22 Iunie – 22 Iulie

Astrul stralucitor al zilei si-a facut datoria caci urcusul incontinuu de pana acum a dat impuls de expansiune. Roada incepe sa se coaca ca sa prepare in lunile ce vin, hrana tuturor. Soarele, a ajuns la cea mai mare declinatie a lui, pare ca se opreste pe Cer, de unde expresia de solstitiu. Pare ca el priveste înapoi cu duiosie si regret, catre calea cea mai lunga de urcus si succes, pe care a parcurs-o de la echinoctiul de primavara pâna acum.

Ziua este cea mai lunga si noaptea cea mai scurta, insa in curand ziua se va micsora, noaptea se va lungi si totul va merge spre un proces de contractiune al naturii si al omului nascut atunci.

Noaptea este calda, asa cum se cuvine sa fie in dricul verii. In noaptea aceea a Sfantului Ion de vara se schimba crugul Cerului dupa porunca cea prea inalta si Soarele incepe sa dea inapoi. De aceea, in zodie e zugravit la vremea asta semnul Racului. Racul este un semn zodiacal conservator, de traditie, de trecut, ca si animalul care tine în clestele lui tot ce-a fost si tot ce este. Din copilarie, vantul acesta de zbucium, aflari si plangeri, l-a tinut noptile treaz, cu ochii halucinati spre departari ori spre trecut. Peretii de intuneric din jur dispareau si vedenii populau marginile zarii. Ori, o amintire ca un reflex din alta viata se contura cu o forta de viu. Tendinta tipului zodiacal este de a cauta necontenit catre trecut, catre tot ceea ce a fost, de a fi conservator, fiindca în mintea lui se petrece acelasi fenomen ca si cu Soarele, care sta pe loc si cauta cu ochii înapoi.

GENERALITATI

Racul este unul dintre cele doua semne ale Zodiacului care sunt considerate ca principale, fiindca sunt stapanite de lumanarii. Racul de Luna, Leul de Soare. Constelatia respectiva este asezata in partea cea mai septentrionala a elipticei, putin deasupra capului Hydrei. Cei vechi l-au denumit Rac, iar la 13° al acestui semn straluceste Sirius, un Soare mai majestos decat al nostru, de la care raza de lumina ne vine in timp de opt ani.

CARACTERISTICI

Influenteaza pe cei nascuti intre 22 Iunie si 23 Iulie. Racul apartine elementului de apa; prin aceasta el este sensibil, receptiv si timid. Semn cardinal, marcând un solstitiu, el poate fi asimilat cu vaporii de apa care ies pe cosul unei locomotive ca un nor care, printr-o schimbare de temperatura, poate sa fie transformat în ploaie. Persoanele influentate de acest semn, nu sunt limitate la un singur anturaj; ele sunt lipsite de curaj si combativitate fizica, dar sunt capabile de a-si apara convingerile cu o rara încapatânare, ca si Racul, care se cramponeazacu disperare de o stânca. Semnul Racului, este un semn de asimilare si de reflectare a ideilor si conditiilor ambiante. Acestea sunt însusite si puse repede în serviciul propriu.

Daca aceste persoane nu vor avea o activitate fizica precum o au nativii din semnele de foc sau aer, ei vor activa însa pe plan de afectivitate, foarte intens, fiind foarte impresionabile si înregistrând în mod fidel toate imaginile care le trec prin fata ochilor; din acest punct de vedere vor semana cu un aparat fotografic: filmul lor mental este impresionat de cel mai mic detaliu. Semnul Racului simbolizeaza, prin caracteristicile sale, verbul "a simti". Stapânitorii acestui semn, Luna si Jupiter, acorda nativilor bunatate, afabilitate, emotie, iubire de camin si de tara.

Nativii sunt visatori si contemplativi. Au uneori accese de furie, însa de scurta durata.Nativul are o mare placere de a se pune pe primul plan si-i încânta mult o usoara publicitate în jurul persoanei sale. E putin cam orgolios. Sensibilitatea este câteodata foarte penibila, caci el va fi foarte afectat de tot ce vede si tot ce aude, încât o astfel de persoana nu poate sa evolueze usor si liber, decât numai într-un mediu simpatizant.

Persoanei nu-i convine sa fie tinta de atac, dar la rigoare, se poate foarte bine apara.Cea mai mare calitate este tenacitatea, iar cel mai mare defect, susceptibilitatea.

Nativul îsi închipuie ca nu-i dai destula atentie, ori ca ai voit sa-l jignesti. Vine adeseori cu frica în sân de teama ca sa nu ajunga ridicol si atunci se strânge ca Racul în el însusi, numai de teama sa nu fie de râsul altuia. 

Scapa adeseori numeroase ocazii, care s-ar ivi în viata din cauza sensibilitatii prea accentuate. Ar trebui sa aiba mai multa încredere în el însusi, caci lumea n-are întotdeauna intentia de a-i face rau. Cu toate acestea, nativul va trebui mai totdeauna sa se bizuie numai pe el însusi, caci primeste impresiuni prea profunde, pe care Racul sa le poata stapâni. Racul revine adesea catre trecut, fiindca cliseele mentale ruleaza mereu si automat. Aceasta tendinta da aplecare spre studiul istoriei, antichitatilor de tot felul.

Persoana înclina sa desluseasca mai mult cauzele decât sa se opreasca asupra efectelor.

Se întâmpla adeseori, ca nativul, odata satisfacut, sa se lase pe tânjala si sa devie nitel cam lenes. Adevarata parte activa a Cancerului, care corespunde naturii sale proprii, de semn de apa agitat, cardinal, poate sa fie comparata valului care se retrage si revine neîncetat, mâncând mereu din mal.

