Semn Cocoș

Numarul de ordine: 10
Numele chinezesc: JI
Orele dominante: 17 – 19
Directia semnului: V
Anotimpul:TOAMNA
Luna: SEPTEMBRIE
Semnul clasic: FECIOARA
Elementul fix: METAL
Ramura: (-)

a. COPILUL COCOS

Va fi un initiator. Un elev bun care va invata bine, cu un suflet deosebit, tot timpul va cauta raspunsuri, plin de freamat. Isi va continua studiile sau orice altceva ce il va atrage, cu o perseverenta nemarginita, asa ca puteti sa aveti incredere in el. Sa il invatati ceva va fi o fericire deoarece este destept si precis. Va tinde sa isi petreaca cel mai mult timp in biblioteca, citind. Va fi ordonat si curat. Este un copil manierat, migalos, va face orice lucru in propria secventa, este exact si uneori va poate deranja. Nu va fi retinut la parerile altora si nici nu va avea mai multe idei decat un copil normal. Bine crescut si plin de vigoare, isi va economisii banii de buzunar mai mult decat ceilalti copii. E capabil sa faca o schema simpla a unui plan cu o exactitate militara.
Este posibil ca acest copil sa fie cel mai puternic critic din jurul dumneavoastra. Chiar daca va raneste de multe ori EU-l, e mai bine sa fiti fericit. Nu suporta fatarnicia. Atunci cand va critica sau va face o observatii, el nu vrea sa va jigneasca personalitate, pentru el sunt inregistrari. Nu trebuie sa va suparati atunci cand el se chinuie sa va stabileasca toate punctele slabe, uneori este un intaritor. Nici lui nu ii pasa mai putin de parerea altora despre el.
El trebuie sa comunice cu mintea lui, pentru ca este independent si are un suflet deosebit. Va fi foarte pretentios cu parintii sai, insa, atunci cand i se spune sa isi rezolve treburile sale va fi ascultator. Nu va apela la ceilalti pentru a fi ajutat si de cele mai multe ori, nu va suporta slabiciunile si dependenta de cei din jur. Daca ati adormit, el va fi primul care va va atrage atentia. Nu o sa va ajute pentru ca asta ii e firea si va avea tendinta sa devina un mic sef, astfel incat, daca nu sunteti atent, va va ciuguli toata viata.
Indraznet si optimist, chiar daca e condamnat de ceilalti, el nu va schimba cursul actiunii sale. O data ce si-a pus ceva in minte, nu va ramane decat sa il priviti nepunticios. Puteti spera doar ca planul lui nefinisat, salbatic, idealist sa nu functioneze. Atunci cand este vorba despre propria lui viata el nu este prea practic. Dar, se poate, ca intr-o zi o aventura nemaiauzita de a sa sa ii transforme viata in succes.
Multi milionari care s-au nascut in acest an au ceva in comun: sunt neobisnuiti, excentrici. Ceea ce enerveaza cel mai tare e faptul ca ei nu isi vad propriile greseli. Sa nu incercati sa il atentionati ca a gresit, e o pierdere de vreme. El nu admite niciodata ca a gresit. El stie taina adevarului si nu trebuie contrazis.
Acest Cocos stralucitor si energic va avea multe talente (pe care va avea grija sa vi le zica). Are si un bagaj mare de idiosincrazie. El niciodata nu o sa aleaga mijlocul drumului. Ori se va scufunda, ori va pluti. Daca doresti sa ii ramai alaturi trebuie sa fii pregatit sa mergi pe orice fel de drum.

