8.1.LUNA DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie – 19 aprilie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + FOC
Un Dragon mai ascultator, dar numai la suprafata, isi da singur sfaturi si, in timp ce pare atat de pasnic si prietenos, poate fi extrem de constant in ce priveste drumurile si ideile sale. Violenta sa este stinsa si ascunsa, dar va iesi imediat la suprafata atunci cand simte un pericol. Este o persoana mai controlata si rabdatoare, devotata si serioasa.

8.2.LUNA SARPELUI
TAUR – 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: FOC (-) + PAMANT
O Oaie foarte decisa care se ataseaza prea tare de trecut. Sarpele ii aduce idei si binecuvantare, rolul dorintelor sale, lucruri care ar face ca Oaia sa fie indecisa. Cu toate acestea, docila Oaie este mereu deschisa, in timp ce Sarpele, nu. Din aceasta combinatie rezulta un tip cu un caracter constructiv, extrem de simtit, cu un calm apasator si un ochi foarte fin pentru frumos. Oaia-Sarpe poate fi usuratica, dar va fi foarte atenta cu persoana sa si isi va da siesi o buna indrumare pentru securitatea si confortul personal.

8.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai-21 iunie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + AER
O combinatie schimbatoare si inventiva. Gusturile fine si manierele distinse ale Oii, impreuna cu intelpciunea si umorul Calului pot crea armonia dorita. Influenta lui Mercur face ca Oaia sa mai reduca din sensibilitate si sa obtina mai mult simt practic, de actiune si de abordare a vietii.

8.4.LUNA OII
RAC – 22 iunie -21 iulie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + APA
Descoperim un caracter profund si marinimos, cu iubire pentru copii. Oaie-Oaie este o combinatie feminina. Drept urmare, poate fi usor ranita, se poate da la o parte rapid si poate lua o atitudine nepasatoare. Timida si sensibila la disconfort si privatiuni, va dori bogatia si armonia conjugala. Pe langa faptul ca este inchisa de inhibitiile sale fara sens, Oaie-Oaie va fi foarte generoasa si se va ocupa in mod serios de casa si sarcinile sale. Este un patron al artelor, nu poate sa traiasca singura si isi va face foarte multi prieteni, pe langa numerosii membrii de familie, care o fac fericita.

8.5.LUNA MAIMUTEI
LEU – 22 iulie-21 august
Ecuatia elementelor: FOC (-) + FOC
Grandioasa Maimuta va indeparta usor timiditatea Oii si o va face curajoasa si iute la minte. Oaia-Maimuta va fi respectabila si va dori ca bunatatea si nobletea sa ii ridice nivelul de viata in care ea crede foarte mult. Mai putin pesimista si nu asa de sensibila la critica, aceasta persoana va fi foarte practica si va obtine tot ceea ce isi doreste. Oaia, mai libera, consolidata prin vointa si puterea Maimutei, nu va duce niciodata lipsa de caldura.

8.6.LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22 august-2 septembrie
Ecuatia elementelor: FOC (-)+ PAMANT
Oaia este distinsa, foarte simpatica, dar cam risipitoare. Cocosul este mai cumpatat si mult mai atent cu banii. Din aceasta combinatie rezulta o Oaie cu principiile economiei, devotamentului si judecatii la rece. Prietenoasa Oaie va fi mai categorica daca insusirile pozitive ale ambelor semne sunt unite corespunzator. Sunt niste suflete inteligente carora le place sa invete dar nu sa si actioneze.

8.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie-22 octombrie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + AER
Oaia-Caine adora sa fie in centrul atentiei si sa fie inconjurata de simpatie. Prietenia si acceptul dumneavoastra sunt vitale pentru ea. Poate sa para o persoana usuratica si sensibila, dar exista un grad de rezerva si de rezistenta in aceasta persoana. O autoritate in toate formele artei si frumosului, are un simt ascutit al echilibrului si culorilor. Oaia-Caine tinde sa fie om de cultura, stilata si poate grandioasa in felul cum se imbraca. Firea sa foarte deschisa o face sa isi ia pauze prea lungi si prea dese, sa numere voturile si sa adune pareri mereu. Daca nu poate sa se afirme prin talentul sau si sub ocrotirea puternica a altora, poate sfarsi prin a deveni un model ratat.

8.8.LUNA MISTRETULUI
SCORPION – 23 octombrie-21 noiembrie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + APA
Din acest amestec de apa si foc rezulta o persoana puternica la minte si trup, dar inzestrata cu o finete in exprimare si creativitate care pot pacali si pe cei mai mari specialisti. Isi asculta instinctul, pe iubitul ei si in final opinia publica (exact in aceasta ordine). Dar orice altceva a pus la cale Mistretul, Oaia evalueaza si pune pretul pe orice este legat de reusita ei. Nu ii va placea sa ii raneasca pe altii sa sa se entuziasmeze dupa victoriile sale. Mistretul este un bun povatuitor pentru Oaie fiindca o avertizeaza la limita autocompatimirii si o forteaza sa actioneze deseori de una singura, dupa mintea ei.

8.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 22 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + FOC
O Oaie bine intentionata si cugetatoare, cu o viziune foarte larga asupra intamplarilor si viitorului. Onesta si directa, ocoleste totusi detaliile suparatoare si munca din greu. Oaia-Sobolan va dori sa cunoasca inaltimi noi si sa arate teorii avangardiste. Acest tip este mai mult atletic decat sensibil si poate sa rada de greselile sale si sa apeleze la o reala critica. Inzestrat cu un simt estetic si gusturi fine, va putea sa inventeze stiluri noi, indraznete. Increzator in puterile sale, va fi mai sincer decat alte Oi.

8.10.LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + PAMANT
Supusa Oaie este acum sub conducerea Boului. Acest tip vede mai precis lucrurile pe care le doreste si nu se va feri sa aiba propriile decizii. Din cauza norocolui si bunavointei celor opt semne lunare, Oaia-Bou va fi simpatica si va fi recompensata pentru greutatile si problemele ei. Mai putin recunoscator pentru postura de rezerva, acest tip de Oaie va juca un rol important in croirea propriului destin. Nu se va plange prea des.

8.11.LUNA TIGRULUI
VARSATOR – 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + AER
Prea multa modestie. Sunt doua semne sociabile si ingaduitoare, inzestrate cu intentii bune si generozitate. Puternicul Tigru poate sa nu se supuna si atunci aceasta persoana poate deveni razbunatoare si neconventionala. Echilibrata Oaie este sensibila si poate conduce in profunzime Tigrul, mai ales ca are puterea de a hotara solutiile de pacificare. Oaia-Tigru nu urmareste cu indarjire popularitatea sa. Devotamentul o oboseste putin si ar vrea sa se distreze prima data si apoi sa plateasca. Dar pentru ca este o persoana foarte nostima, nu va plati deloc.

8.12.LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februatie-20 martie
Ecuatia elementelor: FOC (-) + APA
Extenuant si enervant dar foarte atractiv, puternic si vesel, Oaia-Iepure termina deseori cu cea mai mare bucata de prajitura, din cauza bunatatii si altruismului sau. Poate fi emotiv si plangaret, atunci cand cade intr-o extrema. Un iubitor al scenelor pastorale, al vitraliilor, al muzicii de orga si al catedralelor. Mereu fundalul este mult mai sigur si un loc mai ascuns pentru el. Ii place sa se gandeasca, pentru ca singuratatea ii aduce ceea ce este mai bun in caracterul sau.