Semn Dragon

Numarul de ordine: 5
Numele chinezesc: LONG
Orele dominante: 07-09
Directia semnului: ESE
Anotimpul: PRIMAVARA
Luna: APRILIE
Semnul clasic: BERBEC
Elementul fix: LEMNUL
Ramura: (+)

a. COPILUL DRAGON
Aprigul copil Dragon este un inovator. Este plin de forta, curajos si sensibil si nimic nu il va descuraja in abordarea idealista a vietii. Isi va forma devreme principiile in viata si nu va solicita si nici nu va avea nevoie de prea mult ajutor. Isi va respecta parintii, va fi ascultator si va sti sa indeplineasca ordine foarte precise. Acest copil curajos trebuie sa se bazeze cu toata pasiunea pe ceva sau cineva, care considera ca merita daruirea sa. Profesorii, parintii sau oricine tinde spre devenire superioara vor fi idolii lui. Este agresiv, stralucitor si independent. Rezistent si puternic, poate suporta cearta si mustrarea din jurul lui, pentru ca va fi intotdeuna dispus si pregatit sa lupte pentru drepturile sale. Direct si ambitios, trebuie sa primeasca mereu de lucru, pentru a fi ocupat si a se simti util. Nu trebuie sa i se permita sa ii terorizeze pe copiii mai putin spontani. Ii trebuiesc controlate de timpuriu caile sale de dominare, de autoritate. El trebuie sa stie si sa simta care este valoarea lui. Va dori mai mult sa stie ca aveti nevoie de el dacat ca il iubiti. Pentru a va castiga respectul si a va face pe plac, el va munci foarte mult si trebuie sa sa stiti sa ii pretuiti eforturile caci ele sunt sincere. Copilul Dragon va avea tendinta sa ia parte la sarcini grele si responsabilitati importante, chiar daca se poate sa fie cel mai tanar din familie. Uneori, tanarul Dragon poate sa ii dirijeze cu mai multa autoritate decat parintii pe fratii sau surorile sale mai mici. Sa nu ii zdruncinati niciodata Eu-l, razand de el chiar daca va dori sa cante intr-un cor al unui ritual pe care nu il intelegeti. Dragonul are o stima foarte mare fata de el. Pentru el, visele sale de maretie sunt reale si pot fi atinse. In viata, emotiile sale vor atinge culmi de inaltare si adancimi de nepatruns. Daca ceva da gres, el are siguranta ca a doua zi va fi bine si va rasari soarele. Fata de el are o judecata foarte aspra. Daca va gresi, sa nu il certati sau sa ii reprosati, caci, o data ce realizeaza greseala facuta, el va fi primul care se va cai si se va pedepsi. Copilul Dragon va dori si chiar va va cere sa aveti incredere in el, sa va legati de el si va face totul ca sa nu va dezamageasca. E un tanar mandru si atasabil, si mereu va fi puternic legat si credincios idealurilor sale. A fost nascut pentru a conduce si pentru a straluci.