b. PERSONALITATEA MATURULUI

Cocosul este un Don Quijote al ciclului chinezesc. Caracterul chinezesc pentru Cocos este JI care, de fapt, inseamna Gaina, dar datorita comportamentului sau in orice situatie i se potriveste mai bine denumirea de Cocos. In plus, personalitatea Cocosului captiveaza si controleaza in realitate tot ce face parte din familia gainilor. Viteazul erou, care pentru a supravetui trebuie sa priveasca spre pamant, este cel mai neobisnuit si enigmatic dintre toate semnele. La exterior, pare agresiv si sigur pe el, dar el in interior e de moda veche si conservator. Cocosii, in special barbatii, vor fi atragatori, chiar foarte draguti. Acest print printre oratanii este stralucitor, mandru de penele lui si are o tinuta perfecta. Toti Cocosii sunt foarte mandrii in demnitatea lor, nu o sa vedeti niciunul ghebosat. Pana si cel mai mediocru dintre ei va avea figura curata, dichisita si oriunde se va duce va afisa o tinuta aparte. Sunt doua tipuri de Cocosi: unul este tacut si serios cate analizeaza cu raze X si celalalt este foarte vorbaret care te surprinde cat de repede se aprinde. Cu oricare din ei ai de-a face e foarte greu.
Cocosul are multe calitati evidente pe care le face cunoscute tuturor. Este ordonat, destept, curat, clar, decis, onest, vioi si direct. De asemenea, poate fi critic pana la limita agresivitatii. Ar fi mai bine sa nu ii cereti niciodata o perere sincera, deoarece nu o sa va mai reveniti din comentariile sale. Ii place sa discute, sa se certe, sa arate cat de destept este, de multe ori chiar si cu privire la sentimentele altora. Dar daca are penele ciufulite, devine de nesuportat. Pentru el situatiile care cer discretie, abilitate, delicatete il vor face sa se simta stingherit, lui nu ii sta in fire sa fie diplomatic. Drumul lui consta in a examina si a incerca sa ii faca si pe ceilalti sa gandeasca la fel ca el, cu o ardoare nemaivazuta. Sportiv de performanta deosebit, Cocosul, atunci cand este in centrul atentiei, straluceste. Avand o personalitate foarte impunatoare, poate sa aleaga orice cariera care-l expune ochiului public. Haios, intelectual, vesel, maretul Cocos nu va rata nici o ocazie de a trece in contul sau o noua realizare sau o noua aventura. Se exprima iscutit atat in scris cat si oral. Ar trebui sa acceptati faptul ca este foarte priceput si pregatit pentru orice subiect care poate fi adus in discutie. Daca aveti de gand sa il instigati intr-o discutie in contradictoriu, trebuie sa fiti pregatit de o lupta grea si durabila, deoarece el are puteri regenerative foarte mari, lucreaza bine si va poate extunua. Atunci cand este negativ devine indaratnic, egoist si foarte aspru pentru propriul interes. El considera ca are dreptate in totalitate, ca e singurul care poate trage concluziile necesare si sa isi prezinte parerile ca perfecte. Insa, daca il veti privi mai bine, veti realiza ca el face toate acestea nu pentru a supara pe cineva ci mai mult pentru a se asigura pe sine de propria valoare. Datorita vitejiei sale si ezitarilor, Cocosul nu este chiar foarte sigur pe el si de aceea va avea parte de mari deziluzii datorate tendintei sale spre grandoare sau lingusitorilor din jurul lui.
Toti cei din familia Cocosului pot manipula banii. Ii fascineaza in totalitate adunarea, sortarea si pastrarea banilor in casele de bani. El apreciaza tot ce ii cade in maini, inclusiv timpul sau si a celor din jurul lui. Pana si cel mai neimportant va dori de obicei sa fie alez ca trezorier al adunarii sau micii ligi. Va avea grija pana si de ultimul ban si, inainte ca dumneavoastra sa va dati seama, el va infiinta propria sa minibanca dand imprumuturi si trezind interesul celor mai putin atenti sau grijulii. Puteti sa va increditati banii unui Cocos cu incredere, daca ati avut probleme cu finantele din cauza unei lipse de autocontrol. Va va face un buget protejat, blindat chiar si de cate ori vreti sa atingeti banii sau sa luati mai mult decat trebuie el va va da peste mana. Puteti fi sigur ca el face totul pentru binele dumneavoastra, desi pare ca se bucura de situatie, asa ca nu mai pierdeti timpul cu vaicareli. Nu mai fiti nerecunoscator! Ati putea sa ii multumiti! Acum toate acele hartii care au fost imprastiate de dumneavoastra au fost aranjate cum trebuie de acest specialist eficient. Pentru prima data, la inceputul anului, veniturile lui vor fi puse de acord cu cheltuielile dumneavoastra. Acum puteti sa va linistiti! Daca nu ar fi fost Cocosul, acest salvator financiar, ati fi fost in continuare vanat de creditori si ati fi ajuns in cea mai rea situatie. Acum va puteti gandi ca stiti mai mult decat credeati. Va veti plange plin de suparare ca aceasta nu va permite nici cea mai mica greseala. Acum sunteti fericit, sunteti in stare de plutire financiara.
