23 Septembrie – 23 Octombrie

Soarele a ajuns la solstitiul de toamna, ziua este egala cu noaptea, semn de echilibru al naturii, semn de echilibru al omului ce se naste sub acest semn. Soarele trece in emisfera astrala si nu mai trimite asupra pamantului, in mersul lui descrescand pe eliptica valul de fluid vital de pana atunci.

GENERALITATI

Constelatia Cumpenei atinge pe Cer picioarele dinainte ale Scorpionului care succede acestui semn. Ea contine cateva stele frumoase si favorabile: Arcturus, Centaurul si Vacarul. Semnul are ca simbol o cumpana asa cum o stim noi, cu doua talere influentate de doua planete de natura diferita: Venus care este stapanul semnului si Saturn care se afla in exaltare, adica in vibratiuni favorabile cu acest semn. Ambele sintetizeaza ideea de echilibru si de justitie pe aceasta lume.

CARACTERISTICI

Influenteaza pe cei nascuti intre 23 Septembrie – 23 Octombrie. Cumpana este un semn de aer si drept urmare schimbator, inteligent si sociabil. Este un semn cardinal al solstitiului de toamna si poate fi asimilat cu aerul in miscare, fie ca acesta este un vant racoritor si rece, fie ca este puternica sau violent.

Persoanele nascute sub Cumpana, semn masculin stiu sa se dea dupa mediul în care sunt chemate sa traiasca, însa se supun cu greu acestui mediu. Principiul Balantei este de a lucra, pe atât cât va fi cu putinta prin cai pasnice si linistite, caci porunceste Venus. Semnul se va stradui sa ajunga Ia ideea aceasta, statornicind între oameni reguli si legi. Persoana va fi în cautarea armoniei, a fortelor opuse, pe care se va stradui sa le împace. Verbul semnului este: a echilibra. Acest echilibru însa nu se stabileste fara cazna si aici intervine rolul lui Saturn. Persoana are instinctul natural de a se feri de orice violenta, la care nu va consimti decât constrâns de o necesitate absoluta. Ea poseda talentul de a-si exprima planul, fara a-si arata adevarata intentie si a ajunge la capat fara a avea o mare truda, cel putin în aparenta. Nativul este sensibil, rafinat, simpatic, artist si delicat. Gasesti în dânsul dragostea pentru justitie pentru pace, pentru liniste, amabilitate, generozitate, curtenie, dar o fire mereu schimbatoare. Aceasta din urma caracteristica ti-o da notiunea de Balanta, al carui echilibru, o nimica toata îl poate strica. Adeseori se observa la persoana respectiva schimbari de dispozitie, care merg de la cea mai vie exaltare, la depresiunea cea mai adânca.

Mai exista însa si o mare categorie de nativi care sunt asa de perfect echilibrati, încât orice actiune sau activitate le pare imposibila, sunt cei care îsi amâna proiectul de azi pe mâine.

În general cea mai mare calitate a lor este afabilitatea. Reusita lor va fi laolalta cu altii si mai ales acolo unde caile artei se pot forma: teatru, dans, literatura, pictura. Eleganta e mult pretuita de acesti nativi.

Una din caracteristicile semnului fiind dorinta neîntrecuta de a "placea la toti", vom întâlni adesea nativi, care vor fi gata ca sa consimta la totul, numai si numai pentru a fi pe placul cuiva.

Parintii si educatorii unui copil însemnat de Cumpana, vor trebui sa cultive o mai multa tarie de caracter, astfel ca acesti copii sa fie ori curat afirmativi, ori curat negativ, caci lingusirea i-ar putea opri sa ia o atitudine în anumite ocaziuni grele ale vietii.

CARACTER

Nativii Balantei sunt inteligenti, le place sa filozofeze si sa mediteze. Am putea spune ca ar putea sa se surpe tot în juru-le fara sa le pese. Au o dorinta înnascuta de echitate, de justitie st poseda o mare valoare morala. Faptul ca sunt nehotarâti, este tocmai fiindca ezita, fiindu-le teama sa nu faca vreo eroare. Au un gust sigur si le repugna tot ce nu este armonie. Barbatii sunt subtili, se informeaza despre tot, înteleg tot; cu greu spun cuiva, ceva neplacut. Adeseori ies usor dinpromisiunile facute printr-un argument de spirit teoretic al justitiei.

Femeile sunt gratioase, au gust si o curiozitate insinuanta. Sunt mari maestre ca sa-si tina în frâu si în buna pace pretendentii care s-ar gelozi din pricina lor. Sunt foarte cochete.

Viata e mai fericita pe plan social decât pe cel intim, familial. Sunt riscuri de neîntelegere si de sfada cu cei de aproape, barbat, familie, frati, surori, copii, nepoti.Procese de familie în perspectiva, cu rezultate defavorabile.

BOLI

Temperamentul acestor nativi este bilioso-sanguine, predominarea lobului posterior al hipofizei este constant. De aceea caracterul va fi emotiv, câteodata hipersensibil.

