-creator-
-24 iunie – Echinoctiu de vara-

Decorativ si prea putin stanjenitor, societatea sa este foarte cautata. Foarte agreabil si frecvent, el nu va abuza de o situatie, nu va dezechilibra bugetul dumneavoastra printr-o masa prea copioasa. E sobru si un tip puritan.
Nu este din cei ce iubeste rasul, bautura, cantecul. Mesele bogate sunt ultimile dintre grijile sale, ezita sa toarne apa in vinurile scumpe. Cu toate acestea, este lipsit de snobism, i-ar placea sa traiasca la tara, se acomodeaza cu orice daca este lasat sa munceasca in pace. Nu trebuie sa credeti in aparenta sa fragilitate. Este un cal de munca.
Nu este un indragostit pasionat, dar e un sentimental in orele libere (care sunt rare) si fidel, isi face sotul fericit. Se casatoreste deseori din distractie, dar nu regreta decat in cazuri extreme. Inteligenta mesteacanului este imensa. El isi poate imagina tot, poate invata tot. Este un creator. Spiritul sau sintetic, imaginatia, forta creatoare, adaugate la forta de munca, pot sa ii deschida toate portile. Poate intreprinde orice; si va reusi, mai ales in domeniul artistic.
O singura lipsa: nu este sociabil si nu stie sa linguseasca. Frecventarea cercurilor influente nu etse preocuparea lui. Mesteacanul va fi fericit. Placerile spiritului nu ii sunt niciodata refuzate. Ce cere el in definitiv? O coliba, o inima si o buna biblioteca. Acest creator de placere nu este nici macar ambitios.