7.1.LUNA DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie-19 aprilie
Ecuatia elementelor: FOC (+) + FOC
E un semn cu prea mult foc. Calul-Dragon poate fi intr-o continua miscare. Calul poate invata Dragonul sa se miste cu finete si suplete si sa nu-si foloseasca prea des arsenalul de lupta. Elegant, sufletist si spiritual, acest tip va munci foarte mult. Se exprima intr-un mod formidabil dar desori intr-o mod repezit. Indraznet si fara rabdare, se va grabi sa inceapa noi aventuri, dar nu va starui in a le termina.

7.2.LUNA SARPELUI
TAUR – 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: FOC (+) + PAMANT
Faima si statornicia Sarpelui pot fi pigmentate cu normele particulare ale temperamentalului Cal. Ambii sunt exigenti si tenaci in a-si atinge scopurile imediate si niciodata nu rateaza sa isi dezvolte scrupulele sau sa faca o adanca autoanaliza. Acest tip are un mare simt al securitatii si este foarte ferm. Va fi cand Sarpe foarte rapid, cand un Cal lent, dar va avea mereu o personalitate admirabila care va fi pe urma ratiunii si a argumentelor clare.

7.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai-21 iunie
Ecuatia elementelor: FOC (+) + AER
O combinatie aprinsa si foarte nesigura. Un tip care iubeste schimbarile de culoare ale cameleonului si ideea de mobilitate continua. Calul-Cal este apt si foarte iute in reflexe. Intelepciunea va face ca totul sa straluceasca in jur. Se misca uimitor de repede, dar niciodata nu depaseste media sociala. Usor ingamfat si chiar de multe ori fara chef, acest tip este incarnarea lui Mercur insusi.

7.4.LUNA OII
RAC – 22 iunie-21 iulie
Ecuatia elementelor: FOC (+) + APA
O persoana dinamica dar retinuta. Desi este pe frecventa mediului, Calul-Oaie este supus totusi unor numeroase capricii si mofturi. Nu va fi la fel de dispus la sacrificii ca alte semne lunare, dar va avea inca gusturi favorite si o fire fermecatoare. Prezenta Calului il face sa fie mai direct si mai putin predispus sa ia viata in serios. Calul va sti unde sa actioneze pentru ca Oaia nu va fi atat de lipicioasa. Din aceasta combinatie rezulta un tip cu un caracter slefuit in purtare si in vorbire, care detine si o armatura de securitate in caz ca este suprasolicitat.

7.5.LUNA MAIMUTEI
LEU – 22 iulie-21 august
Ecuatia elementelor: FOC (+) + FOC
Cu o astfel de dispozitie vesela, acest tip rareori are umbre sau dubii asupra lucrurilor. Plin de idei ambitioase, pasionat si real, Calul-Maimuta inainteaza intr-un mod foarte optimist, dar rar. Va fi netemperat si va tinde spre fapte marete. Are nevoie de multe cai de respingere emotionala pentru a-si descarca energiile interioare. Un tip sportiv, generos, foarte expresiv si care iubeste exercitiile fizice.

7.6.LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22 august-22 septembrie
Ecuatia elementelor: FOC (+) + PAMANT
Cocosul il face pe Cal mai prevazator si mai calculat in pasiunile sale. Miscarile sale sunt mai bine chibzuite si repetabile. Desi reflexele Calului-Cocos sunt mai incete, el va ramane totusi aspru si iute in gandire, avand o fire mai putin impulsiva. Rezultatul acestui Cal mai putin entuziasmat va fi un tip mai responsabil, cu idei favorabile.

7.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie-22 octombrie
Ecuatia elementelor: FOC (+) + AER
Cainele este chiar mai stralucitor si mai voios si se va exprima imediat atunci cand este in compania fulgeratorului si tanarului Cal. Acest tip va fi mai putin egoist si mai cooperant. In afara de faptul ca este un diplomat in afacerile altora, poate fi un specialist in tratarea propriilor afaceri. Si in ciuda sociabilitatii neasteptate si aparente, va fi un producator apt, pentru ca el stie ce i se cuvine si unde sa caute.

7.8.LUNA MISTRETULUI
SCORPION – 23 octombrie-21 noiembrie
Ecuatia elementelor: FOC (+) + APA
Mistretul are o atitudine de imobilitate captivanta care ar putea atrage Calul cu puterea sa strategica. E un Cal caruia ii lipseste naturaletea si motivatia celorlalti armasari. Este serios si nu va fi chiar un ursuz. Va face fata tentatiilor si ii va placea sa repete cu corul. Chiar daca nu este un tip transparent, el poate fi irezistibil dar sumbru si profund in gandire din cauza aerului enigmatic al Mistretului. Va fi foarte greu sa aveti de-a face cu el atunci cand si-a propus sa isi continue drumul.

7.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 22 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: FOC (+) + FOC
Un tip caruia ii va placea sa isi traiasca viata intr-o ametitoare viteza. Fara un pic de plictiseala, stralucitor, curajos, este tot timpul pe drum. Sobolanul poate fi un obstacol pentru Cal; prea multa viteza, spirit si inteligenta fara tenacitatea potrivita. Un tip care se bazeaza in mare parte pe instinctul sau si are tendinta sa actioneze irascibil asumandu-si mai mult decat poate duce sau lasandu-si imaginatia productiva sa lucreze pentru el. Insa este un bun sportiv care foloseste exercitiile fizice pentru depresurizare. Calul-Sobolan nu numai ca vorbeste, dar si actioneaza cu o convingere deplina.

7.10.LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: FOC (+) + PAMANT
Cel mai valoros dar al acesti persoane este stabilitatea. Calul poate sa aiba multe calitati extraordinare, stabile si cautate din acest motiv. Ambele semne supun subiectul activitatilor permanente si sarguincioase. Rapid in raspunsuri, dar atent la verificarea surselor de informatii, Calul-Bou are entuziasmul propriilor afaceri fara sa omite relatiile cu ceilalti. Un spirit mai putin prudent, Calul imprumuta Boului viteza si finetea in rezolvarea problemelor sale. Acest tip stie care ii sunt prioritatile si va putea sa obtina multe.

7.11.LUNA TIGRULUI
VARSATOR – 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: FOC (+) + AER
Un tip ratacitor, inflacarat, mofturos, care are mereu bagajul facut pentru un drum fictiv. Calul-Tigru traieste jumatate in prezent, jumatate intr-un viitor colorat. Nu se va opri asupra unui singur lucru: asupra umbrelor trecutului sau; si in mod sigur are si o umbra avand o viata plina de surprize. Rafinat si optimist, se poate spune intr-adevar ca are cupa tot timpul plina cu dragoste de viata si implicatii. Orientat spre cautarea adevarului, Calul-Tigru se grabeste, inconjurat de anganjamente si multime, pentru a se simti ocupat in totalitate de aceasta problema.

7.12.LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februarie-20 martie
Ecuatia elementelor: FOC (+) + APA
Un suflet delicat si galant, ecest tip este mai deschis si mai ingenios la comportamentul altora. Rabdarea Iepurelui il face pe Cal mai calm si mai excesiv in maniere. Pastrand un pas retinut si neschimbat, aceasta persoana conventionala nu va avea simtul vitezei Calului sau defectul de senzualitate al Iepurelui. Este un amestec stilat de viteza si delicatete si nu va fi nici foarte iute, nici prea incet, dar nici prea eficient sau prea afectiv.