De cate ori veti avea o discutie mai apriga cu el va va creste presiunea sangvina. Dar sa nu o luati ca pe o tragedie, mai bine calmati-va. Mai bine v-ati aminti de ziua cand l-ati angajat si cum s-a rugat el pentru a va ajuta sa iesiti din incurcaturi. Raul il veti vedea cel mai bine. Daca va uitati in jur, veti vedea ca lucrurile se aranjeaza spre mai bine. Cuvantul potrivit este munca iar el nu va va insela nici cele mai mari asteptari. E posibil sa nu puteti trai cu Cocosul, dar o sa realizati ca nici fara el nu puteti. El este semnul economului. Treburile pe care nu le-a rezolvat ii supara foarte tare. Daca aveti debite nerezolvate din cauza dumneavoastra, Cocosul e cel mai potrivit si mai fin tip pentru rezolvarea acestei situatii. Isi va sufleca manecile si va tabari pe adversarii dumneavoastra care va datoreaza bani.
Ii plac aranjamentele complicate. Dar nu va asteptati ca el sa improvizeze. El asteapta ordinul exact fiind o persoana explicita. In topul calitatilor sale, sa nu ii cereti sa fie inventiv si schimbator in acelasi timp. Ca sa puteti intelege mai bine un Cocos, trebuie sa acceptati inclinarea lui spre contraziceri. Asta si din cauza ca ii poate asigura un exercitiu al mintii. Oricat de neplacut ar fi, trebuie sa realizati ca nu este nimic personal in miscarile sale. Trebuie sa fiti foarte echilibrat pentru a va proteja impotriva focului, mai ales ca el are mereu arma incarcata. In timp ce se informeaza de ce este in lume si ce e bine de stiut, Cocosul poate fi un tip cu o moralitate excesiva in privinta sexului sau al afacerilor sentimentale. Ca sa nu aiba un progres cu dificultati, ar fi mai bine sa vada daca oamenii nu se vor impotrivi sfaturilor sale extraordinare; daca sunt, mai bine pleaca. Daca un Cocos cheltuieste cu multa sarguinta, el o face doar pentru a contrabalansa EU-l sau maret. Este o persoana eleganta careia ii place sa atraga atentia. Din cauza asta, uneori tinde sa isi supradecoreze casa, biroul sau chiar pe el insusi. De asemenea, este foarte miscat de medalii, titluri onorifice si orice rang. Toti Cocosii se vor chinui sa obtina macar un titlu profesional, sa castige o recompensa sau sa primeasca o medalie de razboi. In privinta banilor, va fi darnic doar cu familia si cei apropriati si asta doar pentru a primi iubirea si pretuirea urmasilor.
E un singur lucru pe care stii ca o sa il primesti de la el gratis si mereu: sfatul. Cel mai zgomotos dintre toti Cocosii o sa fie cel nascut la ora Tigrului (03 – 05) sau la ora Cocosului (17 – 19). Cocosii nascuti pe timpul noptii au tendinta sa se comporte viceversa. Ei pot fi foarte nesociabili, seriosi si interiorizati. Tipul acesta de Cocosi linistiti au tendinta de a fi de doua ori mai studiosi, retrasi, retinuti, neobisnuiti in drumul lor spre perfectiune.
Toti Cocosii sunt mai buni intr-un fel sau altul. Au un ochi ascutit pentru detalii, combinat cu o imaginatie teoretic-idealista. Deoarece nu iau in calcul slabiciuni omenesti si alti factori, ideile lor arata mai bine pe hartie decat in practica. Judeca stiintific si pot sa scape interpretari de integrare a oamenilor in formele fixe, asa cum se poarta ei. Toate aceste greseli si cai incalcite ne arata ca, un Cocos este sincer in dorinta lui de a ajuta pe ceilalti si are intentii bune in toate faptele sale. Pare atat de puternic si din cauza ca este foarte pozitiv in certitudinele sale pe care tinde sa le ascunda in mintea sa de privirile celorlalti. Va avea parte de mari dezamagiri in viata daca are vise prea indepartate sau foarte ambitioase. Ar fi bine pentru el sa invete sa isi aleaga idealuri echilibrate, logice si sa nu isi doreasca cu tot dinadinsul sa atinga cerul. In timp ce poate fi practic legat de lucruri diferite, de asemenea, poate sa fie foarte ilogic si complicat in chestiuni minore. Dar daca vreti sa interpuneti intre el si scopurile sale,vointa dumneavoastra, va fi inutil. El este acel viteaz cavaler care cucereste totul foarte repede si care se arunca dupa alt curcubeu. Nu se stie, poate la urmatoarea incercare are mai mult noroc. Cocosul este curajos, cavaler atunci cand este presat, dar cateodata isi duce eroismul dincolo de ceea ce se cere in mod obisnuit.
Femeia Cocos este de obicei mai cu picioarele pe pamant si mai putin nuantata in dorinte. Va lucra fara sa se agite foarte mult si este foarte eficienta. Va puteti baza pe ea deoarece are foarte multa energie pe care o dedica pasiunilor sale. Nu veti gasi prea usor o femeie mai saritoare decat ea, exceptand femeia Bou. Desi ea face lucrurile ca si cum ar fi presata de cei din jurul ei, realitatea e ca ii place sa accepte o viata agitata si plina de fidelitate. Nu ar putea face altceva cu marile ei rezerve de energie. Poate pentru unii timpul liber inseamna plictiseala, insa pe ea pur si simplu o sperie. Ea se va adapta mai usor decat el si va avea si un comportament mai bun in societate. Daca are un anume scop nu se va teme de a fi cel mai bun muncitor din grup. Pentru ea, rutina inseamna mult si este mereu in grafic, uneori chiar inaintea lui. E la fel de competenta si eficase ca si Cocosul, doar ca nu face la fel de mult zgomot.
