2.1.LUNA DRAGONULUI
BERBEC – 21 martie-19 aprilie
Ecuatia elementelor: APA (-) + FOC
O personalitate stralucitoare si temperamentala. Dragonul este stapan pe sine si arogant si Boul este incet dar sigur. Datorita lipsei de tact in exprimare avem de-a face cu o personalitate plina de vointa si de actiune care nu va ierta pe nimeni. Insa, persoana aceasta va analiza bine inainte de a sari, pentru ca ambele semne sunt dotate adecvat si destul de egoiste pentru a ceda teritoriul pe care il considera ca si al lor. Acest Bou-Dragon are un drum lung de parcurs si rareori cere ajutor sau deranjeaza pe altii cu probleme sale. Insa atunci cand isi propune sa atace autoritatile, el devine in totalitate neingaduitor.

2.2.LUNA SARPELUI
TAUR – 20 aprilie-20 mai
Ecuatia elementelor: APA (-) + PAMANT
Un catarator perseverent dar incet; un tip Bou-Sarpe are 4 coarne si 8 copite si acest arsenal este suficient pentru oricine. Personalitatea venusiaca a Boului este senzuala, dar ambele semne sunt foarte hotarate in dorintele lor. Hotarat, practic si ordonat, Boul-Sarpe poate fi un dictator si obsedat de a impune chiar siesi ordinea. Uraste barfa si infloriturile, vorbeste destul de popular, chiar vulgar. Atunci cand este provocat, poate deveni imediat un om plin de spaima. Daca isi pune in minte sa faca ceva, va fi mai discret decat un sfinx.

2.3.LUNA CALULUI
GEMENI – 21 mai-21 iunie
Ecuatia elementelor: APA (-) +AER
Cinstitul Cal mareste ingustarea mintii Boului si ii mai da ceva din energie si simtul umorului. Astfel, indiferenta Boului in acest caz este chiar o mare fericire, pentru ca acest tip va putea sa isi termine sarcinile propuse si sa nu cedeze nici o atributie care ii apartine. Un suflet responsabil care va putea sa se autocontroleze si sa isi foloseasca calitatile vizionare cu care este inzestrat.

2.4.LUNA OII
RAC – 22 iunie-21 iulie
Ecuatia elementelor: APA (-) + APA
Nu va fi nici pe departe un tip atat de amabil pe cat pare. In ciuda comportamentului sau dictatorial el va fi amabil si ingrijorat cu dumneavoastra. De cate ori ii vor fi drepturile incalcate, Boul-Oaie va rabufni, pentru ca nu este chiar o oaie de sacrificiu. Boul nu va permite Oii sa se lase cuprinsa de emotii, in timp ce influenta Oii va face sa se miscsoreze ceva din asprimea militareasca a Boului. Aceasta persoana poate fi un bun executant care va arata hotarare si intelegere.

2.5.LUNA MAIMUTEI
LEU – 22 iulie-21 august
Ecuatia elementelor: APA (-) + FOC
Un tip afectuos desi putin impersonal si aparent impunator. Boul-Maimuta poate fi ingamfat si teatral in acelasi timp pentru ca Eu-l Maimutei ocupa un loc foarte mare. Aici, perseverenta si fermitatea vederilor sale nu vor ajuta decat la intarirea vointei salbaticului semn astral, Leul. Insa, Leul isi intinde influenta si generozitatea si asupra acestui Bou sortit la celibat si, drept urmare, aceasta persoana va fi departe de ceea ce se numeste un tolomac. Boul-Maimuta este un tip cu o personalitate puternica, respectabila si va avea aptitudini de comanda fara a se forta prea tare.

2.6.LUNA COCOSULUI
FECIOARA – 22 august-22 septembrie
Ecuatia elementelor: APA (-) + PAMANT
Boul-Cocos este un tip calm, istet si chiar infailibil pentru mintea sa dogmatica. Nu are importanta cata educatie formativa a primit acest tip, pentru ca intotdeauna va asimila cunostinte si se va pregati mai bine. Nu ii place sa fie expus locurilor zgomotoase sau aglomerate, pentru ca acestea ii jignesc sufletul monahal si dragostea pentru linistea meditativa. Daca veti avea nevoie de cineva ca sa demoleze o lege, el este persoana cea mai potrivita. Foarte puternic si pe cat de drept, pe atat de organizat, acest tip scoate in evidenta o disciplina inflexibila si nu va ezita niciodata sa urmareasca pe raufacatori.

