1.1.LUNA DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie-19 aprilie
Ecuatia elementelor: APA(+) + FOC
Un tip cu un caracter tipic Dragonului domolit de siretenia Sobolanului si de un mare farmec. O persoana foarte incapatinata dar foarte avansata. Intotdeauna in autocontrol cu mediul si sigur de el, va plonja intr-o viata agitata si plina de preocupari, cu o dispozitie de a fi oarecum iritat si foarte grabit. Persoana culta dar foarte curioasa, Sobolanul-Dragon misuna si se amesteca usor in toate grupurile datorita deosibetei sale sociabilitati.

1.2.LUNA SARPELUI
TAUR – 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: APA(+) + PAMANT
Un tip descurcaret si dinamic, cu dorinta de siguranta si confort. O persoana practica si prietenoasa care tine pasul cu schimbarile din vremea sa. Va fi foarte inclinat spre literatura. Banii reprezinta foarte mult pentru el, iar sufletul sau practic il invata de mic sa nu investeasca decat in propria persoana. Sobolanul este inteligent si ascultator in a face compromisuri, in timp ce Sarpele nu prea este atras spre curiozitate si afaceri incerte mai ales in ceea ce priveste banii sai. E un tip care poate sa vorbeasca sau sa scrie in felul sau, fara sa deranjeze pe cineva. Nu ii va placea sa isi cheltuiasca banii sau sa ii piarda in procese si taxe. Un exemplu de Sobolan-Sarpe este W. Shakespeare.

1.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai-21 iunie
Ecuatia elementelor: APA (+) + AER
O combinatie foarte energica; sunt doua semne cu o perspicacitate extraordinara si unica pentru cuvinte, aceasta persoana putand fi un neobosit scriitor sau orator. Atunci cand Gemenii sunt neatenti va fi Sobolanul atent. Aceasta persoana va tinde sa fie atent la prea multe proiecte diferite fara sa tina cont de importanta lor si astfel rezultatele nu vor fi pe masura asteptarilor. Nu este nici o indoiala ca un Sobolan-Cal este un inovator si este stimulativ pentru cei din jur, dar legaturile si prieteniile sale sunt foarte schimbatoare pentru a se putea baza pe ele.

1.4.LUNA OII
RAC – 22 iunie-21 iulie
Ecuatia elementelor: APA(+) + APA
Un tip discret si cu multa intuitie. Sobolanu-Oaie este un real izvor de emotii; personalitatea activa a Sobolanului poate inveseli si reduce umbrele si inhibitiile puternice ale acestui visator. E o persoana pe care nu o vei putea face prea usor sa greseasca drumul prin idei sau obiective nepractice. Pentru ca acest tip sa aiba incredere deplina lucrurile trebuiesc probate si sa fie adevarate. Doar cand este un mijlocul familiei se poate relaxa. Sunt doua semne interesate de viata domestica, privata si acest tip va dori si ii va placea sa aiba o familie foarte unita, pe langa strangerea de bogatie si averi materiale.

1.5.LUNA MAIMUTEI
LEU – 22 iulie-21 august
Ecuatia elementelor: APA (+) + FOC
Sobolanul este sensibil si stie sa isi estimeze foarte bine puterea datorata banilor iar Leul stapaneste zgarcenia Sobolanului si face ca acesta sa fie mai putin calculat. Sobolanul-Maimuta este un nobil impetuos si implicat in toate. Mandru si curajos, lui ii va placea sa fie liber si va fi foarte democrat atunci cand va fi chemat sa conduca. E o persoana de incredere care nu va neglija latura financiara sau detaliile lucrurilor. Caracterul integru al Leului combinat cu prezenta de spirit si istetimea Sobolanului vor face ca o astfel de persoana sa fie vorbareata, sociabila si magnetizanta.

1.6. LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22 august-22 septembrie
Ecuatia elementelor: APA (+) + PAMANT
Sunt doua semne dinamice care inzestreaza acest suflet zbuciumat cu o inclinatie naturala pentru cercetarea lucrurilor. Fecioara, cu o minte clara, va deveni mai vesela si mai fermecatoare in prezenta Sobolanului. Aceasta persoana are tendinta sa fie foarte indiscreta si va incerca toate variantele posibile inainte de a face o miscare. Sobolanul-Cocos va fi un tip studios si inventiv, cu capacitati nelimitate, daca va sti cum sa isi stapaneasca limba.