Se supara mai greu, raspunzatoare, atenta, poate excela in lucruri de precizie, teste, prelucrari artistice sau pregatire de studii de anvergura. Un om migalos, este posibil sa ajuunga o profesoara ingaduitoare si exigenta sau o atenta si prudenta mama si o sotie cuminte. Tinde sa va cicaleasca sau sa va reaminteasca mereu ce aveti de facut, dar nu din dorinta de a va prigoni ci doar din zelul ei nemarginit. Cateodata pare ca pentru ea nu conteaza refacerea sau remontarea celor dragi. E doar modul ei cel mai simplu de a arata ca ii pasa. Nu poate suporta sa vada ca faceti greseli atunci cand ea le poate preveni. Drept urmare, de cate ori o sa va impotmoliti o sa va ajute, si de cate ori o sa va balbaiti o sa va spuna lucruri frumoase. Cu devotamentul ei dus la extrem, ea poate imbraca orice subiect. O sa va ierte orice, dar asta numai dupa ce indeparteaza suferinta ei interioara printr-o lectura intensa. Dupa ce o sa faca asta, nici nu va va purta pica si nici nu se va razbuna.
Imbracamintea ei este simpla, lejera. Va cauta tot ce este clasic, natural pentru diversele ocazii si care se potrivesc cu numarul mare de accesorii. Daca o sa va uitati in geanta ei o sa va dati seama si ce caracter are. Pe langa acele mici biletele pe care si le scrie mereu, ea va avea cel mai probabil si un cordon tip si toate marimile de haine si de pantofi pentru intreaga sa familie. Are remedii pentru orice fel de boli si sfaturi pro si contra. Este ordonata, sigura si ii place sa se ocupe de repartizarea sau organizarea lucrurilor. Nu depinde de ea sa deschida dimineata si sa inchida seara biroul. Isi pastreaza sarcinile cu pasiune si se bucura de puterea pe care i-o acorda autoritatea ei.
Oricare dintre Cocosi este un muncitor vrednic, competent. Stie cum sa ii faca pe superiori sa il placa si cine sa ii foloseasca mintea agera si eficace. Chiar daca are un scop de atins si energii nelimitate, atunci cand este negativ devine prea sigur de el si poate rata orientarea sa in efort si munca sau poate gresi in a-si duce la capat responsabilitatile. Va gasi bani si va avea succes in cele mai neobisnuite locuri. Opus ideilor sale el nu va cauta foarte des sau prea adanc pentru a-si intalni norocul. Chinezii spun ca:"gainile, cu ciocurile si ghearele lor, pot gasi hrana chiar si in cele mai nepotrivite locuri".
Daca prudentul Cocos poate deveni mai bun, mai echilibrat si va aborda lucruri reale, poate sa scoata aur din munca sa. Ii va fi bine aranjandu-si singur afacerile. Dar, indiferent ce face, va fi migalos si destul de apt pentru ca mereu lucrurile sa mearga ordonat, lin. Partea emotionala oscileaza intre extreme: este blocat de o activitate utila si de o minte intrebatoare, neostenita. Mijloacele sale il tine legat de scopurile sale. Atunci cand isi propune sa demonstreze ceva, nu va lasa nici o piatra la locul ei. In orice Cocos se ascunde un mic Sherlock Holmes, de acea va face investigatii exceptionale. Va porni de tanar si va avea reusite inca din tinerete datorita pasiunii sale pentru munca si a priceperii sale ca administrator. In tot ceea ce face are nevoie de limite, de moderatie, de o mana puternica si sigura pentru a ii orienta energiile. Nu are importanta cat de apt este. El trebuie sa inteleaga ca nu poate deveni stapanul lumii prin furtuna intr-o zi si nici sa reprogrameze totul doar pentru a i se satisface poftele. Pe scurt, el poate duce la capat cu siguranta si indrazneala cele mai neobisnuite sarcini, pentru ca apoi sa devina cicalitor in cele mai mici detalii. Cocosul uraste critica dar ii place mandria. Atunci cand e vorba de impartirea meritelor devine egoist. Nu va accepta niciodata ca a gresit. Pentru a-si compromite adversarii va incerca toate caile.
Un bun protector, Cocosul se mandreste cu familia lui si le va permite orice, dar nu va lasa pe nimeni sa ii ia locul I. Pentru el este bine sa aiba o familie mare si numeroasa, deoarece trebuie sa fie inconjurat de multa caldura pentru a putea da tot ce e mai bun din el. Orice s-ar intampla, el va fi in castig deoarece el este un muncitor neobosit si va reusi in viata doar prin munca. Nu intotdeauna ii ies lucrurile asa cum vrea.
Dar el este un intreprinzator mereu visator, cu multe ambitii si intentii bune dar menit succesului in afaceri si lucruri obisnuite. Nu trebuie sa ii fie subestimate puterile. Fiind un adversar mandru prin felul sau, daca isi propune, poate sa il ciocaneasca si pe extraordinarul Sarpe, pana la moarte. Voiosul si controversatul Cocos nu va lasa sa treaca pe langa el nici o ocazie pentru a fi in atentia dumneavoastra. Iar dumneavoastra, ori nu veti reusi sa vedeti lumina si sunetul sau ori veti fi incantat si-l veti iubi foarte mult.

