6.1.LUNA DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie-22 aprilie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + FOC
O persoana mai naturala si mai profunda in actiune, un fantastic cu un tais foarte fin, poate certa pe inferiori cerandu-le ascultare. Sarpele este rational si rezervat, in timp ce Dragonul este exuberant si are idei liberale. Sarpele-Dragon lasa intiparita inteligenta sa in tot ceea ce face. Aceasta combinatie inteligenta poate produce un realizator productiv. Este o persoana in care coexista in mod fericit ganditorul si conducatorul.

6.2.LUNA SARPELUI
TAUR – 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: FOC (-) + PAMANT
Ii poate depasi pe toti prin perseverenta si rabdare. Sarpele-Sarpe este un tip cu ambele picioare bine infipte in pamant. Ambele semne sunt adeptele credintei ca pasarea din mana valoreaza mai mult decat cea de pe gard, astfel incat va fi un tip prudent cu banii sai si nu va risca niciodata. Nu este cuprins deloc de temeri sau indoieli. Este increzator in propriile-i puteri si isi modeleaza cu perseverenta propriul destin. Va fi foarte sensibil la arta in general si la muzica in special, precum si la alte imbolduri ale armoniei si frumosului. Rareori regreta ceva. Pentru ca sunt doua semne care au nevoie de siguranta, Sarpele-Sarpe stie cum sa bata fierul cat e cald.

6.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai-21 iunie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + AER
Un tip neiertator si agitat. Sarpele-Cal loveste iute si de-adevaratelea. Este fermecator, cu o demnitate misterioasa si niciodata nu isi paraseste scopul. Va fi foarte atras de sexul opus si niociodata nu va fi nelinistit sau dezorganizat incat sa isi piarda controlul. Este un fel de om de ultima instanta, care vede lucrurile din cel mai ascutit punct de vedere. Are o judecata si reflexe extraordinare, va puteti baza pe el. Sarpele este destul de sensibil pentru a armoniza miscarile uimitoare ale Calului si nu va atinge niciodata margina prapastiei.

6.4.LUNA OII
RAC – 22 iunie-21 iulie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + APA
Acest tip poate avea o fire enigmatica si incantatoare, oarecum asemanatoare chipului Lunii care se oglindeste pe suprafata unei ape linistite. Are nevoie mereu de faima si de o puternica siguranta materiala. Un tip cuprins de calitatile stralucitului Sarpe si de firea inhibata a Oitei. Ii place sa aiba propria familie si multa lume in jurul sau, chiar daca acestia sunt impunatori sau inutili. Este un tip care isi doreste iubire si protectie, un caracter rezervat, binevoitor si obsedat de esec. Poate sa aiba un extraordinar succes, dar va reusi sa invete sa fie fericit si acasa cand are un EU atat de potrivnic?

6.5.LUNA MAIMUTEI
LEU – 22 iulie-21 august
Ecuatia elementelor: FOC (-) + FOC
Un destin presarat cu succese si evenimente tragice din cauza sarcasmului si neacceptarea loclui doi. In cel mai bun caz, va fi un exemplu de finete, inteligenta si eleganta. Are mare nevoie de intelegere si iubire pentru a-si scoate in evidenta calitatile si se va comporta necorespunzator atunci cand este admirat. Cu toate acestea, are tendinta sa fie rasfatat, egoist si certaret din cauza unei atentii exagerat concentrate asupra sa sau datorita unor prea dese interventii in viata sa. Bunatatea si onestitatea sa vor iesi la suprafata doar daca i se permite sa duca o viata linistita si va fi lasat sa se descurce singur.

6.6.LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22 august-22 septembrie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + PAMANT
Atentia pentru detalii si dorinta de organizare a Cocosului, impreuna cu puterea de a-si masca sentimentele si de a conduce din spate a Sarpelui duc in mod sigur catre o personalitate secretoasa dar foarte meticuloasa. Ingamfat, invatat si inclinat spre munca, un asfel de tip poate visa si poate atinge din mers aspiratiile sale fixe. In timp ce restul lumii se zbate in lupta pentru severitate si autoritate zilnica, Sarpele-Cocos pare rezistent la lacrimile si jalea conventionala, pentru ce el poate indeparta orice din mintea sa atunci cand este concentrat asupra unui lucru. Nu are niciun viciu, insa poseda imperturbabilitatea, autocratia si duritatea eficienta neprefacuta.