b. PERSONALITATEA MATURULUI

Dragonul este puternic si minunat si nu va inceta niciodata sa captiveze sau sa starneasca imaginatia. Cei sub semnul Dragonului sunt marinimosi, plini de energie si putere. Pentru ei, viata inseamna o explozie de culori si mereu sunt in cautarea lor. Mereu va avea un grup de admiratori desi este excentric, plin de egoism, dogmatic, capricios, foarte enervant si irational. Direct, mandru si aristrocratic stie din timp ce idealuri are in viata si are aceleasi pretentii ridicate si aceasi perfectiune de la ceilalti pe care si-o impune lui insusi.
In China, Dragonul reprezinta puterea, inseamna imparatul sau masculul. De Dragoni, se zice ca au coarrnele destinului in mainile lor. Ei sunt un adevarat depozit de energie. Avantul sau, sarguinta si ravna sa aproape mistica pot exploda precum focul scos pe gura de Dragon. Poate realiza lucruri mari spre norocul lui, pentru ca ii place sa munceasca, sa actioneze la scara mare. Daca nu are un entuziasm prematur, poate sa termine o actiune si cu un nor de fum amar. E cel mai dispus sa devin zelos cu privire la un lucru sau o chestiune. Indiferent de ce va face, bun sau rau, intotdeauna va fi conducatorul actiunii. Este numit de chinezi "gardianul bogatiei si puterii". Este semnul cel mai prosper. Totodata, este semnul cel mai predispus sa devina increzut, ingamfat. Puternicul Dragon nu poate fi contrazis prea usor, uneori e imposibil. Pe toti cei care indraznesc sa il provoace are tendinta sa ii intimideze. Nu e bine sa il suparati sau maniati pe Dragon pentru ca poate deveni un lup mare si rau. Se va certa si va rabufni pana cand va va darama casa. Dar, cel mai adesea, este afectuos, iubitor, desi are un temperament iute si este un dogmatic. Orice nentelegere pe care o are cu cineva din familie va fi uitata sau neglijata atunci cand i se va cere ajutorul. Va lasa deoparte resentimentele familiale si va veni in ajutor imediat si cu o bunatate foarte mare. Insa, dupa ce stare de criza a trecut, familia sa poate sa se astepte la o lectie aspra din partea lui. Deseori, Dragonul vorbeste foarte afectat. Va poate arata ideile si viziunile sale ca un edict imperial. Desi poate exagera cu virtutiile democratiei si ale libertatilor, sa nu il credeti. El se simte mereu deasupra legii si de cele mai multe ori nu face ceea ce predica. Cateodata, pentru a putea fi politicos, bland si cu vorba domoala, el face un efort foarte mare. Atunci cand este provocat el vrea sa fie obraznic, dur si foarte nepoliticos. Dar, daca nu sunteti tot un Dragon, nu incercati sa ii aplicati aceeasi lectie. O infruntare intre doi Dragoni depaseste cu mult un joc de artificii de la o zi nationala.
In ciuda acestui vulcan de emotii pregatit sa erupa, Dragonul nu este un tip afectiv, emotiv sau foarte romantic. El considera ca dragostea si flatarea sunt drepturi ce i se cuvin. Insa, in timp ce este arogant, irational, incapatinat atunci cand este suparat, el poate sa va ierte atunci cand ii trece supararea. Are aceleasi asteptari si de la dumneavoastra, sa ii iertati greselile. E posibil sa uite uneori sa isi ceara scuze, insa el nu are timp de pierdut cu explicatii, sau pentru reprosuri sau fleacuri. El nu vrea decat sa isi continue activitatea. Desi este hotarat si puternic, nu este prefacut sau siret. Evita o adaptare foarte usoara sau negocieri plapande si meschine. Dragonul va sti mereu sa rezolve o disputa fara dificultate. Fiind prea increzator in fortele sale, uneori, este prea orbit de ideile sale si nu vede posibilele dificultati ce ar putea sa apara si sa il faca sa se prabuseasca. El prefera ca in loc sa cerceteze, sa testeze locurile din jur, sa se arunce direct in lupta fara sa se retraga nici macar atunci cand dusmanii sunt intr-un numar mare. Fiind mandru, nu cere ajutor; mult prea sigur pe el, rareori pastreaza ceva in rezerva pentru el; prea staruitor sa mearga inainte, nu are grija de spatele lui; prea onest, nu minte; nu este capabil sa priceapa insinuarile inteligente si, in general, nu isi da seama de intentiile rele ale dusmanilor sai.
Pentru Dragon este esential sa aibe un scop sau o misiune speciala in viata. Pentru el nu este deloc sanatos sa treaca timpul fara sa faca nimic. Intotdeauna trebuie sa fie un scop de atins, o cauza pentru care sa lupte, un lucru pe care sa il indrepte. Doar asa poate sa isi tina mereu focul interior aprins. Dragonul, daca nu are planuri si scheme imposibile, proiecte favorite este ca o locotiva fara combustibil. Devine plictisit, trist si indiferent. Atat Dragonul, cat si Sarpele au aceleasi afinitati de succes, insa Dragonul isi exprima punctele de vedere mai deschis si efortul fizic depus in aventurile sale va fi sub o alta forma si nu prea va avea probleme serioase de natura psihologica. El este un conducator si de aceea va lua actiuni pe cont propriu, va aduna semnaturi pentru o petitie, va trimite scrisori la ziare sa va conduce demonstratii. Datorita felului sau de a scoate si arunca flacari va evita bolile nevrotice ce apar in asemenea situatii.
