23 August – 22 Septembrie

Este semnul verii careexprima, al naturii care a rodit si care acum s-a obosit. A mamei pamantului care-si strange pruncul duios la san. Soarele merge spre solstitiul de toamna, ziua se face din ce in ce mai scurta si in curand va fi egala cu noaptea. Electromganetismul Soarelui scade.

Vitalitatea celui nascut in aceatsa zodie va fi mai putin puternic decat cea de pana acum. Cand si cand adierea toamnei se face simtita. E ultimul semn al verii. Natura continua sa savarseasca ultimele schimburi interioare. Omul munceste recoltand si strangand produseke activitatii lui de pana acum. 

Perioada de activitate realizatoare, practica, metodica.

GENERALITATI

Influenteaza pe cei nascuti intre 23 August si 22 Septembrie.

Fecioara apartine elementului pamantesc si este un semn practic, de munca si chibzuinta. În acest semn nu vom observa încetineala si greutatea Taurului, caci semnul nostru este un semn comun, de o alta natura. Taurul reprezinta substanta în ea însasi, adica bunurile sau banul. Fecioara simbolizeaza însa punctul de legatura între aceasta materie concreta si ideea de fructificare. Este sub stapânirea planetei inteligentei, adica a lui Mercur. iind un semn feminin, toti nativii prefera mai degraba sa faca un aranjament amabil decât sa se lase în voia constelatiilor. Semnul înconjoara obstacolele, el nu le ia însa în piept.

Fecioara stapâneste intestinele si asimilarea alimentelor. Persoanele influentate de acest semn, vor poseda deci o mare putere de discernamânt si vor sti ce sa retina si ce sa elimine, Ele sunt foarte active, fara ca aceasta activitate sa fie de natura febrila, caci în definitiv, ele nu cauta altceva decât sa obtina un rezultat practic.

Celalalt semn al Iui Mercur, Gemenii este un semn intelectual pur, semn de aer, pe când Fecioara, ca semn de pamânt poseda spiritul de realitate a lucrurilor. În consecinta vom avea un simt practic si critic foarte bine dezvoltat. Persoanele pe de alta parte învata repede, fiindca sunt sârguitoare la studiu si ingenioase.

Firea lor este caracterizata prin verbul semnului: a analiza. Sunt discrete, pline de tact si foarte rezervate. Daca vei cauta un asociat sau un colaborator, n-ai putea sa gasesti unul mai bun decât acela influentat de Fecioara.

Le plac statisticile, sunt enciclopedici si au o mare preferinta pentru contabilitate. In viata privata sau publica se vor arata intotdeauna indatoritori. Cea mai mare calitate a lor este serviabilitatea, iar cel mai mare defect – tendinta la critica. Pe de alta parte, de va fi vorba sa duci o afacere la bun sfarsit, nativul din Fecioara isi va da seama imediat de punctul slab sau tare al chestiunii si o va limpezi imediat.

CARACTER

Nativii sunt foarte bine echilibrati; sunt veseli, iubesc munca, sunt metodici si dibaci. Multi însa pot fi meticulosi, fara a fi metodici si-si pot pierde vremea cautând detaliul si odata cu el inutilul. Sunt câteodata cuprinsi de furii violente, dar acestea le trec repede. Adeseori barbatii sunt prea susceptibili. Femeile sunt sociabile, placute, surâzatoare, chiar când Ie merge rau, muncitoare, cu spirit practic, cu gusturi simple, mereu în asteptarea fericirii pe care o viseaza.

DESTIN

Viata le este semanata de pericole si de pierderi materiale. La un moment dat, destinul devine mai bun si existenta se savârseste în mai bine decât la început.

BOLI

Nativii din Fecioara au foarte mare grija de sanatatea lor, Supraveghindu-si cu multa migala alimentatia. Simt o adevarul a placere chiar atunci când sunt bolnavi, sa-si atraga simpatii. Din punct de vedere glandular, cei nascuti în Fecioara sunt sub predominatia lobului anterior al hipofizei si aceluia al tiroidei. Aceasta predominare nu se manifesta însa simultan, ci în mod ciclic. Nativii au câte o (perioada de supraactivitate cerebrala si fizica, corespunzând cu o supraactivitate tiroidiana, momentana. Acest ritm este însaprea iute pentru elementul antehipofizar al personalitatii lor si de aici va veni oboseala, sleirea, neurastenia. Ei mai simt înrâurirea centrului necunoscut, al inhibitiei, care-i face sa-si frâneze elanul, initiativele si pornirile. De aici va rezulta un contrast, o nervozitate, care va lucra cu deosebire asupra cailor digestive; dispepsie nervoasa, enterita.