2.7.LUNA CAINELUI
BALANTA – 23 septembrie-22 octombrie
Ecuatia elementelor: APA(-) + AER
Boul-Caine nu va fi atat de incapatinat sau despotic deoarece copilul zeitei Venus alege confortul si compromisul. Inflexibilitatea Boului este orientata spre un tip cu un caracter bun care isi asigura un statut ridicat in viata dar care nu va avea o nevoie atat de mare de dependenta pe cat are Cainele. Exigent si nu foarte exact in alegeri, acest Bou isi va face usor prieteni, paralel cu pastrarea unui inalt standard pe care-l alege dintre multele modele pe care le urmeaza. Un Bou care iubeste viata buna si caruia nu ii va placea sa munceasca foarte mult fara sa isi asigure si momentele de respiro necesare. Trebuie sa aveti incredere in Boul-Caine caci va sti sa culeaga roadele muncii sale.

2.8.LUNA MISTRETULUI
SCORPION – 23 octombrie-21 noiembrie
Ecuatia elementelor: APA (-) + APA
O personalitate inzestrata cu arsenalul Boului si cu intepatura mortala a Scorpionului. Intotdeauna va face lucrurile in totalitate si va fi mereu pregatit sa se razbune. Va calca brav in apele adanci pe care le reprezinta semnele sale. Inzestrat cu un Eu neascultator si foarte violent, acest tip va fi un conducator religios remarcabil sau poate un simplu vagabond. Se poate folosi de toate energiile sale pentru a evita legea.

2.9.LUNA SOBOLANULUI
SAGETATOR – 22 noiembrie-21 decembrie
Ecuatia elementelor: APA(-) + FOC
Sagetatorul foloseste autoritatea naturala a Boului cu mai multa bunavointa si delicatete. Boul-Sobolan are totusi o mana grea, dar isi va ascunde incapatinarea prin afisarea unor gusturi si gesturi rafinate. O persoana care isi doreste perfectiunea. Este destul de realista dar are si stil si mult fler. Pentru el cel mai mare succes, cea mai mare fericire va fi sa caute bunatatea in ceilalti si salvarea situatiilor disperate. Boul este un curajos timonier iar tinta arcului si a sagetii Sobolanului sunt cu mult peste medie. El poate fi in fruntea unor operatii de salvare fara iesire si va fi probabil un bun antreprenor. Natural, aristrocratic si un exceptional vizionar, intotdeauna fidelitatea sa este bine plasata.

2.10.LUNA BOULUI
CAPRICORN – 22 decembrie-20 ianuarie
Ecuatia elementelor: APA (-) + PAMANT
O legatura serioasa intre doua semne incete dar sigure si care vor produce o personalitate de granit. Va rezista in fata tuturor greutatilor timpului si adversitatilor de tot felul. Ideile sale preconcepute sunt deseori rigide dar corectitudinea sa este coplesitoare. Aspru dar foarte echilibrat, el izoleaza latura mai usuratica a firii sale si isi doreste din toata fiinta sa se urce pe cele mai falnice piscuri fara sa se planga. Desi poate fi iubitor si plin de suflet cu cei pe care ii iubeste, rareori devine demonstrativ si expresiv cu emotiile sale. Acest tip de spartan este un om simplu si voluntar. Va fi in stare sa faca sarcini duble fata de altii care se gandesc ca ele sunt imposibil de realizat. Boul-Bou va atinge cele mai inalte culmi, dar cu pumnii stransi, fara indoiala.

2.11.LUNA TIGRULUI
VARSATOR - 21 ianuarie-19 februarie
Ecuatia elementelor: APA (-) + AER
Calitatile de luptator ale Boului sunt stricate de drumurile vapoaroase si reci ale semnului lui Uranus. Linistit dar si neconformist, involburatul Varsator va invata pe inflexibilul Bou ca trebuie cateodata sa se opreasca din cuceriri. Truditorul de Apa este prea inteligent pentru a apela la forta bruta a Boului atunci cand are de platit o polita. Va fi un tip cu vederi inaintate si atractii spre social. Este mai imprevizibil decat alti Boi, dar nu poate infrunta parerea celorlalti calcand in picioare cutumele, doar pentru poftele sale.

2.12.LUNA IEPURELUI
PESTI – 20 februarie – 20 martie
Ecuatia elementelor: APA (-) + APA
Distins si curat, Boul-Iepure va avea o fire mistica si retrasa, insemnata de puternice ambitii si inhibitii. Cu toate acestea, oamenii sunt atrasi de el in ciuda retinerilor sale pentru ca el degaja un fel de simt al sigurantei si va arata puternica tendinta a Boului de a stapani si controla domeniul sau favorit. Abordarile sale retinute si manierele calme nu fac decat sa scoata in evidenta taria de caracter si deplina incredere a acestuia. Solemn, dar si cu gusturi de gurmand, se va folosi de capacitatea Boului de a-si asigura siguranta financiara. Deschis si onest, Boul-Iepure va avea un EU care va izbucni usor, pe o parte din cauza sensibilitatii Iepurelui, pe de alta parte pentru ca Boul va refuza sa accepte vreun semn de desconsiderare a propriei persoane.