ar fi tipul zodiacal, bun sau rau, nativul va avea o putere magnetica considerabila: cei mai buni magnetizatori si hipnotizatori se recruteaza din oameni Scorpion. Sexualitatea este excesiva si adeseori isi va gasi o culminare in arta sau stiinta. Nativii acestia nu pot fi diplomati caci ei stiu ce vor si merg la tel fara drum ocolit. Sunt dictatori nascuti, fie in viata ordinara, fie in capul unei natiuni. 

Abusul sexual este probabil din cauza vitalitatii puternice al acestui semn, iar adeseori moravurile sunt usuratice. Misterul mortii si al fortelor necunoscute conduc pe nativ ca sa studieze si sa cultive ocultismul. Ajuns la capatul existentei pamantesti, omul recolteaza, in general, fructele muncii sale. De aceea, se stabileste o corelatie intre semnul Scorpionului si ideea de renta, de pensiune, de mostenire sau de dobanda. Vom mai avea deci un contrast cu semnul taurului care reprezinta mai mult banul castigat si cheltuit cu incetul. 

Nativul din Scorpion poate sa ia pe mana orice fel de afaceri, fara sa beneficieze de nici o sustinere si sa scoata maximum de foloase din puterea muncii lor. Nici o dificultate nu ii pare de neinvins. Scorpionul este predispus la critica.

CARACTER

Nativii din Scorpion sunt violenti, autoritari, razbunatori. Ei pot sa aiba si o fire excelenta si atunci vor lua focul in brate ca sa apere un prieten, sa ocroteasca pe cel slab. Se ofenseaza foarte usor, nu iarta niciodata si asteapta ani de zile ocazia sa se razbune. Au sange rece, sunt foarte putin sensibili si nu rare ori vom gasi printre ei si mari chirurgi sau chiar persoane care vor avea o placere deosebita sa taie animale de vii. 

Barbatii sunt indrazneti, batjocoritori, pot fi incantatori fata de prieteni, insa sunt de o susceptibilitate aproape bolnava si odata ofensati devin de o violenta extrema. Nu e bine sa le fii dusman, femeile au caracter rau, le place sa minta, sa faca intrigi si sa dea loc la situatiuni imposibile. Banul ii fascineaza. Cand iubesc un barbat, ele se transforma, sunt exigente, exclusive, dar se dau trupt si suflet.

DESTIN

Viata este agitata, voiajuri numeroase si la amri departari. Banii vin adesea de unde nu te astepti. Lovituri si rani posibile in cursul vietii, existenta plina de lupte continue dar care in orice caz se prezinta interesanta.

BOLI

Nativii din Scorpion apartin temperamentului limfatico-sanguin. Glanda endocrina care il guverneaza este tiroida, a carei secretie tirodina este hormonul sfortarii puternice si continue. Scorpionul carmuieste organele de excretie, adica acelea care elimina arderile sau produsele de prisos ale organelor. Vor fi predispusi la guturaiuri cronice, la boli interesand portiunea terminala a intestinului gros, fistule, hemoroizi, mancarimea organelor genitale, gonoree, prostatita, sifilis. 

CALENDAR TEBAIC

Primul decan: 24 Octombrie – 2 Noiembrie

Fire – destin: tonalitatea generala a semnului este intarita fara nuante speciale in acest decan.

24 Octombrie: îndrazneala, decizie, actiune directa; posibilitati de a cauza altuia accidente sau rani.

25 Octombrie: ai masura în toate lucrurile si un simt precis când sa dai lovitura; succes, victorie. 

26 Octombrie: lasi totul de azi pe mâine; fire nehotarâta; insucces; în viata vei fi aproape învins. 

27 Octombrie: îndrazneala nebuneasca trecând dincolo de orice masura; succes artificial, temporar. 

28 Octombrie: spirit întreprinzator, rabdator si perseverent; pasiune pentru ocult; succesul vine încet, dar sigur. 

29 Octombrie: gust de podoaba; reusita stralucita si substantiala. 

30 Octombrie: fire agitata, punând ceva la cale, succes material.

31 Octombrie: inertie, incapacitate de lucru; viata ratata. 

1 Noiembrie: exces de sinceritate, câteodata brutalitate; afaceri bine conduse, dar câteodata compromise din lipsa de tact.

2 Noiembrie: caracter urâcios, certaret; viata grea care îti acreste firea.

Al doilea decan: 3 Noiembrie – 12 Noiembrie

Fire: orgoliu si cruzime, inconstienta prorpie aceluia care merge orbeste pe drumul vietii, fara sa isi dea seama ca poate izbi si tranti pe cineva in mersul lui natang.

Destin: cariera devine mai frumoasa si mai cu faima.

3 Noiembrie: vointa de neînvins pentru a parveni; viata periclitata; amenintari ascunse, dusmani neiertatori. 

4 Noiembrie: fire nelinistita, mereu obsedata de ceea ce s-ar putea întâmpla; viata greu asezata pe vreo baza. 

5 Noiembrie: temperament fierbinte; succes prin învingerea adversarilor. 

6 Noiembrie: tendinta catre jaf sau de a profita; viata se va sfârsi urât daca nativul nu se va învinge pe sine însusi. 

7 Noiembrie: fire fatalista, care face cu greu vreo sfortare; fericire sentimentala; succes material mediocru. 

8 Noiembrie: noblete sufleteasca, dezinteresare; viata dreapta si fecunda. 

9 Noiembrie: fire dintr-o bucata, care nu poate fi supla; viata întunecata de o atmosfera dusmanoasa. 

10 Noiembrie: cauti nod în papura altora; viata neînsemnata; necazuri în dragoste. 

11 Noiembrie: natura irascibila; lupte si necazuri, dar viata se traieste fara lipsuri si adeseori în abundenta. 

12 Noiembrie: om care nu se încrede în nimeni, morocanos; reusita materiala de care profita cu greu. 

Al treilea decan: 13 Noiembrie – 21 Noiembrie

Fire: spiritul martial al Scorpionului se imblanzeste. Violenta proprie semnului se orienteaza catre sexualitate. 

Destin: e tulbure; adeseori suucesul este datorat unor cai putin recomandabile.

13 Noiembrie: fire decisa, fara scrupule; calatorii îndepartate, expeditii aventuroase. 

14 Noiembrie: spirit subtil, patrunzator, dedat intelectualitatii, reusita; succes în ocultism. 

15 Noiembrie: caracter brav, religios; viata plina de peripetii, care se sfârsesc în jurul vârstei de 50 de ani si se stinge în liniste. 

16 Noiembrie: caracter independent, care nu se pleaca; viata, în general nefericita. 

17 Noiembrie: temperament de luptator consumat, activ, dar masurat; viata modesta, bucurii cuviincioase. 

18 Noiembrie: fire iscoditoare, înclinata spre a-si însusi binele aproapelui; succes amenintat de catastrofa. 

19 Noiembrie: caracter sumbru, tacut, viata plina de munca grea; reusita târzie; versatilitate, activitate reala, dar risipita pe prea multe planuri; existenta semanata numai si numai de griji. 

20 Noiembrie: agresivitate si mereu agresivitate; griji, decadere, ruina finala. 

21 Noiembrie: nativul poseda o mare arta de a convinge. Are succes gratie acestui dar si viata este fericita.