6.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie-22 octombrie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + AER
Aceasta persoana are o fire contradictorie: este fie o persoana rafinata, fie o usuratica. Sarpele-Caine este foarte placut. Poate fi un ganditor misterios, dar are grija sa se exprime cat mai convetional. O astfel de persoana este mai putin ezitanta din cauza rabdarii si rapiditatii Sarpelui. Va fi apt in mod sigur sa isi fascineze asistenta cu subtilitatea si inteligenta sa. Rece si foarte pasionat, poate fi cuprins de placeri si se va baza prea mult pe acordul general pentru a fi liber.

6.8.LUNA MISTRETULUI
SCORPION – 23 octombrie-21 noiembrie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + APA
Combinatie foarte neincrezatoare. Sarpele-Mistret va avea emotii puternice si va fi un tactician priceput. Ascunzandu-si sentimentele cu multa grija, poate parea cu totul de nepatruns. Ambitios, bine orientat spre reusita, el acapareaza tot ceea ce este invatatura si este capabil sa inteleaga cele mai subtile semne sau insinuari. Tot ceea ce il inconjoara ii starneste curiozitatea si va analiza totul fara sa ierte. Nu prea da explicatii de ceea ce face, din cauza firii sale secretoase. Cinstit si cu demnitate nu ia in seama barfele, dar este bine de amintit ca nu il puteti aborda foarte usor si aveti grija cum vorbiti cu el pentru ca nu exista nici in iad atata inversunare cata poate avea un Sarpe-Mistret desconsiderat sau injosit.

6.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 21 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + FOC
Un Sarpe mai luminos, mai liber, mai destins, cu un aer dezinvolt cultivat. Intotdeauna la moda, documentat si curajos, va avea de asemenea o inclinatie spre a-si diminua simtul datoriei, din cauza dragostei de independenta a Sobolanului. Cu greu il veti gasi la lucru la banda. Acest tip are prea multa clasa si pe langa asta, ambele semne au planuri marete si le plac succesul si aplauzele, desi in moduri distincte. Sarpele este perseverent si atent si asteapta momentul potrivit. Sobolanul ataca atunci cand fierul este cald inca si nu ezita nici o clipa in a-si modela destinul. Rezultatul aceste combinatii va fi un tip inteligent dar hotarat.

6.10.LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + PAMANT
Intelept si rezervat, chibzuit si evlavios, un specialist in jocul sau, acest tip este o adevara stanca a Gibraltarului. Pentru ca nici un semn nu este extrovertit, pasiunile acestui tip vor fi foarte adanci. Poate sa-si alunge toti adversarii prin rabdare si un inalt grad de intelegere. Mereu are timpul de partea sa. Un ctitor lacom, marile sale idei se vor realiza prin organizare si ordine. Sarpele-Bou face totul din prima incercare sau renunta pentru totdeauna.

6.11.LUNA TIGRULUI
VARSATOR – 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + AER
Sarpele nu este prea ingenios. Aceasta persoana este foarte stralucitoare si pretioasa si foarte rar sufera dupa ocazii pe care nu le poate atinge. Isi potriveste directia din mers, dupa caz, si este foarte fierbator in idei si perspective. Are o atitudine independenta si este cateodata flexibila in gandire. Daca nu se poate relaxa tinde sa devina nervos. Influenta Sarpelui il face gelos si va avea stari deprimante atunci cand este suparat. Aceasta persoana are rezerve telepatice pentru a-si atinge scopurile influentand pe altii, fara vreun efort in mod special.

6.12.LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februarie-20 martie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + APA
Cu rabdarea si stilul sau elegant, Sarpele-Iepure isi ascunde inteligenta si puterile mentale. Poate fi un intelept visator in mai tot timpul. Prezenta sa in public este mereu pretuita. Sarpele il face puternic, pasionat si limpede, in timp ce Pestii sunt profunzi si calmi. O persoana care poate fi usor ranita prin gesturi tendentioase si care vrea iubirea familiala si prietenia plina de emotii. Iepurele echilibeaza hotararile crude ale Sarpelui prin mila, iar rezerva sa de "apa" impinge visele spre ireal si observatiile spre ideal.