-credincios-
-25 ianuarie – 03 februarie; 26 iulie – 04 august -

Acest nativ are o tinuta atletica, zvelta, face o impresie foarte buna prin tinuta sa, dar este cam rustic. Trasaturile sale regulate nu sunt fine, nu emana acea noblete si acel stil aristocratic. Este inalt, musculos, solid sau suplu. Se multumeste cu putin si se adapteaza foarte usor la orice mod de viata si la orice situatie. Poate trai in orice conditii, uneori chiar precare, dar se simte fericit. Pentru el, multumirea sufleteasca este primordiala, iar situatia materiala are o foarte mica importanta. Se poate lipsi de cel mai elementar confort. Foarte precoce, el se va desprinde de foarte tanar din familie. El nu-si propune sa reuseasca in viata, sa fie bogat sau celebru, ci doar sa fie fericit. Fuge de tot ceea ce-i poate crea dificultati, ocoleste obstacolele cu grija si detesta situatiile conflictuale. lubeste plimbarile la tara, animalele, vanatoarea, pescuitul. Uraste singuratatea, pentru ca este foarte sociabil si se bucura e o larga popularitate. In consecinta, familia sa va fi foarte numeroasa. Copiii si-i va iubi cu pasiune si se va ocupa indeaproape de cresterea si educarea lor.
Totusi, nu este un sentimental si nu-si va exterioriza niciodata sentimentele. Este o fire foarte contradictorie, poate fi cald si sever in acelasi timp, lenes sau ambitios si foarte muncitor, si un foarte bun prieten. Prezenta lui este foarte tonica si emana multa calmitate si un optimism peste masura. Este un visator, iubeste sa-si faca siesta si sa petreaca ore in sir, visand cu ochii deschisi.

Pierdut in gandurile sale, adesea somnolent, este aiurit, refuza intotdeauna discutiile si in special pe cele in contradictoriu. Nu este un luptator, pentru ca este total lipsit de spirit combativ. Caracterul sau il face o companie deosebit de placuta. Are un farmec personal aparte. Are o calitate deosebita: fidelitatea. El este fidel dragostei sale, prietenilor, amintirilor si cand iubeste o face pentru toata viata. Daca faceti parte dintre prietenii lui sunteti fericiti, pentru ca este un altruist si va puteti baza oricand pe sprijinul lui. Va veghea asupra dumneavoastra pana la moarte si dupa. Inteligenta lui este sub forma de reflectie. li place sa mediteze ore in sir. Viata lui va fi fericita, linistita si calma in mijlocul celor pe care-i iubeste, dar cateodata, acestia se pot plictisi de el.