CALENDAR TEBAIC

Primul decan: 23 August – 2 Septembrie

Fire: calitatile semnului capata o mare stralucire si se indreapta catre arta, catre viata.

Destin: persoana este in contact strans cu lumea si daca aceasta nu-i aduce o multumire deplina, totusi ii va acorda o protectie impotriva caderii din situatie.

23 August: caracter întreprinzator; anturaj ostil sau indiferent. 

24 August: lacomie la mâncare si atractie catre lux; viata fericita, succese materiale.

25 August: calm, întelept, omul se multumeste cu putin. 

26 August: fire muncitoare, aplicata, activa; succese. 

27 August: fire stearsa, menita sa asculte; îmbogatire, prin valori imobiliare sau agricole. 

28 August: fire stearsa, menita sa asculte; îmbogatire, prin valori imobiliare sau agricole.

29 August: temperament îndraznet, punând totul pe o carte, si la nevoie luând-o în piept, succes rapid.

30 August: fire iubareata, întreprinzatoare, sansa prin femei, casatorie are schimba în bine situatia sociala.

31 August: indiferenta prin cochetarie si lipsa de interes pentru a place; succes mediocru; viata cenusie.

1 Septembrie: probitate, constiinta; griji mai ales în familie.

2 Septembrie: apatie, ocolesti sfortarea, egoism, putin noroc în casatorie; sansa în afara de camin. 

Al doilea decan: 3 Septembrie – 12 Septembrie

Fire: calitatile semnului zodiacal se indulcesc, dr feminizeaza, sunt pline de farmec, tendintele se orienteaza catre arta practica, mai ales catre podoabe.

Destin: strangi cercul relatiilor, viata se aseaza pe un plan intim, familiar. 

3 Septembrie: înclinatie spre tot ce este usor de facut catre confort; viata fara mari dificultati.

4 Septembrie: temperament activ întreprinzator, smecher, situatie sclipitoare, cel putin în aparenta.

5 Septembrie: fire navalnica, certareata, prietenii solide.

6 Septembrie: fire „lasa-ma sa te las”; tendinta de a fi exploatat; posibilitati de a ajunge sa ai avere. 

7 Septembrie: caracter supus împaciuitor; viata de lupta, pe prim plan.

8 Septembrie: fire devotata, fricoasa; pierzi numeroase ocazii în viata. 

9 Septembrie: asprime, sete de bani; succes prin sprijin interesat.

10 Septembrie: temperament nehotarât, spre neîncrezator spre a lua o hotarâre; destin calm, fara întâmplari neprevazute. 

11 Septembrie: fire binevoitoare, serviabila, viata folositoare societatii. 

12 Septembrie: fire fantastica, fapte care te lasa cu gura cascata, existenta împrastiata. 

Al treilea decan: 13 Septembrie – 22 Septembrie

Fire si destin: calitatile Fecioarei se exalteaza, se reliefeaza; destinul acestui semn se precizeaza din ce in ce.

13 Septembrie: temperament de om de afaceri, abil si loial, dar care nu cunoaste mila. Nativul va avea amaraciuni în viata nefiind pretuit la adevarata valoare; lupte mari în viata. 

14 Septembrie: simt de afaceri si de negocieri abile; succese târzii însa de mare importanta. 

15 Septembrie: lipsa de bun simt; ratiune dominata de sensibilitate; urcusuri si coborâsuri. 

16 Septembrie: pasiunea calatoriilor; ocupatii diferite; risc de pierdere a averii. 

17 Septembrie: naivitate, credulitate, lipsa de judecata; smecherii a caror victima cazi cel dintâi. 

18 Septembrie: noblete sufleteasca, sinceritate stângace sau brutala, dusmanii numeroase.

19 septembrie: curiozitate si indiscretie, la baza carora se afla serviabilitatea; lipseste norocul; succese materiale, dar slabe. 

20 Septembrie: caracter sovaitor, timorat, ezitând mereu în fata unei actiuni; plictiseli cu femeile. 

21 Septembrie: calitati spirituale, dar imprudenta; obicei de a vorbi prea mult; reusita materiala. 

22 Septembrie: minte dibace, inventiva; viata fara lupta, linistita.