Femeia Dragon este Marea Doamna a ciclului. Va fi pentru drepturile politice ale femeilor, pentru egalitatea lor in drepturi cu barbatii. Pasiunile sale salbatice vor fi hranite si de asupriri, de constrangeri si discriminare. Ceea ce poate face un barbat, ea poate face mai bine. Ar fi bine sa nu o subestimati niciodata. Se va bate pe serviciul dumneavoastra, va muri incercand, dar nu cedeaza. Nu va sta niciodata nepasatoare asteptandu-si soarta. Este materia din care se construiesc imperiile si matriarhatele ascendente. Daca veti incerca sa o impiedicati, puteti fi sigur ca va cadea cerul. Pentru a zice adevarul, este o persoana rationala. Este adepta hainelor practice, functionale, fara prea multe complicatii. Pentru ea, cele mai bune haine sunt cele care se imbraca si se scot cel mai usor. Nu suporta limitarile si restrictiile. Daca are inclinatii militare sau de conducere, atunci prefera in taina chiar o uniforma. Astfel, poate sa munceasca zilnic fara sa se gandeasca cu ce sa se imbrace. Foarte rar o sa vedeti o fata Dragon cu multe bijuterii. Ea stie ca straluceste foarte tare si nu ii mai trebuie niciun artificiu. Dragoni au o stima pentru sine foarte mare iar femeile nu fac exceptie. Desi are aerele ei, nu asteapta sa fie tratata ca o divinitate. Vrea doar sa fie respectata si va face totul pentru asta. Femeia Dragon este complet emanciata, daca foloseste tactica potrivita va poate duce oriunde. Ea are ultimul cuvant, puteti sa va si resemnati.
Peste toate virtutile, greselile, dorintele si pasiunile sale, Dragonul straluceste peste tot. nu este meschin si nici nu va accepta favoruri. Poate sa bombane mult dar daca veti avea nevoie va va ajuta. Si va face asta doar pentru ca are un profund simt al datoriei si nu ca este interesat sau miscat. Deseori, va avea contributii importante in tot ceea ce face. Daca va poate ajuta, o va face, nu va va lasa sa cadeti. Pana a recunoste infrangerea el va pune in joc toate resursele sale. Un tip deschis, sociabil, iubitor al naturii, va fi un sportiv activ, turist si un foarte bun povestitor. Are "aluatul" super-comisionarilor si, impreuna cu grupul sau, va aduce intotdeauna ceva nou si important.
Starea vremii la momentul nasterii are un rol foarte important in viata Dragonului: copilul nascut pe vreme rea sau in timpul unei furtuni va avea o viata riscanta si furtunoasa, presarata cu situatii deosebite si pericole. Cel nascut intr-o zi frumoasa, linistita va avea o existenta protejata si o natura mai buna, mai calda, amabila. Dragonul fie va dori sa se casatoreasca de tanar, fie va ramane singur. Poate sa fie fericit avand o viata solitara deoarece il vor tine ocupat munca si cariera. Ii vor lipsii foarte rar prietenii sau admiratorii pentru a-i tine companie. Nu este zgarcit, dar nici cheltuitor. Este generos cu banii, nu se gandeste la echilibrul financiar, doar daca are o combinatie puternica cu semnele "pastratoare" sau "actionare" ale banului.
Este foarte activ. Chiar daca este suparat, deprimat, el are puterea sa isi revina mai repede ca oricine. Are un optimism care depaseste orice ratiune sau judecata. Dragonul reprezinta cea mai puternica si rea opozitie pentru un semn care nu accepta niciodata infrangerea. Daca stie ca are dreptate se va arunca in cea mai catastrofala situatie. Poate parea pompos si autodistructiv, dar nu este asa, este doar o persoana care isi urmeaza planul, indiferent de urmari. Cu toate acestea scopul lui pe pamant a fost de a ridica standardele la culmi superlative si cu cat veti incerca sa il faceti sa evite necazurile sau sa ii schimbati cursul actiunii, ca atat va deveni mai incapatinat. Traieste pe masura reputatiei sale de a fi un conducator, desi aceasta devine neplacut. Dragonul este un tip foarte deschis. Ar fi foarte greu pentru el sa arate ceva ce nu simte. Nu poate pastra un secret prea mult timp si nici nu este o persoana ascunsa. Chiar daca a jurat ca nu va spune nimic, atunci cand e suparat, puteti fi sigur ca va va divulga secretul. In momentul acela de suparare secretul dumneavoastra e un lucru marunt. Sentimentele lui sunt sincere si inocente. Daca va spune ca va iubeste sa fiti sigur ca este sincer. Daca declaratia vine din partea unui Dragon mai brutal, el poate fi prea "abraziv". Are niste maniere directe, bruste si tendentioase ce pot contraria oamenii. De obicei, inspira actiune. Prefera sa actioneze prompt, decat sa telefoneze sau sa scrie. Oamenii vor fi convinsi sa ii urmeze felul de a gandi datorita prezentei si magnetismului sau. Poate instiga pe oricine intra in contact cu el. El poate sa isi genereze stimuli de moment, asa ca nu are nevoie de imbold. Poti sa ai incredere in adevaratul Dragon, el rareori se abate sau evita responsabilitatile.
In ceea ce il priveste are putine sau deloc indoieli. Datorita spiritului natural de cuceritor, realizarile lui vor avea un succes foarte mare sau incredibil asupra inutilitatii. El trebuie sa conduca drept spre muchia cea mai ascutita a prapastiei si sa aiba grija de el. E bine sa ii tineti pumnii. Dragonul, desi este uluitor de luminos, este putin superficial. El poate sa faca miracole doar daca reuseste sa isi cheme puterile legendare. Are nevoie sa creada oamenii in el.