c. COCOSUL DE METAL

1501 – 1561 – 1621 – 1681 – 1741 – 1801 – 1861 – 1921 – 1981 – 2041

Un tip cu initiativa, sigur, practic, cu multa perspicacitate pentru a fermeca pe altii cu puterea sa de seductie. Va aborda orice activitate cu pasiune fiind optimist, idealist si curios. Metalul il va face cam instabil si indaratnic si va simti o mare nevoie de importanta si faima. E posibil sa fie foarte exigent cu imaginea sa iar punctele de vedere ale altora nu le va accepta prea usor. El este inzestrat cu darul oratoriei, pe care il poate folosi impotriva adversarilor. Desi este echilibrat si practic, atunci cand EU-l ii este provocat direct nu ii vine prea usor sa fie total impartial. Exista posibilitatea risipirii talentelor sale sau disparitia geniului sau, daca el nu va reusi sa se adapteze altora sau sa faca compromisuri. Ii pot fi fatale prea multa rationalitate si analiza. Daca este negativ, atunci chiar si primele semne de iubire vor fi socotite ca ceva clinic. Trebuie sa isi domoleasca dorinta de a soca. Poate fi incetinit de propriile-i sentimente , in ciuda vitejiei sale. Va starui in privinta ordinii din viata sa si va cere conditii igienice sau chiar sterile in jurul sau. Dar pe langa inclinatia spre bunastarea materiala, el este de asemenea atent la reformele sociale. Va simti ca trebuie sa isi intinda serviciile si cunostintele sale catre intreaga umanitate si isi va gasi implinirea in gasirea solutiilor problemelor sociale sau in inceperea reformelor pentru progresul omenirii.

