21 Martie – 20 Aprilie

Intotdeauna sarmane Dionis sa ai drept fir conducator in judecarea unui semn zodiacal anotimpul pe care il reprezinta, fiindca mersul naturii arata intr-un mod aprioric evolutia fiintei nascute in semnul respectiv si mai ales caracteristica lui psihico-temperamentala, respectiv firea lui. In acest sens omul urmeaza firea naturii sub care a vazut lumina zilei.

21 Aprilie – 20 Mai

Taurul este un semn zodiacal, care influenteaza pe toti aceia nascuti atunci, când natura prezinta ogorul fumegând de belsug, plin de samânta care a rodit, sau pe punctul de a primi una noua, la semanatura de primavara. Taurul placid si muncitor trage brazda belsugului viitor.

21 Mai – 21 Iunie

Procesul de fecundare din natura se desavarseste si expansiunea acestei naturi devine vadita în pragul verii, între 21 mai si 22 iunie, epoca de expansiune, de flori, de roade în perspectiva, de dragoste în întreaga lume, cand fiinta adoarme în cantecul privighetorii si se trezeste în ciripitul voios al ciocarliei.

22 Iunie – 22 Iulie

Astrul stralucitor al zilei si-a facut datoria caci urcusul incontinuu de pana acum a dat impuls de expansiune. Roada incepe sa se coaca ca sa prepare in lunile ce vin, hrana tuturor. Soarele, a ajuns la cea mai mare declinatie a lui, pare ca se opreste pe Cer, de unde expresia de solstitiu. Pare ca el priveste înapoi cu duiosie si regret, catre calea cea mai lunga de urcus si succes, pe care a parcurs-o de la echinoctiul de primavara pâna acum.

23 Iulie – 22 August

Este semnul de foc al Soarelui. El implineste vara. In timpul lui, razele Soarelui cad aproape oblic pe pamant pentru a face ca acesta sa rodeasca. E puterea cosmica in toata maretia si generozitatea ei. Epoca de cules al rodului pe pamant si de noroc pentru cei nascuti sub acest semn stapanit in astrologie de catre Soare.

23 August – 22 Septembrie

Este semnul verii careexprima, al naturii care a rodit si care acum s-a obosit. A mamei pamantului care-si strange pruncul duios la san. Soarele merge spre solstitiul de toamna, ziua se face din ce in ce mai scurta si in curand va fi egala cu noaptea. Electromganetismul Soarelui scade.

23 Septembrie – 23 Octombrie

Soarele a ajuns la solstitiul de toamna, ziua este egala cu noaptea, semn de echilibru al naturii, semn de echilibru al omului ce se naste sub acest semn. Soarele trece in emisfera astrala si nu mai trimite asupra pamantului, in mersul lui descrescand pe eliptica valul de fluid vital de pana atunci.

24 Octombrie – 21 Noiembrie

Corespunde epocii premergatoare iernii, atunci cand natura isi leapada haina verde, cand frunza rugineste in codri si acopera pamantul cu un covor de arama, de frunze moarte sub care fosnesc o sumedenie de fiinte ce se tem de lumina si se adapostesc pentru iarna, ragaz al naturii sub aparenta de nefiinta, in care insa se desavarseste transformarea naturii, seva noua din putreziciune.

22 Noiembrie – 21 Decembrie

Sagetatorul corespunde epocii cand cade primul fulg de zapada, cand natura isi imbraca haina alba. Este popasul pe care ea, ca si omul, il face la sfarsitul anului de munca. Ajun de sarbatori, bucurie in toata lumea, tendinta catre jovialitate. Ca si natura luminata de Soare, intre 22 Noiembrie si 21 Decembrie, omul nascut pe acest timp va fi sincer, voios, loial si sportiv.

22 Decembrie – 20 Ianuarie

Batranul Hermes arata sarmanului Dionis semnul zodiacal care se profila pe cer. Era iun animal terestru si acvatic, pe jumatate capra si pe jumatate delfin, care arata prin simbol trecerea de la animalul maritim la cel mamifer, prins de o stanca iesita din mare si tinandu-se strans de ea, dispretuind parca elementele naturii si impunandu-si vointa.

21 Ianuarie – 18 Februarie

Este un semn uman al zodiacului, reprezentat ca simbol printr-un om care poarta la subtioara un ulcior plin cu apa al carui continut il varsa generos peste tot pamantul. Semn al progresului, al ideilor inaintate, chiar al revolutiei care impinge ritmul omenirii catre o formula noua de viata. acest semn zodiacal este un semn altruist fie pentru tendinta omului nascut in aceasta zodie, fie pentru tendinta colectivitatii influentata de planeta directoare Uranus.

19 Februarie – 20 Martie

Soarele se urca incet-incet, pe eclipsa sa, noaptea devine din ce in ce mai scurta si ziua din ce in ce mai lunga. Ne apropiem de solstitiul de primavara. E promisiunea unei vieti noi, dar severitatea iernii care tinde sa se imblanzeasca este reactualizata de schimbarea zilelor Babelor.