c. DRAGONUL DE METAL

1460 – 1520 – 1580 – 1640 – 1700 – 1760 – 1820 – 1880 – 1940 – 2000

Poate fi un tip cu o vointa foarte puternica. Pentru el, integritatea si cinstea sunt virtuti supreme. Este rigid si critic si poate fi deschis, stralucit si expresiv. Indreptat spre actiune si darz, va cauta si va indemna pe cei din jurul lui de acelasi grad de inteligenta sau de acelasi rang social. Cu cei tulburati, dezechilibrati si lenesi nu prea are rabdare. Rigiditatea Metalului combinata cu elementul fix, Lemnul, il va face apt sa ii intimideze pe cei mai slabi decat el, supunandu-i vointei sale. cu alte cuvinte, este magnificul razboinic in toata maretia sa. Este foarte intens iar viata lui va fi bazata pe convingeri si idei proprii. Orice incercare de a-l convinge ca anumite lucruri nu pot fi facute va fi zadarnica. Va incerca sa indeparteze orice rau intalneste in viata sa iar in privinta moralei ridicate si a convingerilor sale va fi foarte zelos. Va acorda o importanta prea mare siesi datorita laturei sale negative. Va prefera sa mearga singur, daca ceilalti nu sunt de acord cu punctul sau de vedere sau nu accepta conducerea sa. Este un pic miop in diplomatie. Dragonul de Metal este o persoana puternica, acolo unde cei slabuti, delicati nu vor avea curajul sa calce, el va da buzna. Va avea succes pentru ca nu alege traseul mai usor. El arde podul pe care a trecut, ca sa nu mai aibe cale de intoarcere o data ce ataca.

Personalitati: Regele Constantin, Regina Margarethe a II-a, John Lennon, Ringo Starr, Valerie Harper