Personalitati: Printul Philip, Peter Ustinov, Alex Haley, Alexander Dubcek, Deborah Kerr, Yves Montand

d. COCOSUL DE APA

1513 – 1573 – 1633 – 1693 – 1753 – 1813 – 1873 – 1933 – 1993 – 2053

Este un Cocos intelectual care va alege o cariera culturala. Dispune de o foarte mare cantitate de energie si initiativa si va dori sa fie folosite sau sa ii pregateasca pe ceilalti pentru infaptuirea progresului. Datorita apei va avea o minte clara si practica. Puteti sa va bazati pe rationamentul lui atunci cand vrea si mai ales cand are in fata obstacole de nesuportat. Nu este atat de aspru sau voluntar ca ceilalti Cocosi. Specialist al cuvantului scris si spus, acest tip poate manipula masele si poate cere supunerea altora. Ii vor placea biologia, medicina, tehnologia si sanatatea si va avea inclinatii puternice stiintifice. Mintea sa lucreaza la fel de repede si eficent ca un computer si de aceea el poate rata esentialul, atunci cand este vorba de detalii. Il captiveaza sisteme si procedurile iar atunci cand este obsedat de perfectiune, poate fi banal, vulgar si birocratic.

Personalitati: Imparatul Akihito

e. COCOSUL DE LEMN

1465 – 1525 – 1585 – 1645 – 1705 – 1765 – 1825 – 1885 – 1945 – 2005

Un tip exuberant care poate fi mai politicos decat ceilalti si care va avea o viziune mai larga asupra vietii. Desi este mai putin indaratnic si obstructionist, tinde sa complice lucrurile si de a le face neclare din proprie initiativa. El trebuie sa invete sa isi stapaneasca entuziasmul, sa indeparteze propriul voluntarism si sa nu mai pretinda celorlalti sa aiba aceeasi fidelitate si putere de intelegere ca a lui. Oricat de bune ar fi intentiile lui, inrolarea si disciplina absoluta pot innebuni subordonatii. Lemnul il face sa aiba inclinatii spre progres si atunci cand acesta egaleaza calitatile sale de onestitate si cinste, el va excela in atingerea realizarilor sale, iar scrierile si planurile sale vor surprinde pe toata lumea. Receptiv, integru si prietenos, el poate fi generos si va dori sa ajute la imbunatatirea conditiilor existentei sociale. Va dori sa aiba relatii si asociatii apropiate cu cei cu care lucreaza si va avea rezultate foarte bune de eficienta. Cu toate acestea, este un Cocos si nu se va opri atunci cand trebuie sa faca remarci sarcastice in momentele de furie si va munci mereu pentru siguranta proprie. Daca va evita sa isi faca planuri greu de indeplinit si idealuri marete atunci viata sa va fi un vis.

Personalitati: Regele Birendra al Nepalului, Elton John

f. COCOSUL DE FOC

1477 – 1537 – 1597 – 1657 – 1717 – 1777 – 1837 – 1897 – 1957 – 2017

Probabil o stea in toata regula. Va fi puternic, extrem de sensibil si imperativ. Va putea sa lucreze independent si cu mare exactitate si atentie, desi poate fi foarte nervos si pasionat in acelasi timp. Are principii solide si orientat in gasirea succesului, va arata calitati peste medie de sef si conducator. Puternicul si harnicul Cocos de Foc va ramane adeptul vederilor sale si isi va conduce propriile-i studii si actiuni. Pentru el sentimentele si parerile personale ale altora nu vor avea nici o importanta dar va avea un comportament corect si profesionist in afacerile sale. Odata cu trecerea timpului el va deveni mai rigid si nu va face compromisuri decat foarte greu. Va pune oamenii si situatiile sub atenta observatie a sa. Daca lucrurile nu ies asa cum isi dorecte, poate deveni acuzator sau sa sufere foarte mult. Chiar daca are talent organizatoric si trecand peste alte defecte ale sale, tipul acesta de Cocos are cele mai bune intentii. El poate sa proiecteze o imagine a publicului stimulatoare si activa, energica.

