-sentimental-
-14 iunie – 23 iunie; 12 decembrie – 21 decembrie-

Fizic are o personalitate puternica. Nu e propriu-zis frumos, dar nu trece neobservat. Foarte sensibil si putin complexat, nu se simte bine oriunde. Are nevoie de spatiu, de caldura, de libertate. Se va feri de constrangere si mizerie. Nu suporta adversitatea, ea il ascute si il usuca. Se lasa usor doborat. Este un arbore de familie. Are nevoie de contact cu familia, chiar daca ea il exaspereaza. Are sete de stabilitate si totusi e instabil.
Foarte dulce si sentimental, si-a format o linie de conduita facuta din tabuuri si obligatii care ii sunt personale. Asta se face, asta nu. Dar este de partea seninatatii si a bacuriei de a trai. Rezista greu tentatiei. Inconstant in gandire, desi el continua sa isi implineasca datoria sa familiara. Poti conta pe el. Foarte cinstit, plin de bune intentii, munceste din greu si totusi e lenes.
Pe scurt isi trece viata facand eforturi si asupra lui insusi. Inteligenta lui e practica. E lucid si are destul umor, pentru a rade chiar de sine. Reprosurile pe care si le face il impiedica sa se dezvolte. Are totusi piciorele pe pamant si este un excelent om de afaceri. Aducator de bine pentru familia sa. Eforturile lui aduc intotdeauna roade. Plantati smochinul in gradina dumneavoastra si aveti grija de el. Nu veti regreta. Este un arbore pe care il iei in casatorie. Casatoriti-va deci, dar nu asteptati miracole de la el.
Nu e un amant inspirat, pentru ca in relatiile matrimoniale e puritan. Poate fi salvat de la rezerva lui printr-un arbore eliberat de complexe. Dar, atentie! E fragil.