d. DRAGONUL DE APA

1472 – 1532 – 1592 – 1652 – 1712 – 1772 – 1832 – 1892 – 1952 – 2012

Este un tip cu o personalitate mai putin tiranica care favorizeaza o crestere si o expansiune optime. Este mai putin incapatinat si egoist, iar pentru binele celorlalti poate pune deoparte Eu-l sau. Incearca sa ascunda setea de putere, este o persoana retinuta si progresista. Uneori poate parea o persoana impaciuitoare. Poate sa isi asume atitudinea de asteptare si inteligenta sa este la fel de extraordina ca si puterea vointei sale. Traieste conform filozofiei "tot ceea ce e al tau e adevarat" si daca cineva e pe o cale opusa acesteia, nu se va razbuna. Are idei liberale, este un democrat iar daca este respins sau invins, accepta asta fara suparare. Pentru semnul acesta apa este favorabila si calmanta. Va sti sa actioneze intr-un mod inteligent si sa faca ceea ce trebuie pentru progresul sau. Este sociabil si rapid, apt sa isi valorifice ideile cu un devotament neostenit. Va avea succes ca negociator, pentru ca stie cand, unde si cum sa aplice forta. Mahnirea sa este ca poate sa para un optimist foarte mare, care uita sa consolideze baza de plecare. Incercand sa puna stapanire pe cat mai mult, poate pierde totul. Ar fi ideal sa invete sa faca alegeri grele si sa renunte la lucrurile fara importanta, neesentiale sau imposibile. Astfel, va reusi sa faca mai putine lucruri, dar mult mai benefice pentru el.

Personalitati: Francisco Franco, Haile Selassie, Mae West, Jimmy Connors, Jeanne d'Arc

e. DRAGONUL DE LEMN

1484 – 1544 – 1604 – 1664 – 1724 – 1784 – 1844 – 1904 – 1964 – 2024

Este un tip darnic si inventiv, in stare sa dezvolte in mod luminos noi concepte revolutionare. Este foarte bun in exprimarea si aplicarea ideilor sale, precum si pentru munca cu ceilalti oameni, doar daca poate fi un pic amabil cateodata. Este o fire care analizeaza tot, ii plac teoriile care evidentiaza cauzele si efectele. Orice actiune face e foarte logica. Cateodata tinde sa analizeze pana la ultimul detaliu subiectele sau sa controleze oamenii pana la sfarsitul dezbaterilor atunci cand cineva sau ceva i se opune. Peste toate astea, este un Dragon darnic care este si inteligent stiind sa mearga pe mijlocul drumului, care incearca sa nu supere oamenii, care stie sa nu isi arate, in mod subtil, armele de dominare. E un tip irational si mai putin mandru, iar daca va fi nevoie va sti sa faca compromisuri. Cu toate acestea, ca Dragon isi va supune totul Eu-lui sau in ultima instanta si nu-si va schimba optiunile decat atunci cand este sigur ca are de castigat el insusi. Nu va fi la fel de razbunator sau egoist ca ceilalti Dragoni, dar va fi mandru, direct si curajos cand este provocat.

Personalitati: Salvador Dali

f. DRAGONUL DE FOC

1496 – 1556 – 1616 – 1676 – 1736 – 1796 – 1856 – 1916 – 1976 – 2036

Este cel mai razbunator, schimbator si competitiv dintre Dragoni, tip care asteapta mult de la oricine. Dar, in aceeasi masura are o foarte mare energie si poate oferi multe la randul sau. Probleme lui este ca are un aer de autoritate si superioritate, fapt ce ii indeparteaza pe oameni de el sau il ocolesc. Isi doreste sa fie tratat ca Messia, ceea ce ii evidentiaza calitatile de conducator. Focul ii va aduce in prim plan inclinatiile de dictator si o fire zeloasa si nerabdatoare. Pune forta in totul, indiferent daca intampina o rezistenta scazuta. De cele mai multe ori este o persoana deschisa si umana care nu vrea decat sa gaseasca adevarul si obiectivitate cu orice pret. E un critic obiectiv si poate sa influenteze masele. Are o personalitate vibranta. Este un real fondator de imperii, el va avea in vedere rangurile superioare ale demnitatilor, bineinteles cu el in frunte. Datorita ambitiilor sale personale nesigure, el este nervos, nepoliticos si nu se poate descurca cu lucrurile mai putin perfecte. In plus, generalizeaza prea mult sau trage direct concluzii, deseori incadrand oamenii in categorii fara sa accepte sau sa inteleaga diferentele individuale. Nu este nici o indoiala ca este un tip de performanta, de cel mai mare rang care ar putea fi foarte usor o sursa de inspiratie pentru cei din jurul lui si o personalitate in centrul atentiei publicului, mai prietenos cu cei din jurul lui.

