-puternic-
-21 martie – Echinoctiu de primavara-
Acest nativ este viguros si frumos. Frumusetea sa nu are nimic fragil. Nimeni nu simte nevoia sa-i acorde protectie. Are o sanatate de fier si ii acorda o deosebita grija, pentru ca nu suporta sa fie bolnav. Este un nativ foarte curajos. El este proverbial pentru indrazneala sa si pentru spiritul sau intreprinzator. Este foarte tenace si muncitor si nu-si asuma niciodata riscuri inutile. Isi duce la bun sfarsit toate sarcinile si responsabilitatile si este deosebit de altruist. Isi ajuta intotdeauna prietenii cu bani si cu sfaturi pertinente. Este foarte orgolios si nu suporta sa fie calcat in picioare.
Are principii ferme de la care nu se abate niciodata si este foarte greu sa-i schimbi parerea. Atitudinea lui este intransigenta. Aceasta rigiditate ii este de multe ori nefasta. Va trebui sa faca eforturi pentru a fi diplomat si de cele mai multe ori nu reuseste acest lucru. Foarte liberal, nu suporta ca independenta sa-i fie ingradita in vreun fel, dar, la randul sau, respecta libertatea altora.
Nu-i plac discutiile in contradictoriu si nu suporta sa fie contrazis. Altfel, este un prieten de nadejde, este foarte ospitalier si o gazda de exceptie. Iubeste de foarte multe ori in viata si, de fiecare data, se implica foarte mult afectiv intr-o relatie, crezand ca este pe viata. Este gelos, posesiv si de aceea are multe esecuri. Casatoria il va face mai rezonabil, trasatura care se va accentua cu varsta. Nu este usor adaptabil si, din acest motiv, nu-i plac schimbarile. Este un conservator. Nu este nici foarte generos si este deosebit de egocentric. Problemele altora il lasa complet rece.
Este lucid si cerebral, cu picioarele pe pamant. Are o intuitie iesita din comun si este o persoana de actiune. Nu suporta sa stea degeaba.
Are un spirit justitiar innascut. Va ascensiona pe scara socio-profesionala pentru ca este tipul care vrea permanent sa-si depaseasca conditia.