Personalitati: D.K. Ludwig, Papa Paul VI, Grover Cleveland, Paul Gallico

g. COCOSUL DE PAMANT

1489 – 1549 – 1609 – 1669 – 1729 – 1789 – 1849 – 1909 – 1969 – 2029

Un tip analitic, inclinat spre studiu si cu cinste, ce va lupta pentru adevar, se va maturiza timpuriu si isi va prelucra propriile informatii. Pamantul il va face organizat, eficace si atent in sarcinile sale. Va sti cum sa indeparteze obstacolele si indoielile. Alaturi de el veti trece primul linia de sosire. Un tip care nu fuge de responsabilitati, oricat ar fi acestea de mari si care ca un adevarat Cocos va zice totul in fata. Nu are pretentii dar este rigid si va avea mari tendinte misionare. Ii va place sa fie in fruntea mitingurilor istorice, pline de juraminte, chemand pe toti la munca grea si urmand exemplul lui personal. Daca munca ii aduce multumire el poate duce o viata simpla si sobra. Cu mult fanatism organizat, el va data, va inregistea orice crede el ca este folositor pentru urmasi. Un educator disciplinat, un povestitor incercat si un critic crud, hotarat, tipul acesta de Cocos va munci toata ziua si avea succes datorita efortului propriu.

Personalitati: Edwin Land, Baronul Guy Rothschild, Regina Iuliana, Elia Kazan, Katherine Hepburn, Andrei Gromiko

h. ASCENDENTUL OREI DE NASTERE

23 – 01 (Sobolan) – o combinatie intre curiozitate si farmec. Cocosul este mai sociabil avand ceva din Sobolan. Insa, certaret, dar intr-un mod placut.
01 – 03 (Bou) – Cocosul zburator poate deveni mai tandru datorita Boului. Ambii ravnesc la autoritate si pot deveni aspri atunci cand au puteri totale. O persoana care poate folosi un baros ca sa omoare o musca.
03 – 05 (Tigru) – atragator, dar o fire putin lipsita de logica. Intr-o singura respiratie poate fi si cald, si rece. Calitatile sale de analizator pot fi inghitite de caile inabordabile ale Tigrului. Consecinta este mai multa incredere prost pusa.
05 – 07 (Iepure) – o pasare calma, eficace care face sa ii fie mereu cald si bine. Un specialist in pacaleli si mai putin galagios.
07 – 09 (Dragon) – o persoana care nu va va lasa sa ii uzurpati puterea. Curajos, artagos si mofturos, va invinge opozitia cu finetea unui buldozer.
09 – 11 (Sarpe) – un tip inteligent dar slabanog, foarte neatent si secretos. Isi va pastra parerile doar pentru el si nu va avea decat afacerile lui.
11 – 13 Cal) – un tip practic si bine imbracat, mereu pe faza si cu reflexe rapide. Ambele semne au gusturi exigente si fine, insa Calul il poate invata pe Cocos sa nu isi piarda vremea cu aventuri nereale. Consecinta e aceea ca si faptele sale costa.
13 – 15 (Oaie) – un Cocos timid, prietenos, mai putin violent. Drumurile aspre ale Cocosului pot fi indulcite de timiditatea Oii.
15 – 17 (Maimuta) – un tip zgarcit dar sociabil, care este mai mult adeptul actiunii si al afacerilor serioase. Un Cocos cu mult succes prin reputatie si vitejie.
17 – 19 (Cocos) – o doza dubla de migala, eficacitate si critica, pe care nu multi o pot suporta. Poate sa fie egost, extrem de neobisnuit si foarte cunoscut. Va fi unic in clasa sa.
19 – 21 (Caine) – un tip onest, calculat si nesigur. Va fi mai putin vorbaret si indaratnic. Insa, trebuie sa va asteptati la o combinatie cu multa culoare, produsa de doua minti idealiste si doua limbi ascutite.
21 – 23 (Mistret) – un cocos multumit de sine care va starui sa va ajute chiar daca va place sau nu. Stralucirea sa poate fi de suprafata si poate fi un flurure social, dar el este sigur generos si cinstit.