Personalitati: Frank Sinatra, Betty Grable, Edward Heath, Yehudi Menuhin, Harold Wilson, Anthony Quinn, Kirk Douglas

g. DRAGONUL DE PAMANT

1508 – 1568 – 1628 – 1688 – 1748 – 1808 – 1868 – 1928 – 1988 – 2048

Un tip cu multa initiativa si sociabil care va avea dorinta puternica de a controla oamenii care il inconjoara si mediul din jur. S-a nascut un autocrat si ar fi o prostie sa nu crezi asta. Insa, fiind corect,va stii sa asculte si parerile celorlalti, desi nu este de acord cu ele. Datorita pamantului este mai stabil, mai realist si deseori putin impersonal. Desi este cel mai putin aspru dintre Dragoni, tot va avea ambitia si tendinta de a-i domina pe altii. Dar va sti sa infrunte problemele cu ratiune, iar conducerea lui va fi mai putin dictatoriala. Pentru a-si dezvolta talentele si a-si folosi resursele interioare va munci incontinuu. Faptul ca stie sa se controleze nu inseamna ca nu are initiativa si imaginatie. Pamantul il face sa fie mai migalos, iar dorintele sale sunt mai rezistente si mai ordonate. Drept ca o stanca, acest aristrocrat este puternic, curajos si linistit. Bun organizator si meditativ, are putine rabufniri sau, daca este suparat, se va exterioriza certandu-se cu subordonatii sai. Dar, daca demnitatea i-a fost jignita se va razbuna.

Personalitati: Che Guevara, Walter Mondale, Shirley Temple

h. ASCENDENTUL OREI DE NASTERE

23 – 01 (Sobolan) – bunatatea lui poate fi combinata cu siretenia Sobolanului. Firea prietenoasa a Sobolanului il va face incapabil sa fie pe deplin obiectiv si hotarat.
01 – 03 (Bou) – un tip incet caruia ii place sa fie sigur de ceea ce face. Insa, tot mai arunca flacari iar in lupta cu cei care ii stau in cale poate urma caile dure ale Boului.
03 – 05 (Tigru) – daca planurile sale dau gres poate deveni isteric. Are impulsul salbatic al Tigrului si este intaratat de stari emotionale. Insa, poate fi un om foarte sarguincios.
05 – 07 (Iepurele) – combinatia puterii cu diplomatia. Un tip calm, meditativ si plin de reflectii. Foarte puternic si perspicace.
07 – 09 (Dragon) – tipul in rolul unui mag sau marelui preot. Daruire in totalitate si ascultare, vrea si de la ceilalti aceleasi lucruri. Daca doreste sa fie urmat de ceilalti va trebui sa stabileasca un cult al propriei persoane.
09 – 11 (Sarpe) – un tip care indeplineste planurile cu precizie si care isi controleaza fiecare miscare. Un pic sinistru si cu multa ambitie, dar farmecul Sarpelui ii ascunde intensitatile.
11 - 13 (Cal) - un spirit prietenos caruia ii place sa joace pe miza mare. Daca nu este el, nici o petrecere nu este completa. Dar grijile Calului referitoare la dorintele sale complet egoiste pot umbri simtul datoriei Dragonului.
13 – 15 (Oaie) – ingaduitor si modest, este persoana care poate cu adevarat sa aduca lucrurile la perfectiune, fara sa uitilizeze brutalitatea fortei.
15 – 17 (Maimuta) – o vedeta in toata splendoarea. O exceptionala combinatie de viclenie si forta. Glumeste, se bucura, se joaca, dar nu va lasati pacaliti, caci este facut din otel si nu veti putea trece peste el niciodata.
17 – 19 (Cocos) – un tip curajos si imaginativ, foarte mandru si cu putin din nebunia Cocosului. Nici un moment intunecat.
19 – 21 (Caine) – un tip echilibrat, cu idei practice, hotaraste si abordeaza situatiile intr-un mod detasat, cu mult umor si stabilitate. Atunci cand este suparat poate sa aibe o muscatura foarte rea.
21 – 23 (Mistret) – foarte devotat si cu o inima buna, calda. Este minunat ca prieten, va face orice ca sa va ajute. Influenta Mistretului ii poate crea o tusa de umilinta.

