-lunatic-
-21 aprilie - 30 aprilie; 24 octombrie - 11 noiembrie-

E frumos, rafinat, putin pretuit – pentru ca ii lipseste naturaletea, are manierisme. In realitate este un mare talent, un timid periculos. E plin de contradictii, capricios, are un caracter rau, e agresiv si putin crud. Dar poate fi,de asemenea, generos, larg in idei si reactiv. Da si retrage rand pe rand, fara ratiune, logica, prietenie si chiar dragoste. Totodata loial si necinstit, fidel si inconstient si nu stii niciodata pe ce picior danseaza el. E lunatic. Ii place totodata sa planga si sa faca pe altii sa sufere.
Complica cu placere situatiile, dar ramane pasionat. Gelos si exclusiv, tandru si agresiv, nu e echilibrat. Fiti prudent cu el. In dragoste, ca si in prietenie, veti risca sa mergeti din surpriza in surpriza, dar nu va veti plictisi niciodata. Mai ales nu va lasati sa dormiti in umbra lui. O superstitie pretinde ca umbra lui e periculoasa. In orice caz nu este odihnitoare, nu va refugiati daca nu aveti forta sa rezistati influentei lui; va face din dumneavoastra sclavul sau. Inteligenta nucului este universala.
Este un calculator, un machiavelic, un genial strateg. Poate fi stralucitor pana la a fascina anturajul. Dar poate, de asemenea, sa ramana tacut pana la a provoca jena. Destinul sau este adesea exceptional. Nucul va avea multi inamici si multi prieteni. Isi va asuma intotdeauna multe riscuri. Nu va cauta niciodata sa placa. Nu va accepta niciodata compromisuri, nu va frecventa carari batute. Este o fiinta inchisa, solitara si personala.
Putin sadic, nu da inapoi de la nimic, pentru a-si asigura reusita, pentru ca scrupulele nu il sufoca. Daca nu isi va lua precautii, va putea chiar sa sfarseasca in umbra, ceea ce este suparator.