Index articole

Mistretul este ultimul animal din zodiacul chinezesc. Cele doisprezece animale ale zodiacului sunt in urmatoarea ordine: şobolan, bou, tigru, iepure, dragon, sarpe, cal, capră, maimuţă, cocoş, câine şi mistret.

Anii mistretului sunt: 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019, 2031…

La sfirsitul zilei de 4 februarie se incheie anul Cainelui de Pamant si incepand cu data de 5 ianuarie incepe anul Mistretului.

Mistretul face parte din grupul semnelor de apă si reprezintă începutul iernii. Prin urmare simbolizeaza germinarea plantelor şi naşterea unei noi forme de viaţă. Acest an poate aduce un nou început în relaţiile internaţionale şi, în unele ţări, poate duce la noi regimuri şi noi guverne. Ei se implica foarte mult in relaţiile de dragoste, privesc partenerul cu respect şi încearcă să ofere cât mai multe realizari, clipe fericite, de aceea, este apreciat de maimuţă, şobolan, bou şi cal. Animozitate şi conflicte de lungă durată poate să apară între nativii Dragon, sarpe sau cocos si nativii mistret. O alta mare calitate a mistretului este bucuria de a trăi, şi astrologii chinezi cred că ar fi dificil de găsit un alt semn zodiacal mai optimist ca el. Această caracteristică poate fi o sursă de inspiraţie pentru noi toţi, oferindu-ne o stare de spirit mai bună şi un gust de 100 % pentru viata... Dar, atenţie!.

In acest an trebuie sa fim precauti in privinta modului in care ne cheltuim banii, caci putem fi tentati sa cheltuim mai mult decat trebuie, in special ca sa le facem pe plac altora. Avem tendinta sa ne implicam in acte caritabile, sa contribuim cu bani pentru diverse cauze umanitare. E bine sa nu avem incredere oarba in nimeni si sa fim vigilenti, ca sa nu ne pacalim. Prea multa indulgenta in relatiile cu cei apropiati se poate dovedi paguboasa. Partea buna e ca ne vom face usor prieteni si nu vom avea probleme in a fi acceptati intr-un colectiv sau altul.