-cerebral-
-11 aprilie - 20 aprilie; 14 octombrie - 23 octombrie-

Este adesea ordonat, ingrijit si cochet. Nu are o natura meschina. Viguros si neobosit, rezista la orice. Foarte personal, rezervat si timid in felul sau, devine adesea indraznet, atat este de ciudat. Iese mult, ii place sa faca cunostinte si sa i se faca confidente. Sa nu va temeti daca v-ati spovedit lui. Nu judeca pe nimeni si nu repeta niciodata nimic. Dealtfel, nu il intereseaza deloc sau aproape deloc de ceea ce i-ati povestit.
Artarul este indesat de idei, deseori putin extravagant. Intotdeauna atent cu noutatile, el sustine idei de avangarda, dar nu realizeaza niciodata nimic sau cand intamplator realizeaza un proiect din nenorocire nu este cel mai bun. Foarte satisfacut de posibilitatile spiritului sau, se culca pe laurii oferiti. Adesea un pic cinic, nu se teme de barfeli. Din contra, ii place sa se vorbeasca despre el si lasa intotdeauna sa circule zvonuri scandaloase. Cu toate ca ii place sa socheze, oamenii cumsecade nu au incredere in el. Ii place sa fie incurajat de lingusitori, a caror admiratie il reconforteaza.
Artarul are deseori un spirit bolnav intr-un corp sanatos. Sa aiba grija. Daca se lasa prada celui mai mic exces, va sfarsi tavalindu-se in noroi. Satisfacerea se trece adesea prin curioase ocolisuri. Nimic nu se opune la ceea ce el gaseste ca il completeaza, ii poate impartasi gusturile si il face fericit.
Foarte inteligent, artarul are spirit detectiv. Acest autodidact erudit, acest intelctual chiulangiu, acest cerebral, cu toata inteligenta sa reflexiva, nu este lipsit de imaginatie si nici de intuitie. Este foarte complet, foarte lucid, dotat.
Cine va putea spune ce va fi viata sa? Interesanta, desigur, pentru ca are curajul de a fi el insusi. Dar, a fi tu insuti intr-o societate mondena poate costa scump.