Tenacitate, uzura obstacolelor. Parintii unui nativ Rac trebuie sa observe cu mare bagare de seama ca odorul lor sa urmeze reguli de igiena severe, mai ales în ceea ce priveste alimentatia, deoarece sunt lacomi, iar digestia se rasfrânge asupra caracterului. Sa vegheze asupra anturajului caci influenta anturajului, din cauza impresionabilitatii si receptivitatii firii se va resimti toata viata.

CARACTER

Fire sensibila, schimbatoare, impresionabila, având nevoie de afectiune, traieste intens o viata interioara cu personagii pe care si le-a închipuit si le-a dorit ca atare. Se înflacareaza usor si da primului venit, care-i surâde, toata stima pe care o acorda în mintea lui personajului fictiv pe care l-ar iubi, ajungând adesea sa sufere mari deceptii. Gust de aventura. Barbatii sunt foarte senzuali cautând adesea senzatii tari. Femeile sunt iubarete, le place dragostea, dar odata satisfacute devin indolente.

DESTIN

Viata e plina de miscare, de agresiuni nemeritate, dusmani la tot pasul, fara rost si fara explicatii.Existenta e îndulcita de satisfactiile care se nasc din împlinirea datoriei si din numeroase gesturi generoase semnate pe tot parcursul vietii.

BOLI

Influenta endocrina a semnului, în caz când Luna, planeta directoare nu este malefica în horoscop, se exercita, când asupra lobului anterior, când asupra lobului posterior al hipofizei. Lobul anterior da o tenacitate placuta, iar cel posterior o mare mobilitate emotiva. Exista, probabilitatea unor tulburari în glanda hipofiza, care se pot traduce printr-o tendinta prematura Ia obezitate sau moralmente Ia o instabilitate mentala.

Predispozitii: tulburari la stomac, acizi, cloroza,gastrita, hidrophizie, cancer.

CALENDAR TEBAIC

Primul decan: 22 Iunie – 1 Iulie

Fire: intregul firii se aseaza pe planul afectiv si senzual, acela al zeitei Venus; se intensifica gustul placerilor senzuale unit cu nestatornicie si necredinta in dragoste.

Destin: destinul acestor nativi este influentat in bine de catre femei.

22 Iunie: fire afabila, dara adesea cu capul în nori; cariera usoara.

23 Iunie: fire „lasa-ma sa te las”, contemplativa, distrata; sansa, succes. 

24 Iunie: fire moale, apatica, îndragostita; o serie de legaturi stralucite, dar furtunoase. 

25 Iunie: temperament senzual exagerat; lubricitate, rupturi dureroase.

26 Iunie: slabiciuni fata de femei, viata ratacitoare.

27 Iunie: dezechilibru, instabilitate; viata depinzând de altul. 

28 Iunie: nepasare, usurinta, tendinta catre o viata parazitara; totusi reusita. 

29 Iunie: susceptibilitate excesiva; viata se savârseste într-un mediu inferior care poate atrage decaderea nativului. 

30 Iunie: nehotarâre, deceptii, pierderi de tot felul. 

1 Iulie: fire visatoare, existenta stearsa, dar asigurata, viata care se traieste taras – grapis.

Al doilea decan: 2 Iulie – 12 Iulie

Fire: nota generala a Racului se coloreaza cu ingeniozitate si abilitate care pot merge pana la indrazneala. Decanul influenteaza atat pe avocatii centrelor subtile cat si pe comediantii sentimentelor.

Destin: viata va oscila intre mari bucurii si mari deceptii.

2 Iulie: activitate puternica, înflacarare, succes legitim.

3 Iulie: placere pentru voaiajuri lungi, aventuri si riscuri; viata plina de calatorii, agitata. 

4 Iulie: cruzime, nepasare la suferinta aproapelui; viata brusc secerata.

5 Iulie: activitate grava, plina de munca grea; reusita pe calea stiintei. 

6 iulie: activitate grava, plina de munca grea; reusita pe calea stiintei 

7 Iulie: caracter distant, dispretuitor, adeseori superior; reusita într-o semi-izolare, departe de multime. 

8 Iulie: fire rece, dar demna; reusita în contra adversarilor.

9 Iulie : fire gen „ fie ce-o fi”; neglijenta; succes adeseori nemeritat. 

10 Iulie: apatie, descurajare rapida; ajutor divin.

11 Iulie: înclinatii catre dragoste si joc; pierderi la joc, însa succes pe alte planuri. 

12 Iulie: combatitivitate, avirism, umilinte, deceptii. 

Al treilea decan: 13 Iulie – 22 Iulie

Fire: hipersensibilitate, hiperimpresionabilitate, exagerari pe toate planurile psihice.

13 Iulie: caracter fericit, spirit patrunzator; viata plina de tot felul de legaturi.

14 Iulie: naivitate, credulitate, viata superficiala, mai mult agitata decât activa. 

15 Iulie: nestatornicie extrema, nu-ti bati capul cu nimic. 

16 Iulie: receptivitate la tot felul de impresii; o existenta prezentând parti distincte. 

17 Iulie: avirism puternic, fire care se descurca singura, succese frecvente, dar efemere.

18 Iulie: spirit independent, exagerat, ireductibil; lovituri îndraznete. 

19 Iulie: fire foarte prezumtioasa, care urmareste himera.

20 Iulie: maleabilitate extrema, asculti pe toti si dai dreptate fiecaruia; succes datorat propriei tale hotarâri.

21 Iulie: nativ „cu capul în nori”, care se confrunta cu grele pericole în viata. 

22 Iulie: spirit contemplativ; traiesti pe capul alor tai.