i. COMBINATIILE DRAGONULUI

Dragon + Sobolan – o relatie perfecta atat pentru actiuni, cat si pentru mariaj. Vor lucra impreuna pentru fericire, succes si prosperitate.
Dragon + Bou – se prefac atunci cand se respecta. Nu vor exista conflicte mari sau lupte de dominare. Daca au un scop comun pot lucra si coopera amandoi.
Dragon + Tigru – cateva dispute de vointa si lipsa de intelegere, dar vor reusi sa isi rezolve neintelegerile. Succes moderat pentru amandoi.
Dragon + Iepure – au unele zone de interes comun. Vor putea sa lucreze sau sa se tolereze, dar pana intr-un anumit punct.
Dragon + Dragon – nu vor exista conflicte majore. Relatie roditoare si bune, plina de intelegere. O echipa buna de actiune.
Dragon + Sarpe – vor colabora si se vor intelege foarte bine. Succes si relatii potrivite in afaceri si dragoste. Vor fi fericiti.
Dragon + Cal – relatie moderata, controlata de respectul reciproc. Vor exista cateva lupte pentru dominare, dar vor sti sa comunice pentru a-si rezolva neintelegerile.
Dragon + Oaie – relatie acceptabila dar rece in afaceri si dragoste. Unele interese comune si multa simpatie reciproca.
Dragon + Maimuta – o relatie exceptionala pentru casatorie si afacerie. Potriviri deosebite si intelegere reciproca ii vor duce spre fericire si succes.
Dragon + Cocos – relatie cu succes din plin in care vor gasi fericire si belsug. Vor stabili legaturi puternice si de durata.
Dragon + Caine – neintelegeri si dispute puternice. Nu au incredere unul in celalalt si nici nu se pot intelege. Nu vor fi in stare sa isi rezolve disputele. Foarte incompatibili.
Dragon + Mistret – relatie afectuoasa, sincera si eficienta. Fara conflicte sau lupte puternice de stapanire. Pot si vor colabora pentru scopul propus.

RELATII MATRIMONIALE

El Dragon, ea Sobolan – o legatura incantatoare, cu mult succes si belsug. Nimic nu le va umbri fericirea si nimeni nu-i va putea desparti.
El Dragon, ea Bou – perechea unitatii prin varietate. O casatorie fericita dar cu multe momente tensionate. Atentie!
El Dragon, ea Tigru – daca va place aventura atunci nu ezitati! Dar sa nu va mirati!
El Dragon, ea Iepure – poate sa fie ceva dar e bine sa fiti atenti la modul de exprimare si la fapte. Iepurele poate fi ranit foarte usor.
El Dragon, ea Dragon – o pereche neobisnuita si puternica. Daca va puneti de acord (temporar), lucrurile sunt excelente. In cazul acesta, un mariaj linistit e ceva anormal.
El Dragon, ea Sarpe – ar fi bine sa va grabiti ca sa nu inchida la primarie. Nunta o faceti altadata. Mult noroc!
El Dragon, ea Cal – o relatie exceptionala care nu are nevoie de nici o parafa. Frecventa fericirii va pune stapanire pe acest cuplu, peste tot si tot timpul.
El Dragon, ea Oaie – putine potriviri, dar si mai putina intelegere. Lacrimi si certuri dese. Ar fi bine sa va fie mila si sa o lasati in pace.
El Dragon, ea Maimuta – un cuplu inteligent, puternic, stralucitor si invidiat. Ar fi bine sa nu pierdeti timpul, caci acesta costa bani.
El Dragon, ea Cocos – o combinatie prea taioasa desi s-ar putea. Dati-va armele deoparte ca sa fie totul perfect.
El Dragon, ea Caine – puteti incerca doar daca aveti o viata de rezerva, altfel e inutil. Dar din moment ce nu aveti una mai bine ocoliti.
El Dragon, ea Mistret – amandoi ati visat la asa ceva. Multa fericire.