1.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie-22 octombrie
Ecuatia elementelor: APA (+) + AER
O personalitate excitanta, clocotind de vioiciune si viata. Precum Sobolanul, Balanta iubeste societatea si relatiile armonioase. Sunt doua semne fermecatoare. Sobolanul-Caine este inclinat sa fie foarte intelegator si flexibil. Astfel, un tip nascut in aceasta combinatie nu va pierde din pasiunea pentru economie a Sobolanului sau din indemanarea de combinatie si aventura a Balantei. Datorita acestor calitati, acest tip va avea un ochi ager pentru frumos, dar cu o perspicacitate deosebita pentru afaceri.

1.8.LUNA MISTRETULUI
SCORPION – 23 octombrie-21 noiembrie
Ecuatia elementelor: APA (+)+ APA
Un Sobolan extraordinar de capabil, dinamic si intrigant. Prin firea sa este un tip mereu in competitie, iar Scorpionul ii va intari si zgarcenia. Eficienta este la mare pret pentru el; femeia Sobolan-Mistret este plina de maniere si ticuri, ca de altfel si partea barbateasca, pentru ca ambele semne sunt eficace si laborioase, desi Mistretul este mai putin complicat. Daca ar detine puterea, nu ar ezita sa isi distruga adversarii cu o lovitura de penita.

1.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 22 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: APA(+) + FOC
Sobolanul-Sobolan este un lingusitor si actioneaza rapid spre tinta propusa de Sagetator, dar cu vederile Sobolanului. Sagetatorul este fiul indraznet si mandru al lui Jupiter, iar Sobolanul emana stralucire si farmec. Va fi o persoana nobila si sociabila. Are o mare bucurie pentru viata, combinata cu o viziune realista asupra acesteia. Norocul ei consta in atentia cu care isi trateaza bucata de "carne". Este un judecator luminat al situatiilor. Inzestrat cu o mare prezenta de spirit, el nu se va opri in fata unei situatii de necesitate. Unei persoane din aceasta combinatie ii va place sa fie tot timpul in compania cuiva.

1.10.LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: APA(+) + PAMANT
Plin de forta, prietenos, neschimbator, un extraordinar administrator, eticheteaza, catalogheaza si studiaza modul de pastrare a averilor si bogatiilor fara sfarsit. Atunci cand va veni ploaia, el va scoate la vanzare toate umbrelele din stoc. Sobolanul-Bou este intelept si atent. El este mai putin mobil si aventuros decat alti Sobolani. Increzator si cu mult tact, lui ii place sa isi faca mereu noi relatii. Plin de siguranta Capricornului, Sobolanul nu prea are sanse sa riste sau sa joace orice. Indiferent de cum va fi, acest tip isi va asigura o mare securitate si confort.

1.11.LUNA TIGRULUI
VARSATOR – 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: APA(+) + AER
O combinatie din care poate rezulta un parau involburat sau unul lin, susurator. Schimbatoare si plina de prestanta, aceasta personalitate de Apa degazificata este clara precum cristalul in exprimare si are nevoie de schimbare si libertate in tot ceea ce face. Sobolanul-Tigru este mai putin strangator si fructifica mult mai bine relatiile personale decat pe cele financiare. Curajos si nerabdator, el poate deveni chiar un razvratit. Are o perceptie foarte ascutita si un farmec ispititor si, de regula, poate sa ii convinga pe altii sa ii urmeze pasii. Poate sa repare comportamentul sau schimbator prin atasamentul la cauzele bune si servindu-i pe ceilalti fara sa astepte rasplata.

1.12.LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februarie-20 martie
Ecuatia elementelor: APA (+)+ APA
Daca Pestii sunt in armonie si cerebrali psihic atunci avem o personalitate foarte placuta. Sobolanul trebuie sa se orienteze foarte bine in grija fata de familia sa si de propriul interes. Un astfel de tip va putea mereu sa isi demonstreze creativitatea, chiar daca el se afla in umbra si nu este dorit de public. Datorita judecatii sale adanci asupra emotiilor umane poate fi un scriitor prolific. Inclinatiile naturale de agoniseala si violenta ale Sobolanului sunt la el estompate de o maniera corecta prin detasarea unei personalitati pacifiste. Va pretui casa si siguranta personala inainte de orice. Ganditor, dinamic, sensibil, dar roditor, Sobolanul-Iepure va afisa o tinuta foarte demna.