La unii nativi, persista si în starea adulta activitatea glandei numita timus, care la pubertate ar trebui sa se dizolve. Ne vom afla atunci în fata unui nativ care va avea ceva de copil în fiinta si înfatisarea lui.

Cumpana e facuta din doua talere si cu tija la mijloc. Simbolul ei arata organul care va fi de preferinta atins, în caz de boala; cele doua talere sunt cei doi rinichi, iar tija este sira spinarii. Bolile curente vor fi: lumbago, colici nefritice, nevralgie renala, uremie.

CALENDAR TEBAIC

Primul decan: 23 Septembrie – 2 Octombrie

Fire: insusirile acestui semn zodiacal se indreapta catre utopii, catre nori, catre sisteme seducatoare dar himerice; spiritul pipaie totul, dar nu se fixeaza. Umbla dupa doi iepuri deodata.

Destin: traiul va fi imbunatatit din cauza sansei si nicidecum a calitatilor proprii, innascute.

23 Septembrie: aiureala, usurinta; separatii, pierderi de bunuri.

24 Septembrie: susceptibilitate, irascibilitate; viata agitata, complicata cu adultere, aventuri, certuri. 

25 Septembrie: curiozitate stiintifica, mare putinta de asimilare; faima. 

26 Septembrie: apatie, moliciune, resemnare; viata nesigura, scop nerealizat. 

27 Septembrie: gust pentru petreceri; lipsa de simt practic. 

28 Septembrie: combatitivitate, agresivitate; viata semanata cu certuri si pericole.

29 Septembrie: naivitate prea multa, încredere într-un altul, viata exploatata de aproapele tau.

30 Septembrie: tendinta de a nesocoti realitatile; spiritul este prea putin pozitivist, viata este nestabila.

1 Octombrie: sensibilitate, existenta care depinde de altul. 

2 Octombrie: lipsa de încredere în sine; destin framântat care te chinuieste si te descurajeaza. 

Al doilea decan: 3 Octombrie – 13 Octombrie

Fire: efectul acestui decan este contrar ce;ui precedent. Insusirile se concretizeaza si merg catre scopul material, pozitiv. 

Destin: se realizeaza greu dar incet, incet si sigur. Sfarsitul vietii este fericit.

3 Octombrie: caracter taciturn, întunecat, viata penibila, fara bucurii.

4 Octombrie: fire batjocoritoare, cu o cruda perspicacitate; viata usoara, succes modest. 

5 Octombrie: pesimism; viata retrasa, la propriu si la figurat. 

6 Octombrie: esti prea banuitor; viata materiala este multumitoare, dar uneori e întunecata de caracterul tau puternic.

7 Octombrie: esti prea banuitor; viata materiala este multumitoare, dar uneori e întunecata de caracterul tau puternic. 

8 Octombrie: fire care nu suporta nici o constrângere; viata bine condusa; putin fericita, dar fara mare bataie de cap. 

9 Octombrie: talent la imitat, temperament artistic; viata vesela, zglobie.

10 Octombrie: idei bine conduse; perseverenta, calatorii, explorari.

11 Octombrie: spirit critic, tendinta de a nesocoti fapta altuia; deceptii multe.

12 Octombrie: fire care se acomodeaza usor, multumita de ceea ce are; optimism, viata fericita.

13 Octombrie: caracter autoritar, neputând suferi contradictia; reusita în cariera; neplaceri în viata de familie. 

Al treilea decan: 14 Octombrie – 23 Octombrie

Fire: multa bunatate, generozitate si un spirit autoritar, binevoitor.

Destin: este placut, bunurile materiale sunt abudente, ori in cel mai rau caz ai cam tot ce iti trebuie.

14 Octombrie: fire autoritara, succes, însa niciodata pe cât te-ai asteptat; nativul accepta sfaturile. 

15 Octombrie: prea mare încredere în sine si de aici temeritate; succesul este împiedicat prin întreprinderi hazardate. 

16 Octombrie: Fire minutioasa; succes în stiinte, unde minutiozitatea devine o calitate.

17 Octombrie: spirit prudent, iscusit, chiar siret, dar prea încrezator în el însusi.

18 Octombrie: dar de a fermeca, putin adumbrit de vanitate; succes prin însusiri personale, atât în dragoste, cât si în afaceri. 

19 Octombrie: ambitie,; însa îti lipseste masura justa în tot ceea ce întreprinzi; reusita dupa multa agitatie; obstacole de tot felul în viata.

20 Octombrie: generozitate, devotament; viata fara avutie mare, dar fericita .

21 Octombrie: perseverenta, încapatânare, izbânda dupa mari sfortari, care îti asigura existenta. 

22 Octombrie: te apuci cu greu de ceva; vointa slaba; viata dusa pe tânjeala; suferi toate evenimentele si nu poti reactiona contra lor. 

23 Octombrie: temperament întreprinzator, dar înfricat; succes partial în tot ceea ce întreprinzi.