i. COMBINATIILE COCOSULUI

Cocos + Sobolan – obstacole in asociere. Nu exista o legatura aparte sau de durata. Se vor evita sau se vor tolera unul pe altul.
Cocos + Bou – combinatie perfecta. O echipa inconjurata de succes, fara greutati in comunicare. Mari idealuri comune.
Cocos + Tigru – rezerve din partea amandurora si lipsuri in comunicare. Diferende si certuri multe dar usoare. Contacte moderate spre reci.
Cocos + Iepure – nu se potrivesc, relatie plina de nesiguranta. Au foarte putine in comun si nu se pot intelege. Au loc certuri dese legate de bani, personalitate, afecte.
Cocos + Dragon – extrem de compatibili. Pereche plina de reusita intr-o legatura stapanita de fericire si belsug. Legatura de durata, bazata pe multa intelegere.
Cocos + Sarpe – relatie perfecta in afaceri si casatorie. Vor avea incredere unu in celalalt si se vor intelege bine intr-o echipa plina de respect. Nu sunt excluse neintelegerile si unele obstacole in comunicare dar vor lucra impreuna cu mult succes.
Cocos + Oaie – relatii dificile si rezerve reciproce. Legatura rece, se vor tolera doar daca este nevoie.
Cocos + Maimuta – legatura formala sau rece. Nu se vor intelege deloc. Pot colobora doar daca au interese comune.
Cocos + Cocos – lupte sau conflicte de dominare. Putine zone de interes si lipsuri in intelegere. In cel mai bun caz relatie rece.
Cocos + Caine – probleme reciproce de intelegere. Relatie moderata spre rece. In cel mai bun caz se vor suporta.
Cocos + Mistret – pot avea unele zone de interes comun. Daca trebuie, pot lucra bine impreuna insa nu prea se inteleg.

RELATII MATRIMONIALE

El Cocos, ea Sobolan – prea multa zarva, pene si chitaituri. Nu incercati ca oricum va va insela cu prima ocazie.
El Cocos, ea Bou – o pereche extraordinara, atasata idealului fericirii.
El Cocos, ea Tigru – in mod sigur ati gresit ograda. Ar fi mai bine sa plecati.
El Cocos, ea Iepure – mai bine mai cautati. Sa nu va mirati daca va incapatinati.
El Cocos, ea Dragon – fara ezitare. O legatura de vis pentru doua persoane active si materialiste.
El Cocos, ea Sarpe – o astfel de sansa nu o aveti decat o data in viata. este persoana care va va da mai multa stralucire decat v-ati inchipuit vreodata.
El Cocos, ea Cal – nu prea va gasiti unul pe altul. Perechea unui destin complicat si schimbator. Totul depinde de dumneavoastra si mai ales de ea.
El Cocos, ea Oaie – este prea sensibila pentru dumneavoastra. Noroc cu mama ei. Spuneti NU ca sa nu va simtiti vinovat. O casnicie ar fi un esec.
El Cocos, ea Maimuta – o relatie care ar putea fi buna abia dupa 10-15 ani de cunoastere reciproca. Chiar si atunci, ganditi-va daca merita sa va casatoriti.
El Cocos, ea Cocos – desi extraordinara, legatura voastra va avea nevoie de negocieri lungi si obositoare inaintea acordului privin mariajul. Desigur ca DA-ul dumneavoastraa fost spus prea sus sau prea jos, prea direct sau prea insinuant, prea tare sau prea incet.
El Cocos, ea Caine – mai bine uitati-o, daca nu va plac compromisurile. Daca totusi vreti, atunci sa stiti ca va fi impresionata doar daca veti aduce in casa frumusetea, armonia si zambetul si nu de penele sau ghearele dumneavoastra. Dar sa nu va umflati in pene, dupa!
El Cocos, ea Mistret – are nevoie de mintea dumneavoastra activa. Puteti deveni o pereche foarte invidiata daca o sa va indulciti cuvintele.